sommerform

Sommerform – Bliv klar med denne 10 min Workout

Har du brug for hjælp til at ramme din sommerform?
Sommeren er lige på trapperne, og du har måske svært ved at nå i fitness alle de dage, du vil.
Selvom alle kroppe naturligvis er lige værdige til at hoppe i badetøj, crop-tops, shorts eller hvad man nu har lyst til, har vi samlet 6 øvelser, du kan lave på 10 minutter, som toner hele kroppen og får dig i sommerform på ingen tid.

 • Incline Push Ups
  Hvordan: Stå med fronten mod en bænk eller en robust forhøjet platform. Placer hænderne på kanten af ​​bænken eller platformen, lidt bredere end skulderbredden. Dine arme skal være vinkelrette fra din krop. Hold din krop lige, sænk brystet til kanten af ​​bænken eller platformen ved at bøje dine arme. Skub din krop op, indtil dine arme er strakte.

  sommerform

Gentag 30 sekunder

 • Jumping Jacks
  Hvordan: Stå med fødderne samlet, hænderne ned langs siden. Dette er startpositionen. Bøj let i knæene, skub derefter op gennem dine fødder, mens du retter knæene op for at hoppe op, spred dine ben til bredere end hoftebreddes afstand. Mens du gør det, løft begge arme ud og op i en glat bue, indtil dine hænder mødes over dit hoved. Når du vender tilbage til jorden, skal du bringe dine fødder sammen og dine hænder tilbage til dine sider med dine arme helt strakt.

  sommerform

Gentag 30 sekunder

 • Mountain Climbers
  Hvordan: Begynd i en push-up-position, med din vægt støttet af dine hænder og tæer. Bøj knæ og hofte, før det ene ben frem, indtil knæet er cirka under hoften. Dette vil være din startposition. Vend derefter positionerne af dine ben, stræk det bøjede ben, indtil benet er lige og støttet af tåen, og før den anden fod op med hoften og knæet spændt.

  sommerform

Gentag skiftevis i 30 sekunder

 • Plank Hip Dips
  Hvordan: Start i en lav plankeposition med kroppen i en lige linje, bøjede albuer under skuldrene og fødder i hoftebreddes afstand. Drej dine hofter til højre og dyp din krop næsten ned til gulvet. Vend tilbage til startpositionen og gentag på venstre side.

  sommerform

Gentag skiftevis i 30 sekunder

 • Side Lunge
  Hvordan: Indtag en stående stilling med let bøjede knæ og hofter, fødderne i skulderbredde fra hinanden, og hovedet og brystet op. Dette vil være din startposition. Hold dig lav, tag et langsomt, lateralt skridt til højre. Hold tæerne pegende fremad. Stræk venstre knæ ud, kør din vægt til højre, bøj ​​knæet og hoften ud til siden. Oprethold en god holdning gennem hele rygsøjlen, hold dit hoved og bryst oppe. Hold pause i bunden af ​​bevægelsen, og stræk derefter gennem arbejdsbenet for at vende tilbage til en stående stilling.

  sommerform

Gentag 30 sekunder, skift derefter ben

 • Single Leg Step-Up Jump
  Hvordan: Stil dig foran en forhøjet platform. Placer din venstre fod på platformen. Træd på platformen med din venstre fod, og spænd din venstre quad og glute sammen for at føre kroppen op i et hop. Stræk venstre ben helt ud og før dit højre knæ op, indtil dit lår er parallelt med jorden. Sænk foden igen og kom tilbage til startpositionen.

Gentag 30 sekunder, skift derefter ben

Gentag hele rutinen 3 gange

Udfør denne rutine 3-4 gange om ugen, og din sommerform vil være vildere end nogensinde!

Du kan også tjekke vores udvalg af udstyr til din træning, hvis du vil tage din træning et niveau op.

Metabolisme

5 Simple Måder at Booste din Metabolisme

Der er mange måder at booste din metabolisme, men nogle metoder fungerer bedre end andre. I stedet for at forsøge at navigere rundt i misinformation, hjælper vi dig med at få overblik over, hvilke boosting-strategier, du kan indarbejde i din hverdag. 

 1. Start tidligt
  Start med at få en god nats søvn. Med den rette mængde og kvalitet af søvn, er der større chance for at få success med dit vægttab. Det forsikrer, at du har masser af energi til dit travle skema. 
  Start dagen med lidt let udstrækning for at fokusere krop og sind på sundhed og velvære.

  Noget så grundlæggende som det, du har på, kan påvirke dine mad- og bevægelsesvalg resten af ​​dagen. Vælg behageligt tøj, som du føler dig tilpas i.

  Fleksibel påklædning, der giver bevægelsesfrihed, vil gøre dig i stand til at være aktiv, når mulighederne byder sig.

  Metabolisme

 2.  Giv din metabolisme et boost på arbejde
  For de fleste af os, fylder arbejdet en stor del af vores dagligdag.

  Glem ikke vigtigheden af ​​at holde dit stofskifte oppe på arbejdet, især hvis du håber at forbrænde nok kalorier til at tabe dig.
  Hvordan kan du skrue op for metabolismen på jobbet? Hvis du har et stillesiddende job, kan du indarbejde mini-aktivitetspauser, fx bestående af 
  – Burpees
  – Jumping Jacks
  – Mountain Climbers
  – Push-Ups
  – Løb på stedet
  1 minut med hver øvelse med 15 sekunders pause imellem.
  Regelmæssig bevægelse er ikke kun nyttigt for vægttab, men også for at øge din produktivitet og evne til at koncentrere dig om den aktuelle opgave
  Forbered en nærende frokost fyldt med proteiner og andre ingredienser, som booster din metabolisme. Vær opmærksom på dine snack-vaner og undgå barer med højt sukkerindhold samt snacks, som kan ende med at få dig at føle dig drænet. Hvis ikke du er sulten, så forsøg at modstå fristelsen til at snacke af kedsomhed. Overvej en 5 minutters gåtur i stedet.

 3.  Bevæg dig mere derhjemme
  Vidste du, at du kan booste din metabolisme, mens du gør rent? Afhængigt af hvor megen indsats du lægger i det, kan nogle rengøringsrutiner være ligeså gavnlige som en traditionel workout.
  Simple ændringer derhjemme kan også hjælpe dig med at reducere overspisning samtidig med at tilføre mere aktivitet i dit daglige liv. Tag en ekstra tur op af trappen, gå rundt mens du taler i telefon eller rejs dig op mens du arbejder fra computeren for at undgå at forblive stillesiddende alt for mange timer.

 4. Spis smartere
  Mad med protein er sværere at fordøje og understøtter væksten af ​​muskelmasse, især hvis du styrketræner. Din krop skal også arbejde hårdere for at tygge og nedbryde fibre. Tilføjer du lidt stærkt til din mad, er det endnu en måde at booste kropstemperaturen og forbrænde flere kalorier.
  Den populære strategi at spise ofte for at undgå “starvation mode” kan føre til vægtøgning, især hvis du ender med at spise mere, end din krop har brug for. Kombinationen af protein- og fiberrige fødevarer dæmper sulttrangen i timevis efter at have spist, hvilket reducerer trangen til at overspise.
  Lyt til dine indre sultsignaler for at skelne mellem ægte sult og følelsesmæssig eller tankeløs spisning.

  Metabolisme
 5. Motion
  Motion er uden tvivl den mest effektive måde at ændre dit stofskifte på. Et intens træningsprogram øger dit stofskifte i timevis efter en session. Selvom du er ny i fitnessverdenen er der masser af fordele ved at træne som nybegynder.
  Modstandstræning, der bygger muskler, er særligt nyttigt for langsigtede metabolisme-forstærkende effekter.
  Selv træning på begynderniveau opbygger styrke, forbrænder kalorier og forbedrer dit helbred. Hvis du ikke er klar til intens træning, er der ingen grund til at vige tilbage fra et mere moderat træningsprogram.

  Metabolisme

Derfor, at øge dit daglige aktivitetsniveau kan gavne både dit stofskifte og dit generelle helbred og velvære. Start med at bevæge dig mere i løbet af dagen, enten gennem minitræningssessions eller ved blot at ændre den måde, du laver husarbejde på. Vælg fødevarer, der giver dig vedvarende energi for at maksimere dit stofskifte.
At lære at arbejde med din krop, i stedet for imod den, er nøglen til at finde harmoni med en sund livsstil.

Få flere råd til booste din metabolisme her

 

Juleferie

Juleferie: 5 Øvelser du kan Lave Hjemme

Mange af os har juleferie, og selvom der skal være plads til at nyde mange af julens glæder UDEN dårlig samvittighed (husk det kun er jul én gang om året), kan det godt have interesse at holde kroppen moderat i gang. Det kan sagtens betyde blot at komme ud og gå nogle gode ture, men hvis du har lyst til at skrue yderligere op for intensiteten uden at behøve at ramme fitness, giver vi dig nogle ideer til nogle øvelser, du kan lave derhjemme mens du nyder din juleferie.

 1. Jab & Jab & Cross: Hjælper med at tone arme og core og booster din hjerterytme
  Stil dig i bokser position med venstre ben forrest, fødderne bør have hoftebredde afstand. Før begge hænder op til under hagen. Jab med venstre hånd mens du lægger vægten i venstre fod. Skift vægten tilbage til højre fod og jab en gang mere med venstre hånd. Skift side og tag 15 reps på hver side.
 2. Bent over T-Y: Toner arme, ryg og core 
  Stil dig med hoftebreddes afstand mellem fødderne og sænk overkroppen ned til en halv squat position. Læn dig forover med en ret ryg og en spændt core. Stræk armene ud ned mod gulvet, løft dem op til ørene og sænk dem ned igen. Løft herefter armene lige op og sænk dem ned igen, disse to løft er en rep. Gentag det 15 gange i alt.Juleferie
 3. Tricep Push-Up: Toner triceps, bryst og mavemuskler
  Begynd i push up position med hænderne under skuldrene enten på fødder eller på knæ. Kroppen skal have en lige linje fra hoved til fødder med coren spændt og navlen suget ind. Sænk overkroppen ned med albuerne presset ind mod siden og pres dig selv op igen. Gentag 15 gange.

 4. Plank Shoulder Taps: Toner skuldre og core
  Start i planke position med skuldrene ovenover håndleddene. Løft højre hånd og rør venstre skulder og sæt hånden ned igen. Gør det samme med den anden hånd og gentag 15 gange.

 5. Plank Jacks: Toner hele coren og skuldrene samt giver dig sved på panden
  Start i planke position, fødderne samlet og en lige linje fra hoved ned til fødderne. Hop fødderne ud til siden af måtten og derefter ind til midten igen. Gentag 15 gange.Juleferie

Giv din hjemmetræning et ekstra pift med nogle af vores træningselastikker, sjippetorv eller andet her

Halloween

Halloween – Protein Græskar-Cheesecake-Chokolade Kopper

Halloween er lige om hjørnet, og det betyder græskar sæson!

Hvis du har lyst til at lave en lækker, nem, kalorielet proteinsnack til dig selv eller hele familien, så har vi den perfekte opskrift til dig her. Hver chokolade-kop indeholder kun 88 kalorier og 4 g protein hver. What’s not to like?

Ingredienser:

Til 10 chokoladekopper

 • 3/4 kop mørke chokoladeknapper
 • 1/4 kop vanilje mandelmælk
 • 1/2 kop græskarpure
 • 1/4 kop fedtfri smøreost (stuetemperatur)
 • 1 scoop Fitnessnord Whey 100% Vanilla Milkshake 
 • 1/2 spsk kanel
 • spsk vaniljeekstrakt

Fremgangsmåde:

 • Forbered 10 muffinforme på et fad
 • Læg chokoladeknapperne i en lille skål
 • Varm mandelmælken op i mikroovnen 30-45 sekunder indtil det næsten koger. Hæld det over chokoladeknapperne og rør det sammen til det har en glat tekstur
 • Fyld cirka 2/3 af chokoladen i muffinformene og brug en ske til at fylde chokoladen ud på siderne a formene cirka 2/3 op. Sæt fadet med muffinformene på frys 15-20 min
 • Mix de resterende ingredienser sammen indtil det har en glat tekstur. Put fyldet over i muffinformene så fyldet næsten når toppen af chokoladen. Sæt fadet tilbage på frys 30 minutter
 • Brug det resterende chokolade til at dække græskar-mixen og sæt det på frys igen 1-2 timer indtil chokoladen er fast og chokoladekopperne nemt kan tages ud af formene. Du kan have dem stående på køl i op til 10 dage

Glædelig Halloween! 🙂 

Halloween

Ashwagandha

Ashwagandha: 12 Sundhedsmæssige Fordele

Ashwagandha er en gammel lægeurt.

Det klassificeres som et adaptogen, hvilket betyder, at det kan hjælpe din krop med at håndtere stres.

Ashwagandha har derudover mange andre fordele for din krop og hjerne.

For eksempel kan det booste hjernens funktion, nedsætte blodsukker og kortisolniveauer og hjælpe med at bekæmpe angst – og depressionsymptomer.

Her er 12 fordele ved ashwagandha, som understøttes af videnskab:

 1. Det er en gammel lægeurt
  Ashwagandha er en af de vigtigste urter i Ayurveda, en form for alternativ medicin baseret på indiske principper for naturlig helbredelse. I over 3000 år er det blevet brugt til at nedsætte stres, øge energi og forbedre koncentrationen

  Dets botaniske navn er Withania somnifera, og det er også kendt under flere andre navne, herunder indisk ginseng og vinterkirsebær. 

