Opskrifter | 6 kreative opskrifter du kan lave med dåsetun

Dåsetun. Selv ordet dåsetun lyder kedeligt, og ikke noget der inspirerer mange opskrifter. Hvor mange opskrifter med dåsetun kender du egentlig udover tunmousse og måske en tunsalat på en god dag. Men i disse dage, hvor ferskvare-sortimentet i supermarkederne måske ikke altid er helt fylde, skal man ikke kimse af dåsetun. Men dåsetun er faktisk en god ingrediens, der også tiltaler folk, som ikke normalt spiser fisk. Derudover er dåsetun let at finde, har lang holdbarhed, lav på fedt og kalorier og spækket med proteiner. En enkelt dåse tun i vand på 185 gram indeholder kun 198 kalorier og hele 46 gram protein, hvilket gør den til en super ingrediens, når du vil holde vægten og muskelmassen ved lige, i dage hvor du ikke kommer til træning så ofte. 

Dåsetun gemmer på andre sunde næringsstoffer

Tun pakker også en god portion vitamin B12, som hjælper kroppen med at skabe røde blodceller og styrke hjernens sundhed. 

Tun er også en god kilde til omega-3-fedtsyrer, som er de sunde fedtstoffer, kroppen har godt af. Disse polyumættede fedtstoffer er ikke kun gode for dit hjerte, men kan også gavne din hjerne og dit syn.

LÆS OGSÅ: Fiskeolie | Din ekspertguide til omega-3 fedtsyrer

Er du træt af tunmousse men klar på at give dåsetun en chance mere, så tjek disse seks lækre opskrifter.

1. Agurkebåde Med Dåsetun

Agurkebåde med dåsetun opskrift
 • Kalorier: 139
 • Protein: 21 gram

Høj på proteiner og nemme at lave gør disse agurkebåde med tun til den perfekte snack. De kræver kun fem ingredienser, og der er store chancer for, du allerede har dem alle i køleskabet.

Agurk er den perfekte base for din tun, og den knasende, men saftige, grøntsag er rig på vitamin K. som styrker knoglesundhed og regulerer dit blodomløb. 

Find både opskriften og næringsinformationen lige her.

2. Sund Gryderet Med Tun Og Nudler

Foto: AmbitiousKitchen
 • Kalorier: 390
 • Protein: 22,3 gram

Der er ikke noget, der varmer både kroppen og sjælen som en god gryderet. Men denne gryderet er ikke kun det. Den er derudover også ret næringsrig. Modsat de fleste fløde-baserede gryderetter, der er tunge, fyldte med salt og fedt og med en, er denne lavet med en lettere sauce på parmesan og svampe. 

Du kan lave en veganer-venlig version ved at bruge vegansk smør, plantebaseret parmesan og mælk efter egen præference. Skal du have ekstra fibre, så byt den normale pasta ud med en fuldkorns-slags i stedet.

Find opskriften lige her

LÆS OGSÅ: Opskrift | Lækkert bananbrød med Whey 100% Proteinpulver

3. Dijon Tunbidder

Foto: Lisa Hayim / LiveStrong.com
 • Kalorier: 208
 • Protein: 40 gram

Denne opskrift er lav på kalorier og høj i proteiner, hvilket betyder, du får en meget længere mæthedsfølelse. 

Proteinrige diæter er ret effektive, når det kommer til vægtkontrol, da forskning fra 2017 peger på proteiner som at være det mest mættende næringsstof. Så hvis du er ekstra sulten en dag, så er denne snack lige noget for dig. 

Her finder du både opskriften og næringsindholdet.

4. Fyldte Avocadoer

 • Kalorier: 282
 • Protein: 14 gram

Hvis du er avocado-fan, bliver denne opskrift en af dine favoritter. Avokadoer er spækkede med monoumættede og polyumættede fedtsyrer, med omkring 20 gram af sund fedt per portion, som gør det til en hjertevenlig ret, der er let at lave. Denne frugt (ja, avocado er en frugt) er solid på fiber-indholdet også, som både kan nedsætte risikoen for udvikling af diabetes og hjertesygdomme samt gøre din fordøjelse bedre.

Fyld dig med de fyldte avocadoer her.

LÆS OGSÅ: Avocado | Din ekspertguide til avocadoer

5. Thailandske Tunbøffer Med Koriander Kål-Slaw

Foto: AmbitiousKitchen
 • Kalorier: 268
 • Protein: 17 gram

Disse miniburgere, der er fyldt med grøntsager og mager protein, er et perfekt alternativ til rødt kød. Hver bøf indeholder kun 268 kalorier, hvilket gør den endnu mere tiltrækkende. Modsat din standard burgerbøf, er denne opskrift på dåsetun toppet med revet gulerødder, der lige giver dem et ekstra sundt pift. Der skal nemlig ikke mere end en halv kop gulerødder til, før du har fået over halvdelen af dine anbefalede daglige A-vitaminer. Disse vitaminer støtter dit syn, hjælper dit reproduktive system og dit immunforsvar. 

Vi har opskriften til dig her.

6. Spicy Tun-Wraps Med Græsk Yoghurt Chilli Mayo

Foto: AmbitiousKitchen
 • Kalorier: 386
 • Protein: 22,4 gram

Er du presset på tid er disse lækre wraps den perfekte løsning på en hurtig frokost. Det kræver nemlig ikke mere end 10 minutter af din tid at lave disse sunde ruller. I stedet for dressingen, der som standard består af mayo, er denne opskrift lavet på græsk yoghurt, der er lavere på kalorier og højere på næringsstoffer som blandt andet protein. Samtidig er yoghurt en probiotisk spise, som betyder den både kan hjælpe med at vedligeholde og forbedre helbredet af din fordøjelse.

Her finder du den lækre opskrift. 

LÆS OGSÅ: Sund mad | 5 lette mad-opgraderinger, der booster immunforsvar og bekæmper sygdomme

UGENS TILBUD HOS FITNESSNORD

Ugens tilbud hos Fitnessnord

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *