6 Fordele ved Vinterbadning

Det lader til, at vinterbadning er det helt nye denne vinter, og måske er du hoppet med på bølgen (hæhæhæ).

Uanset hvad du tænker om vinterbadning, kan vi fortælle dig, at der er nogle helt fantastiske sundhedsfordele ved at give krop og sind sit livs kuldegys. Overordnet findes der 6 fordele ved vinterbadning.
Mange som bader i kold vand har formået at øge både deres forventede levelader og deres generelle livskvalitet.
Sammen med en afbalanceret diæt kan du forvente bedre generel sundhed.

Derfor, hvis du vil forbedre din livskvalitet så overvej at tage en kold dukkert. Det vil være en af de bedste beslutninger, du tager.
Her får du 6 fordele ved vinterbadning:

1. Boost dit immunforsvar
Effekten det kolde vand har på dit immunforsvar er blevet studeret en del. Kold vand hjælper med at øge antallet af hvide blodceller, fordi kroppen tvinges til at reagere på de nye, barske omstændigheder. Over tid bliver din krop bedre til at mobilisere sit forsvar.
Der er en grund til, at folk der dyrker vinterbadning sjældent bliver syge.

2. Du får et boost af endorphin
Endorfiner er det, hjernen producerer, når vi har det rigtig godt. Vinterbadning er en form for træning, og træning har vist sig at være god mod depression. Vinterbadning bringer os tættere på smerteterskelen. Når vi mærker smerte, frigives endorfiner for at hjælpe os med at bearbejde det.
Derfor frigives endorfiner under vinterbadning.
Hvem kan sige nej til et par ekstra endorfiner?

3. Det forbedrer din blodcirkulation
Vinterbadning tvinger blodet til overfladen og skubber kulden nedad. Med andre ord, det hjælper os med at varme vores lemmer.
Hvis eksponeringen gentages mange gange, tilpasser vi os til kulden.
Hos ældre og mere udsætte mennesker, er dette essentielt. Det hjælper dem til bedre at udholde barske vintre. Årstiden bliver mindre af en risiko.

4. Det øger din libido
I gamle dage var kold vand en metode til at undertrykke seksuelle lyster. Men faktisk øger det din libido. Et dyp i koldt vand booster produktionen af østrogen og testosteron og tilføjer derved en fordel til fertilitet og libido.
Fordele ved en øget libido inkluderer højere selvværd og bedre humør.

5. Det forbrænder kalorier
Hjertet er nødt til at pumpe hurtigere, og kroppen må arbejde hårdere for at holde varmen under vinterbadning. Overordnet forbrænder du flere kalorier, end når du svømmer i varmere vand. Ideen om at du forbrænder flere kalorier, når du drikker koldt vand, er muligvis en myte, men det er et faktum, at koldt vand reducerer kropstemperaturen så meget, at kroppen er nødt til at handle.

6. Det reducerer stres
Stres er en dæmon i den moderne verden og noget, vi aldrig rigtig er forberedte på. At reducere stres betyder, at du vil få det bedre, du vil føle dig mere optimistisk, og du vil være mere robust overfor stresfulde tider.
Vinterbadning stresser kroppen fysisk og mentalt. Mange studier har bevist sammenkædningen mellem koldt vand og reducering af stres.
Vinterbadere er ofte mere afslappede af natur og samtidig stærkere, når de oplever modgang.

Nikes Vaporfly sneakers er som ‘doping’ siger kritikerne

Sportsverdenens sidste nye skandale: Sneakers der er så gode, at dens brugere beskyldes for at snyde.

Nikes Vaporflys har efter sigende kunnet forbedre atleters maratontid med op til 2 minutter og er blevet brugt af 31 ud af 36 af 2019’s top maratonløbere ved 6 af de største løb verdenover.

Nike påstår, at de 2000 kr dyre sneakers har en hyper-bouncy foam, som kan forbedre effektiviteten med omkring 4%.

Men kritikere såsom Robert Johnson kaldte dem for ‘mekanisk doping’, da skoene først dukkede op til OL i 2016.

“Løb bør ikke handle om, hvem der har en bedste teknologi”, siger Johnson fra sitet LetsRun.com, og som trænede til OL opstart i 2000 og tilføjer: ” Det burde handle om, hvem der presser sig selv hårdest, og hvem der har mest talent”.

Skoene blev dog godkendt til brug ved sommerens OL i Tokyo af organisationen World Athletics. En beslutning som blev mødt af en masse kritik.

De fornyede retningslinjer frigivet af World Athletics angiver en grænse på 40 millimeter for en skolesålhøjde og giver mulighed for en stiv indlejret plade.

Gode ​​nyheder til Nike: Sålen i den nuværende Vaporfly er en enkelt kulfiberplade, der løber langs ​​skoen – tidligere varianter af Vaporfly havde tre og blev brugt af Eliud Kipchoge til at fuldføre den første marathon under to timer, og af Brigid Kosgei for at slå kvindernes maraton verdensrekord. Mens Kosgeis sko var kosher, var Kipchoge ikke, har World Athletics meddelt.

sneakers

Stadig, ikke alle har råd til de højteknologiske sko, siger Geoffrey Burns, en forsker fra University of Michigan, der skrev ”Is it the shoes? A simple proposal for regulating footwear in road running ” i British Journal of Sports Medicine.


”Tænk på gymnasieniveau og universitetsniveau,” siger han. ”Dette vil blive påvirket af det. Toppen af ​​isbjerget er elitescenen, men sporten er bygget på konkurrence på alle niveauer. ”


Fremadrettet er prototyper af den slags, som Nike introducerede ved OL i 2016, ikke tilladt på eliteniveau. I stedet skal en sko være på markedet i fire måneder, før professionelle løbere kan bruge dem i konkurrencer, hvilket giver Nike et forspring på store events som OL og London – og Boston maraton, mens andre mærker, som udvikler high-performanc sko er tvunget til at vente på startlinjen. Dette kan muligvis give problemer for mænd og kvinder sponsoreret af Nikes konkurrenter, såsom Adidas, Brooks og Asics.

Den aktuelle skandale genoptager diskussionen vedrørende Speedo LZR Racer-dragten fra 2008. Dragten af elastan-nylon og polyurethan blev båret af 98% af svømmere, der vandt medaljer ved OL i Beijing, mens 23 af 25 verdensrekorder blev slået – syv af Michael Phelps, der promoverede dragten.


Til sidst blev dragten forbudt af FINA, der administrerer internationale regler for vandsport.

”Det rådnede sporten indefra og ud, fordi den ikke længere var tilgængelig for alle,” siger Burns.

Super-sneakers er også med til at ødelægge succes, argumenterer han.

LÆS OGSÅ:

hjemmetræning

No Gym? No Problem!

En af de hyppigste grunde til, at folk ikke træner er: TID!

Folk har simpelthen ikke nok timer i døgnet til at træne. Jeg er dog stor tilhænger af, at man at finder tid. Hvad end det er, du gerne vil have success i, er du nødt til at prioritere tid til det.

Endnu en grund til at folk ikke træner, er fordi de ikke har adgang til et fitnesscenter eller det udstyr, det kræver for at blive fit. Men der findes masser af bootcamps, som har masser af success på trods af meget lidt udstyr, for sandheden er, at kropsvægtøvelser er fantastiske.
Der findes så mange variationer, du kan lave med din egen kropsvægt, at tid og udstyr ikke længere kan være en undskyldning.

For at gøre det så nemt som muligt for dig, får du her nogle træningsøvelser, som du kan lave fra din stue helt uden udstyr, så du har absolut INGEN UNDSKYLDNINGER!

Til at starte med får du her de nogle af de bedste, mest effektive kropsvægtøvelser:

Squat

Kort sagt, squats er fantastiske. De kan styrke og forbedre hele din krop, og er en god all-round øvelse. Udføres de korrekt vil de uden tvivl give form og fylde på bagdelen og benene. Der findes uendelige variationer, men squat (i den ene eller anden udgave) bør uden tvivl være en fast del af dit trænings regime.

Det skal du huske:
– Dine fødder bør cirka have en skulderbreddes afstand
– Stræk dine arme ud foran dig for at holde balancen bedre
– Når dine lår er parallelle med gulvet, begynd da at pres vægten tilbage i hælene og brug det til at skubbe dig selv op

Lunge

Dette er endnu en øvelse, som vil forvandle din pandekage til en fersken på igen tid! Den er perfekt til at træne baller, lår og hasemuskler. Derudover træner du din core samt smidighed i hofterne. Det er, uden tvivl, endnu en øvelse som bør være en fast del af din træningsrutine.

Det skal du huske:
– Dine fødder bør cirka have en skulderbreddes afstand ligesom med squat
– Når du træder frem og sænker hoften, skal begge ben have en 90 graders vinkel
– Brug endnu engang vægten i hælene til at skubbe dig tilbage til startpositionen

Inchworms

Inchworms er ideelle til at strække hofte og hasemuskler, derudover øger de smidighed og mobilitet. Med denne øvelse træner du mere eller mindre hele kroppen og giver dine ben et godt stræk.

Det skal du huske:
– I startpositionen bør dine fødder have cirka en skulderbreddes afstand
– Bøj benene hvis du har brug for det for at nå gulvet med hænderne

Press Up

Press Up er en standard og populær øvelse, og det er der god grund til. Den er virkelig god til overkroppen, især bryst og skuldre.

Det skal du huske:
– Placér dine hænder så der er cirka en skulderbreddes afstand mellem dem
– Hav vægten i hænder og fødder
– Hold kroppen i en ret linie
– Kig let frem med blikket og ikke direkte ned i gulvet
– Sænk dig selv så dine albuer rammer 90 grader eller mindre

Renegade Rows

Med denne øvelse slår du to fluer med ét smæk. Din core samt skuldre, ryg og triceps vil komme på arbejde. Derudover kan den være med til at tone din mave samt det den øverste del af ryggen.

Det skal du huske:
– Hvis ikke du har dumbbells, kan du bruge vandflasker, dåser, mælkekartoner eller andet.
– Placér dine dumbbells (eller vandflasker eller andet) på gulvet direkte under dine skuldre

Planke

Planken er endnu en øvelse, som har et hav af variationer. Den er med til at tone din core, øge stabiliteten og styrke din mave. Derudover kan planken være med til at forbedre din balance og positur.

Det skal du huske:
– Hold kroppen i en ret linie
– Læg vægten i armene – ikke i håndleddene
– Kig let frem med blikket og ikke direkte ned i gulvet

Wall Squat

Navnet Wall Squat siger mere eller mindre sig selv og er en effektiv styrkeøvelse for lårene.

Det skal du huske:
– Hold lårene parallelle og knæene i en 90 graders vinkel
– Hold øvelsen så længe du kan

Nu har vi været igennem de basic øvelser, og du er nu klar til at fyre en lækker hjemmetræning af!

Underkrop
– 30 squats
– 30 inchworms
– 30 lunges
– 1 minut wall squat

Gentag 5 gange og hold en pause på 2 minutter, før du går videre til næste workout

Overkrop
– 40 press up
– 40 renegade rows
– 1 minut planke

Gentag 5 gange og du er kommet igennem en super hurtig og effektiv full-body hjemme workout!

Pumpkin Power Pie

Dette er den perfekte græskartærte opskrift til Halloween! Den har en sprød skorpe og et cremet græskarfyld mikset med masser af lækre krydderier. Plus den er toppet med frisk hjemmelavet flødeskum! 

Rester kan sagtens opbevares i minimum en uge på køl, og flødeskummet kan holde sig ligeså længe ​​hvis det opbevares i en lufttæt beholder i køleskabet.

Til dejen

120 g hvidt fuldkornsmel

½ tsk salt

4 spsk (56 g) usaltet smør, koldt og i terninger

2 tsk fedtfri mælk

1 tsk ren ahornsirup

½ tsk æblecidereddike

15-30 ml iskoldt vand

Til fyldet 

1 græskar, udskåret kogt og pureret 

60g natural fedtfri græsk yoghurt 

120 ml fedtfri mælk 

8g majsmel 

1 ½ tsk kanel 

¼ tsk malet muskatnød 

¼ tsk malet ingefær 

¼ tsk salt 

⅛ tsk sort peber 

¼ kop ren ahornsirup 

2 tsk vanilleekstrakt 

½ tsk stevia 

3 store æggehvider, stuetemperatur og let pisket

Til flødeskummet 

3 spsk (45 ml) kraftig fløde 

6 spsk (90 g) natural fedtfri græsk yoghurt 

½ tsk stevia 

1 tsk vanilleekstrakt

For at forberede dejen, pisk mel og salt sammen i en mellemstor skål. Skær i smøret med en konditorkniv eller bagsiden af ​​en gaffel, indtil blandingen ligner krummer. 

Pisk mælk og ahornsirup sammen, og hæl det langsomt over melblandingen. Pisk eddike og 1 tsk vand sammen, og hæl det langsomt over melblandingen. 

Tilsæt vand 1 tsk ad gangen og bland indtil du har brugt de 15-30 ml, indtil dejen er fast.

Overfør dejen til ​​et stort ark plastfolie, og form den til en 10 cm bred cirkel. Dæk toppen af dejen med endnu et ark plastfolie. Nedkøl dejen i mindst 30 minutter. 

Mens dejen nedkøles, forberedes fyldet. 

Rør græskarpuré og græsk yoghurt sammen i en stor skål. I en separat mindre skål piskes mælken og majsstivelsen sammen. Rør mælkeblandingen i græskarblandingen. Tilsæt kanel, muskatnød, ingefær, salt og peber under omrøring, indtil det er helt inkorporeret. Rør ahornsirup, vanille og vanille crème stevia i. Rør æggehviderne i gradvist, indtil de er helt inkorporeret.

Forvarm ovnen på 190°C, og belæg en ca 23 cm rund tærteplade med nonstick madlavningsspray. 

Behold plastfolien på dejen og rul den ud i en knap 30 cm bred cirkel. Træk det øverste lag af plastfolie, og vend det ud i den tilberedte tærteplade. Skræl det andet lag plastfolie af. Tryk forsigtigt dejen ned i tærtepladen. Placer et rundt stykke bagepapir ​​henover dejen, sørg for at det dækker dejen fuldt ud og op af kanterne af tærtepladen. Hæld evt tærtevægte eller ukogt ris i midten. Bag skorpen ved 190 ° C i 15 minutter. Fjern forsigtigt bagepapiret og tærtevægte eller ris.

Dette sørger for, at dejen bliver perfekt sprød.

Hæld fyldet ud i midten af ​​dejen og fordel det godt. Bag kagen ved 180 ° C i yderligere 35-40 minutter. 

Lad den stå indtil den har stuetemperatur. 

Sæt den derefter på køl i yderligere 8 timer før servering. 

For at forberede flødeskummet lægger du en glas – eller metalskål i fryseren 10 minutter. 

Tag den ud af fryseren, tilsæt den tunge fløde, og pisk i 2-3 minutter. Tilsæt græsk yoghurt og vanille crème stevia, og pisk i yderligere 1-2 minutter, eller indtil det bliver stift. Dæk og sæt på køl indtil det er klar til at blive serveret med kagen. Top hver skive med flødeskum.

Hvidt fuldkornsmel kan erstattes af hvedemel, almindeligt fuldkornsmel eller mandelmel.

Enhver mælk kan erstatte den fedtfrie mælk. 

Honning eller agave kan erstatte ahornsirup; ahornsirup giver dog den bedste smag. Hvideddike kan erstatte æblecidereddike. 

Stevia er et plantebaseret sødemiddel uden kalorieindhold, som er meget koncentreret. I denne opskrift svarer ½ tsk vanille crème stevia til ½ kop granuleret sukker. Andre koncentrerede stevia-produkter, såsom denne pulveriserede version, kan erstattes. Hvis du udskifter sødemiddelet, og sødmeniveau ikke er så koncentreret, skal du muligvis reducere mængden af mælk for at kompensere.

Spring ikke den sorte peber over! Det virker muligvis som en underlig ingrediens til græskarstærte, men det forbedrer virkelig krydderierne og giver tærten ekstra smag.

Hvis du ikke kan vente de fulde 8 timer, skal du sørge for at nedkøle kagen i mindst 3 timer. Jo længere du er i stand til at køle kagen, jo bedre vil smagene trænge ind i kagen og jo bedre vil den hænge sammen.

High Protein Cookie Dough

Lyder sund, proteinrig cookie dough for godt til at være sandt? Så skal du se med her. Kirsten Vange (@kirstenvange) har kreeret denne cookie dough opskrift med kikærter og peanutbutter, og her hos Fitnessnord kan vi slet ikke få nok af den. Men hvad siger du? Prøv den selv – du får opskriften her:

Ingredienser:

80 g EASIS Multisød

40 g Fitnessnord 100% Whey med Salted Caramel

240 g (1 dåse) kikærter

40 g sukkerfri chokolade

20 g peanutbutter

20-30 g sukkerfri sirup

Kanel

Vaniljedråber

Fremgangsmåde:

 1. Rens kikærterne og tag skallen af
 2. Blend kikærterne
 3. Hak chokoladen i store stykker
 4. Tilføj de resterende ingredienser
 5. Tilføj mere sirup hvis du vil have dejen tykkere
 6. SPIS! 🙂

Protein Bananboller

Alle elsker hjemmebagte boller! Men Kirsten Vange (@kirstenvange) har lavet nogle, som er next level – de er proteinrige, og så har de et ekstra sødt touch af banan. Mums!

Ingredienser:

70 g banan

200 g skyr

50 g Fitnessnord 100% Whey med banansmag

100 g havregryn

100 g mel

25 g gær

100 g vand

70 g Easis Multisød

1 æg

Fremgangsmåde:

 1. Miks varm vand og gær
 2. Tilføj skyr, æg, banan og havregryn
 3. Blend det i en blender
 4. Tilføj proteinpulver, mel og Multisød
 5. Ælt dejen i 5 minutter
 6. Lad dejen hæve i 45 minutter
 7. Placer dejen i en bageform
 8. Bag den i den på 200°C i 10-15 min
 9. SPIS! 😀

Protein Pandekager med Whey Isolate

Forbered dig på en dag med masser af vilde oplevelser med denne low fat, high protein power pack breakfast!

Ingredienser:

90g havregryn

1 banan

2 æg

4 store æggehvider

4 teskefulde bagepulver

En smule kanel

2 scoops 100% Whey Isolate vanilla protein powder

2 skefulde hørfrø

20g maple syrup

Fremgangsmåde:

Blend det hele i en blender på medium hastighed indtil det er godt mikset.

Varm en pande op og tilføj dejen i små portioner – ca 1/4 kop per pandekage. 

Tilføj blåbær eller chokoladestykker hvis du ønsker. Når kanterne begynder at blive sprøde (2-3 minutter), vend den og giv den 1-2 minutter mere på den anden side.

Tilføj din favorit topping, vi elsker skyr yoghurt og friske bær!

Peanutbutter Kugler Uden Sukker

Disse Peanutbutter Kugler smager næsten for godt til at være sandt. Vores ambassadør Sofie Hvillum (@sofiehvillum) har været kreativ i køkkenet og kreeret en lækker og proteinrig snack, som du sagtens kan nyde med god samvittighed. Tjek opskriften ud her:

Antal: 40 stk

Ingredienser

75 g saltede peanuts

250 g bløde dadler (uden sten)

3 spsk Fitnessnord Smooth Peanutbutter

Mørk chokolade til overtræk

Fremgangsmåde:

Kom peanuts i en food processor og hak dem fint.
Tag ca. 2 spsk fra og gem dem til pynt. Tilsæt dadler og peanutbutter til food processoren og kør det hele til en ensartet, sammenhængende masse.
Tril massen til ca 40 kugler på størrelse med en hasselnød.
Smelt chokoladen i mikroovn eller over vandbad, overtræk kuglerne og læg dem til tørre på et stykke bagepapir.

Pynt med finthakkede peanuts, inden chokoladen stivner helt.Opbevar kuglerne en lufttæt bøtte – evt. på køl.

Havregrynskugler med Ragnarok Protein

Vores seje ambassadør Sissel Erikson (@sisselerikson) har mikset nogle utroligt lækre og sunde havregrynskugler, som er perfekte som snacks i løbet af dagen.

Selv siger Sissel: “Der findes mange lækre opskrifter på nettet, med sunde havregrynskugler. Men sund mad, er ikke altid det samme, som kaloriefattigt.”

“Jeg er nu kommet frem til, et resultat som er tæt på den usunde udgave, uden at være fyldt med alt muligt unødvendigt. Den perfekte snack, for mit vedkommende”

Opskrift:
Ragnarok Proteinpulver m. Chokoladesmag /20g
Havergryn /40 g
Kakaopulver / 5g
Kokosmel / 10/g
Sukrin – sukkeretstatning /20g
(Man kan tilføje noget vanilje eller romkugle likør)
————————————————-
22 g protein/ carbs 52 g/ fedt 11g
————————————————
305 kacl.

MASS GAINER BROWNIES

Brownies behøver ikke være et no-go. Dette alternativ med sødekartofler vil give dig maksimum tilfredsstillelse med minimum fedt. Sha-whoop-de-whoop!

Ingredienser:

800g sødekartofler, skrællet og skåret i tern

80g mandelmel

14 dadler, finthakket

100g havregryn

2 scoops Berserker Mass Gainer

4 teskefuld kakaopulver

3 teskefuld maple syrup

1 teskefuld bagepulver

Fremgangsmåde:

1: Tænd for ovnen på 180°C

2: Kog sødekartoflen i 8-10 minutter indtil den er blød. Hæld vandet fra og placer den i en skål. Miks med resten af ingredienserne og mos indtil du får en blød konsistens.

3: Kom det hele i en form og bag den i omkring 18 minutter. Sidst men ikke mindst, skær den ud og spis!