  Ashwagandha -planten er en lille busk med gule blomster, der stammer fra Indien og Nordafrika. Ekstrakter eller pulver fra plantens rod eller blade bruges til at behandle en række forskellige tilstande.

  Mange af dets sundhedsmæssige fordele skyldes den høje koncentration af withanolides, som har vist sig at bekæmpe inflammation og tumorvækst

 2.  Kan nedsætte blodsukkeret
  I flere studier har ashwagandha bevist at kunne nedsætte blodsukkeret.

  Et reagensglasstudie viste, at det øgede insulinsekretion og forbedrede insulinfølsomhed i muskelceller.
  Derudover har flere studier påvist, at det kan reducere blodsukkeret hos både sunde mennesker og hos folk med diabetes.

  I en 4-ugers undersøgelse af mennesker med skizofreni havde dem behandlet med ashwagandha desuden en gennemsnitlig reduktion i fastende blodsukkerniveau på 13,5 mg/dL sammenlignet med 4,5 mg/dL hos dem, der fik placebo.

 3. Har muligvis anticancer egenskaber

  Dyr- og reagensglasstudier har fundet ud af, at withaferin – en forbindelse i ashwagandha- hjælper med at fremkalde apoptose, som kan være med til at dræbe kræftceller samt forhindre væksten af nye kræftceller.

  For det første menes withaferin at fremme dannelsen af ​​reaktive iltarter (ROS) inde i kræftceller og forstyrre deres funktion. For det andet kan det få kræftceller til at blive mindre resistente over for apoptose

  Studier lavet på dyr tyder på, at det kan hjælpe med at behandle flere former for kræft, herunder bryst-, lunge-, tyktarms-, hjerne- og æggestokkræft.

  I en undersøgelse viste mus med ovarietumorer, der blev behandlet med withaferin alene eller i kombination med et lægemiddel mod kræft, en 70-80% reduktion i tumorvækst. Behandlingen forhindrede også spredning af kræft til andre organer.

  På trods af at intet tyder på, at ashwagandha udøver lignende virkninger hos mennesker, er den nuværende forskning opmuntrende.

 4. Kan reducere kortisolniveauet

  Cortisol er kendt som et stresshormon, da dine binyrer frigiver det som reaktion på stress, samt når dit blodsukker bliver for lavt.

  Desværre kan kortisolniveauet i nogle tilfælde blive kronisk forhøjet, hvilket kan føre til højt blodsukkerniveau og øget fedtopbevaring i maven.

  Undersøgelser har vist, at ashwagandha kan hjælpe med at reducere kortisolniveauet.

  I en undersøgelse af kronisk stressede voksne havde dem, der supplerede med ashwagandha, betydeligt større reduktion i kortisol sammenlignet med kontrolgruppen. Dem, der tog den højeste dosis, oplevede i gennemsnit en reduktion på 30%.

  Ashwagandha
 5. Kan være med til at reducere stres og angst
  Ashwagandha er muligvist bedst kendt for sin evne til at reducere stres.

  Forskere har rapporteret, at det blokerede stressbanen i rotternes hjerner ved at regulere kemisk signalering i nervesystemet.

  Flere menneskeundersøgelser har også vist, at det kan reducere symptomer hos mennesker med stress- og angstlidelser.

  I et 60-dages studie med 64 mennesker med kronisk stress rapporterede dem i gruppen, der supplerede med ashwagandha, en reduktion på 69% i angst og søvnløshed i gennemsnit sammenlignet med 11% i placebogruppen.
  I en anden 6-ugers undersøgelse rapporterede 88% af de mennesker, der tog ashwagandha, en reduktion i angst sammenlignet med 50% af dem, der tog placebo.

 6. Kan reducere symptomer på depression

  Selvom det ikke er blevet grundigt researchet endnu, tyder et par undersøgelser på, at ashwagandha kan hjælpe med at lindre depression.

  I et kontrolleret 60-dages studie med 64 voksne med stres rapporterede de, der tog 600 mg højkoncentreret ashwagandha-ekstrakt om dagen, en reduktion på 79% i alvorlig depression, mens placebogruppen rapporterede en stigning på 10%.

  Imidlertid havde kun en af ​​deltagerne i denne undersøgelse decideret depression. Af denne grund er relevansen af ​​resultaterne uklar.

 7. Kan booste testosteron og øge fertilitet hos mænd

  Ashwagandha -kosttilskud kan have kraftige virkninger på testosteronniveauer og den reproduktive sundhed.

  I en undersøgelse af 75 ufrugtbare mænd viste gruppen behandlet med ashwagandha øget sædceller og motilitet.

  Desuden førte behandlingen til en betydelig stigning i testosteronniveauer.

  Forskerne rapporterede også, at gruppen, der tog urten, havde øget antioxidantindhold i deres blod.

  I en anden undersøgelse oplevede mænd, der modtog ashwagandha for stress, højere antioxidantniveauer og bedre sædkvalitet. Efter 3 måneders behandling var 14% af mændenes partnere blevet gravide.

 8. Kan øge muskelmasse og styrke

  Forskning har vist, at ashwagandha kan forbedre kroppens sammensætning og øge styrken.

  I en undersøgelse der skulle bestemme en sikker og effektiv dosering af ashwagandha, oplevede raske mænd, der tog 750-1.250 mg pulveriseret ashwagandha -rod om dagen, øget muskelstyrke efter 30 dage.

  I en anden undersøgelse havde de, der tog ashwagandha, betydeligt større vækst i muskelstyrke og størrelse. Det har også mere end fordoblet deres reduktioner i kropsfedtprocent, sammenlignet med placebogruppen.

  Ashwagandha
 9. Kan nedsætte inflammation
  Flere dyreforsøg har vist, at ashwagandha hjælper med at reducere inflammation.

  Undersøgelser på mennesker har vist, at det øger aktiviteten af ​​naturlige dræberceller, som er immunceller, der bekæmper infektion og hjælper dig med at forblive sund.

  Det har også vist sig at reducere markører for inflammation, såsom C-reaktivt protein (CRP). Denne markør er forbundet med en øget risiko for hjertesygdomme.

  I en kontrolleret undersøgelse havde gruppen, der tog 250 mg standardiseret ashwagandha -ekstrakt dagligt, et fald på 36% i CRP i gennemsnit sammenlignet med et fald på 6% i placebogruppen.

 10. Kan nedsætte kolesterol og triglycerider

  Udover dets antiinflammatoriske virkninger kan ashwagandha hjælpe med at forbedre hjertesundheden ved at reducere kolesterol og triglyceridniveauer.

  Dyrestudier har fundet ud af, at det reducerer niveauet af disse fedtstoffer betydeligt.

  En undersøgelse med rotter viste, at det sænkede det samlede kolesterol- og triglyceridniveau med henholdsvis 53% og næsten 45%.

  Mens kontrollerede menneskeundersøgelser har rapporteret mindre effektive resultater, er der blevet observeret nogle imponerende forbedringer i dette felt

  I et 60-dages studie med kronisk stressede voksne oplevede gruppen, der tog den højeste dosis standardiseret ashwagandha-ekstrakt, et fald på 17% i LDL kolesterol og et fald på 11% i triglycerider i gennemsnit. 

 11. Kan forbedre hjernens funktion, herunder hukommelse

  Testrør og dyreforsøg tyder på, at ashwagandha kan dæmpe hukommelses- og hjernefunktionsproblemer forårsaget af skade eller sygdom.

  Forskning har vist, at det fremmer antioxidantaktivitet, der beskytter nerveceller mod skadelige frie radikaler.

  I en undersøgelse af rotter med epilepsi, der blev behandlet med ashwagandha, oplevede de næsten en fuldstændig vending af hukommelsesforringelsen. Dette var sandsynligvis forårsaget af en reduktion i oxidativt stress.

  Selvom ashwagandha traditionelt er blevet brugt til at øge hukommelsen i ayurvedisk medicin, er der kun blevet udført en lille mængde menneskelig forskning på dette område.

  I en kontrolleret undersøgelse rapporterede raske mænd, der tog 500 mg standardiseret ekstrakt dagligt, betydelige forbedringer i deres reaktionstid og opgaveydelse sammenlignet med mænd, der fik placebo.

  En anden 8-ugers undersøgelse med 50 voksne viste, at indtagelse af 300 mg ashwagandha-rodekstrakt to gange dagligt signifikant forbedrede den generelle hukommelse, opgaveydelse og opmærksomhed.

 12. Det er sikkert for de fleste mennesker og bredt tilgængelig

  Ashwagandha er, for de fleste mennesker, et sikkert supplement, selvom dets langsigtede virkninger er ukendte.

  Nogle individer bør dog ikke tage det, herunder gravide og ammende kvinder.

  Personer med autoimmune sygdomme bør også undgå ashwagandha, medmindre det er godkendt af en læge. Dette omfatter mennesker med tilstande som leddegigt, lupus, Hashimotos thyroiditis og type 1 -diabetes.

  Derudover bør de på medicin mod skjoldbruskkirtlen være forsigtige, når de tager ashwagandha, da det kan øge niveauet af skjoldbruskkirtelhormon hos nogle mennesker.

  Det kan også reducere blodsukker og blodtryksniveauer, så medicindoser skal muligvis justeres, hvis du tager det.

  Den anbefalede dosering af ashwagandha afhænger af typen af ​​tilskud. Ekstrakter er mere effektive end rå ashwagandha rod eller bladpulver. Husk at følge instruktionerne på etiketterne.

  Standardiseret rodekstrakt tages almindeligvis i 450–500 mg kapsler en eller to gange dagligt.
  Hos Fitnessnord får du et bredt udvalg af ashwagandha.

plantebaseret

4 Grunde til at Spise Mindre Kød og Mere Plantebaseret

Veganere, vegetarer, flexitarer – nye termer dukker op hvert år. Og med flere og flere plantebaserede produkter er det nu nemmere end nogensinde at skifte kød ud med frugter, grøntsager, korn, bønner, nødder og kerner. 

I Danmark indtages der gennemsnitligt 48 kg kød årligt per person ifølge DTU Fødevareinstituttet. Danskernes kødforbrug er blandt de højeste i verden, højere end EU-gennemsnittet og højest i Norden, og vi udleder cirka tre ton CO2 årligt per indbygger fra vores fødevarer og drikkevarer.

Her er 4 grunde til at skrue blot en anelse ned for kødforbruget:

 1. Folk der spiser mere plantebaseret har sundere hjerter
  En stor del research viser, at plantebaseret kost er forbundet med bedre hjertesundhed. Folk som spiser mere plantebaseret og færre kødprodukter har en mindre risiko for at have hjerteproblemer.

  At spise planteprotein er forbundet med en lavere risiko for dødelighed af alle årsager og hjertesygdomme-  og udskiftning af fødevarer med højt animalsk protein med planteproteinkilder kan være forbundet med lang levetid ifølge en undersøgelse fra 2020.
  Tricket er dog, at kvaliteten af de plantebaserede fødevarer du spiser, også betyder noget. 
  Sund plantebaseret diæt bestående af
  fuldkorn, nødder, frugt og grøntsager har en signifikant lavere risiko for hjertesygdomme, mens plantebaserede spisere med et højere indtag af sukkerholdige drikkevarer, raffinerede korn og andre stærkt forarbejdede fødevarer, blev observeret at have en højere risiko for hjertesygdomme ifølge undersøgelser fra 2017
  Og en kohorteundersøgelse af næsten 30.000 personer viste, at blot to serveringer om ugen af
  rødt kød, forarbejdet kød eller fjerkræ (ja, også kylling og kalkun!) var forbundet med en 3- til 7-procent højere risiko for at få hjertesygdomme.
  Så det vigtige er at erstatte kød med
  minimalt forarbejdede plantebaserede fødevarer frem for raffinerede produkter.

 2.  Det kan hjælpe dig med vægttab

  Der er en stor del forskning, der forbinder vegetarisk og vegansk kost med et lavere BMI og mindre talje. Men den gode nyhed for kødspiserne er, at du ikke nødvendigvis er nødt til at opgive det hele for at høste fordelene.

  I en undersøgelse af mere end 9.000 mennesker blev de, der fulgte en primær plantebaseret kost – som i, spiste flere planter og mindre (men i mange tilfælde stadig noget) kød- observeret at have lavere BMI’er, fedtprocent og mindre talje, ifølge undersøgelser fra 2019

  Selvom undersøgelsen ikke beviste, at det at blive veganer eller vegetar kan garantere vægttab, fremhævede det en lovende forbindelse mellem kosten og tab af et par kilo.plantebaseret

 3. Plantebaseret kost er forbundet med lavere risiko for kræft 
  En plantebaseret kost kan være med til at beskytte dig mod kræft. Der ses i høj grad en lavere risiko for mave – tarmkræft blandt vegetarer, viser en undersøgelse fra 2013.

  Derudover har en kæmpe rapport fra World Cancer Research Fund vist, at en plantebaseret diæt kan nedsætte risikoen for kræft, og at rødt kød og forarbejdet kød kan øge risikoen for kræft.

  American Institute of Cancer Research anbefaler, at for at nedsætte risikoen for kræft bør man så vidt muligt indtage en plantebaseret diæt med fokus på grøntsager, frugter, kornprodukter, bønner, nødder og korn og kun indtage få mængder af animalske produkter. Derved sikrer du dig kræftbeskyttende næringsstoffer såsom fiber, vitaminer, mineraler og fytokemikalier. 

 4. Det er bedre for dyrene og for planetenplantebaseret

   

  Opdræt af dyr til kød belaster mange af vores naturressourcer. Så en bevidst og kollektiv indsats for at spise bare en lille smule mindre kan gå langt, når det kommer til at tage sig af Moder Jord.

  Mængden af ​​vand, det kræver for at dyrke maden til bare at fodre dyrene, er opsigtsvækkende. Kød- og mejeriindustrien er ansvarlig for 27% af det samlede vandaftryk globalt ifølge John Hopkins University.
  For at sætte det i perspektiv, det kræver
  over 4500 liter vand at producere en 220 g bøf, men kun 300 liter vand at producere 30 g mandler, ifølge Water Education Foundation.

  Men derudover er der land og luft. Hele kødproduktionsprocessen fra start til slut, blot i USA, er ansvarlig for næsten 10% af de samlede drivhusgasser, der bidrager til klimaændringer.

  Store emissionskilder omfatter bøvser fra kvæg, husdyrgødning og gødning, der bruges til dyrkning af foderafgrøder. Oven i det kan affald fra dyr komme ind og forurene vandveje og skabe døde zoner, hvor vandet er så forurenet, at det ikke kan opretholde liv.

  Mange mennesker vedtager en plantebaseret diæt for at tilskynde til etisk behandling af dyr. Ved at spise mindre kød sætter du mindre efterspørgsel på produktet.

  Og fordi det er så populært at spise plantebaseret, vegetarisk eller vegansk i disse dage, er der så mange gode alternative produkter på markedet, der både er nærende og lækre.

  Tip: Hvis din kost indeholder meget kød, kan det være en god ide gradvist at bytte animalsk-baserede produkter til plantebaserede produkter. Prøv at være kødfri en dag om ugen til at starte med, derefter kan du måske gå over til at være kødfri 2-3 dage om ugen. 

  Husk at vi hos Fitnessnord har fået en vegansk kategori, som vi løbende udvider med lækre veganske produkter.

   
Sødekartofler

Sandheden om Sødekartofler & Vægttab

Mennesker har spist sødekartofler i tusindvis af år, og det er der god grund til. Sødekartofler er pakket med vitaminer – primært A Vitamin, som understøtter organerne, mineraler og kraftfulde plante compounds kaldet phytonutrients.

I dag er sødekartofler stadig en favorit blandt atleter, som bruger det som et naturligt brandstof, sødestof eller som en solid kilde til kulhydrater.

Men eftersom at ikke alle grøntsager er ens – og sødekartofler er pakket med kulhydrater, hvorimod andre grøntsager såsom agurker består af over 90% vand – hvis du gerne vil tabe dig, kan det være svært at finde hoved og hale i, hvorvidt sødekartofler gør noget godt eller dårligt for dit vægttab. 

Hvis du, ligesom så mange andre, er tosset med dem, så læs med her for at blive klogere på, hvor på skalaen de står, og hvordan du forsikrer dig, at de ikke saboterer dit vægttab. 

Først, tænk anderledes på sødekartofler 

Ja, det er rigtigt nok, at de i princippet er en grøntsag, men det er ikke altid den bedste måde at vurdere dem. Det kan være en ide at tænke på dem som stivelsesholdige kulhydrater – ligeså vel som med fuldkorn. I sidste ende, sødekartofler er en solid kulhydrat med næsten 24 g i en medium kartoffel. 

Mindsettet er vigtigt fordi: hvis du tænker på sødekartofler som en kulhydrat, er du mindre tilbøjelig til at overdo it. For generel sundhed bør man gå efter 1-2 håndfulde kvalitetskulhydrater per måltid. Søde kartofler, almindelige kartofler, bønner og linser, fuldkorn og frugt er alle gode kilder kulhydrater. 

Sødekartofler er pakket med fibre

Dette er især sandt, hvis du undgår at skrælle dem. Med skrald indeholder en sødekartoffel 3-4 g fibre, og mænd under 50 bør gå efter et indtag på 38 g om dagen.

Så hvad er al den hype omkring fibre? Kostfibre er en kulhydrat, som kan reducere niveauet af sulthormoner, øge produktionen af ​​hormoner såsom cholecystokinin, der får dig til at føle dig mæt, hjælpe med at bremse fordøjelsen, forbedre blodsukkerkontrollen og kræve mere tygning og langsommere spisning, som i sig selv kan spille en rolle i forhold til mæthedsfornemmelsen.
Derudover indeholder sødekartofler en form for fiber, som kaldes resistent stivelse, som ifølge nogle undersøgelser kan hjælpe med at reducere overvægt. 

Sødekartofler

 

Andre måder sødekartofler kan hjælpe i forbindelse med vægttab

Udover at være pakket med sundhedsmæssige fordele takket være de vitaminer og mineraler de indeholder, er sødekartofler ikke fyldte med kalorier – en på medium størrelse indeholder kun cirka 103 kalorier.
Derudover har de et højt indhold af vand (hvilket kan hjælpe med at undertrykke appetitten) og – siden det er en ikke forarbejdet madvare – har de tendens til at være mere mættende end forarbejdet mad.  

Konklusion

Hvis du spiser en hvilken som helst fødevarer i overdreven grad, kan det bidrage til overvægt, men taget i betragtning hvad der findes af mad, er sødekartofler en utrolig sund mulighed, som du sagtens kan nyde i moderat indtag. 
Dog vil vi anbefale at spise dem kogte eller bagte. Som med så mange andre madvarer er de mindre sunde, når du steger dem (selvom det er utroligt lækkert). Undgå også masser af smør, bacon og store mængder af creme fraiche – ellers er der større chance for at tage på i vægt! 

Så ja, sødekartofler er fiberpakkede med lavt kalorieindhold, og fantastiske som tilbehør når du forsøger at tabe dig, så længe du ikke overdriver mængden eller steger dem.

Tjek hvilke produkter vi har, som også kan være med til at understøtte dit vægttab.

De 4 Vigtigste Typer Træning

En mix af styrketræning, udstrækning, balance og cardio øvelser holder dig aktiv og mobil i længere tid samt giver dig en generel følelse af velvære.

Motion er nøglen til godt helbred, det ved de fleste af os, men vi har tendens til at begrænse os til en eller to typer aktiviteter. Folk gør, hvad de nyder, eller hvad der føles mest effektivt, så nogle aspekter af motion og fitness ignoreres. I virkeligheden burde vi alle dyrke regelmæssig cardio, udstrækning, styrke og balanceøvelser for at få det bedste udbytte.

Cardio

Cardio der øger din hjerterytme og vejrtrækning er vigtig for mange kropsfunktioner. Det træner dit hjerte og dine lunger samt øger din udholdenhed. Hvis du hurtigt bliver udmattet, når du går op ad en trappe, er det en god indikator for, at du har brug for mere cardio for at hjælpe med at pleje hjertet og lungerne og få nok blod til dine muskler til at hjælpe dem med at arbejde effektivt.

Cardio hjælper også med at afslappe blodkarvæggene, sænke blodtrykket, forbrænde kropsfedt, sænke blodsukkerniveauet, reducere inflammation, øge humøret og hæve det “gode” HDL-kolesterol. Kombineret med vægttab kan det også sænke “dårlige” LDL-kolesterolniveauer. På længere sigt reducerer cardio din risiko for hjertesygdomme, slagtilfælde, type 2-diabetes, bryst- og tyktarmskræft, depression og fald.

Gå efter 150 minutter om ugen med moderat intensitet. Prøv en gåtur i højt tempo, svømning, jogging, cykling, dans eller fitnessklasser som step-aerobic.

Styrketræning

Efterhånden som vi bliver ældre, mister vi muskelmasse. Styrketræning bygger det tilbage. Regelmæssig styrketræning hjælper dig med at føle dig mere selvsikker og i stand til daglige opgaver som at bære dagligvarer, havearbejde og løfte tungere genstande. Styrketræning hjælper dig også med basisting som at rejse dig fra en stol, komme op fra gulvet og gå op trapper.

At styrke dine muskler gør dig ikke kun stærkere, men stimulerer også knoglevækst, sænker blodsukkeret, hjælper med vægtkontrol, forbedrer balance og kropsholdning og reducerer stress og smerter i nedre ryg og led.

En fysioterapeut eller personlig træner kan designe et styrketræningsprogram, som du kan lave to til tre gange om ugen i et fitnesscenter, derhjemme eller på arbejde. Det vil sandsynligvis omfatte kropsvægtøvelser som squats, push-ups og lunges og øvelser, der involverer modstand fra en vægt, et bånd eller en vægtmaskine.

Husk, det er vigtigt at føle muskeltræthed i slutningen af ​​øvelsen for at sikre, at du arbejder eller træner muskelgruppen effektivt.

Udstrækning

Udtrækning hjælper med at vedligeholde fleksibilitet. Vi overser det ofte i ungdommen, når vores muskler er sundere og mere fleksible. Men aldring fører til tab af fleksibilitet i muskler og sener. Muskler forkortes og fungerer ikke korrekt. Dette øger risikoen for muskelkramper og smerter, muskelskader, forstrækninger, ledsmerter og fald, og det gør det også svært at komme igennem daglige aktiviteter, såsom at bøje sig for at binde sko.

Ligeledes gør udstrækning af musklerne rutinemæssigt dem længere og mere fleksible, hvilket øger dit mobilitet og reducerer smerte og risiko for skade.

Gå efter et program med udstrækning hver dag eller mindst tre eller fire gange om ugen.

Varm først dine muskler op med et par minutter med dynamiske strækninger + gentagne bevægelser som at gå på stedet eller lave cirkler med armene. Det giver blod og ilt til musklerne og gør dem modtagelige for ændringer.

Udfør derefter statiske strækninger (hold en strækposition i op til 60 sekunder) for læggene, baglår, hoftebøjere, quadriceps og musklerne i skuldre, nakke og lænd.

Det skal dog ikke være smertefuldt at strække ud. Hvis det bliver smertefuldt strammes musklerne, hvilket er kontraproduktivt.

Balanceøvelser

Hvis du træner din balance, vil du være mere stabil og have nemmere ved at forhindre fald. Det er især vigtigt, når vi bliver ældre, og de systemer, der hjælper os med at opretholde balance – vores syn, vores indre øre og vores benmuskler og led – har tendens til at blive svagere. Den gode nyhed er, at træning af din balance kan hjælpe med at forhindre og vende disse tab.

Mange seniorcentre og fitnesscentre tilbyder balancefokuserede træningskurser, såsom tai chi eller yoga. Det er aldrig for tidligt at starte denne form for træning, også selvom du føler, at du ikke har balanceproblemer.

Du kan også tale med en fysioterapeut, der kan bestemme dine nuværende balanceevner og ordinere specifikke øvelser, som målrettes mod dine svaghedsområder.

Typiske balanceøvelser inkluderer stående på den ene fod eller gå hæl til tå med åbne eller lukkede øjne. Du kan også fokusere på leddets fleksibilitet, gå på ujævne overflader samt styrke benmusklerne med øvelser som squats og dødløft.

Black Bean Protein Brownie

Denne Black Bean Brownie er en rigtig power snack, som du kan nyde med god samvittighed. Den er sukkerfri, indeholder godt med protein og vil helt sikkert give dig et godt boost. 

Du får opskriften her:

1 dåse (240 g) sorte bønner
3 æg
50 g kakao
50 g havregryn
30 g Fitnessnord Whey 100% med smag af Chocolate Milkshake
50 g skyr/yoghurt
50 Walden Farms Chocolate eller mere skyr
75 g Sukrin Gold
100g mørk chokolade

Fremgangsmåde:

Blend alle ingredienserne undtagen chokoladen
Hak chokoladen i små stykker og tilføj det til dejen
Fordel dejen ud i en ovnfast form og bag den 20 min på 170 grader
Lad kagen køle ned
Spis!

komplekse kulhydrater

Guide: Forstå Komplekse Kulhydrater

Komplekse kulhydrater er en vigtig energikilde til din krop. De giver kroppen det, den skal bruge for at udøve sport, udføre daglige aktiviteter og sågar for at hvile.
Disse kulhydrater findes i madvarer såsom korn, grøntsager, bælgfrugter, nødder og frø.
Komplekse kulhydrater kan også være en kilde til vitaminer og mineraler.

komplekse kulhydrater

Forskellige Typer Kulhydrater

Overordnet set findes der to typer kulhydrater: simple – og komplekse kulhydrater. Forskellen på de to er ganske enkelt størrelsen på antallet af molekyler.
Simple kulhydrater består af kun én (monosaccharid) eller to (disaccharid) sukkerenheder. Enkle sukkerarter inkluderer fruktose, saccharose, glucose, maltose, galactose og lactose. Disse findes i almindelig sukker, slik, honning og sirup. Disse typer sukker giver hurtig energi.
Komplekse kulhydrater er mange enkelte (monosaccharid) enheder, der er bundet sammen.
Oligosaccharider indeholder mellem to og 10 enkle sukkerenheder.
Polysaccharider indeholder hundreder og endda tusinder af sammenkædede monosaccharider. Komplekse kulhydrater giver kroppen relativt vedvarende energi.
Den vigtigste kilde fra kulhydraterne er stivelse, og det skal nedbrydes til monosaccharider for at blive absorberet.

Eksempler på komplekse kulhydrater:

Ærter, bønner og andre bælgfrugter

Fuldkornsprodukter

Stivelsesholdige grøntsager

Brød

Korn

Fuldkornspasta

Eksempel på simple kulhydrater
Bordsukker
Honning
Sirup
Slik
Læskedrikke
Mælkeprodukter
Frugt

Typer af komplekse kulhydrater

Fiber

Kostfibre er den fiber, som findes naturligt i planteceller. Cellevæggen indeholder mere end 95% af kostfiberkomponenter, herunder cellulose, hemicellulose, lignin, pektin og nogle ikke-stivelsespolysaccharider. Cellulose danner de strukturer, der giver planterne deres form, og det er hovedkomponenten i kostfibre.
Grøntsager såsom grønne bønner, broccoli og spinat indeholder stivelse, men de har mere cellulose eller fiber.
Dit fordøjelsessystem kan ikke nedbryde cellulose. Det betyder, at det at have ikke-fordøjelige fibre i fordøjelseskanalen kan bremse processerne.
Gastrisk tømning (den hastighed hvormed mad forlader din mave) sænkes, ligeså vel som absorptionen af ​​sukker i blodbanen.

Fiber kan være opløseligt (opløseligt i vand) eller uopløseligt. Opløselig fiber hjælper med at nedsætte fordøjelsen og blødgøre afføring og kan reducere risikoen for hjertesygdomme ved at hjælpe med at sænke kolesterolniveauer.

Uopløselig fiber hjælper med at samle afføringen og bevæge den gennem tyktarmen, hvilket kan hjælpe med at lette eller forhindre forstoppelse.

Store forskningsundersøgelser viser, at højt indtag af uopløselig fiber eller fuldkorn kan reducere insulinresistens og risikoen for at udvikle type 2-diabetes med 20% til 30%.

Opløselig fiber findes i havre, citrusfrugter, æbler, byg, psyllium, hørfrø og bønner. Uopløselig fiber findes i fuldkorn, nødder og grøntsager. Du har brug for begge slags, men så længe du spiser en varieret diæt med masser af fiberrige fødevarer, burde du få nok af begge typer uden at behøve at tracke indtagelsen.
Kvinder bør gå efter 25 gram om dagen; for mænd er målet 38 gram.

Stivelse

Stivelse bruges af planter til at lagre energi. Stivelse findes naturligt i fødevarer såsom kikærter, linser, byg, majs, havre og hvede. Nogle grøntsager såsom gulerødder og kartofler indeholder også stivelse. Stivelse kan også tilsættes fødevarer under forarbejdning eller under forberedelse for at tykne eller stabilisere dem.

Stivelse fordøjes og absorberes relativt hurtigt af menneskekroppen – dog ikke så hurtigt som enkle sukkerarter.
På grund af dette kan stivelsesholdige fødevarer som hvidt brød og pasta resultere i forhøjelse af blodsukker, ligesom når man spiser noget, der har et højt indhold af sukker.

Nogle mennesker skal muligvis ændre deres kulhydratindtag. For eksempel har mennesker med type 2-diabetes svært ved at fordøje kulhydrater og kan derfor drage fordel af at følge en modificeret kulhydratdiæt, der er rig på fiber.

Hvordan stivelse påvirker fordøjelsen

Ikke alle stivelser er ens. Nogle fordøjes meget hurtigt og forårsager en hurtigere stigning i blodsukkeret. Andre fordøjes langsommere, hvilket får blodsukkeret til at stige mindre og over en længere periode. Jo større en procentdel af hurtigt fordøjet stivelse i en stivelsesholdig mad, jo højere er det glykæmiske indeks for den madvare.

Struktur

Forskellige slags stivelse har forskellige mønstre af molekyler, og nogle er lettere for fordøjelsesenzymer at komme til end andre. En slags stivelse, kaldet amylose, nedbrydes ret langsomt. Jo højere mængden af ​​amylose i en stivelse, desto langsommere fordøjes den.

For eksempel har forskellige typer ris forskellige procenter af amylose. Langkornet ris er højere i amylose. Kortere ris er lavt i amylose, hvilket betyder, at det fordøjes hurtigere (det er mere glykæmisk). Bønner indeholder cellulose, som er en type fiber. Så de fordøjes meget langsomt.

Processer

Nogle af de korn, vi spiser, er blevet forarbejdet. For eksempel er mange hvedeprodukter blevet forarbejdet ved formaling, pustning, flager osv.

Når korn behandles, tages hele kornet (som består af klid, kim og edosperm) fra hinanden, og en stor mængde fiber fjernes. Det begrænser mængden af ​​arbejde, der skal udføres af fordøjelsessystemet. Raffineret stivelse er den hurtigst fordøjede stivelse.

Hvis korn eller bælgfrugter, såsom bønner, brun ris eller byg, forbliver hele, nedbrydes stivelsen meget langsommere til sukker. Faktisk bliver nogle stivelser slet ikke omdannet til sukker, men når tyktarmen intakt – disse kaldes resistente stivelser.

Andre faktorer

Pasta anses ofte for at have meget stivelse, men der er andre faktorer at overveje.

Stivelsesmolekyler i pasta er så tæt pakket, at kun ca. halvdelen fordøjes hurtigt, når pastaen koges al dente eller let fast. Tilberedningstid og pastaens tykkelse påvirker i høj grad det glykæmiske indeks.

Derudover, når nogle kogte stivelser, såsom visse typer kartofler og ris, koges og afkøles, tager en lille procentdel af stivelsen længere tid at fordøje.

Sådan Måles Virkningen

At måle den nøjagtige indvirkning af en kompleks kulhydrat (eller en hvilken som helst madvare) kan være vanskelig. Det er vanskeligt at vide, hvor hurtigt en person vil fordøje enhver individuel mad, eller hvornår hver del af processen opstår.

Derudover er hver persons fordøjelsessystem forskellig, og faktorer såsom hvor grundigt maden tygges, og hvilke andre fødevarer der spises sammen med, har også en effekt.

Der er forskellige testmetoder, der ikke er standardiserede. Den eneste rigtige måde for en person at vide, hvor glykæmisk en mad er for deres krop, er at overvåge blodsukkeret.

Tips til Valg af Mad Med Stivelse

Når du vælger stivelsesholdige fødevarer, er der et par retningslinjer at huske på

 • Stivelsen i bønner og linser er enten langsomt fordøjet stivelse eller resistent stivelse. På grund af behandlingsmetoder er dåse bønner dog lidt hurtigere at fordøje end bønner kogt fra tørret tilstand.
 • Når du vælger korn, skal du vælge dem, der er hele og intakte, når de koges, såsom brun ris, byg, amaranth eller quinoa.
 • Begræns bagværk som cookies og kager, som har en tendens til at have højt sukkerindhold. Vælg brød og andre typer stivelse, der er lavet med fuldkorn, da disse indeholder mere fiber.
 • Vælg morgenmadsprodukter, der indeholder mindst 3 gram fiber pr. portion. Havregryn/havregrød er ofte et godt valg.

Til sidst, overvej fødevarer, der giver andre ernæringsmæssige fordele. For eksempel giver frugt og grøntsager både kulhydrater samt vigtige vitaminer. Og du får en række mineraler i mange korn.

komplekse kulhydrater
kropsvægtstræning

Fordele Ved Kropsvægtstræning

Vi glæder os allesammen til at ramme fitness igen, men hvis de sidste 4 måneder har lært os en ting, er det, at kropsvægtstræning ikke kun er for nybegyndere. Ikke at de behøvede at lukke alle fitnesscentre, for at vi kunne komme frem til den konklusion. I 2019 fandt brasilianske forskere ud af, at når det kommer til opbygning at muskler, er kropsvægtstræning og resistance training på samme niveau.
Dog skal det siges, at ikke alle kropsvægtsøvelser er ligeværdige. Derfor vil vi gerne hjælpe dig med at finde frem til de bedste øvelser, så du hvor som helst, når som helst kan arbejde på din drømmekrop!

4 Fordele ved Kropsvægtsøvelser

 1. Kropsvægtsøvelser er altid tilgængelige
  Kropsvægtstræning kan altid modificeres til dit niveau. Om du er nybegynder og øver dig i at tage din første push-up eller om du er en øvet atlet, kan kropsvægtstræning være utroligt udfordrende og gavnligt. Det er også meget ligetil at holde øje med fremskridt, så man kan blive ved med at udfordre sig selv og opbygge styrke.
 2. Kropsvægtsøvelser øger din mobilitet og stabilitet
  Vi er født til at bevæge os, og mobilitet og stabilitet er en essentiel del af vores liv. Vægtløftning kan have mange positive effekter på din krop, men det kan også begrænse din mobilitet. De bevægelser der er involveret i kropsvægtsøvelser kan hjælpe med at øge mobilitet og udfordre kroppens stabilisatorer ved brug af komplette bevægelser. Alt dette kan føre til endnu flere gainz!
 3. Kropsvægtsøvelser er gode til udvikling af teknik og til at undgå skader
  Kropsvægtstræning er en fantastisk måde at finpudse din teknik og form. Vægtløftning kan være utroligt belastende for kroppen og især for leddene. Med kropsvægtstræning belaster du dine led mindre, så du er mindre tilbøjelig til at få en skade, som kan hæmme din træning på længere sigt.
 4. Kropsvægtsøvelser kan udføres hurtigt og nemt
  Nu til dags er tid en mangelvare for næsten alle – effektivitet er essentielt. Heldigvis kræver kropsvægtstræning lidt eller intet udstyr og kan udføres hvor som helst, så du kan klemme det ind i dit program, hvornår og hvor det skal være. Med kropsvægtstræning kan du også kombinere cardio og styrketræning, så du kan få de mest effektive workouts.

Kan man opbygge muskler med kropsvægtstræning?

Det er alt sammen nogle gode fordele, men hvis ikke man kan opbygge ægte, seriøse gainz ved det, hvad er så meningen?
Der kan vi glædeligt fortælle dig, at kropsvægtsøvelser fungerer ligeså godt som at kaste rundt med vægte, når det kommer til at opbygge muskelmasse.
Undersøgelser viser, at muskelvækst kan forekomme uafhængigt af ekstern belastning. Det eneste det kræver for at blive “swole” er at udføre øvelser gennem deres fulde range of motion. Fx kan en squat kun med kropsvægt udført med fejlfri teknik være ligeså effektiv som traditionel vægttræning.

Tjek nogle af vores yndlings kropsvægtstræningsøvelser her:

Citrimax

Hvilke Fordele har Citrimax?

Citrimax, bedre kendt som Super Citrimax Plus er et kosttilskud patenteret af det californiske firma InterHealth Nutraceuticals, Inc. som primært bruges i forbindelse med vægttab.

Fokus er at forbrænde fedt steder på kroppen, hvor det er svært at komme af med fedt, såsom maven og bagdelen.

Citrimax indeholder 3 ingredienser, som arbejder godt sammen.

Hydroxycitric syre

Citrimax’ mest velkendte ingrediens hydroxycitric syre, et citronsyrederivat, der ekstraheres fra garcinia cambogia-træet. Det kan også ekstraheres fra hibiskus planten.
Garcinia cambogia-ekstraktet formodes at omdirigere kalorier for at øge mængden og opbevaringen af ​​glykogen. Funktionen siges at kunne øge energi og booste appetitten.

Chromium Polynicotinate

Chromium polynicotinate, et ionisk stof, der almindeligvis anvendes i kosttilskud, tilsættes i CitriMax for at forbedre HCA’s (Hydroxycitric Acid) effektivitet. Det menes at opnå dette ved at undertrykke syntesen af ​​nyt fedt fra kulhydrater samt bidrage til at forbrænde lagret fedt.
Derudover har andre kosttilskudsproducenter brugt chromium til produkter rettet mod mennesker med diabetes med den tro, at det kan fremme en sund glukosemetabolisme eller kroppens evne til at omdanne sukker til energi.

Gymnema Sylvestre

Citrimax

Ekstrakt fra gymnema sylvestre-træet, der hører hjemme i de tropiske skove i Indien, bruges også til glukosemetabolisme. Gymnema sylvestre er blevet brugt til behandling af diabetes siden omkring det første århundrede e.Kr.

Ekstrakten bruges også til at understøtte et sundt fedtsyremetabolisme, især til producering af ​​lipider og triglycerider.

Dosering, bivirkninger og modtagelse

Producenten af ​​allergivenlige kosttilskud Pure Encapsulations, et af de firmaer, der fremstiller og distribuerer Super CitriMax Plus, anbefaler fra september 2011 tre kapsler tre gange om dagen, der skal tages ca. 30 til 60 minutter før måltiderne.

Der er ingen rapporterede bivirkninger af tilskuddet siden 2011. Diet Spotlight bemærker dog manglen på visse relevante oplysninger om CitriMax på InterHealth-webstedet, såsom en produktingrediensliste, diskussion af kombinationen af ​​supplementet med et træningsprogram og sund kost og prisfastsættelse.

Referencer:

InterHealth Nutraceuticals: Super CitriMax

Diet Spotlight: Super CitriMax Review