Disse 10 ting, som kan sabotere dit sexliv, bør holde øje med

 

Der var engang en gang, hvor du var klar til at hoppe i kanen, så snart din partner sagde ordet ”sex”. Nu virker det mere som om, at din sexlyst helt er forsvundet.. Den liderlige fyr, du plejede at være er nu væk. Selvom det kan være lidt alarmerende, er der ingen grund til at gå i panik. En lav sexlyst påvirker os alle i ny og næ, og der er normalt en logisk årsag til det, som er ret let at rette op på. Det kan dog være, den ikke virker så indlysende for dig, så derfor har vi lavet en liste over de 10 mest almindelige årsager til, at du mangler krudt i kanonen. Læs med her, for at finde ud af om en af dem er grunden til din manglende libido – og hvordan du retter op på det!

 

1. Du har skippet din træning

Når du regelmæssigt træner, så har du det også bare meget bedre med din krop. Når du tværtimod dropper din træning lidt for ofte, kan det have den modsatte effekt – selv hvis dine grunde til at skippe træningen er helt legitime. ”Din krop har en stort betydning for, hvordan du både føler og opfører dig seksuelt. Når du føler dig forfrisket af din træning og mere tilfreds med din krop, så er du også mere tilbøjelig til at både indlede og nyde sex med din partner mere”, fortæller sexolog Terri Orbuch til Muscle & Fitness.

 

2. Du er smadret

Det kan være svært at tro, men den bedste måde at komme i humør på før din næste date har intet at gøre med din Pornhub-konto. Skrot dine ”filmvaner” på de sene aftentimer, og få lidt ekstra tid med din dyne i stedet. En undersøgelse foretaget af National Heart, Lung og Blood Institute afslørede, at søvnmangel faktisk kan sænke testosteron-niveauet, som er afgørende inden for din sexlyst, med op til 15%. Testosteron er desuden også afgørende for at øge styrke, muskelmasse og knogletæthed – desto mere grund til at sigte efter minimum syv timers ordentlig søvn hver nat.

 

3. Du har været lidt for ofte igennem drive-thru

Mærkeligt, men sandt: Din fastfoodvaner kan være skyld i dit ikke-eksisterende sexliv. Ikke nok med at den store mængde fedt og salt i den fedtede mad kan mindske blodgennemstrømningen, hvilket gør det vanskeligere for dig at få jern på, så kan det også få dig til at føle dig oppustet og dehydreret – To ting, der ikke just giver dig lysten til at strippe ned. Kødet, der bliver brugt til fastfood-burgere er fyldte med ftalater, som er et kemikalie, der bruges til at fremstille transportbånd og andet udstyr i fødevarefabrikker, fortæller en rapport. Hvorfor er det vigtigt i denne sammenhæng? En undersøgelse blandt kvinder viste en sammenhæng mellem ftalat-metabolit-koncentrationer og manglende sex-lyst. Hvis en kvindes sexlyst er negativt påvirket af kemikaliet, er det ikke et stort spring at antage, at mænd kan opleve lignende negativ effekt. Spil det sikkert ved droppe fastfood, og hold dig i stedet til noget sund.

4. Du trækker dine hår ud af stress

Det superbelastede arbejdsprojekt giver ikke bare søvnløshed og ødelægger din appetit – det kan også dræbe din sexlyst. “Kronisk stress kan påvirke din lyst til at have sex, fordi dine tanker og energi er fanget i det pres, der hviler på dine skuldre.” Hvis du konstant føler dig under pres, foreslår Orbuch at holde en stressjournal i et par uger for at hjælpe dig med at finde den største kilde til bekymringen i dit liv. “Skriv ned, hvor du er, og hvad du laver, når du føler dig ekstremt angst. Læg mærke til, hvordan disse situationer og din reaktion på hver enkelt påvirker din sexlyst. Find derefter en stressreducerende teknik, der fungerer godt for dig – uanset om det er at træne, springe på et hold yoga eller se Netflix – og gør det en gang om dagen.

 

5. Dine joint-vaner

Det kan være let at få fat i, men det betyder nødvendigvis ikke, at du skal ryge det. Ikke blot har forskere opdaget en forbindelse mellem marihuana og nedsat kognitiv funktion, men stoffet har også vist sig at sænke testosteronniveauerne – og ikke kun lige efter, at du fyrer op for pinden . Virkningerne kan vare op til 24 timer, ifølge en rapport fra Journal of Theoretical Biology. Da sexlyst er direkte forbundet med testosteronproduktion, kan du gentænde ilden i dit kærlighedsliv, hvis du skrotter jointen.

 

6. Din søde tand

Du ved, at det både er dårligt for dit smil og din six-pack at spise for meget slik, men vidste du også, at sukker også kan sætte en dæmper for dit sexliv? Når du spiser for mange godter – uanset om det er cookies eller sukkerholdige kaffedrikke – så bliver kroppens celler overfyldt med glukose. Og ifølge eksperter bliver enhver glukose, som dine celler ikke bruger, ophobet som fedt, som indeholder aromatase. Det er et enzym, der omdanner testosteron til østrogen. Dette kan sænke din libido og øge din risiko for impotens. At skalere tilbage på sukkeret kan være løsningen på din seksuelle nedgang. Sørg for at læse etiketter omhyggeligt – de sukkerholdige ting lurer ofte lige netop, hvor du mindst forventer det.

 

7. Din iPhone afhængighed

Hvis du og din partner begge er opslugte i bærbare computere og iPhone 24/7, er I ikke i stand til for alvor at kunne nyde hinandens selskab. Dette kan forringe jeres forhold og få dig til miste interessen for sex, forklarer Orbuch. Derudover kan det være mægtigt svært at komme i det lumre humør, når du sekunder forinden har sendt en arbejdsmail eller ”liket” et billede af din mor. “Hvis du har mistanke om, at teknologien dræber dit sexliv, skal du skrotte dine gadgets for en enkelt aften og se, hvad der sker. Tilbring tid med din partner, hvor i snakker, kæler, spiller spil eller går en tur udenfor – gør hvad som helst, som både du og din partner nyder”, forklarer Orbuch.

 

8. Du bærer stadig nag

Stadig sur over noget, din kæreste gjorde sidste gang, I var til fest? Det kan ubevidst gøre dig mindre tiltrukket af hende i soveværelset, fortæller Orbuch. “Når du har uløst vrede mod din partner, eller mod andre, tillader det dig ikke at være fuldt til stede i øjeblikket, hvilket er nødvendigt for at kunne opretholde en sund sexlyst og opnå seksuel tilfredsstillelse,” siger Orbuch. Løsningen: Stop med at feje ting under tæppet, og fortæl i stedet din partner (eller den idiot fra arbejdet), hvad der irriterer dig. Ja, det kan føre til et mindre skænderi – men det er jo ofte den perfekte katalysator for en hed omgang sex. Vi ved jo alle at angry-sex er blandt den bedste slags sex 😉

 

9. Din nye medicin

Før du beslutter dig for at snuppe en lille blå pille, der giver ammunition til underlivet, så tag et kig på, hvad der allerede er at finde i dit medicinskab. “Visse former for medicin og sygdomme (som diabetes) påvirker naturligt interessen for sex,” fortæller Orbuch. Men det betyder ikke, du bare skal stoppe med at tage din medicin, hvis du tror, det er roden til dine problemer. “Hvis du er på receptpligtig medicin, bør du spørge din læge om noget af det kan påvirke din sexlyst. Og hvis du ikke er på medicin, kan du bede lægen om en komplet fysisk undersøgelse for at hjælpe med at identificere og afhjælpe eventuelle underliggende fysiske årsager, der kan være skyld i din manglende lyst”.

 

10. Din fyraftensdrink

Hvis du napper en enkelt drink eller to, vil det sandsynligvis få dig i det lumre humør. Men mere end det, og du vil nok ende med at føle dig fuld, oppustet, træt og absolut ikke med tanker på sex, forklarer Orbuch. Og hvis du mirakuløst stadigvæk er i humør til sex, på trods af den store mængde alkohol, så er chancerne for, at du får rejst sejlet og sejler ind til havn absolut minimale. Hold dig til to max drinks, hvis du vil være nogenlunde sikker på, at du både er i humør og kan fuldføre dine opgaver senere på aftenen.

LÆS OGSÅ

Træning & Sex | 6 måder din træning gør underværker for dit sexliv!

Cannabis | Sådan påvirker det dit sexliv at ryge pot

6 Madvarer som Booster dit Testosterontal og Øger din Sexlyst

16 typer, du ser i fitnesscenteret – Del 1

Træningscenteret er ikke længere forbeholdt som yndlings-hangout-sted blandt bodybuildere, der pumper jern. I stedet er træningscenteret blevet en smeltedigel af mennesker og personligheder på godt og ondt. Og det er kun godt, fordi det betyder, at sundhed og fitness er blevet mere almindeligt blandt den brede befolkning. Samtidig er træningscenteret også blevet hjem til et utal af moderne maskiner og unikke holdtimer, så der er noget for enhver smag. Så hvad sker der, når man samler alle disse forskellige træningsformer og -typer på et og samme sted? Du får en smuk mikrokosmos af verden omkring dig (eller i det mindste den by, hvor dit center ligger i). Uanset personligheder og specifikke mål har alle i træningscenteret én ting til fælles: De er der for at forbedre deres fysiske, mentale og følelsesmæssige velvære. Her er 16 typer af mennesker, som du sandsynligvis er stødt på i dit center.

 

1. Den ivrige mobilafhængige

 

Denne person er stolt af sine hurtige svar på telefonen. Men du kan vædde på, at de gør mere end blot at sende tekstbeskeder. Denne type hopper på sociale medier, lytter til sin yndlings podcast og tjekker sportsresultater hurtigere, end du kan nå at afslutte dine squats. Kan du bebrejde dem? Det er nemt at blive distraheret, og ærligt talt så har folk nogle gange brug for distraktionen for at komme igennem deres LISS cardio. Som bonus, er dette personen, du skal spørge, hvis du er nysgerrig på de nyeste fitness og kost-apps!

 

2. Selfie-tageren

But first – let me take a selfie! Du kan være uheldig og fange denne type under deres #sweatyselfie i omklædningsrummet eller finde dem i frivægtssektionen, hvor alle ved, at belysningen er perfekt til at fremhæve fysikken. Du kan blive fristet til at blive irriteret over dem, når de spærrer for spejlet alt for længe. Men se på det på denne måde: Deres Instagram-profil kan være det, der motiverer deres følgere til at komme ud af sofaen og ind i træningscenteret! Og lad os da bare være ærlige – man må godt være stolt af sin krop, når man lægger så meget arbejde i det!

 

3. Pigen der løfter

I de seneste år har vi set meget mere af denne type pige, og vi håber, at tendensen fortsætter! Dette er pigen henne ved squat racken, som ved, at bare fordi hun løfter tunge vægte, så gør det hende ikke “mandlig”. Hun er på mission for at nå sine mål, og ingen kan stoppe hende. Hendes selvtillid gør hende til tider til en skræmmende træningstype, men vi lover, hun er meget flinkere, end hvad hendes intense træningsansigt viser. Du skal bare aldrig afbryde hende midt i et sæt.

 

4. Den højlydte grynter

Jo mere de grynter, desto mere kan de løfte. (Nej, det er faktisk bevist videnskab!). Og at løfte tunge genstande er deres hovedsaglige grund til at træne. Disse fitness-fanatikere går aldrig ubemærkede hen. Det kan selvfølgelig være mega-distraherende, men det er bare deres måde at få mest muligt ud af deres træning på. Bliv venner med dem, for hvis du nogensinde løber tør for benzin i din bil, vil de med glæde være den, der skubber din bil til nærmeste tankstation.

 

5. ”In the zone”-typen

Når hovedtelefonerne ryger i, og musikken bliver tændt, skal du passe på! Resten af verden ophører med at eksistere for denne type, og det handler herfra kun om business. De er i den mentale træningszone, og deres musik skal motivere dem til at krydse målstregen (enten bogstaveligt eller billedligt). De lip-syncer og head-bopper gennem hele deres træning fra start til slut. Er du nysgerrig på de bedste Spotify-spillelister til ben-dag eller en løbetur i skoven? Så er det denne person, du skal spørge!

 

6. Træningsparret

Ja, teknisk er der her take om to personer, men i træningscenteret fungerer de som en enkelt enhed. Det er en del af parrets forhold, at de træner sammen, og det styrker deres bånd. De gør alt sammen allerede, så hvorfor ikke træne sammen også? De fleste af os hader dem lidt, mens nogle af os er misundelige på hvad de har. Det er meget usandsynligt, at du nogensinde vil spotte den ene af disse alene i træningscenteret. De er nemlig stærkere sammen, da de motiverer hinanden til at gøre deres allerbedste.

 

7. Bodybuilderen

Spotter du denne målrettede type i træningscenteret, kan det tjene som en seriøs motivation. Træningscenteret er hans hellige sted, og han tager sit træningsprogram og ernæring meget alvorligt, hvilket er tydeligt fra det markerede og muskuløse udseende. Han går normalt rundt med en spandfuld vand og er iført tøj, der viser den hårdt tjente fysik. I mellem sæt kan du finde ham posere og flekse foran spejlet med en beundringsværdig tillid. I modsætning til Instagrammeren, så er det dog vigtigere for bodybuilderen, at han selv beundrer sin krop fremfor at andre gør. Og det er der jo intet i vejen med.

 

8. Skønhedsdronningen

Hun er definitionen af glam. Hendes makeup og hår er altid perfekt, og hun synes aldrig at svede – i stedet gløder hun. Maybe she’s born with it, eller måske er det bare den nye highlighter, hun har på. Hun er typen, der går op i sit udseende, og det er både sin krop og sit tøj. Hun bliver motiveret af at have spritnyt træningstøj på, og det hjælper med hendes ydeevne i træningscenteret. Det kan godt være, hun ligner en skønhedsdronning, men tag ikke fejl – hun er der for at give den gas, så du skal ikke undervurdere hende. Er du i tvivl om de bedste mærker indenfor træningsgear, så er det hende du skal spørge.

 

LÆS OGSÅ:

Træning & Sex | 6 måder din træning gør underværker for dit sexliv!

Cannabis | Sådan påvirker det dit sexliv at ryge pot

Fie Sølverblad | “Det skal være lysten, som driver en til værket”

 

Pre-Workout faldgruber | 6 ting du aldrig bør gøre før din workout

Undgå disse 6 ting før din workout for at sikre dig, at du får det bedste ud af din træning.

Der findes massevis af artikler om, hvordan du bedst forbereder krop og sind, inden du giver den maks. gas i træningscenteret – alt fra hvad du skal spise, hvilke kosttilskud du skal tage, og hvordan du bedst forbereder dig mentalt.

Men her får du en lidt anderledes tilgang til det, så du finder ud af, hvilke ting du skal undgå, inden du giver den gas. Er du klar? Her kommer det!

1. Lad være med at sove for længe

Selvom det sommetider kan være nødvendigt med en lur inden træning, bør du forsøge på ikke at sove mere end 30 minutter. Undersøgelser viser, at en kort power-nap på 20-30 minutter kan øge energi og fokus, men til gengæld kan det have den omvendte effekt, hvis du sover længere end det, så du ender med at føle dig endnu mere udmattet end før hovedet ramte puden. Så hold din power-nap kort!

2. Lad være med at strække ud

Ja, jeg ved det godt! Du har garenteret hørt, at du netop skulle sørge for at strække ud inden træning. I lang tid mente man, at det var korrekt protokol at lave statiske udstrækningsøvelser, før man ramte vægtene, men i de senere år har undersøgelser vist, at dette faktisk er kontraproduktivt.

Når du strækker en “kold” muskel kan det føre til skader som forstrækninger, men det kan også nedsætte styrken i øvelser, som involverer de muskler, som er blevet strukket.

3. Lad være med at dyrke HIT cardio

Der intet galt i at udføre lidt cardio med medium intensitet, før du går i gang med vægtene, da dette er en effektiv måde at brænde fedt, mens du beskytter din evne til at opnå styrke og muskelmasse. HIT cardio, til gengæld, er høj intensitet og vil nedsætte dine evner og forstyrre den anabolske proces, hvis det udføres umiddelbart før du begynder at løfte vægte.

4. Lad være med at blive stresset

Okay, det er måske nemmere sagt end gjort. Men stres er virkelig en dræber for dine muskler. Når man er i en tilstand af stres, vil kroppen frigøre højere niveauer af kortisol, som nedbryder muskelvæv og som fremmer opbevaringen af fedt. Desuden vil stres og bekymring begrænse din evne til at koncentrere dig, begrænse aktivering af muskelfibre og muligvis forårsage skader på grund af manglende fokus på korrekt form.

Igen ja, det er nemmere sagt end gjort, at man skal undgå stressede situationer, men prøv i al fald at tænke over det, så du så vidt muligt holder stres udenfor træningscenteret.

5. Lad være med at ‘overdo it’ når det kommer til stimulanser

Der er absolut intet galt i at indtage noget koffein eller pre-workout produkt af høj kvalitet, så du kan få et boost inden din træning. Men lad være med at tage for meget. Hvor moderate niveauer af stimulanser kan forbedre din energi og dit fokus, kan for meget føre til hurtig hjertebanken, kvalme og angst, hvilket på ingen måder vil gøre noget godt for din workout.

6. Lad være med at spise alt for meget

Den rette næring inden træning er essentiel for at præstere bedst muligt samt for at forbedre muskelvækst og restitution, men for meget af det gode kan være farligt. Når du spiser for meget inden en workout kan det give smerter/ubehag i maven, hvilket heller ikke gør noget godt for din træningssession. Derudover, hvis din mave er overbelastet med at fordøje en stor mængde mad, så vil mere blod løbe i den retning end i musklerne, hvilket vil reducere dit pump og effektiviteten af hver øvelse.

Så tænker over disse ting fremadrettet og forsøg at holde søvn, mad, kosttilskud osv. på et moderat niveau lige inden din træning, så du kan give den absolut alt, du har!

LÆS OGSÅ:

6 Madvarer som Booster dit Testosterontal og Øger din Sexlyst

Træning & Sex | 6 måder din træning gør underværker for dit sexliv!

Vil du være en superstjerne i sengen? Du kan læse alle de tips og guide, som du vil, men hvis du ikke er i god fysisk form, så kommer du ikke til at have en partner, der tigger efter mere.

Når tøjet ryger af, så er en skulpteret, muskuløs og flot fysik ikke kun æstetisk behageligt for din partner. Det optimerer bestemt også din ydeevne, når det kommer til lagengymnastikken.

Med andre ord; træning kan give dig en utrolig fysik – og det kan hjælpe med at give dig et ry som et fantastisk knald. Her er 6 faktorer, hvor en god fysik kan give dig endnu bedre sex.

 

1. Sørg for humøret – og andet – er oppe!

Du kan let nappe en af de kendte, små, blå piller, når øjeblikket rammer… Eller du kan booste underlivet på den naturlige måde. Når det kommer til at få blodet til at løbe i kroppen til de områder der trænger mest til det under sex, så er træning altså den bedste (for)løsning. Hvad end det er en hårdt pumpende HIIT-workout eller fedtbrændende circuit-træning, så er træning den bedste måde til at få blodet til at flyde igennem kroppen på. Og jo bedre form du er i, jo nemmere er det også at rejse flagstangen under sex.

 

2. Knald dig til et maraton, ikke et sprint.

God sex kræver en ordentlig fysisk indsats. At løbe tør for damp på din rejse til det lovede land er en sikker måde at dræbe stemningen på – og dermed også eventuelle fremtidige muligheder for en gentagelse. Forlængelse af oplevelsen forlænger den fysiske fornøjelse for alle involverede; Jo bedre form du er i, jo længere vil du kunne udføre dine horisontale bedrifter til et rent 12-tal.

 

3. Maksimér missionæren

Du har sikkert et repertoire af go-to-moves, der kræver din krop skal i positioner, der mest af alt ligner avanceret yoga. Men før eller senere vil du nok prøve at manøvrere dig ind i den klassiske missionærstilling. Og når den position er nået, kræver det en solid øvre kropsstyrke for at forblive stabil. Arm-, bryst- og skulderøvelser som push ups, dips, bænkpres og skulderpres er alle ideelle til at holde din base stærk og aktivt hjælpe til at fuldføre din “mission”.

 

4. Hæv dine T-niveauer i kroppen

Et sundt niveau af testosteron giver en sund sexlyst, så sørg for, at din krop producerer en rigelig mængde af dette vigtige hormon. Så holder du både din lyst og præstation på et maksimalt niveau. Forskning viser, at træning med vægte er en effektiv måde at øge testosteronniveauerne på betydeligt. Ifølge en undersøgelse foretaget af Baylor University var mænds testosteronniveauer højest i løbet af de 48 timer umiddelbart efter træningen. Hvis du styrketræner for at øge testosteronniveauet, er det bedst at øge vægten og mindske repetitionerne. Fokuser derefter på sammensatte bevægelser som squats, bend-over rows og bænkpres.

 

5. Hold dig fleksibel

Vil du beherske de mere udfordrende sex-stillinger som krabben eller crouching lotus? I så fald kræver det ret meget fleksibilitet. At springe ud i en eksotisk ny position kræver selvtillid, mod og smidighed. Mestre den, og du er sikker på at score bonuspoint med din partner. Kom forkert ind eller ud af stillingen, og det vil ikke blot være din stolthed, der bliver såret. Det kan skade dit underliv gevaldigt. Tricket til at lande en perfekt score i sengen er at sørge for, at din krop er veludstyret til at håndtere disse hidtil ukendte bevægelser. Strækøvelser, pilates og yoga er alle gode måder at holde dine muskler bøjelige, samtidig med at de forbedrer din smidighed indenfor sex. Inden du ved det, er du jo helt parat til at lave din egen kama sutra-bog.

 

6. Skyd selvtilliden op

At have en lækker krop er en sikker måde at føle sig selvsikker på, når tøjet rives af inden en omgang dampende hed sex. Forskning fra University of Arkansas viste, at universitetsstuderende, der var fysisk fit, så sig selv som mere ønskværdige. Og derved også bedre til at fysisk glæde deres partnere. Så ram træningscenteret oftere for en fysik, der vil give dig selvtilliden til at udføre dit bedste, når det tæller mest.

 

LÆS OGSÅ:

Yates Rows | Sådan laver du perfekte Yates rows

Cannabis | Sådan påvirker det dit sexliv at ryge pot

C-Vitamin | Din Ekspertguide til C-vitamin

 

 

 

 

6 Madvarer som Booster dit Testosterontal og Øger din Sexlyst

Hvis du oplever, at din sexlyst er lav og din træningsfremgang er gået i stå, kan det have noget at gøre med dine hormoner. Testosteron, som er absolut essentielt når det kommer til bodybuilding, peaker når vi er i 20’erne, men til gengæld falder det 1,6% per år, efter vi er fyldt 30. Når du giver den god gas til træning sætter du gang i dit testosteron niveau, men der er andre måder, hvorpå du kan øge tallet af testosteron. Tjek disse 6 madvarer ud.

Æggeblommer

sexlyst

Æg bør allerede være en del af din kost. De mange næringsstoffer i ægget befinder sig primært i blommen, og dét der booster testosteron er vitamin D3 – et hormon som er bioidentisk til testosteron, da det er et kolesterol-drevet steroidehormon. Dette er bevist af en undersøgelse udgivet af Hormone & Metabolic Research, som viste, at testosteronen blev øget med 400% efter at have indtaget vitamin D3 i 12 måneder.

Korsblomstret grøntsager

sexlyst

Korsblomstrede grøntsager såsom broccoli, kål, rosenkål og blomkål er anti-østrogene fødevarer, da de frigiver et stof ved navn indole-3 carbinole. Dette konverteres til DIM (di-indollyl methan), som omdanner østrogen til sikrere former og giver adgang til “frit” eller “løst” testosteron. Dette bindes nemt til androgenreceptorer for at øge din sexlyst, bygge muskler, reducerer fedt og booste din træningspræstation.

Østers

sexlyst

Østers er et velkendt elskovsmiddel, som kan booste din sexlyst. 200 g østers indeholder desuden ca. 18 g protein, og du kan derved booste dine gains samtidig med, at du booster dit testosterontal og din sexlyst. Østers indeholder derudover zinc, som også booster testosteron. Fra mad får du omkring 10 mg zinc per dag, men kroppen absorberer kun 2-3 mg, hvilket sætter os i risiko for zincmangel. Når vi bliver forkølet, er det ofte et symptom på mangel af zinc. Når vi mangler zinc, begrænser hypofysen frigivelsen af luteiniserende og follikelstimulerende hormoner, som sørger for at udløse produktion af testosteron i testiklerne. Dette sænker derefter mængden af androgen-bindingssteder og frit testosteron i blodstrømmen.

Hvidløg

sexlyst

Hvidløg kan mere end blot at give smag til din mad. Hvidløg indeholder et stof kaldet diallyl-disulfid, som fremmer et hormon, der udløser testosteronproduktion. Undersøgelser foretaget på dyr bekræfter, at hvidløg hæver testosteronniveauet, når det kombineres med proteinrig kost.

Spinat

sexlyst

Endnu en grund til at Skipper Skræk var vild med spinat, var fordi det satte gang i hans testosteron. Denne grøntsag er spækket med magnesium, som spiller en vigtig rolle i forhold til muskelvækst. Undersøgelser foretaget af Biological Trace Element Research har bevist, at magnesium øger niveauet af testosteron både hos atleter og hos folk, som ikke er aktive.

Svampe

sexlyst

Fyld din tallerken med svampe, hvis du vil se dit testosterontal stige. Svampe forhindrer produktionen af enzymet aromatase. Aromatase omdanner androgen til østrogen og forhindrer, at frit testosteron binder sig til androgenreceptorer.

LÆS OGSÅ:

Protein | 5 almindelige myter om proteiner

Håndstand | Den ultimative guide til håndstand

Selvom du har en stærk overkrop, kan håndstand virke intimiderende. Lær den rette tilgang til denne imponerende øvelse og opbyg noget seriøs all-over styrke.

Der er ingen tvivl om, at håndstand er en af de sejeste øvelser du ser på din Instagram feed, og medmindre du er opvokset som gymnast, kan det godt være noget af en udfordring at lære at lave håndstand. Uden de rette teknikker kan du spilde flere år på at træne håndstand uden nogensinde at lære det til perfektion.

I stedet for blot at sparke benene op i vejret, så brug en væg til at opbygge styrke og bliv gradvis bedre til forskellige variationer og lær teknikkerne til at træne hurtigt og konsekvent.

Før du ved af det, rocker du håndstanden, uden at noget holder dig oppe.

Trin 1: Byg styrke og udholdenhed med håndstand op af en væg

Det første du skal gøre er at bruge en væg som støtte. Det virker måske ikke specielt cool eller imponerende, men når du øver på den måde, træner du din styrke og udholdenhed, hvilket er essentielt, når det kommer til at etablere solid håndstand teknik.

Her er 3 øvelser til at få dig i gang:

Wall Hold

I stedet for at sparke benene op imod en væg, som de fleste gør, gå i stedet benene ind mod vægen, så brystet rammer vægen. Dette gør det nemmere at etablere en lige linje, så du ikke kommer til at svaje i ryggen.

For at gøre dette, placer dine hænder på gulvet med fødderne på væggen og gå langsomt op, til du står vertikalt. Målet er, er hænderne skal være 5-10 cm fra væggen. Hvis du ikke kan komme helt så tæt på endnu, skal du ikke give op. En del af denne træning er at lære kroppen at hænge med hovedet nedad. Med træning bliver du bedre.

håndstand
Når du vender denne vej mod væggen øver du teknikken på en anden måde, end hvis du har ryggen mod væggen

Når du først har opnået en fuld oprejst position, er det vigtigt, at du spænder i coren, trækker ribbenene ind og skubber op, så meget du kan med dine skuldre. Som om du skubber gulvet væk fra dig.

Det næste er at strække fødderne, spænd i baller og baglår og hold stillingen. Forsøg at lave tre sæt og tag tid på, hvor lang tid, du kan holde stillingen. Med tiden bør du gå efter at kunne holde stillingen i et minut eller mere.

Wall Walk

Wall walks er endnu en god øvelser, som træner din styrke og udholdenhed alt imens, du bliver vant til at hænge med hovedet nedad. Ligesom før går du benene op ad vægen, så brystet kommer så tæt på som muligt. Derfra begynder du at gå sidelæns langs væggen.

håndstand
Med wall walks bliver styrke og udholdenhed sat på prøve

Gå derefter tilbage til hvor du startede for at træne begge sider lige meget. Huske at skub med skuldrene og hold coren spændt.

Shoulder touch

Dette er endnu en god øvelse for overkroppen og coren, som virkelig hjælper dig med at fokusere på det ‘skub’, der er nødvendigt i skuldrene. Plus, det kan hjælpe dig med at forberede på en one-arm handstand på et senere tidspunkt.

håndstand
Shoulder touch er en super god øvelse for coren og overkroppen

Når først du står i din håndstand op imod væggen, læg da forsigtigt vægten i den ene side, så du kan løfte den ene hånd op fra gulvet. Du kan starte med kun at løfte fingerspidserne, så du får en fornemmelse for øvelsen, og når du føler dig tryg ved det, løft da hånden op og rør ved skulderen på samme side. Når først du kan holde din håndstand i minimum 30 sekunder, kan du begynde at gå videre til denne øvelse.

Trin 2: Brug væggen som hjælp til balancen

I stedet for at gå direkte videre til freestanding efter at have opbygget basis håndstand styrke, fortsæt da med at bruge væggen til at hjælpe dig med at få balancen under kontrol og for at forstå teknikken.

Start med at gå fødderne op ad væggen ind i din håndstand. Vær sikker på at alt spændt op og du skubber gulvet væk med dine skuldre.

Dernæst, tag et skridt væk fra væggen med hænderne. Hofterne skal stadig være over hænderne.

Flyt langsomt den ene fod væk og balancer den over hovedet. Det er okay, hvis benet går en anelse længere bagud end hofterne –  bare fokuser på at holde hofterne over skuldrene.

Håndstand
Fortsæt med at bruge væggen til at hjælpe dig med at få styr på balancen

Prøv derefter langsomt at gøre det samme med den anden fod, så begge fødder nu er væk fra væggen. Hold balancen så længe, du kan. Hvis du falder, er der ikke andet for end at komme op igen. Det du arbejder på her er balancen i fingerspidserne og dét at holde skuldre og hofter i en lige linje.

Et tip er at du filmer dig selv, så du kan justere dig selv samt følge din udvikling.

Trin 3: Freestanding practice

Før du begynder at øve din freestanding practice, bør du være sikker på, at du kan holde din håndstand mod væggen i minimum 30 sekunder. Jo længere du kan holde den, jo nemmere vil det være for dig at nå til freestanding.

I forhold til freestanding er det vigtigt at have masser af tålmodighed. Der skal masser af eksperimentering til; hvis du ikke sparker benene hårdt nok op, når du ikke en vertikal stilling, og hvis du sparker for hårdt, falder du.

håndstand
Hav masser af tålmodighed når du øver freestanding. Med tiden når du den perfekte teknik.

Det er en god ide at fortsætte med at træne op ad væggen, selvom du er nået til freestanding practice. Del tiden op, så du bruger halvdelen af tiden op ad væggen og halvdelen af tiden på freestanding. Når du træner håndstand op ad væggen, kan du fortsætte med at opbygge styrke og udholdenhed samt at holde den perfekte lige linje i kroppen.

Det er vigtigt at være konsekvent

Hvis du er seriøst i forhold til håndstand, er du nødt til at træne det næsten hver dag – også selvom det blot er 5-10 minutter ad gangen. Vær konsekvent og før du ved af det, imponerer du alle med din håndstand.

LÆS OGSÅ:

Yoga | Derfor skal du i gang med yoga

Lunges | 5 Variationer af Lunges der Øger Mobilitet, Styrke og Muskelmasse

Måske er du ikke klar over det, men alt hvad vi mennesker gør, om det er at rejse os op eller gå op ad trapper – eller i hvilken som helst sportsgren, bliver vi anbragt i den ene eller anden form for lunge-position. For at gøre kroppen så effektiv som muligt, må du styrke denne bevægelse. Den eneste måde hvorpå at gøre det, er ved at lave lunges i massevis.

Brug disse lunges enten som opvarmning, inkorporer dem i din træning eller afslut med dem. Alle variationer vil øge din bevægelighed og aktivere muskelgrupper, som du måske ikke er vant til at bruge.

Trinene:

  • Til hver af disse lunges, brug da dine hænder som “førere” for hver bevægelse ved at føre dem foran for dig – med eller uden dumbbells.
  • Start med ikke at bruge vægt til øvelserne. Efterhånden som du bliver mere sikker i bevægelserne, kan du tilføje dumbbells.
  • Når du sænker dig ned i hver lunge, er målet at røre gulvet med hænderne (eller dumbbells) på hver side af din lunge fod. Hvis ikke du helt kan nå gulvet, forsøg da at nå anklen. Hvis det er for svært, så sigt efter knæet.
  • For mobilitet: lav et sæt af fem repetitioner for hver bevægelse. For muskelvækst: Gennemfør hele runden to eller tre gange.

1. Lateral Lunges

Denne variation rammer lysken og ballerne på en anderledes måde end en standard lunge og tvinger kroppen til at holde balancen og stabiliteten på en anden måde. Lav disse hvis du ønsker bedre bevægelighed, eller hvis du ønsker at arbejde med nogle muskelgrupper, som du ikke arbejder med normalt.

lunges

Hvordan: Lav en sidelæns lunge mens du holder det andet ben strakt. Hvis du bruger dumbbells, så før dem ned på hver sin side af foden. Før hænderne og kroppen tilbage til startpositionen.

2. Crossover Lunges

Denne form for lunge er nok den, der er mest udfordrende for balancen, hvilket også vil aktivere flere muskelfibre i dine lår og core, da du kæmper for at holde balancen.

lunges

Hvordan: Ligesom når du laver en almindelig lunge, men i stedet for at føre benet lige frem, kører du det skråt frem til siden. Før armene lige frem og derefter tilbage i startpositionen.

3. Open Rotational Lunges

Med denne øvelse kombinerer du en Step-Back Lunge med en Lateral Lunger. Til gengæld går den lige i baller og baglår.

Hvordan: Tag et stort skridt skråt tilbage – tænk diagonalt – og åbn hofterne for at få godt med bredde og dybde i bevægelsen. Stræk armene frem på hver sin side af lunge foden. Før hænderne og kroppen tilbage i startpositionen.

4. Step-Back Lunges

Denne er ikke en traditionel Lunge, den minder mere om et single-leg Romanian deadlift, men den er med på listen, da den virkelig er effektiv for lår, baller og lægge.

lunges

Hvordan: Tag et lille skridt tilbage. Hold begge ben bøjet og før det bagerste ben ned, så det næsten rammer underlaget. Kom tilbage i startposition.

5. Forward Lunges

Dette er en standard Front Lunge, som går lige i haserne, baglår, baller og hoftebøjer.

lunges

Hvordan: Tag et langt skridt frem med det ene ben. Som foden rammer underlaget, stræk da dine arme mod den forreste fod. Læg vægten i det forreste ben, som du fører arme og krop tilbage til startposition.

Mangler du udstyr til hjemmetræning? Så tjek vores udvalg.

LÆS OGSÅ:

Balletræning | Fordele ved en trænet bagdel

7 ting, din slappe erektion fortæller dig

Går du pludselig i stå? Her er nogle grunde til, at din penis måske lider i sengen.

 

Så du er endelig halvvejs igennem forspillet med en halvnøgen partner, og pludselig indser du, at din penis flager på halvmast og tager sin søde tid for at opnå sit fulde potentiale.

Du panikker. Det er som en af ​​de drømme, hvor du sidder fast i et forfærdeligt post-apokalyptisk scenario, hvor dine fødder er cementeret til jorden, som om dommedagen er forestående. Begge er mareridtsscenarier. Forskellen er, at en af ​​disse mareridt involverer en skuffet halvnøgen partner.

Der kan være en række grunde til, at lillemanden bliver blød. Den styrke og kraft, der engang karakteriserede dine erektioner, kan skifte på grund af hormonelle ubalancer. Blandt andet forårsaget af vægtforøgelse eller stress. Du er dog ikke alene – en 2013-studie udgivet i Journal of Sexual Medicine viste, at en ud af fire patienter, som søger hjælp til erektionsproblemer, er under 40 år. Og du kan vende dine erektionsproblemer helt uden medicin – blot ved at ændre din livsstil.

 

Husk, hvis dette kun er første eller anden gang, du ikke har rejst raketten, må du ikke svede over det. Men hvis dine affyringsproblemer vedvarer, og grunden til dem er ikke indlysende, er det tid til at se en læge.

Her er 7 af de mest almindelige årsager til, at du får jernhård rejsning:

 

1. Du er seriøst stresset

Stress er den største erektion-morder blandt yngre mænd. Det er svært at få gng i banditten, når din fulde opmærksomhed langsom skifter fra sex, sex og mere sex til de truende deadlines på arbejdet. Hvis du ikke kan identificere større og tydelige stresspunkter, såsom et nyt job eller en uventede pengeproblemer, så bør du kigge på dit forhold. Ifølge en undersøgelse fra 2006, der blev offentliggjort i Journal of Nervous and Mental Disease, er “intern” stress, som er stress, der stammer fra parforhold, mere tilbøjeligt til at hæmme dit seksuelle liv end “ekstern” stress.

 

2. Du er et nervevrag

Første gang du har en mindre end perfekt erektion, kan det straffe dine fremtidige sex-kapader. Det hedder præstationsangst, og det er en ond cirkel. Hvis rådgivning eller terapi ikke er i dit budget, skal du prøve at træne. Luk pusten ud træningscenteret, ryd dit sind med noget yoga og få stressniveauet ned med et løbetur. Uanset hvad, så kan fysisk aktivitet udenfor sengen gøre dig godt – både mentalt og fysisk. Som en bonus forstærker du din cirkulation, hvilket er absolut nødvendigt for en jernhård erektion. Bryd stigmaet og tal også med din kæreste om det. Trælse og uheldige ting sker i løbet af sex – tal om det, grin af det, og kom over det.

 

3. Du drikker ikke alkohol

Du har sikkert hørt, at moderat indtagelse af vin kan være godt for dit hjerte. Men det gør faktisk også underværker for din penis. Ifølge en undersøgelse fra 2009 i Journal of Sexual Medicine, er mænd, der regelmæssigt drikker alkohol mindre tilbøjelige til at opleve impotensproblemer end mænd, der ikke drikker. Efter forskere havde tilpasset for alder, kardiovaskulære sygdomme og rygning, var forskellen faktisk på hele 25-30% for fyre, der drak 1-20 genstande om ugen, i forhold til fyre, der ikke drak. Meeeeeen så heller ikke mere. For meget alkohol kan nemlig let ødelægge dine erektion helt. (Mere om det om et øjeblik).

 

4. Du drikker ALT for meget alkohol

”Whisky dick” er vist et problem de fleste mænd har oplevet på et eller andet tidspunkt. Og whisky dick er jo ikke lige frem svaret på et sundt sexliv. Alkohol er et depressionsmiddel i centralnervesystemet, hvilket betyder, at det sænker alt ned – herunder også blodgennemstrømning til din penis. En undersøgelse fra 2007, i Indian Journal of Psychiatry, viste, at tung druk øger risikoen for seksuel dysfunktion, herunder tidlig sædafgang, lav seksuel lyst og impotens. Forskerne studerede 100 mænd med alkoholafhængighed og oplevede at 72 af dem havde en eller flere typer seksuelle problemer.

Men der er nogle gode nyheder: En undersøgelse fra 2011, fra British Journal of Urology International, viste, at mænd, som med succes stoppede rygning, oplevede forbedrede erektioner. De var også hurtigere om at nå seksuel ophidselse, end de havde før de kvittede smøgerne.

 

5. Du taber dit hår

Eller rettere forsøger du at beholde det, der er tilbage af dit tynde og svindende hår ved at tage det receptpligtig lægemiddel finasterid (almindeligvis markedsført som Propecia). Lægemiddelstyrelsen advarer at finasterid kan forårsage seksuelle bivirkninger, herunder tab af seksuel lyst, manglende evne til at ejakulere og vanskeligheder med at nå orgasme. En undersøgelse fra 2012, i The Journal of Sexual Medicine, tyder på, at disse seksuelle bivirkninger kan vare i årevis. Du bør dog tage disse resultater med et gran salt – undersøgelsen havde en lille prøvestørrelse på kun 54 mænd, mens en undersøgelse fra 2003 (med en større prøvestørrelse på 3.040 mænd), i Urology Gold Journal, viste, at de seksuelle bivirkninger af finasterid kun varede i et år.

Bundlinjen: Hvad der er i står medicinskab kan påvirke dine erektioner. Andre lægemidler du bør holde øje med, omfatter stoffer, der sænker blodtrykket, antidepressive og muskelafslappende midler.

 

6. Du tipper vægten lidt for meget

Fedme er en anden alt for almindelig årsag til impotens blandt yngre mænd. Det er ikke kun “at være ovevægtig”, der skader dine erektioner. Det er også bivirkningerne fra overvægt, som hormonel ubalance (fedt producerer østrogen), diabetes, forhøjet blodtryk og hjertesygdomme. Svaret her er enkelt: Tab dig og kom i form. Mangler du inspiration til en sund kost? Tjek vores guide til disse 6 billige madvarer, der hjælper med at bekæmpe mavefedt!

 

7. Dit testosteronniveau er for lavt

Hvis det ikke kun er dine erektioner, der tager et styrtdyk, men også din sexlyst, bør du få en læge at tjekke, hvordan dine testosteronniveauer ligger. Et lavt testosteronniveau er mere almindeligt, end du måske tror, og det kan være et resultat af aldring, for lidt søvn, dårlig kost og vægtøgning. Der er masser af naturlige måder at øge din testosteron på, men det første skridt er at få taget nogle blodprøver, så du kan udarbejde en plan med din læge. Se vores guide til testosteron-boostere her.

 

LÆS OGSÅ:

Sex før træning | Er det godt eller skidt for din træning?

Sex som workout | Tæller sex som workout?

 

Acai pulver | Superfrugten der har det hele