biceps curls

Biceps Curls | Sådan laver du perfekte biceps curls

Biceps curls er en af de mest populære styrketræningsøvelser – specielt for mænd, der ønsker overarme, der kan sprænge T-shirts i stykker. Men øvelsen er ikke kun forbeholdt mænd, og kvinder kan også få meget ud af denne øvelse. Alle mennesker, store som små, bruger nemlig deres biceps rigtig meget i løbet af dagligdagen. Det er meget lettere at bære kufferter, store kasser, indkøbsposerne eller noget fjerde, hvis dine overarme er i form. Sørg for at have en eller anden form for biceps curls med i dit træningprogram, så du er bedre rustet til hverdagen.

Biceps curls er faktisk bare paraply-begrebet for en række ”krølle”-øvelser, du udfører med overarmene. Variationer inkluderer hammer curls, spider curls, dumbbell curls og barbell curls.

Hammer curls er en fantastisk øvelse, der styrker dine biceps, mens den er målrettet mod de ”yderste hoveder” af dine overarme. Mens du sænker dine arme, laver håndvægtene og dine håndled en hammerlignende bevægelse – deraf navnet på øvelsen. Du kan læse vores guide til, hvordan du laver perfekte hammer curls lige her.

Spider curls er en anden fantastisk øvelse, hvis du ønsker store og stærke overarme. Fidusen ved denne er, at du skal hvile på dine triceps på en pude, så du forhindrer dig selv i at bruge momentum eller at du svinger med din krop. For det andet sikrer startpositionen, at du træner mod tyngdekraften, som derved giver dig en mere intens øvelse. Læs med her, hvor vi giver dig en detaljeret guide til at lave spider curls.

 

Fordelene ved biceps curls

Mindre belastning i ryggen

De mange forskellige variationer af biceps curls gør også, at du let kan finde en variation, der passer dig. For eksempel kan du minimere belastningen på din ryg ved at bruge en barbell. Designet i denne giver dig en naturlig måde at balancere din krop, mens du formindsker belastning i ryggen. Dette er med til at forhindre rygskader i fremtiden. Med andre ord kan biceps curls hjælpe mod smerter i nedre ryg, hvis du bruger den rigtige form. Biceps curls er jo ment som en træning af dine biceps – ikke skade af din ryg.

 

Mindre belastning på håndleddene

Ved at udføre biceps curls kan du formindske belastningen på dine håndled. Det er den primære fordel ved curl-øvelser fremfor lige stang-øvelser. Oveni det, så er det faktisk fysisk muligt for dig at løfte tungere vægte i biceps curls end ved træning, hvor du bruger almindelige vægtstænger.

 

Biceps curls øger din udholdenhed

Udover at øge din muskelstyrke, så træner biceps curls også din udholdenhed. Nogle af fordele ved dette er bedre kontrol af vægte, udviklingen af stærkere knogler, øget mental klarhed, reduceret risiko for skader, øget udholdenhed og en overordnet sundere hverdag.

 

En lidt mere udfordrende version af biceps curls er biceps curls to overhead press. Læs med her, hvor vi guider dig til at lave de perfekte af slagsen!

Sådan laver du Biceps Curls to Overhead Press

Træningstype: Styrke

Primære muskel: Biceps

Udstyr: Håndvægte

Niveau: Mellem

 

  1. Begynd i en stående position med en håndvægt i hver hånd. Dine arme skal hænge frit langs kroppen med håndfladerne vendt udad. Hold blikket ligeud, hold brystet oppe med dine fødder i skulderafstand. Dette er din startposition.

 

  1. Påbegynd bevægelsen ved at flekse dine albuer, så du krøller vægtene opad. Brug ikke momentum og fleks ej gennem dine skuldre. Brug i stedet en kontrolleret bevægelse ved hjælp af albuen. Halvvejspositionen er, når håndvægtene er ved dine skuldre.

 

  1. Udfør den løftende bevægelse ved at forlænge din arm, så du flekser og presser dine skuldre væk fra hinanden, mens du løfter vægtene over dit hoved. Under denne bevægelse skal du rotere dine hænder, så håndfladerne vender udad, når du når toppen. Dette er din slutposition.

 

  1. Stop ved slutpositionen i et par sekunder, inden du omvender øvelsen og vender tilbage til startpositionen.

LÆS OGSÅ:

T-bar Row | Sådan laver du perfekte T-bar rows

Dumbbell Curls | Sådan laver du perfekte dumbbell curls

Back squat | Sådan laver du perfekte back squats

 

 

 

UGENS TILBUD HOS FITNESSNORD

Ugens tilbud hos Fitnessnord

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *