Styrke | De 10 stærkeste mennesker, der har nogensinde har gået på jorden

Vi har kigget historiebøgerne igennem for at finde de 10 absolut stærkeste mennesker på jorden.

Heavyweight historie

Gennem historien har menneskeheden været besat af fysisk styrke. Siden de dage, hvor legenderne om Hercules først tog form, til de gamle olympiske lege, hvor brydningskampe blev brugt til at bestemme den stærkeste mand i live, har vi altid ønsket at krone en mand over alle andre. Som århundreder gik, blev metoderne til at bestemme den stærkeste mand mere sofistikerede, fra fremkomsten af Highland-spil til olympisk vægtløftning.

Siden 1977 har de formodede stærkeste mænd i verden været samlet årligt for at konkurrere i World’s Strongest Man competition (WSM) for at bestemme, hvem der er nr. 1, med lignende konkurrencer, afholdt af International Federation of StrengthAthletes (IFSA) og på Arnold SportsFestival.

Men med alle de forskellige måder vi har udtænkt for at afgøre, hvem der er den stærkeste af de stærke, ser det ud til, at vi kun har kunnet oprette fraktioner, der er loyale over for de bedste atleter i netop deres sport eller organisation.

Powerlifting fans kan fortælle dig, at Ed Coan er kilo for kilo, den stærkeste mand, der nogensinde har levet, eller at den langt større Andy Bolton er den overordnede stærkeste. Fans af WSM-konkurrencen kan pege på trippelt vinder Bill Kazmaier eller fem-dobbelte vinder Mariusz Pudzianowski.

Alle ovennævnte mænd har et legitimt krav på at være historiens stærkeste mand, men det er kun en, der kan kræve den ultimativ titel, og vi har analyseret, hvem den person er.

Vi vil gerne gøre det klart, at sammenligningen af atleter, hvis peak kom et århundrede fra hinanden, rejser nogle spørgsmål. For det første er der spørgsmålet om kemisk forbedring, noget der tydeligvis ikke er tilgængeligt for en Louis Uni. For det andet påpeges der, at styrketrænere i løbet af slutningen af det 19. og begyndelsen af det 20. århundrede ikke trænede så meget, som de mere gav forestillinger på en uregelmæssige måder. Den styrke, de viste for måbende folkemængder, var rå og uuddannet – og det var deres forestillinger, der gjorde dem stærkere. I dette lys forsøgte vi at opfange ikke kun indsamlet styrke-date, men også potentiel styrke. Kald det en metafysisk udjævning af spilleområdet.

Vi mener, at denne liste er blandt den mest definitive af sin art.

10. Brian Shaw – Strongman

FØDT: USA, 1982

HØJDE: 203 cm

VÆGT: 197 kg

Shaw deler noget til fælles med den legendariske Bill Kazmaier – begge mænd har placeret top tre på verdens stærkeste mand i alt fem gange. Shaw, en dobbelt WSM-vinder (2011, 2013), har udgivet personlige rekorder på 441 kg i dødløft og 509 kg i Hummer-dækløftet i konkurrence (med stropper). I træningscenteret er han krediteret med at hugge 374 kg, bænke 243 kg og dødløfte 447 kg(med stropper).

9. Leonid Taranenko – Vægtløfter

FØDR: USSR, 1956

HØJDE: 181 cm

VÆGT: 118 kg

Taranenko satte verdensrekorden i vægtløftning i clean and jerk (266) og totalt (475 kg) helt tilbage i 1988 – en livstid i vægtløftningsår – og disse optegnelser står stadig i dag. På grund af omstruktureringen af International Weightlifting Federation af sine vægtklasser står Taranenkos officielle rekorder ikke længere, men hans løft er endnu ikke ens.

8. Andy Bolton – Powerlifter

FØDT: ENGLAND, 1970

Højde: 183 cm

VÆGT: 159 kg

Storbritanniens Andy Bolton er den første mand i historien til at have dødløftet 1.000 kg (454 kg). To gange under konkurrencen forøger han sin egen præstation med træk på 1.003 kg og en dernæst rekord 1.008 kg. Bolton har den fjerde højeste squat (550 kg), og hans tre-løft-sum på 1272.78 kg er den tredjestørste i historien. Han sagde engang, at hans mål var at bryde den mytiske 3.000 kg total, en ting, de fleste powerlifters af en hvilken som helst æra slet ikke turde drømme om.

7. Brian Siders – Powerlifter

FØDT: USA, 1978

HØJDE: 188 cm

VÆGT: 345 LBS

Siders tilhører denne imponerende liste for sin samlede styrke. Han udmærker sig i alle tre powerlifts med personlige rekorder på 462 kg i squat, 362 kg på bænken og en dødløft på 865 kg for en 1203 kg total. Hans bedste råløfter inkluderer 295 kg på bænken og 381 kg i dødløft. Siders er stolt af at have opnået de ovennævnte tal uden brug af præstationsforbedring, hvilket betyder, at hans styrke stammer udelukkende fra genetiske velsignelser og brutalt hårdt arbejde, ligesom den af den følgende mand …

6. Louis Uni – Strongman

LEVETID: FRANCE, 1862-1928

HØJDE: 190,5 cm

VÆGT: 118 kg

Det er især vanskeligt at beregne, hvor Uni, aka Apollon the Mighty, burde rangere blandt de all-time-bedste, da kronikker af hans præstation er mest ukritiske fortællinger. Men han var kendt for sin store grebsstyrke og store hænder, som gjorde ham i stand til at løfte barer andre ikke engang kunne presser deres hænder rundt. Uni var også muligvis verdens første styrkeatlet, der var en yderst fit og smidig mand, der tog imod alle udfordringer i brydningsudfordringer.

