Sexfacts | 3 bivirkninger ved sex, du garanteret ikke kendte

Her er to nye undersøgelser og et, mildest talt bizart, tilfælde af sexbivrkninger, som du bør læse for at tro.

 

Uanset om du har et forfærdeligt engangsknald, eller det drejer sig om sex med en kæreste, du har haft længe. Du kender nok til de almindelige bivirkninger, der kan ramme dig og din partner i sengen. Eller gør du nu det? Ud over uønskede seksuelt overførte sygdomme, mærkelige væsker og lyde og urinvejsinfektioner er der mindre kendte symptomer – gode og dårlige – som både mænd og kvinder kan opleve post-sex. Tag et kig på disse tre tilfælde. Vi vil næsten vædde med, at du ikke har hørt om dem før.

 

1. Forhøjet lugtesans

Vi lægger hårdt ud med denne sjove kendsgerning: Når får en orgasme, frigiver din krop et hormon kaldet prolaktin, som får stamcellerne i hjernen til at udvikle nye neuroner i lygtepæren (den del af din hjerne, der håndterer lugt). I en ny undersøgelse offentliggjort i Biological Psychology registrerede forskere forhøjede niveauer af prolaktin hos mænd og kvinder efter at have engageret i enten onani eller sex. Størrelsen af prolaktin-forøgelse efter sex var 400% større, end hvis det blot var onani.

 

2. Post-sex mild depression

Efter sex oplever du sandsynligvis følelser, der er relaterede til eufori, afslapning og måske endda søvnløshed. Men for nogle kvinder er “post-sex depression” det uheldige kølvand, ifølge nyere forskning publiceret i Sexual Medicine. Postcoital dysphoria er det engelske navn på den kvindelige seksuelle dysfunktion, og forskere siger, at den er karakteriseret ved “tåreladet følelse, følelse af melankoli eller depression, angst, oprevethed eller aggression efter samleje”.

Forskerne bad 230 kvindelige universitetsstuderende om at gennemføre en onlineundersøgelse, hvoraf 46 procent indrømmede at opleve PSD-symptomer mindst en gang i deres levetid. Undersøgelsen viste, at lidt over fem procent havde oplevet PSD-symptomer indenfor de sidste fire uger før undersøgelsen fandt sted.

Hav det i tankerne, næste gang du bare føler trang til at rulle over og sove efter sex.

 

3. Sex, der blæser både hoved og hukommelse om kuld

I nogle tilfælde kan sex være hjernedødt godt – i andre tilfælde bare glemsomt. I dette særlige tilfælde var det begge. Journal of Emergency Medicine offentliggjorde en rapport fra en kvinde, der dukkede op på Georgetown University Hospital, som ikke kunne huske noget som helst fra de sidste 24 timer eller genkende nogle detaljer i de seneste minder, hun havde haft. Det eneste, som hun huskede var, at hendes hukommelsestab begyndte kort efter, at hun havde sex med sin mand.

Hun oplevede transient global amnesia (som kan oversættes til forbigående global amnesi). Det en sjælden tilstand, hvor ens hukommelse pludselig, men midlertidigt, forsvinder helt. Denne tilstand er utrolig sjælden og påvirker kun tre til fem personer per 100.000 mennesker hvert år. Sex, og andre fysisk anstrengende aktiviteter, kan forårsage det, men forskerne er dog ikke helt sikre på hvorfor. Mennesker med forbigående global amnesi har ingen bivirkninger (bortset fra det midlertidige bortfald), og deres hukommelsesproblemer vender sig normalt om, på så lidt som nogle få timer.

 

LÆS OGSÅ: 

Onani | 10 gode grunde til, at du skal onanere noget mere

5 af de underligste seksuelle lidelser, mænd kan opleve

Sex-hemmeligheder | 7 ting, der tænder kvinder af i sengen

Progressiv overbelastning | Problemet med for tunge vægte

Går det imod dine gains, hvis du giver den for meget gas med vægten? Progressiv overbelastning kan faktisk give dig bedre resultater med tiden.

 

Progressiv vs. Bro-gressiv

Progressiv overbelastning er ikke en spændende sætning, men du bør gøre det til en del af dit træningsliv. Progressiv overbelastning handler essentielt om effekten af at placere mere kraft og spænding på musklen, over tid. At øge denne spænding over tid, gør det muligt at opnå større styrke, vækst og størrelse.

Men oftere end ikke har folk en endimensionel tilgang til progressiv overbelastning. Alt hvad de nogensinde gør, er at fokusere på blot en variabel – mere vægt på stangen! De forsømmer de andre variabler (tid under spænding, nedsat hvileperiode, ændring af sæt/rep-interval osv.), bare for at kunne rykke mere vægt i hvert sæt.

Her er fire grunde til, at det ikke altid fungerer.

 

1. Mere vægt betyder ikke altid mere muskelmasse

Selvfølgelig kan brugen af tunge vægt hjælpe med at stimulere nogle muskelfibre. Men skade på disse fibre vil ikke ske, medmindre de er under en mærkbar spænding under hele bevægelsesområdet.

Muskler er dyre for kroppen at vedligeholde. Fra et overlevelsessynspunkt vil kroppen fjerne muskler, der ikke bliver brugt, eller i tilfælde af vægtløftere, muskler, der ikke bliver tvunget til at tilpasse sig modstanden. Din krop absolut kan og vil skære og fjerne strukturelle og kontraktile enheder af dine muskelfibre, som du ikke bruger. Det hedder sarkolyse.

Så hvis du fortsætter med at squatte, krølle eller bænke i kun en tredjedel af det nødvendige bevægelsesområde, så skal du være sikker på, at du arbejder med den fulde kontraktile rækkevidde af de muskler i andre øvelser.

Hvis din bicepstræning f.eks. Består af at lave 50 sæt preacher curls, og du kun arbejder med den øverste halve bevægelsesområde, som du er stærkere i, bliver dine biceps kortere og svagere i det nederste bevægelsesområde, som du ‘ forsømmer.

 

2. Når du altid løfter for tungt, arbejder det direkte imod øvelsens formål

Lad os for eksempel sige, at du er ham, der laver halve squats, fordi du har meget vægt på. Du vil gerne squatte dybere, men øvelsen ser knap så sej ud, hvis den tunge vægt slår dig i gulvet. Så i stedet for at mindske vægten, så du rammer det lavere bevægelsesområde, lader du den tunge vægt være og accepterer dine resultater i det begrænsede område.

Kan musklerne stadig vokse? Absolut! Men sikkert ikke på den måde du vil have. Og en dag, når du beslutter dig for at squatte i fuld rækkevidde, vil du være utrolig svag i ”hullet” og super sårbar overfor skader.

Så hvad er dine muligheder her? Squat dybere! Eller find en anden bevægelse for at komplementere din mangel på træning i det bevægelsesområde; som et squat, der går hele vejen ned.

Reglen er dette: Prøv altid gerne at løfte tungere. Men kun så længe du opretholder formålet med øvelsen!

 

3. Når ud fokuserer på tunge vægte, får du ikke trænet alle vinkler

Når vi siger “vinkler”, mener vi ikke bare bevægelsesvinkler. Vi mener vinkler som i “overvejelser af forskellige måder at nærme sig problemet på”. Arbejd med de forskellige rækkevidder, eksperimentér med kortere hvileperioder, skub grænserne med både tunge og lette vægt og skift tempo for at ændre tiden under spænding. Og gør alt dette under én træning.

For eksempel, hvis du rammer en rack pull til 5×5, skal du sørge for at lave eksempelvis et dødløft, som også arbejder med det nedre, fuldt strakte bevægelsesområde. Og siden du gik tungt til den med lavere reps på den første øvelse, vil du måske lave den næste øvelse med en lettere vægt, men med et mere udfordrende tempo og bevægelsesområde.

For at en muskel tilpasser sig, skal vi anvende så mange forskellige fibre i den muskel som muligt. Så ja, gå tungt til den! Men husk nu, at det ikke skal være den eneste variabel, du tænker på.

 

4. Når du altid løfter tungt, er det en fejlfortolkning af størrelsesprincippet

For dem der ikke ved det, er Elwood Henneman ansvarlig for at mønte ​​udtrykket “The Size Principle”. Selvom han ikke var den første til at opdage ideen om ordnet rekruttering af muskelfibre, er hans størrelse princip fortsat relevant og betroet den dag i dag.

I normalsprog betydet det, vores krop ”rekrutterer” muskelfibre på en velordnet og hensigtsmæssig måde, indtil den kraft vi producerer, møder den belastning, der er lagt på den. Nervesystemet rekrutterer først de mindste, svageste (mest træthedsresistente) fibre. Dernæst de sidst de stærkeste, største fibre, når belastningen er tung nok til at kræve det. Dette er lige så korrekt nu, som det var dengang. Men fortolkningen og applikationen kan blive lidt tabt i oversættelse.

De fleste antager, at vi bare skal løfte så tungt som muligt og rekruttere de største stærkeste fibre til at gro. Det kunne have været en udemærket strategi, dengang vi troede, at der kun var tre typer muskelfibre. Det er langt mere sandsynligt, at der findes langt flere end simple kategorier af kun langsomme og hurtige trækmuskler. Faktisk er fibrene sandsynligvis mere en “mosaik” eller gradient af slags.

Med andre ord falder mange fibre langs en slags mellemliggende mellem de to kategorier. Mens nogle uden tvivl er rent langsomt “oxidative” eller hurtig “glykolytiske”, skal du målrette mod de fibre, der også optager mellemgrunden.

Så lad os sige, at du starter med dine tunge sæt med 5×3 squats. Ja, du har udmattet de største og stærkeste fibre, men du har endnu ikke tappet ind i vækstpotentialet for alle de andre mellemliggende fibre. De er ikke så medfødt store i størrelsen, men med tilstrækkeligt mekanisk arbejde kan du få disse fibre til at vokse og endda skifte deres adfærd og udseende også. Hvert fiber har et forskelligt potentiale for vækst, og hvis du ikke forventer mere af disse fibre, kan du gå glip af meget.

Derfor er du nødt til at løfte tungt og let, tungt og moderat, og endda moderat og let, sammen med forskellige rækkevidder, forskellige tempo og vinkler.

LÆS OGSÅ:

Squats | De 11 værste squat-fejl, du kan begå – og hvordan du fixer dem!

19 fitnessregler, der kan hjælpe med at holde dig i form

Håndstand | Den ultimative guide til håndstand

Muskelstramhed | Hvorfor strammes musklerne op?

Oplever du stramme muskler efter en træning? Stramme og stive muskler er ikke kun frustrerende og smertefulde, men de kan også begrænse din bevægelse. Værst af alt, så kan stramme muskler sætte en dæmper for dit træningsprogram. Når du ved, hvordan du skal håndtere og forebygge stramme muskler, vil det hjælpe med at holde dig aktivt trænende. Muskler kan føles stramme for et utal af grunde. Tre gange, hvor muskelstramhed kan forekomme, er, under perioder af langvarig inaktivitet, under træning og efter træning.

 

Så hvad skyldes muskelstramhed? Under perioder af langvarig inaktivitet, for eksempel lange dage og uger bag et skrivebord, så kan nogle muskler blive stramme som et resultat af begrænset bevægelse. Når du sidder ved et skriveborg, så er dine hofter i en bøjet position. Det sætter musklerne foran hofterne i en forkortet position, og musklerne bag hofterne i en forlænget position. Oven i det, så når du sidder ved et skrivebord, vil din krop strække sig fremad, mens du arbejder på din computer. Dine brystmuskler vil være i en forkortet position, mens dine øvre rygmuskler vil være i en forlænget position.

 

Over noget tid kan dette resultere i en alvorlig ubalance i musklerne. De forkortede muskler vil blive stramme, og de forlængede muskler vil blive slappe. Hvis du kigger rundt, vil du opdage, at mange mennesker har udviklet en dårlig holdning med fremad-afrundede skulde og underudviklede glute-muskler. Nøgle til at forebygge denne stramhed, der forekommer af begrænset bevægelse er trefoldig. Det er vigtigt, at du beholder en ordentlig holdning – selv når du er siddende. Du skal også specifikt styrke de muskler, som er blevet forlængede og slappe. Sidst skal du sørge for at udstrække de stramme muskler – specielt brystet og hoften.

 

Muskelkramper

En anden gang, hvor musklerne bliver stramme er under træning. Eksempelvis en muskelkrampe. Kramper er ubehagelige, ofte smertefulde senstationer, der skyldes en række faktorer, som inkluderer muskeltræthed, manglende natrium eller manglende kalium. Muskelkramper kan også forekomme, selv når du ikke træner. Når musklerne trækker sig sammen, forkortes muskelfibrene, hvilket øger spændinger i musklerne. Når sammentrækningen er afsluttet, forlænges muskelfibrene og mindsker spændingen. Under en muskelkramme forbliver muskelfibrene imidlertid forkortede og kan ikke forlænges på grund af træthed eller utilstrækkelig hydrering og ernæring. At kraftigt strække musklen, når den er i en så tæt, sammentrukket form, kan rive muskelfibre op og føre til skade. Lad muskelspasmen slappe af og komme sig, før du forsøger at strække ud i krampen.

 

For at forhindre at disse forekommer i fremtiden, skal du sørge for at være ordentligt hydreret, korrekt fodret og ikke overdrevent træt, når du træner. Hvis din træning kommer til at vare længere end 60 minutter, kan en drik, der fylder dine krop med elektrolytter være en stor hjælp med at forhindre muskelkramper.

 

Muskler kan også strammes op efter træning. Dette mærkes som muskelømhed. Forsinket start af muskelømhed (eller DOMS) kan føles som smerte og stivhed i musklerne i op til 24 til 72 timer efter træning. DOMS er mest intens efter øvelser, der fokuserer på excentriske sammentrækninger, hvor en vægt sænkes eller bremses. Eksempler på excentriske øvelser omfatter den nedadgående bevægelse af en bicep-curl eller løb, der foregår med en nedadgående hældning. Den ømhed og stramhed som du føler er et resultat af små rupturer i musklen. Det kan forhindres ved gradvist at øge intensiteten af et nyt træningsprogram. Mens ømheden normalt vil forsvinde inden for 72 timer efter indtræden, øges blodgennemstrømningen til det ømme område. Enten ved moderat intensitetsøvelse eller massage, der kan hjælpe med at afhjælpe ømhed.

 

Konklusion

Strækøvelser forhindrer ikke ømhed; Det er dog stadig vigtigt at udføre nogle statiske strækninger efter træning for at opretholde eller forbedre fleksibiliteten. Korrekt trænings-, stræknings- og ernæringsstrategier kan hjælpe med at forhindre og korrigere, hvad der kan kaldes muskelstramhed. Ordentlig kropsholdning, valg af øvelser og strækninger forhindrer muskelstramhed, der forekommer på grund af nedsat bevægelsesområde. Korrekt træningsintensitet samt præ-, under- og post-træningshydrering og ernæring kan bidrage til at forhindre muskelkramper. Passende øvelsesprogression og statiske strækninger efter træning vil medvirke til at forhindre DOMS og bevare respektive bevægelsesområde.

 

LÆS OGSÅ:

Træning og kost | De 7 bedste madvarer til hurtig recovery

Træningstips | Disse ting skal du aldrig skal gøre inden træning med vægte

Balletræning | Fordele ved en trænet bagdel

Ernæring | Pizza og kokain har samme effekt på din hjerne

Hvis du nogensinde føler dig magtesløs overfor fristelsen af en cheeseburger eller en donut, så er det ikke fordi, du er svag. Det er den menneskelige evolution, der har gjort det, så du mister kontrol, når det kommer til kombinationen af diverse næringsstoffer.

 

Fødevarer, der kombinerer et højt indhold af fedtstoffer og kulhydrater eller sukker kan virke som det perfekte mix. De smager så godt, at det er let at forglemme, at der faktisk er meget få eksempler af fødevarer, der kombinerer disse to næringsstoffer naturligt.

 

I tusindvis af år fik vores forfædre deres fedtstoffer og kulhydrater fra forskellige kilder: fedtstoffer fra kød og frø og kulhydrater fra vandplanter, blade, stilke og bær [1]. Det var temmelig usædvanligt for tidlige mennesker at kombinere disse fødevarer i et enkelt måltid. Som det tidlige landbrug udviklede sig, begyndte mennesker at kombinere fødevarer, såsom stivelsesholdige korn og fede mælkeprodukter.

 

I de sidste halvandet århundrede er fødevarer, der kombinerer fedtstoffer og kulhydrater til ét måltid, blevet normen for mange af os: Pizza, is, nøddeholdige chokoladebarer, kager – de har alle et højt indhold af både fedt og sukker . Men 150 år er et blink med øjet i forhold til menneskelig udvikling, og vores krop ved stadig ikke rigtig, hvad den skal gøre ved denne moderne næringsstofkombination.

 

Ifølge en ny undersøgelse er det vores krops uvanthed med disse kombinationsfødevarer, der har bidraget til den globale epidemi af fedme. Det har også medført millioner af mennesker, der føler sig magtesløse i forbindelse med valg af fødevarer. Nu ved vi mere om hvorfor.

 

Hvad får os til at vælge det mad, vi spiser?

I en undersøgelse, der blev offentliggjort i tidsskriftet Cell Metabolism, undersøgte forskerne omhyggeligt den måde, den menneskelige hjerne reagerer på fødevarer, der kombinerer fedtstoffer og kulhydrater[2]. Det gjorde de ved at oprette et sofistikeret system, hvor frivillige forsøgspersoner valgte mellem eller “bød på” billeder af forskellige fødevarer. Nogle af fødevarerne indeholdte kun fedtstoffer, nogle kun kulhydrater, og nogle en kombination af de to.

 

Da deltagerne traf deres beslutninger, brugte forskerne hjernescanningsteknologi til at se, hvilke dele af deres hjerner, der var mest aktive. Forsøgspersonerne valgte altid kombinationsfødevarerne.

 

Forskergruppen teoretiserede, at valget havde noget at gøre med et belønningssystem i hjernen, der frigiver den mest fornøjelsesfremkaldende dopamin som reaktion på fødevarer med den største energitæthed.

 

Det lyder ret ligetil: Når vi får et valg af fødevarer, vælger vi mennesker det, der vil give os den mest vedholdende energi. Men det er mere kompliceret end det egentlig lyder.

 

Læser du dine post-indtagelse signaler?

Tro det eller ej, vores kroppe er faktisk ret gode til at estimere energitætheden af en rent fedtholdig fødevare, når vi har spist den. Disse “post-indtagelses signaler” er afgørende for at fortælle os, hvor meget af en bestemt slags mad, vi skal spise for at forbrænde alle de kalorier, vi har brug for til dagligdagen. Når vi er mætte, så ved vi det.

 

Men af en eller anden grund er vi meget mindre i stand til at lave det samme kalorie-skøn, efter at vi har spist en kulhydratrig fødevare eller en fødevare, der indeholder en kombination af både fedt og kulhydrater.

 

Nogle af disse “efter-mads”-signaler går fra tarmen til hjernen og forårsager frigivelse af dopamin, en neurotransmitter, der hjælper med at regulere hjernens belønning og nydelsescentre. Forskerne foreslår, at forskellige tarm-til-hjernestier udviklede sig til vores kostvaner: en for fedtstoffer og en anden for kulhydrater.

 

Forskerne anslog, at den måde vores hjerner har udviklet sig på er, at disse to forskellige veje har ført til to forskellige dele af hjernen, der begge frigiver dopamin. En giver os en dosis, når vi spiser – faktisk, når vi endda tænker på at spise – en fedtholdig mad. En helt anden del af hjernen belønner os for at vælge kulhydrater.

 

Her er bagsiden: Når vi får valget mellem en fødevare, der indeholder begge, ved hjernen virkelig ikke, hvad den skal gøre, og ender med at frigøre meget mere dopamin end den ville for hver næringsstof alene. Og spoiler alert: når vi bliver belønnet for noget, har vi tendens til at gøre mere af det samme.

 

Undersøgelsen viser faktisk, at når vi bliver belønnet med denne mængde dopamin, så ændrer den vores adfærd. Handlingen af at vælge en kombination af de to bliver mindre et valg og mere til en form for afhængighed.

 

Få dårlig hjerne-feedback om dårlig mad

Forskere bruger ofte rotter eller mus i test, før de begynder at teste med mennesker. Forskerne i denne undersøgelse bemærkede, at rotter er meget gode til at regulere, hvor mange kalorier de indtager, når de fodres fødevarer, der indeholder enten fedt eller kulhydrater. Giv dem mad, der indeholder begge, og denne evne til at regulere, hvor meget de kan spise bryder sammen. Som følge heraf tager rotterne meget hurtigere mere vægt på.

 

Mennesker gør den eksakt samme tinge. Vores hjerner, der er i tvivl om, hvordan den skal belønne os for at vælge disse kombinationer, belønner os ved at give so mere. Vi kan lide belønningen, så vi gentager handlingen. Og tager på i processen.

 

Det har måske ikke haft en enorm effekt, når vi spiste en servering af korn, mælk og honning, der indeholder ca. 1 gram fedt og 27 gram kulhydrater. Men sæt en bakke med donuts foran os, hver med 11 gram fedt og 17 gram kulhydrater, og det er nemt at se, hvordan vores hjerner næsten er blevet programmeret til at hjælpe os med at tage på i vægt.

 

I selve testen baserede deltagerne deres valg på billeder af mad – ikke selve fødevaren. Ved at kombinere data om billederne valgte deltagerne med data om aktiviteten inden for hver deltagers hjerne. Da de traf deres valg, fik forskerne indsigt i, hvad der motiverede valgene.

 

En smagfuld, men ond, cyklus

I det moderne samfund er der et enormt udvalg af mad til rådighed for os. Hvis vores hjerner ikke er meget gode til at estimere, hvor mange kalorier vi får fra fødevarer, der kombinerer fedtstoffer og kulhydrater til ét samlet emne, og vi er omgivet af disse ting, så starter problemerne.

 

Over tid er dette fedt-plus-kulhydrater fødevarevalg ifølge forskerne forstærket til det punkt, at vores hjerner reagerer på disse kombinationsfødevarer. Ligesom de gør med andre stoffer, der giver os et enormt rush af dopamin. De andre stoffer? Ulovlige stoffer.

 

Som forskerne formulerede det: “En mekanisme, som det moderne fødevaremiljø kan fremme overspisning ved at kombinere fedt og kulhydrater for at forstærke belønning. Dermed lette overgangen til almindelig reaktion, som det ses i stofmisbrug”.

 

Det er kompliceret sprogbrug, men hvad der menes er, hvis du spiser denne slags fødevarer, så kan det bliver en afhængighed. Præcis på samme niveau som med heroin, kokain eller nikotin.

 

Det kan føles underligt at gå ind i en købmand eller restaurant og se på disse kombinationsfødevarer, som om de var forskellige former for stoffer, men det er ikke en dårlig måde at se på dem. Det hjælper dig med at indse at ”the struggle is real”. Men at modstå disse kombinationer – og din hjernes forvirrede signaler omkring dem – kan være netop den ting, du behøver for at bevare kontrollen over din ernæring.

 

References

  1. Dunne, J., Mercuri, A. M., Evershed, R. P., Bruni, S., & di Lernia, S. (2017). Earliest direct evidence of plant processing in prehistoric Saharan potteryNature Plants, 3(1), 16194.
  2. DiFeliceantonio, A. G., Coppin, G., Rigoux, L., Thanarajah, S. E., Dagher, A., Tittgemeyer, M., & Small, D. M. (2018). Supra-Additive Effects of Combining Fat and Carbohydrate on Food RewardCell Metabolism.

 

LÆS OGSÅ:

Nyheder | Ny forskning viser, at rødt kød er sundt

Ny viden: Et æg om dagen kan sænke risikoen for hjertekarsygdomme

Porno | Find ud af, om du er afhængig af porno her

Squats | De 11 værste squat-fejl, du kan begå – og hvordan du fixer dem!

Kongen af fejlslåede øvelser: squat

Hvorvidt squats er “kongen af alle øvelser” kan diskuteres, men en ting er sikkert! Back squat er den mest almindeligt fejlslåede øvelse på planeten. Her er de 11 mest almindelige måder, du kan skade dig på.

 

1. Manglende spænding under løft

Det hedder en set-up af en grund. Hvis du sætter op som lort, får du lort tilbage. Hvis dit set-up er spændt, så forbliver du spændt!

Et uhindret set-up kan forårsage stort set alle problemer, du kan forestille dig. Jo mere spændt du er fra farten, jo bedre er det for både din ydeevne og dit helbred. At forblive spændt aktiverer og bygger muskelmasse, og det gør det langt mindre sandsynligt, at du vil kollapse.

Dette er et mangel-på-fokus spørgsmål. Ikke at tage den rette tid til at komme ind i de rigtige stillinger er et almindeligt problem. At være mere til stede under opsætningen og tage tid til at opbygge spænding vil fjerne risikoen for mange skader.

 

2. Asymmetrisk stangplacering

Det er svært at tro, men mange vægtløftere sætter stangen asymmetrisk på ryggen. Problemet med denne form for opsætning er, at jo mere stangen er placeret mod venstre eller højre for midten, jo mere vægt lægger du til den side. Dette vil naturligvis føre til, at en side tager mere af belastningen, og det kan også forårsage rotation.

Mangel på fokus, når du griber stangen er den primære årsag til dette. Fotoet ovenfor er et overdrevet eksempel på et asymmetrisk greb på baren før lift-off. Men det sker meget – især blandt begyndere.

 

3. Hæle forbliver ikke på gulvet i squat

Hvis dine hæle begynder at hæve fra gulvet under et squat – selv de mindste smule – så sæt baren tilbage i stativet, og lær at forblive med hælene solidt placeret! Hælene er et af de vigtigste trykpunkter, og det er vigtigt at overføre kraften effektivt fra jorden, gennem kroppen og op til stangen.

Hælene, når de hæves fra gulvet, vil medføre problemer med dine led og muskler under belastning, og du vil øge risikoen for at skade dit knæ og ryg. Når dine hæle er væk fra jorden, har du også et tyngdepunkt, der ikke er solidt, og du kan ikke bruge dine ballemuskler eller baglår korrekt.

Dette problem ledsages ofte, eller forårsages, af, at knæene bevæger sig fremad. Typiske hurtigløsninger til dette er brugen af ​​vægtløftningssko med høje hæle eller vægtplader placeret under hæle. Mens begge disse kan hjælpe, maskerer de egentlig bare det virkelige problem.

I stedet bør du lære, hvad et rigtigt tyngdepunkt er og holde dig til det. Et godt tyngdepunkt under en back squat bør være ca. midt i foden eller en smule mod hælene.

 

4. Overdreven fremadgående knæ-bevægelse

 

Det lyder ofte, at det virkelig er dårligt for knæene at bevæge sig ud over tæerne. Selvom det helt sikkert kan være et problem for nogle mennesker, er det ikke altid tilfældet. Folk er forskellige, og vi har hver især vores egen unikke knoglestruktur og kropstype.

Knæets fremadrettede bevægelse i sig selv er ikke problemet. Problemet er at opnå en ordentlig dybde og samtidig opretholde den strukturelle integritet (altså en sikker positionering af leddene). Når anklerne fortæller knæene, at de skal stoppe, kan du virkelig kun fortsætte ned af en farlig vej ved at sætte ned og tilbagerettet. Derfor når du tvinger knæene fremad, risikerer du også at miste inddragelse fra hofterne, fordi du favoriserer knæbevægelsen.

Når du forsøger at nå dybde med denne squatting stil, skal du også få hofterne endnu dybere, end du behøver, hvis du havde holdt skinnebenene mere lodrette.

For nogle mennesker er det næsten umuligt at nå ordentlig dybde (baseret på gængse powerlifting regler) med en knæ-fremad type squat. Selvom det måske ikke er vigtigt for folk, der ikke konkurrerer, er det vigtigt at overveje at holde hele kroppen tæt. Denne squat-stil vil ofte løsne bagsiden og gøre det sværere at stabilisere hofterne og knæene.

Dybest set vil knæene bevæge sig fremad, hvilket gør dit squat-mønster svagere og potentielt farligt for leddene. Især for knæ og nedre ryg.

 

5. Knæene bevæger sig indad

Mens der har været en del debat om at skubbe knæene for langt ud, er de fleste enige om at skubbe dem for meget indad ikke er en god ting. I det mindste hvis du vil holde dine knæ sunde. Og hvem vil ikke det? Denne indvendige knæ-stilling fører til, hvad der kaldes en valgus-stilling og efterlader knæleddet i en sårbar stilling. Især under et tungt squat.

Dette er et af de mest almindelige squat-problemer, og mens mange peger på svaghed i lårmusklerne som grunden, er det ikke nødvendigvis det. Når du kigger på lårmusklerne, og hvordan de virker, ser du, at de har en svag effekt på, hvordan knæene bevæger sig fra side til side og i rotation.

For det meste har knæenes indadvendte bevægelse at gøre med enten svage hofter og/eller mangel på korrekt teknisk forståelse af, hvad der skal ske under en squat-bevægelse. Når du ser knæproblemer, vil du også sikkert opdage hofteproblemer.

For at afhjælpe dette skal du træne med nogle bånd rundt om knæene for at gøre det lettere at aktivere hofterne under dit squat.

 

6. Siddende lårene i stedet for mellem dem

Mens nogle mennesker har knoglede strukturer i bækkenet og lårene, der tillader kroppen en god og dyb squat med knæene pegende lige fremad, har mange mennesker ikke. Hos mennesker, der har hofter og led, der er struktureret til andre ting, vil en knogle før eller senere møde en anden, eller bevægelsen vil simpelthen stoppe.

Dette er altid ledsaget af en bøjet nedre ryg. Der kan helt sikkert være andre grunde til denne type kompensation, men ved at ikke flytte lårene i det mindste lidt ud til siden risikerer du at lægge din nedre ryg i en kompromitteret stilling.

Sænkning i ryggen kan ikke være så dårlig som tidligere forkyndt, men under store belastninger vil du bedst undgå det og få knæene ud af vejen.

 

7 – Asymmetrisk lift-off

Formålet med set-up før stangen tages ud af stativet er at blive stabil. Men hvor stabilt kan du blive, når du forsøger et lift-off med skæv holdning? Mens nogle vil mene meget stabile, skal de fleste gøre, hvad de kan for at være symmetriske under forberedelsen og opsætningen.

Hvis du er super spændt og nemt i stand til at skabe nødvendig stivhed, er der ingen reel bekymring med en asymmetrisk lift-off. De fleste mennesker mangler imidlertid stivhed under en regelmæssig set-up, så asymmetri i hofterne under løftningen kan overføre kræfter til det mindst spændte område og forårsage problemer.

Med en masse kilo på baren er det selvfølgelig bedst at skabe en god støttebase og angribe lift-off som om, det er den øverste del af dit almindelige squat. Elite vægtløftere kan gøre, hvad de vil. Hvis du ser dem løfte væk asymmetrisk, har de sandsynligvis en god grund til det. Hvis du ser en nybegynder eller endda delvis øvet gøre dette, har de sandsynligvis bare travlt med at få baren op og ud.

 

8. Ballerina lift-off

Et ballerina lift-off lyder ret fint, men det er virkelig bare dumt og potentielt problematisk. Det refererer til “teknikken”, hvor du hæver lægmusklen under løfteprocessen, når du “rækker” til baren.

Når du squatter, er at stå på strakte tæer en af de sidste ting, du vil gøre. I hvert fald hvis du vil holde en balance, som din krop under bevægelsen. Hvis du gør dette, mens du samtidig får baren over J-cups, er et reelt problem. For det første skal du balancere. For det andet skaber den en reduceret støttebase.

Indstilling af vægtstangen på omkring brysthøjde højde/midten af brystområdet er et sikkert slag for de fleste mennesker. Korrekt opsætning vil medføre en fjerdedels-squat, som også gør det let at spænde under set-up, i stedet for at “komme” op for at få stangen ned.

 

9. Haltende fødder

De fleste mennesker placerer deres fødder under baren … og det er det. Der er ingen tanke sat i positionering af fødderne, bortset fra vinklen af fodpositionen.

Overvej dog, at fødderne miner om hænderne. En masse sanselige ting foregår med dem, og i en verden, hvor fødderne bogstaveligt talt har mistet kontakten med jorden på grund af sko, er de blevet en glemt faktor.

Der er en enorm forskel mellem aktive og passive fødder, hvor sidstnævnte kan være et stort problem. Når musklerne i foden og underbenet er deaktiverede, efterlader du det stabiliserende arbejde til de mere passive strukturer, som ledbåndene. Mens de er stærke i sig selv, er de ikke så stærke som aktive strukturer som musklerne.

Når du har passive fødder, er anklerne tilbøjelige til at falde sammen i en stilling kaldet pronation. Du ønsker selvfølgelig ikke en sammenbrudt struktur. Hvis du gør dette igen og igen vil føre til at noget simpelthen giver ind, og det er normalt anklerne selv, knæene, bækkenet, nedre ryg og lignende.

Energilækage skal ske, hvilket er det sidste, du vil have i løbet af et squat. Du ønsker en problemfri energioverførsel og bevægelse.

Mens positionen “haltende fødder” kan skyldes strukturelle problemer, er det ofte funktionelt, hvilket betyder, at du simpelthen ikke har muskler, der udfører stabiliserende arbejde for anklerne og fødderne. Det er lidt på samme måde, hvor svage eller “inaktive” hofter kan føre til kollapsede knæ, og hvordan hofter og svag core kan føre til en sammenklappet nedre ryg. I sådanne tilfælde er nøglen at lære at bruge de rigtige muskler (igen). Sørg for du har en stabil grund!

Bemærk: Et dårligt valg af sko (vrikkende og ustabile) kan også skabe dette problem.

 

10. Ikke så gode morgener

 

Mens en overdrevet fremadgående knæ-bevægelse ikke er en god ting for dit helbred og hukommelse, er det heller ikke godt at skubbe røven for langt tilbage og læne sig fremad. Denne bevægelse, når den bliver udført med vilje, kaldes en “good morning” og kan være en god supplerende øvelse til dit squat. Men gjort ubevidst kan det føre til problemer.

Nu er der nogle mennesker, der synes det er en fordel med en meget hofte-dominerende squat-teknik, og med lange lårben og en kort torso, kan den slags bevægelsesstrategi se lidt ud som en god morgen. Forskellen er, når en god morgen er gjort med vilje, kan du stadig nå under parallel dybde.

Når folk lave halve squats, mener de stadig, at de bevæger sig dybt nok. I det mindste tror de, at de gør det. Bevægelsens følelse er derfor baseret på antagelser. En god morgen-squat kan komme fra den samme type forkerte antagelse.

Ofte vil kompensationer som dette ikke opdages, før personen faktisk ser sig selv squatte. Filmteknik er et yderst værdifuldt undervisningsværktøj.

 

11. Halve squats

En af de mest almindelige tekniske fejl er, når man ikke når den rigtige dybde. Det vil sige korrekt dybde som dikteret i powerlifting-regler. Det betyder, at det ikke rigtig kan betragtes som en fejl, hvis du ikke konkurrerer i powerlifting. Halve squats afspejler næsten altid mangel på en indviklet forståelse af, hvilken dybde, der er ordentlig. Hvis vægtløfteren ikke er vant til at gå til en ordentlig dybde og har låst sig fast på fornemmelsen af ​​led-positionering, vil reps’ene være inkonsekvente. Løsningen er at bruge mere tid i bundpositionen gennem reps med pause, isometrisk arbejde mv.

Selvfølgelig kan du træne i hvilket bevægelsesområde, du ønsker, og hvis du vil være god til halve squats, kvarte squats eller hvad end, så er det helt fint. Så længe du udfører dem med et bestemt formål i tankerne . Da vi er alle stærkere i den øverste del af squat, kan vi vælge at overbelaste dette specifikke område ved at gennemføre specifik træning på dette område gennem metoder som partials.

Nogle gange mangler vægtløfteren simpelthen evnen til at nå powerlifting-standarderne for korrekt dybde. Det kan være stabilitetsproblemer, mobilitetsproblemer eller begge dele. Når det er tilfældet, er der ingen grund til at presse på for fuldback squats for hurtigt i din træning.

LÆS OGSÅ:

Front Squat | Sådan laver du perfekte front squats

Back squat | Sådan laver du perfekte back squats

Styrke | De 10 stærkeste mennesker, der har nogensinde har gået på jorden

Vanddrivende mad | 9 madvarer, der hjælper dig med at smide vand-kiloene

Hvis du vil reducere en oppustet mave og smide vandvægt, starter det hele (selvfølgelig) med din kost. Regelmæssig motion hjælper, men hvis du har intensiveret dit træningsregime på det seneste, kan dine muskler stadig holde på vandmolekylerne.

 

Spis disse madvarer, bund disse drikke og snart derefter, vil dine yndlings-T-shirts snart se meget bedre ud, når dine mavemuskler står superskarpe uden den ekstra vandvægt.

 

1. Citronte

I stedet for at skippe drikkevarer, når du føler dig oppustet, skal du drikke væsker, der ikke indeholder sukker eller natrium som te, for at hjælpe mod oppustethed. Når din krop opbevarer vand (hvis vandretentionen ikke skyldes sundhedsmæssige årsager), holder den normalt væsken, for at fortynde natrium eller sukker.

 

Selvom at drikke mere væske, kan det virke kontraintuitivt, skyller det overskydende natrium eller sukker ud sammen med vandet, som molekylerne tiltrækker. Tilsæt en skive citron eller to til dit vand eller te, da det indeholder kalium, som hjælper med at modvirke natrium ved at “skylle” det ud af kroppen. Citronvand kan bidrage til at forbedre overordnet fordøjelse, reducere oppustethed takket være citrusflavonoiderne og hjælper syren i maven med at nedbryde mad.

 

At blive hydreret vil også reducere denne oppustethed. Dehydrering kan faktisk være en slags årsag til, at din krop beholder vand, fordi det ikke kommer nogle væsker ind. Så sørg for at forblive hydreret og hold den cyklus løbende, så det hjælper med at smide vandvægten.

 

2. Vandmelon

Denne fantastiske sommerfrugt er en ordentig kilde til kalium og vand – faktisk indeholder vandmelon hele 92% vand. Begge er vigtige ingredienser, når det kommer til at bekæmpe oppustethed. Kalium hjælper med at modvirke natrium, hvilket de fleste folk fra vestlige lande indtager i for store mængder. Resultatet er vandretention, da kroppen forsøger at fortynde natriummet.

 

3. Kaffe

Kaffe er et kendt vanddrivende middel på grund af koffeinindholdet. Det hjælper i korte træt med at udskille vand. Det er vanddrivende, og det er sundt i moderate mængder. Man siger at omkring to eller tre kopper kaffe om dagen kan have den effekt. Det er stadig i den “sikre” zone, når det kommer til et sundt koffein- og kaffeindtag.

 

4. Tomater

Denne frugt indeholder den magiske kombination af vand og kalium, som hjælper med at flade din mave ud ved at skylle overskydende natrium, vand og oppustethed fra din krop og mave. Desuden er de fyldte med fibre, så du kan sige farvel til forstoppelse og oppustethed, der følger med det. De er også super lave, når det kommer til indhold af kalorier og kulhydrater – så du kan fylde dig med dem uden at tage på i vægt.

 

5. Ingefær

Du har sikkert hørt før, at ingefær er god for fordøjelsen. Det skyldes at ingefær er et potent antiinflammatorisk middel, der reducerer betændelse i dine tarme. Det hjælper med at sætte en forstyrret mave i ro, hvilket letter udtømning, gas og opblussen. Ingefær indeholder også zingibain, som er et fordøjelses-enzym, der hjælper med at nedbryde protein. En undersøgelse viste, at ingefær accelererer fordøjelsen, der hjælper din mave med at tømmes hurtigere og fjerne gas, der er grunden til oppustethed.

 

6. Cayenne peber

Dette krydderi siges at hjælpe med at øge dit stofskifte, takket være capsaicinen i det.. Det neuropeptid-frigivende middel øger også fordøjelsesenzymerne i tarmene, som reducerer gas og oppustethed i kroppen.

 

7. Kefir

Hvad der plejede at være et mærkeligt-lydende produkt til de fleste danskere, er blevet bedre kendt på grund af den stigende buzz omkring fordelene ved probiotika, som denne yoghurtdrik er sprængfyldt af. Det er en stor kilde til probiotika, som er de gode bakterier, der hjælper med at lette mavesmerter og oppustethed ved at skabe en sund balance mellem gode bakterier og dårlige bakterier. Ved at holde de skadelige bakterier i stykker, har du færre mavesmerter og mindre oppustethed.

 

8. Fennikelfrø

“Disse gullige frø bekæmper oppustethed og gas takket være anethol, fenchone og estragol, som du finder i fennikel. Fennikel har antispasmodiske og antiinflammatoriske egenskaber, der slapper tarmene af og hjælper med at frigive fanget gas. Husk, at “fanget gas” skal bevæges et eller andet sted hen, når du spiser disse fødevarer, der hjælper med at reducere vandets vægt.

 

9. Frugt og grøntsager

Du skal ikke bekymre dig om at skulle give slip på de gasfremkaldende grøntsager som broccoli og blomkål, når du forsøger at tabe vandvægt. Ernæringsmæssigt har du det bedre af at have flere frugter og grøntsager i din kost og måske beholde lidt mere vand i kroppen.

 

LÆS OGSÅ:

Hydrerende madvarer | 10 madvarer, der holder dig hydreret henover sommeren

Kost & sundhed | 20 madvarer, der holder dig og din krop ung

Mad & Sundhed | 10 sunde madvarer, der kan gøre dig tyk

Styrke | De 10 stærkeste mennesker, der har nogensinde har gået på jorden

Vi har kigget historiebøgerne igennem for at finde de 10 absolut stærkeste mennesker på jorden.

 

Heavyweight historie

Gennem historien har menneskeheden været besat af fysisk styrke. Siden de dage, hvor legenderne om Hercules først tog form, til de gamle olympiske lege, hvor brydningskampe blev brugt til at bestemme den stærkeste mand i live, har vi altid ønsket at krone en mand over alle andre. Som århundreder gik, blev metoderne til at bestemme den stærkeste mand mere sofistikerede, fra fremkomsten af Highland-spil til olympisk vægtløftning.

 

Siden 1977 har de formodede stærkeste mænd i verden været samlet årligt for at konkurrere i World’s Strongest Man competition (WSM) for at bestemme, hvem der er nr. 1, med lignende konkurrencer, afholdt af International Federation of StrengthAthletes (IFSA) og på Arnold SportsFestival.

 

Men med alle de forskellige måder vi har udtænkt for at afgøre, hvem der er den stærkeste af de stærke, ser det ud til, at vi kun har kunnet oprette fraktioner, der er loyale over for de bedste atleter i netop deres sport eller organisation.

 

Powerlifting fans kan fortælle dig, at Ed Coan er kilo for kilo, den stærkeste mand, der nogensinde har levet, eller at den langt større Andy Bolton er den overordnede stærkeste. Fans af WSM-konkurrencen kan pege på trippelt vinder Bill Kazmaier eller fem-dobbelte vinder Mariusz Pudzianowski.

 

Alle ovennævnte mænd har et legitimt krav på at være historiens stærkeste mand, men det er kun en, der kan kræve den ultimativ titel, og vi har analyseret, hvem den person er.

 

Vi vil gerne gøre det klart, at sammenligningen af atleter, hvis peak kom et århundrede fra hinanden, rejser nogle spørgsmål. For det første er der spørgsmålet om kemisk forbedring, noget der tydeligvis ikke er tilgængeligt for en Louis Uni. For det andet påpeges der, at styrketrænere i løbet af slutningen af det 19. og begyndelsen af det 20. århundrede ikke trænede så meget, som de mere gav forestillinger på en uregelmæssige måder. Den styrke, de viste for måbende folkemængder, var rå og uuddannet – og det var deres forestillinger, der gjorde dem stærkere. I dette lys forsøgte vi at opfange ikke kun indsamlet styrke-date, men også potentiel styrke. Kald det en metafysisk udjævning af spilleområdet.

 

Vi mener, at denne liste er blandt den mest definitive af sin art.

 

10. Brian Shaw – Strongman

FØDT: USA, 1982

HØJDE: 203 cm

VÆGT: 197 kg

 

Shaw deler noget til fælles med den legendariske Bill Kazmaier – begge mænd har placeret top tre på verdens stærkeste mand i alt fem gange. Shaw, en dobbelt WSM-vinder (2011, 2013), har udgivet personlige rekorder på 441 kg i dødløft og 509 kg i Hummer-dækløftet i konkurrence (med stropper). I træningscenteret er han krediteret med at hugge 374 kg, bænke 243 kg og dødløfte 447 kg(med stropper).

 

9. Leonid Taranenko – Vægtløfter

FØDR: USSR, 1956

HØJDE: 181 cm

VÆGT: 118 kg

Taranenko satte verdensrekorden i vægtløftning i clean and jerk (266) og totalt (475 kg) helt tilbage i 1988 – en livstid i vægtløftningsår – og disse optegnelser står stadig i dag. På grund af omstruktureringen af International Weightlifting Federation af sine vægtklasser står Taranenkos officielle rekorder ikke længere, men hans løft er endnu ikke ens.

 

8. Andy Bolton – Powerlifter

FØDT: ENGLAND, 1970

Højde: 183 cm

VÆGT: 159 kg

Storbritanniens Andy Bolton er den første mand i historien til at have dødløftet 1.000 kg (454 kg). To gange under konkurrencen forøger han sin egen præstation med træk på 1.003 kg og en dernæst rekord 1.008 kg. Bolton har den fjerde højeste squat (550 kg), og hans tre-løft-sum på 1272.78 kg er den tredjestørste i historien. Han sagde engang, at hans mål var at bryde den mytiske 3.000 kg total, en ting, de fleste powerlifters af en hvilken som helst æra slet ikke turde drømme om.

 

7. Brian Siders – Powerlifter

FØDT: USA, 1978

HØJDE: 188 cm

VÆGT: 345 LBS

Siders tilhører denne imponerende liste for sin samlede styrke. Han udmærker sig i alle tre powerlifts med personlige rekorder på 462 kg i squat, 362 kg på bænken og en dødløft på 865 kg for en 1203 kg total. Hans bedste råløfter inkluderer 295 kg på bænken og 381 kg i dødløft. Siders er stolt af at have opnået de ovennævnte tal uden brug af præstationsforbedring, hvilket betyder, at hans styrke stammer udelukkende fra genetiske velsignelser og brutalt hårdt arbejde, ligesom den af den følgende mand …

 

6. Louis Uni – Strongman

LEVETID: FRANCE, 1862-1928

HØJDE: 190,5 cm

VÆGT: 118 kg

Det er især vanskeligt at beregne, hvor Uni, aka Apollon the Mighty, burde rangere blandt de all-time-bedste, da kronikker af hans præstation er mest ukritiske fortællinger. Men han var kendt for sin store grebsstyrke og store hænder, som gjorde ham i stand til at løfte barer andre ikke engang kunne presser deres hænder rundt. Uni var også muligvis verdens første styrkeatlet, der var en yderst fit og smidig mand, der tog imod alle udfordringer i brydningsudfordringer.

 

  1. Vasyl Virastyuk – Strongman

FØDT: UKRAINE, 1974

HØJDE: 190,5 cm

VÆGT: 145 kg

Virastyuk er den første person, der nogensinde bliver erklæret som den stærkeste mand, der lever af både World’s Strongest Man og IFSA World Championship-konkurrencer, hvor han vinder henholdsvis 2004 og 2007. Han vippede faktisk den mand, der toppede denne liste, da han opnåede sejr ved IFSA-konkurrencen. Derudover tog den ukrainske stærkmand andenpladsen på Arnold Strongman Classic ved tre lejligheder (2005-07). Nu som 40-årg har Virastyuk været pensioneret fra konkurrencer i nogen tid, men hans præstationer og hans arv lever videre.

 

4. Paul Anderson – Vægtløfter, Powerlifter, Showman

LEVETId: USA, 1932-1994

Højde: 176 cm

VÆGT: 159 kg

Paul Andersons navn kan være den mest kontroversielle på denne liste. Proklameret af nogle til at være langt væk den stærkeste mand, der nogensinde har levet, har han også sin andel af skeptikere. Uanset om han virkelig squattede 1,200 pund (544 kg) er åben for debat, men der er personliger vidne til, at han squattede 317 kg for otte reps til en udstilling – på et tidspunkt, hvor den officielle verdensrekord 1RM for squat var omkring det samme. Anderson vandt en olympisk guldmedalje for USA i vægtløftning i Melbourne, Australien, i 1956.

 

3. Bill Kazmaier – Powerlifter, Strongman

FØDT: USA, 1953

HØJDE: 190 cm

VÆGT: 330 LBS

“Kaz” anses af mange for at være den stærkeste af de stærke, og det er svært at argumentere imod. Som vinderen af ’80, ’81 og ’82 WSM konkurrencerne blev Kazmaier udelukket fra at konkurrere i 1983 af arrangementets arrangører, fordi det blev antaget, at så længe han konkurrerede, ville ingen andre nogensinde få chancen for at nyde sejr. Kaz var den første mand til at løfte alle fem McGlashen sten, som vejer mellem 90 og 160 kg. Hans 300 kg bænkpres stod som verdensrekord i årevis, og hvis ikke for en brystskdae kort derefter ville han sikkert have slået den selv. Hans 1100 kg total, tilbage i 1981, er stadig rekord for rå (ingen bænk skjorte, ingen squat dragt) powerlifting i dag.

 

2. Mark Henry – Weightlifter, Powerlifter, Strongman, Wrestler

FØDT: USA, 1971

HØJDE: 193 cm

VÆGT: 187 kg

Henry har den unikke forskel at være den eneste mand, der nogensinde har både USAs vægtløftning og powerlifting-superheavyweight-mesterskabs titler på samme tid. Trods hans utrolige præstationer har Henry stadig uudnyttet potentiale, som vi aldrig får at se, da han i stedet forfulgte en karriere i WWE. Så i teorien kunne Henry nok have været den stærkeste mand i historien. Men vi tror, at en mand har ham slået …

 

1. Zydrunas Savickas – Powerlifter, Strongman

FØDT: LITAUEN, 1975

HØJDE: 191 cm

VÆGT: 181 kg

Efter vores mening er han den stærkeste mand nogensinde. Du kan bare ikke argumentere med disse tal: Savickas har vundet Arnold Strongman Classic syv gange (2003-08, 2014), som betragtes som en mere ren test af ren styrke end den bedre kendte WSM-konkurrence. I 2005 brød han tre verdensrekorder på vej til sejr på IFSA Strongman World Championship. Det følgende år tog han igen top priser.

 

Savickas placerede nummer to i WSM-konkurrencen i 2002, 2003 og 2004, og dominerede som regel begivenhederne, der involverede ren styrke, men ikke så godt i dem, der krævede hurtighed og fleksibilitet. I 2009 brød han strejken ved at vinde WSM – en præstation, han gentog i 2010, 2012 og 2014. I ’14 opsatte Savickas også en ny verdensrekord med en 500 pund log-løft for at supplere hans andre imponerende totals: en rå squat på 400 kg, et 410 kg dødløft og en 286 kg bænkpres.

LÆS OGSÅ:

Træning og kost | De 7 bedste madvarer til hurtig recovery

Citater | De mest inspirerende bodybuilding-citater nogensinde

Træningslegender | 9 ting, du ikke vidste om Arnold Schwarzenegger

Onani | 10 gode grunde til, at du skal onanere noget mere

Fra at booste dit humør til at forebygge kræft til at styrke din erektion. Her er 10 gode grunde til, hvorfor onani er godt for dit helbred.

 

Dine seksuelle behov opfyldes uanset om din partner er til stede eller ej. Selvom du hader at tale om tabu-emnet, så er der seriøse helbredsmæssige fordele ved at fornøje dig selv.

 

Start med at eksperimentere på egen hånd. Det hjælper dig med at forstå, hvad der tænder dig, hvilket igen kan føre til bedre sex med din partner. Onani har også mange fordele, der bidrager til dit sunde helbred. Fra at øge dit humør til at forhindre kræft til at holde længere i sengen, er et ryk i banditten det nok den mest behagelige ting, du kan gøre for dit helbred i dag.

 

1. BOOSTER HUMØRET

Alt fra arbejde til venner til familie til ærinder plager os alle på et tidspunkt. Men gode nyheder: Du behøver ikke have en partner for at få gavn de følsomme neurotransmittere, der bliver pumpet ud i kroppen med sex. I stedet kan du onanere. Onani virker som et antistress og et antidepressivt middel. Det stimulerer frigivelsen af endorfiner fra hjernen, som oversvømmer kroppen med glæde og øger dit humør -præcis ligesom sex.

 

2. FORBEDRER SØVN

Du ved måske allerede, at bestemte fødevarer kan forbedre søvnkvaliteten. Men vidste du også onani kan gøre det samme? Yes, der findes faktisk en logisk grund til, at du vil knalde brikker kun få minutter efter klimaks. Når mænd ejakulerer, frigiver det en masse kemikalier, herunder oxytocin, vasopressin og prolactin, som alle naturligvis hjælper dig med at ramme drømmeland. Det giver mening, da både at få orgasme og søvn kræver, at du føler dig afslappet og fri for angst.

 

3. HJÆLPER MOD FORKØLELSE

At nå klimaks kan også hjælpe med at helbrede en forkølelse, ifølge en undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet Neuroimmunomodulation. Til eksperimentet blev 11 mandlige frivillige bedt om at onanere til de nåede deres happy ending, mens forskere indsamlede deres blodprøver. Det viser sig, at opnå orgasme øger antallet af “dræber”-celler (leukocytter) hos mænd, der hjælper med at opretholde immunsystemets sundhed.

 

4. HJÆLPER DIG MED AT HOLDE LÆNGERE

Nervøs for en første date? Så prøv at onanere omkring en time på forhånd. Onani kan hjælpe en mand med at blive komfortabel med at føle intense sensationer uden at lade dem overvælde ham. Så det hjælper med at opretholde udholdenhed, samtidig med at du får mere kontrol, hvilket igen reducerer risikoen for tidlig afslutning.

 

5. REDUKER DIN RISIKO FOR IMPOTENS

Den bedste måde at holde ”tingene oppe” på er at holde blodet pumpende, ifølge dette studie fra 2008, der blev offentliggjort i The American Journal of Medicine. I den fem-årige undersøgelse var der kun 16 tilfælde (per 1000) af impotens hos mænd, der havde sex tre gange om ugen sammenlignet med en hele 79 tilfælde (pr. 1.000) hos mænd, der engagerede sig i sex mindre end en gang om ugen. Selv om undersøgelsen blev udført ved hjælp af sex, har onani samme virkning som da stigningen i blodgennemstrømningen til kønsorganerne, holder væsken flydende og sørger for, at organerne fungerer korrekt.

 

6. FOREBYGGER PROSTATACANCER

Udløsning af knap så friske væsker baner vejen for frisk sæd. Det skærer samtidig dine odds, for at udvikle denne kræft, ned med 33 procent. Et Harvard-studie fra 2004 viste, at mænd, der ejakulerede 21 gange om måneden, var mindre tilbøjelige til at opleve prostatakræft sammenlignet med dem, der ejakulerede fire til syv gange om måneden.

 

7. FORBEDRER HJERTESUNDHED

For dem af jer, der hader kardio, er det en anden taktik at prøve. En undersøgelse offentliggjort i The American Journal of Cardiology viste, at mænd, der havde en orgasme, en gang om måneden, var 45 procent mere tilbøjelige til at få en kardiovaskulær sygdom eller have et slagtilfælde, sammenlignet med dem, der opnåede orgasme mere end to gange om ugen. Forskerne erkender, at sundere mænd er mere tilbøjelige til at have sex, hvilket betyder at de sandsynligvis allerede har sunde kardiovaskulære systemer. Men stigningen i hjertefrekvensen [du får fra onani] har direkte gavn for cirkulationen og kan reducere sandsynligheden for et hjerteanfald.

 

8. FÅR DIG TIL AT SE YNGRE UD

Mennesker, der ser markant yngre ud end deres alder, er måske alle fælles om en hemmelighed: de onanerer oftere. Den britiske kliniske psykolog Dr. David Weeks fik beviset, da han spurgte tusindvis af mænd og kvinder (mellem 40 og 50 år) om deres sexliv og sundhed i et årti. Hans resultater afslørede dem, der syntes yngre end deres faktiske alder, der dyrkede sex tre gange om ugen sammenlignet med dem med ældre ansigtstræt, der lignede deres alder, som dyrkede det to gange om ugen. Årsagen er højst sandsynligt, at strømmen af blodcirkulationen, samt at det hjælper med bedre – to grunde, der begge kan bidrage til en sund glød. Det samme gælder for onani. Onani kan få dig til at se og føle sig yngre ved at ændre dine hjerneceller på positive måder,

 

9. FORHØJER DIN LEVETID

Vi ved allerede, at et solidt træningsprogram kombineret med en ren kost har fordelene ved at udvide din levetid, såvel som at holde udseende og i humør i top. Men vidste du, at mere seksuel aktivitet (herunder solo-sessioner) kan bidrage med ekstra levetid også? Ifølge et 20-årigt studie, der blev offentliggjort i British Medical Journal, havde mænd med det højeste antal orgasmer en bedre livskvalitet og levede længere end dem, der var knap så heldige. Det giver mening, når du overvejer alle de andre fordele, du netop har lært om. Når du sænker risikoen for visse kræftformer og hjertesygdomme. Derudover reducerer det sygdomsfremmende stress, og er det en opskrift til bedre sundhed og et længere, lykkeligere liv!

 

10. FOREBYGGER SEKSUELT OVERFØRTE SYGDOMME

Vi ved hvad du tænker, og det er en indlysende ting at medtage i vores liste, men har du styr på, hvor mange seksuelt overførte sygdomme, der findes, og hvordan antallet af positive tilfælde er stigende? Det vil helt sikkert få dig til at overveje at gå solo oftere. Plus, single fyre, der måske ikke lige har været så heldig på Tinder på det seneste, kan gøre det ligeså tosset de vil.

 

LÆS OGSÅ:

Porno | Find ud af, om du er afhængig af porno her

Virtual Reality-porno | Sådan kan det påvirke dit sexliv

Sex-hemmeligheder | 7 ting, der tænder kvinder af i sengen