  1. Vasyl Virastyuk – Strongman

FØDT: UKRAINE, 1974

HØJDE: 190,5 cm

VÆGT: 145 kg

Virastyuk er den første person, der nogensinde bliver erklæret som den stærkeste mand, der lever af både World’s Strongest Man og IFSA World Championship-konkurrencer, hvor han vinder henholdsvis 2004 og 2007. Han vippede faktisk den mand, der toppede denne liste, da han opnåede sejr ved IFSA-konkurrencen. Derudover tog den ukrainske stærkmand andenpladsen på Arnold Strongman Classic ved tre lejligheder (2005-07). Nu som 40-årg har Virastyuk været pensioneret fra konkurrencer i nogen tid, men hans præstationer og hans arv lever videre.

4. Paul Anderson – Vægtløfter, Powerlifter, Showman

LEVETId: USA, 1932-1994

Højde: 176 cm

VÆGT: 159 kg

Paul Andersons navn kan være den mest kontroversielle på denne liste. Proklameret af nogle til at være langt væk den stærkeste mand, der nogensinde har levet, har han også sin andel af skeptikere. Uanset om han virkelig squattede 1,200 pund (544 kg) er åben for debat, men der er personliger vidne til, at han squattede 317 kg for otte reps til en udstilling – på et tidspunkt, hvor den officielle verdensrekord 1RM for squat var omkring det samme. Anderson vandt en olympisk guldmedalje for USA i vægtløftning i Melbourne, Australien, i 1956.

3. Bill Kazmaier – Powerlifter, Strongman

FØDT: USA, 1953

HØJDE: 190 cm

VÆGT: 330 LBS

“Kaz” anses af mange for at være den stærkeste af de stærke, og det er svært at argumentere imod. Som vinderen af ’80, ’81 og ’82 WSM konkurrencerne blev Kazmaier udelukket fra at konkurrere i 1983 af arrangementets arrangører, fordi det blev antaget, at så længe han konkurrerede, ville ingen andre nogensinde få chancen for at nyde sejr. Kaz var den første mand til at løfte alle fem McGlashen sten, som vejer mellem 90 og 160 kg. Hans 300 kg bænkpres stod som verdensrekord i årevis, og hvis ikke for en brystskdae kort derefter ville han sikkert have slået den selv. Hans 1100 kg total, tilbage i 1981, er stadig rekord for rå (ingen bænk skjorte, ingen squat dragt) powerlifting i dag.

2. Mark Henry – Weightlifter, Powerlifter, Strongman, Wrestler

FØDT: USA, 1971

HØJDE: 193 cm

VÆGT: 187 kg

Henry har den unikke forskel at være den eneste mand, der nogensinde har både USAs vægtløftning og powerlifting-superheavyweight-mesterskabs titler på samme tid. Trods hans utrolige præstationer har Henry stadig uudnyttet potentiale, som vi aldrig får at se, da han i stedet forfulgte en karriere i WWE. Så i teorien kunne Henry nok have været den stærkeste mand i historien. Men vi tror, at en mand har ham slået …

1. Zydrunas Savickas – Powerlifter, Strongman

FØDT: LITAUEN, 1975

HØJDE: 191 cm

VÆGT: 181 kg

Efter vores mening er han den stærkeste mand nogensinde. Du kan bare ikke argumentere med disse tal: Savickas har vundet Arnold Strongman Classic syv gange (2003-08, 2014), som betragtes som en mere ren test af ren styrke end den bedre kendte WSM-konkurrence. I 2005 brød han tre verdensrekorder på vej til sejr på IFSA Strongman World Championship. Det følgende år tog han igen top priser.

Savickas placerede nummer to i WSM-konkurrencen i 2002, 2003 og 2004, og dominerede som regel begivenhederne, der involverede ren styrke, men ikke så godt i dem, der krævede hurtighed og fleksibilitet. I 2009 brød han strejken ved at vinde WSM – en præstation, han gentog i 2010, 2012 og 2014. I ’14 opsatte Savickas også en ny verdensrekord med en 500 pund log-løft for at supplere hans andre imponerende totals: en rå squat på 400 kg, et 410 kg dødløft og en 286 kg bænkpres.

LÆS OGSÅ:

Træning og kost | De 7 bedste madvarer til hurtig recovery

Citater | De mest inspirerende bodybuilding-citater nogensinde

Træningslegender | 9 ting, du ikke vidste om Arnold Schwarzenegger

UGENS TILBUD HOS FITNESSNORD

Ugens tilbud hos Fitnessnord

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *