Social | Tequila kan hjælpe dig med at tabe vægt

For de fleste af os er det nok ikke helt ukendt, at for meget alkohol eller at bunde den ene øl efter den anden, kun leder til en masse tomme kalorier og derfor gør det svært at holde vægten eller tabe sig. En undersøgelse viser dog, at der er en klar sammenhæng mellem tequila og vægttab. Så nu kan du snildt finde saltbøssen og citronerne frem og invitere på shots.

For ifølge en undersøgelse foretaget af American Chemical Society, der undersøgte tequilas effekt på blodets glukoseniveau, viste det sig at det sukker, der findes i agave-planten (som tequila laves af) kan hjælpe med at sænke dit blodsukker. Sukkeret, der forekommer naturligt i planten, hedder agavins. Det er ufordøjeligt, så det hæver ikke dit blodsukkerniveau. Husk, det skal dog ikke forveksles med agavesirup, som er et kontroversiel sødemiddel – det er slet ikke det samme.

Forskningen skete gennem forsøg med mus, hvor det viste sig, at de mus der var på en standard kost og drak vand med agavins tilføjet, endte med generelt at spise mindre og have lavere blodsukkerniveau, end dem der ikke havde agavins i vandet. Derudover producerede de agavinsdrikkende mus også et hormon kaldet GLP-1, som giver en større mæthedsfølelse og producerer insulin. Det førte til, at forskerne mener, at agavins er gavnligt for folk med type 2 diabetes. Eller folk, der kæmper med vægttab.

Selvfølgelig kan et forsøg på mus ikke bevise alt. Der skal langt mere research til. Derfor siger vi ikke, at du skal fyre op for Paradise Hotel-stilen med margaritaer og tequila sunrise i stride strømme. Der er nok lidt for meget sukker i til at kunne forsvare det. Men alligevel lyder en omgang tequila-shots alligevel lidt bedre nu. Især for dig, der er på kur!

LÆS OGSÅ:

Sommertips | Alkohol ødelægger ikke dine fitnessmål

Træning | Bryststørrelse påvirker hvordan kvinder træner

En ny undersøgelse, der har kigget på forholdet mellem bryststørrelse og motion, beviser at the struggle is real for kvinder med store bryster!

  • En ny undersøgelse har set på forholdet mellem bryststørrelse og motion.
  • Undersøgelsen viste, at kvinder med større bryster er mindre fysisk aktive.
  • En af de største udfordringer ved at træne, er at finde den rigtige sports-bh.

Alle kvinder ved, at når det kommer til bryster og motion, så er forberedelse altafgørende: Om det er at finde gode sports-bh’er, støttende support-toppe eller om man har en almindelig bh på under sin sports-bh: Brysterne skal støttes! Ellers kan træningen hurtigt blive ødelagt (eller ligefrem umulig., Eksempelvis hvis sports-bh’en svigter eller man har glemt at pakke den.

Hvis man dykker dybere ned i dette emne, så har en nyere New York Times-artikel undersøgt, hvordan bryststørrelse påvirker kvinder, når det kommer til motion. Artiklen er baseret på et studie offentliggjort i Journal of Science and Medicine in Sport.

Undersøgelsen forsøger at finde ud af, hvilken rolle bryststørrelsen spiller hos de kvinder, som undgår fysisk aktivitet og primært er stillesiddende. Resultatet kommer næppe som et chok for kvinder. Jo større brysterne er, desto mindre fysiske aktivitet deltager kvinderne i. Især hvis det er “vildere” former for motion.

Store bryster kommer i vejen for træning

Forskerne studerede 355 kvinder fra Australien i alderen 18-75 år. Hver kvinde fik en tredimensionel scanning af sine bryster for præcist at måle størrelsen. Derefter blev deltagernes bryster kategoriserede som “små”, “mellemstore”, “store” eller “meget store”.

Forskere fandt ud af, at i takt med at kvindernes bryststørrelse steg, så faldt deres deltagelse i fysisk aktivitet. Kvinder med større bryster troede på, at deres bryststørrelse forhindrede dem i at træne. Selv i lavt-belastende aktiviteter (som at gå eller svømme). Og kvinder med meget store bryster rapporterede sjældent om løb.

Og med god grund.

“Kvindeligt brystvæv er tungt og ustøttet, da det indeholder meget lidt stabiliserende bindevæv. Så bryster bevæger sig, når kvinder træner, selvom de bærer en bh,” skriver NYT-reporter Gretchen Reynolds.

Og det er altså roden til problemet: Find robuste, støttende sports-bh’er er enhver kvindes udfordring. Forskerne bemærkede, at nogle kvinder med store bryster er nødt til at bruge to bh’er samtidigt for at få tilstrækkelig støtte til at kunne løbe og træne behageligt.

De opfordrede derfor kvinder med større bryster til at dyrke motion i vand. “Svømning og andre vandaktiviteter som vandaerobic kan være ideelle,” siger Celeste Coltman, professor ved University of Canberra i Australien, “fordi opdriften i vandet bremser brysters nedadgående bevægelse og dæmper derfor eventuel brystrelateret ubehag”.

Konklusionen på undersøgelsen er, at “bryststørrelse bør anerkendes som en potentiel barriere for kvinder, som er fysisk aktive. Strategier, til at hjælpe kvinder med store og hypertrofiske (meget store) bryster i at deltage i alle typer og intensiteter af fysisk aktivitet, er nødvendige. Så kvinder kan nyde de mange sundhedsmæssige fordele forbundet med en aktiv livsstil.”

Har dine bryster nogensinde stået i vejen for din træning?

LÆS OGSÅ:

Træning | De 7 største helsemyter for kvinder

5 måder, en usund kost kan ødelægge dit sexliv på

Det kræver ikke en grad i raketvidenskab at regne ud, at en usund kost kan skade dit liv. Men der er også konkrete måder en usund kost, også kan have en direkte negativ effekt på dit sexliv.

Den mad du lægger på din tallerken vil direkte påvirke, hvordan din krop producerer og styrer hormonerne i din krop. Og mens faktorer som stress, søvn og træning selvfølgelig alle påvirker din sexlyst, så er din kost virkelig også en vigtig faktor, når det kommer til at skade eller rede din libido og din seksuelle præstationsevne.

Har du kæmpet med lysten i soveværelset for nyligt? Så kan det være, du skal kigge nærmere på, disse 5 tegn på, at en usund kost har en finger med i spillet.

1. Øget inflammation

En sund livsstil og god blodcirkulation er afgørende for imponerende seksuel præstation, men også inflammationstilstande i kroppen kan påvirke kroppens lyst til sex. Det viser sig nemlig, at inflammation er årsagen til de fleste sygdomme – herunder også et dårligt sexliv. Inflammation i kroppen kommer simpelthen af, at du fylder kroppen med mad, som den ikke har godt af. I steet for at styrke kroppen, gør den altså kroppen svagere – det er i grove træk inflammation.

Den gode nyhed er, at du i høj grad kan reducere inflammation ved at undgå nogle af de faktorer, der hjælper det på vej – især i din diæt. Det er især de fede fødevarer som majs og sojaolie, pasteuriserede mejeriprodukter, raffinerede kulhydrater, konventionelle kød-, sukker- og transfedtsyrer som er kendte for at udløse betændelsestilstande i kroppen. Disse er nemlig en direkte årsag til et dårligt sexliv. Og mens du arbejder på at reducere, og i sidste ende eliminere disse fødevarer, i din kost, er det også vigtigt at fylde kroppen op med de antiinflammatoriske fødevarer. Det er fødevarer såsom grønne grøntsager, blåbær, laks, kokosolie, valnødder og gurkemeje.

2. Udtømte testosteronniveauer

Bevarelse af en sund sexlyst har meget at gøre med at administrere dine testosteronniveauer, da dette nøglehormon er nødvendigt for en stærk seksuel lyst, en sund libido og seksuel tilfredsstillelse. Faktisk er testosteron en stofskifte-booster og er delvist ansvarlig for at få os til at føle os unge og i form. Derfor har lavt testosteron længe været forbundet med muskelømhed, kronisk træthed, nedsat seksuel lyst og et generelt dårlige humør.

Mens testosteron selvfølgelig er vigtigt for mænds seksuelle sundhed, må man ikke overse det faktum, at sunde voksne kvinder også kræver testosteron. De producerer op til 300 mikrogram testosteron i æggestokkene og binyrerne hver dag.

Vil du opfylde dine testosteronniveauer på en naturlig måde? Spark dit sexliv op med selenrige fødevarer som nødder (især paranødder) og vildtfanget fisk som tun, hellefisk og sardiner. Selen hjælper din krop mod stress og spiller en væsentlig rolle i at opretholde testosteronniveauet i kroppen.

Det er samtidig også vigtigt at indtage masser zink. Dette mineral har vist sig at understøtte testosteronproduktionen og er nødvendigt for at bevare tilstrækkelige energiniveauer. Nogle af de bedste kilder er frø, herunder græskar- eller solsikkefrø, plus græsfodret kød, som oksekød, fjerkræ eller lam.

3. problemer med at få den op – og holde den op!

Måske er det ikke din seksuelle lyst, det er problemet, men mere selve din ydeevne i sengen. Udover et lavt testosteronniveau og inflammation i kroppen så er dårlig blodcirkulation også en vigtig bidragsyder til en slap pik. Og hvis du lider af hyppige (eller blot lejlighedsvise) problemer indenfor dette område, vil det måske være en trøst at vide, at omkring 70% af impotens kan løses ved at lave sunde livsstilsændringer.

Nitrogenoxid er et molekyle, der spiller en rolle i reguleringen af blodtryk, forbedrer erektionsevnen og øger hjernens funktion. Du kan derfor begynde at modvirke impotens ved at fylde kroppen med mere nitrogenoxid-rige fødevarer som rødbeder, mørk chokolade og grønne bladgrøntsager.

Derefter kan du modkæmpe en træg blodcirkulation ved at skære ned eller fjerne disse fødevarer fra din kost:

  • Raffinerede vegetabilske olier: Majs-, soja-, raps- og saflorolie er alle pro-inflammatoriske og kan forværre underliggende årsager til impotens. De findes i de fleste forarbejdede fødevarer og bruges af mange restauranter, så læs altid ingrediensetiketterne omhyggeligt, og spørg til om maden kan tilberedes i olivenolie, smør eller kokosolie i stedet.
  • Alt for salt mad: En natrium-tung kost kan bidrage til impotens. Det er endnu en grundt til at lave mad mere derhjemme., så du ved, hvad du spiser. Forøg dit kaliumindtag (for at modvirke for meget salt) og undgå fastfood, forarbejdet kød og færdigretter for at skære ned på salt i din kost.

4. Udtømte energiniveauer

Når du føler, at dine energidepoter er ved at brænde ud, kan sex være det sidste, du har i tankerne. Og det viser sig, at mangel på energi kan være et af de første symptomer på, at du har et lavt testosteronniveau. Dette giver dig endnu mere grund til at ændre din kost. Fødevarer, der kan smadre dine samlede energiniveauer (og efterfølgende din lyst til sex) inkluderer:

  • Sukkerholdige fødevarer: Disse påvirker blodsukkerniveauet negativt. De giver dig et ordentligt kortvarigt energiboost, som bliver efterfulgt af et drastisk nedfald og en langvarig træthed.
  • For meget koffein: For nogle mennesker kan et overforbrug af koffein ødelægge søvnen, øge angst og påvirke den seksuelle ydeevne. Begræns dig til maksimum to kopper kaffe om morgenen, og sørg for at få dem drukket inden middagstid.
  • Alkohol: Selvfølgelig kan et glas vin eller to få dig i det lumre humør, men for meget alkohol kan forårsage træthed, øge inflammation, forårsage vægtforøgelse samt problemer med at få en god nats søvn.

5. Vægtforøgelse

Hvis du går rundt med for meget vægt på kroppen, er det hverken godt for dit hjerte eller din udholdenhed. Men det kan også skade dit selvværd, hvilket gør det meget sværere at komme i stemning til sex. For at undgå at tage de ekstra kilo på, kan du prøve mere af disse ting i din kost:

  • Fødevarer, med et højt fiberindhold: En godt indtag af naturlige fiberkilder holder din krop balanceret, hvilket betyder, at du ikke render rundt med for mange toksiner i kroppen. Flere fibre betyder også, at du sandsynligvis vil kunne optage andre næringsstoffer meget lettere, da ting som grøntsager, bønner, nødder, frø og frugt er den bedste måde at øge dit fiberindtag på. Fiber hjælper også med en længere mæthedsfølelse, det gavner dit kardiovaskulære system og forbedrer tarmfloraen – faktorer, som alle spiller en rolle i hormonproduktion og vægtbalance.
  • Friske fødevarer: Det bør være sådan, at størstedelen af din mad bør være frisk. Det er eksempelvis autentiske fødevarer (whole foods) med det laveste antal ingredienser som muligt. Alle typer frugt og grøntsager er perfekte, da de giver elektrolytter, som er nødvendige for fysisk ydeevne, samt antioxidanten E-vitamin, der er forbundet med bedre blodgennemstrømning og nedsat inflammation.

LÆS OGSÅ:

Sex | 7 myter om kondomer, der skal aflives

Sommertips | Alkohol ødelægger ikke dine fitnessmål

Det kan sagtens lade sig gøre, at forbedre dit helbred og holde den trænede krop ved lige, selvom du rammer baren ind i mellem. Uanset om du forsøger at øge din muskelmasse, forbrænde fedt eller overordnet leve sundere, så tager det tid, hårdt arbejde og dedikation at komme i form.

Men som man siger, kan du ikke træne dig ud af en dårlig diæt, så hvis du uhæmmet skovler store mængder usund mad i munden syv dage om ugen, vil du sandsynligvis ikke få de store resultater. Det handler selvfølgelig om balance, og at følge en virkelig striks diæt er simpelthen ikke holdbart i længden – for langt de fleste.

Sådan kan du nyde alkohol og stadig være sund

Et vanskeligt punkt for mange mennesker, der forsøger at nå deres fitnessmål, er alkohol! Det kaldes ofte “tomme kalorier” på grund af det faktum, at det giver syv kalorier pr. gram (sammenlignet med protein og carbs med fire kalorier pr. gram og fedt med 9 kalorier pr. gram) og har ingen anden ernæringsværdi, men vi lever i en verden, hvor de fleste sociale arrangementer i en eller anden grad drejer sig om alkohol.

Ingen ønsker at opgive deres sociale liv, men den kedelige sandhed er, at hvis du drikker alkohol syv dage om ugen, så er det svært at forbrænde fedt! Og selvfølgelig, når du har fået et par drinks indenbords, er du mere tilbøjelig til at få lyst til junkfood og mindre tilbøjelige til at træne den næste dag. Så hvis du har planlagt at gå ned at træne efter arbejde, men dine kollegaer spontant planlægger en fyraftensdrink, hvad gør du så?

For det første, skal du ikke føle dig skyldfølelse, hvis du hopper over træningen – en enkelt trænings kommer ikke til at gøre den store forskel det store regnestykke, så ingen panik – afslapning, socialt liv og at have det sjovt er en vigtig del af det mentale velvære.

Desuden er det faktisk helt muligt at at drikke alkohol og stadig nå dine fitnessmål, som kostvejleder Robin Swinkels forklarer i sine bedste tips:

Vær opmærksom på, hvor meget du drikker

For nogle af os er der ikke noget som “bare et glas eller to” – hvis du drikker, drikker du meget. Men Swinkels hævder, at dette ikke behøver at være tilfældet.

“Det er vigtigt at indse, at drinks ikke smager bedre af, at der er mange af dem,” siger hun. “Så du behøver virkelig ikke at tømme flasken.”

Vælg en drink, som du virkelig nyder uanset kalorieindhold

Hvis du virkelig har lyst til en aperol spritz, piña colada eller prosecco, skal du ikke tvinge dig selv til at vælge en vodka soda eller noget andet, du ikke er vild med.

Ja, nogle drikkevarer har færre kalorier end andre, men det betyder ikke, at du ikke kan drikke, hvad du virkelig har lyst til  – det er bare et spørgsmål om at nyde med omtanke.

“At forsøge at dræbe en craving med noget du ikke har lyst til, vi bare få dig at crave det endnu mere, hade din diæt og føle dig snydt,” forklarer Swinkels. “Det er bedre at tage et glas noget, du virkelig nyder, så du føler dig tilfreds, og det er lettere at fortsætte på din diæt næste dag.”

Hold din træning ved lige, så godt du kan

Selvom det kan være fristende at springe over træningen, når du har tømmermænd, er det vigtigt at bruge energi, hvis du forsøger at forbrænde fedt. Du kan måske få det bedre af at træne og vil garanteret spise sundere bagefter.

Vær klar til at håndtere dine cravings

At fortælle dig selv, du ikke må spise efter en bytur er simpelthen urealistisk, hvis du er sulten, når du kommer hjem til midnat. Men hvis du allerede har et sundt måltid eller en snack forberedt, vil du være mindre tilbøjelig til at få købe en kebab eller pizza på vej hjem.

Selvfølgelig har mange af os mest lyst til at spise junkfood, når vi har drukket, men det er langt lettere at ændre disse vaner end du måske tror – og du vil have det bedre (også med dig selv) næste dag.

Drik vand med dine drinks

Det er et velkendt råd af god grund: “[Et glas vand med din drink] får dig til at drikke din drink langsommere, som selvfølgelig har den effekt, at du er mindre tilbøjelig til at miste kontrollen. Det hjælper også med tømmermændene dagen efter!”, siger Swinkel.

Lær at være social uden at drikke

Det lyder måske virkelig skræmmende, men det er faktisk muligt at gå ud med dine venner eller kollegaer, selvom de drikker alkohol – hold dig til et alkoholfrit alternativ og hav det godt med det!

“At gå ud og ikke drikke kræver viljestyrke, men er absolut værd at prøve,” siger Swinkel. “Du vil blive overrasket over, hvor meget sjov du kan have, og hvor godt du vil have det med dig selv den næste dag!”

Hvis du er bekymret for gruppepres eller at dine venner mobber dig for ikke at drikke, så  bestil et glas danskvand med lime – så tror folk, det er en gin og tonic!

LÆS OGSÅ:

Kost | 8 slanketips, der er lette at følge |

Træning | 4 måder træning kan gøre dig til en bedre gamer

Der er bestemt ingen mangel på folk, der kan fortælle dig, at træning er godt for både sundhed og udseende. Men vidste du også, at det kan påvirke dine gaming-skills? Det er faktisk helt seriøst! Her er hvordan, en konsistent tilgang til træning kan gavne dig på konsollen.

Fordel #1: Mere og længerevarende energi

Seriøse gamere ved, at det kræver en overraskende mængde energi at være på i flere timer ad gangen. Hvert øjeblik skal der træffes beslutninger om, hvor man skal gå hen, hvilket våben der skal bruges, hvilken strategi der er bedst osv. Det kan være anstrengende for hjernen efter selv meget kort tid.

Newsflash: Hvis din krop er i dårlig form, så betyder det, at du ikke kan bruge dine energisystemer korrekt. Det gælder både mentalt og fysisk. Når du træner regelmæssigt med en variation af stilarter (eksempelvis kardio- og styrketræning), så bliver din krop bedre til at udnytte ressourcerne mere effektivt. Det gør det muligt for dig at føle dig mere energisk, selv når du gamer til langt ud på natten!

Fordel #2: Mental sundhed og præstation

Når det kommer til et sundt mentalt helbred, så er regelmæssig træning en fantastisk ting for kroppen. Din evne til at producere og regulere neurotransmittere som serotonin, dopamin og andre, viser sig tydeligst igennem træning. Det kan både være gavnligt for dit humør, men også for hvad gamere ville kalde præstationsorienteret mental sundhed. Det betyder evnen til at træffe gode og hurtige beslutninger.

Nogle gange kan en sejr afhænge af blot et millisekund. En tur i træningscenteret gør ikke tricket, men uger eller måneder af regelmæssig træning skærper evnen.

Fordel #3: Bedre søvn

Bagsiden af medaljen ved at være rigtig god til dit yndlingsspil er, at der ikke er nogen måde at gøre det uden at tilbringe (for) meget tid foran en skærm eller monitor. Og for hver time du tilbringer der, får du en større mængde af ”blåt lys” sendt til din hjerne.

Blåt lys, hvilket der især kommer fra lyset på computerskærme, bærer den største mængde energi af lys på det synlige spektrum. Det betyder også, det har stort potentiale til at forårsage fysiske skader. For meget blåt lys-eksponering, især om natten, kan forårsage problemer som hovedpine og øjentræthed. Men endnu mere almindeligt er, at det kan fucke med din søvn (1).

Nå ja, men hvem har brug for søvn? Det har du! Når din søvn-kvantitet og -kvalitet falder, gør dit humør det samme. Det samme gør dit koncentrationsniveau og dit fokus. Og stort set enhver anden faktor, der gør dig god til dit yndlingsspil.

Hvordan kan du undgå dette men stadig kunne fortsætte med at spille? Du gættede det nok: træning! Mange studier viser at regelmæssig træning kan forkorte den tid det tager, før du falder i søvn. Samt forbedre din overordnede søvnkvalitet. Med længere og bedre søvn, får vi ikke kunne repareret musklerne men også vores øjne.

Der er faktisk ingen ulemper her. Er du en natteravn, der har rusket godt rundt i din døgnrytme, så kan regelmæssig træning være den letteste måde at vende din livsstil.

Fordel #4: Bedre evne til at håndtere stress

Vi har alle været der. Spillet er ved at nå sin ende, og der er kun et modstanderhold tilbage. På et splitsekund kan du vinde eller tabe, og du ved, du har hvad det kræves for at vinde. Men dine hænder er svedige, og du føler din puls stiger. Det er grunden til du gamer. Det er sjovt, men det er også stressende.

Når adrenalinen er høj, kan den hurtigt tage over – men med katastrofale konsekvenser for din karakter eller dit hold. Men gæt hvad? Træning kan hjælpe med at mediere denne stressrespons. Det skyldes en faktor, der hedder cross-stressor adapton hypothesis, som på dansk betyder, at når du udsætter din krop for fysisk stress gennem træning, kan det hjælpe med at styre mental stress gennem andre aktiviteter (2).

Det behøver ikke være hardcore, før det virker

Den bedste del ved træning? Det behøver ikke være en ’alt eller intet’-tilgang. Jaja, Instagram og YouTube-kultur får det til at fremstå som en 24/7-indsats, og at det er den eneste måde, det virker på. Men det er bestemt ikke rigtigt. Så længe du bare kommer af sted og får trænet din krop engang imellem, så skal det nok hjælpe.

LÆS OGSÅ:

Hjerne | Disse 7 madvarer forbedrer dit fokus

Referencer

1.      Tosini, G., Ferguson, I., & Tsubota, K. (2016). Effects of blue light on the circadian system and eye physiology. Molecular Vision, 22, 61.

2.      von Haaren, B., Haertel, S., Stumpp, J., Hey, S., & Ebner-Priemer, U. (2015). Reduced emotional stress reactivity to a real-life academic examination stressor in students participating in a 20-week aerobic exercise training: A randomised controlled trial using Ambulatory Assessment. Psychology of Sport and Exercise, 20, 67-75.

Test | Saboterer din personlighedstype dine fitnessmål?

Det kræver langt mere end blot at vide det grundlæggende, hvis man vil have en sund livsstil, nå sine fitnessmål eller opnå et vægttab. Hvis du ikke opnår de resultater, du ønsker eller forventer, på trods af at du træner regelmæssigt, er det muligt at din personlighedstype holder dig tilbage.

Her er seks almindelige personlighedstyper, som du måske kan genkende både dig selv og dine nærmeste i. Find ud af hvorfor dine fitnessmål er gået i stå, og hvad du skal gøre ved det!

1. Den Afslappede

Denne personlighed har mottoet: “Work hard, play hard!”

Når det kommer til fitness og kost, er Den Afslappede ikke til at slå ud af kurs. Deres arbejdsmoral i træningscentret er konstant og deres sunde livsstil virker som det nemmeste i verden.

Men når det kommer til weekenden og specielle lejligheder, er det som Superman, der rammes af Kryptonit. Når Den Afslappede siger farvel til arbejdsugen, vinker de også farvel til deres kostplan. Det er nemlig supervigtigt at hygge sig med mad og drikke. At sige “nej” er næsten umuligt, fordi denne type har alvorlig FOMO. Denne typer siger altid “ja” på grund af enten skyldfølelse, forpligtelse eller normer. Til fodboldkampe drikker de litervis af øl og spiser rigeligt med wings, hotdogs og burgere. De kan ikke sig nej til happy hour-priser, for alt i livet skal nydes, ikke?

Løsningen til Den Afslappede

Pas på dit miljø og overvej hvor meget du skal gå på kompromis med dine mål, fordi resten af gruppen ikke har samme stærke rygrad! Husk at du hurtigt kan smadre dit hårde arbejde i træningscentret, hvis du spiser og drikker alt indenfor rækkevidde i løbet af weekendens 48 timer.

2. Den Umættelige

Denne personlighed har mottoet: “Jeg ser mad, jeg spiser mad!”

Som navnet antyder, har denne type en rasende stor appetit. Desværre har han eller hun også en mangel på selvdisciplin. De kan træne som et vildt dyr, men træningen ses ofte som en undskyldning for så at kunne spise mere junkfood.

Løsningen til Den Umættelige

Den Umættelige skal tage Okinawas filosofi til sig, som groft sagt lyder, “spis til du er 80 procent mæt.” Et godt tip er at skrive ned, hvor meget og hvad du spiser. Dette vil hjælpe dig med at forstå mønstrene. Husk, tålmodighed er din ven! Fordi din hjerne ikke registrerer at du er mæt med det samme, kan et højt tempo let føre til overspisning.

3. Den Professionelle Snacker

Denne personlighed har mottoet: “Jeg spiser kun lidt… Hele tiden!”

I stedet for at spise store portioner og risikere for mange kalorier, småspiser denne person simpelthen hele dagen lang: en håndfuld nødder her, et stykke slik eller to dér – og hey, hvem kan sige nej til hjemmebagte cookies?

Den Professionelle Snacker spiser ud af kedsomhed, nysgerrighed, nervøsitet, eller bare fordi mad er indenfor rækkevidde. Denne type når aldrig sine fitnessmål, fordi de nægter at anerkende, at alle kalorier tæller uanset portionsstørrelse.

Løsningen til Den Professionelle Snacker

Førsteprioritet for denne personlighedstype er at indse, at alle kalorier tæller i alle portioner og mængder. Færdig!

Spørg dig selv: “Hvorfor snacker jeg?” Hvis svaret ikke er sult, så stop dig selv! Øv dig i at spise færre små måltider (herunder snacks) og vælg større, mere tilfredsstillende måltider. Hold styr på dit fiberindtag, da dette næringsstof gør dig mæt længere! Fiberrige fødevarer omfatter fuldkorn, frugt og grøntsager. Overvej derudover, om du drikker nok væske. Hvis du ikke er hydreret, kan det føles som sult, selvom du i virkeligheden er tørstig.

4. Den Følsomme

Denne personlighedstype har mottoet: “Jo mere, jo bedre!”

Haft en dårlig dag på arbejde? Var skolen hektisk? Er din kæreste er gået fra dig?

Uanset hvad der sker, bliver det en grund til at spise. Den Følsomme spiser for at lindre sine følelser – ofte i form af usund mad, slik, sodavand og alkohol.

Mens Den Følsomme er godt i gang med sin træning, synes deres resultater ikke at hænge sammen med hvor hårdt de træner. Den Følsommes følelser føre dem ned ad en overspisning og give efter for pres, hvilket blot giver dem en dårlig samvittighed, som igen gør alt værre.

Løsningen til Den Følsomme

Det mest kraftfulde værktøj til Den Følsomme er bevidsthed. Bare fordi et område af livet virker ude af kontrol, betyder det ikke, at du skal lade det sive ind i alle andre dele.

Før du går i flæsket på en portion is eller tredje portion aftensmad, så stil dig selv spørgsmålet “hvorfor?” tre gange, før du træffer en beslutning. De fleste gange vil du indse, at det ikke er sult – det er kedsomhed og et behov for at undslippe ubehagelige, stressfulde situationer, mens du søger hurtig glæde og tilfredsstillelse.

Et andet redskab er at sikre, at du ikke opbevarer snacks. Ude af øje ude af sind!

5. Takeaway-spiseren

Denne personlighedstype har mottoet: “Det er det nemmeste!”

Syv dage om ugen spiser denne person på forskellige restauranter eller bestiller take away. De mangler kulinariske færdigheder, men er ikke interesseret i at lære det og forklarer det altid med at være “for travl”.

Alle kan lide at forkæle sig selv med et restaurantbesøg i ny og næ, men hvis man altid får andre til at tilberede sine måltider, leger man med ilden. På restauranter kan man ikke selv styre portionsstørrelsen, eller vide hvordan maden er tilberedt. Måske ligner det kylling og grøntsager, men der kan være en masse skjulte usunde ingredienser – det er ikke til at vide. Måske er det dybstegt i olie, grøntsagerne i smør og sovsen fuld af sukker og fedt. Så hvad du måske tror er omkring 500-600 kalorier, kan sagtens ende på 1.000 eller endnu flere.

Løsningen til Takeaway-spiseren

Du behøver ikke at være en topkok eller fremvise måltider i verdensklasse, men du bør være i stand til at forberede nogle få basale retter, der får dig igennem arbejdsugen. Hold det simpelt indtil du er mere tilpas i køkkenet og lav nogle af de retter, du ved, du godt kan lide. Ved at spise derhjemme styrer du fuldstændig, hvilke fødevarer der kommer ind i din krop og kan undgå at lege kaloriegætteleg med Just Eat.

For de faktisk travle folk, øv dig i at spise de samme måltider to-tre gange i løbet af ugen-for at forenkle måltid planlægningsprocessen. Mange sundhedseksperter anbefaler, at man laver større portioner mad et par gange om ugen, for at eliminere takeaway-scenarier.

6. Multitaskeren

Denne personlighedstype har mottoet: “Popcorn, slik og en film, anyone?”

Mens du arbejder, skriver, pendler eller ser Netflix, denne personlighed spiser ubesværet, fordi deres opmærksomhed er andetsteds.

Multitaskeren er flittig med træning, men ser næppe resultaterne, fordi de har tendens til ikke at være opmærksomme på, hvad de spiser. For dem vinder bekvemmelighed over næring, og hvis du ikke er opmærksom, så forhindrer det dig i at holde øje med skjulte kalorier.

Løsningen til Multitaskeren

Stop med at forsøge at multitaske, helt seriøst! Selvom det måske lyder cool at være en multitasker, så er det faktisk kun omkring 2 procent af alle mennesker, der er egentlige  multitaskere – sorry, men du er nok ikke en af dem!

Invester i en kalender for at hjælpe dig med at organisere din tidsplan. Planlægge blokke inden for den dag, hvor du kun kan fokusere på at spise dine måltider – ikke spise undervejs, under et konferenceopkald, eller mens du surfer på nettet. Sæt dig ned og fokuser fuldstændig på det, du er i gang med, så får du meget mere ud af din tid.

Nu har vi kigget på alle seks personlighedstyper. Kan du kende dig selv, dine venner eller din kæreste i en eller flere af typerne? Så er der kun tilbage at finde ud af, hvad du vil gøre, før din personlighedstype sætter en massiv stopper for dine fitnessmål.

LÆS OGSÅ:

Forhold | 10 årsager til, at par som træner sammen bliver sammen

Vægttab | Den mest effektive slankekur er slet ikke en kur

En 10-årig undersøgelse af næsten 5.000 unge voksne viste, at dem, der havde størst succes med holde vægten, slet ikke var på slankekur. Find ud af, hvad der hjalp dem med at holde vægten nede, og hvad fik dem til at tage på!

I det sidste årti har et team af finske forskere fulgt mere end 4.500 mennesker i midten af ​​20’erne, for at undersøge deres vaners indflydelse på vægten. De fandt ud af, at det i gennemsnit var omkring en fjerdedel af de unge mænd og kvinder, som deltog i undersøgelsen, der holdt deres vægt i løbet af 10 år. En langt mindre procentdel (3,8 procent af mændene, 7,5 af kvinderne) tabte faktisk vægt. Dem, der tabte sig eller formåede at holde vægten stabil, havde to ting til fælles: de sprang ikke over måltider, og de havde ingen historik med slankekure.

Omvendt var de mest almindelige faktorer forbundet med vægtøgning blandt kvinderne, at de havde to eller flere børn, indtog sukkerholdige drikkevarer, sprang måltider over, havde forsøgt sig med slankekure og generelt var utilfredse med deres liv. De unge mænd, der tog på i vægt, droppede også måltider og havde forsøgt sig med slankekure samt var ofte rygere i en eller anden udstrækning.

Hvordan spiser man sundt, uden at være på slankekur

Et stadig mere populært alternativ til normale slankekure er “en fleksibel slankekurve”, en tilgang, der kan oversættes til “hvis den passer til dine makroer”, aka IIFYM (If It Fits Your Makros). Tanken bag denne tilgang er at spise mad, der hjælper dig med at opfylde dine daglige ernæringsmål, men på mange forskellige måder, så dine fødevarer ikke er stærkt begrænsede, og det aldrig føles som om du er på slankekur.

Hvis det er vanskeligt for dig at spise dine måltider regelmæssigt, kan det være en hjælp at forstå, hvilken type diæt-personlighedstype du har. Er du en “casual spiser”, en “umættelig æder” eller en “professionel snacker”-type? Jo bedre bekendt du er med din måde at spise, desto bedre kan du matche dine daglige måltider med din diæt-personlighed og stadig få de kalorier og den ernæring du har brug for.

Få den grundlæggende viden og find nogle lækre opskrifter

Fundamentet i enhver vellykket madplan er at forstå, hvor mange kalorier du har brug for hver dag og finde dit ideelle forhold mellem makronæringsstofferne fedt, protein og kulhydrat. Der er masser af hjemmesider, der hjælper med at udregne dit specifikke behov, så du kan holde øje med dit kalorieindtag uden at det nogensinde bliver en reel slankekur. Hvis du sørger for at vide nogenlunde hvordan du kan fordele dine kalorier på dagens måltider, så er det bare med at lave nogle sunde snacks og finde nogle lækre opskrifter på retter, du elsker, så du kan holde overblikket og ikke ender med at tabe kampen mod vægten!

LÆS OGSÅ:

Vægttab | 4 sunde vaner du har brug for i år

Helse | Hvad er Keto Crotch?

Dating | 5 tegn på at dit crush udsætter dig for breadcrumbing

Inden for de sidste par år havde alle armene i vejret over datingbegrebet ”ghosting”. Trenden hvor folk pludselig stoppede med at kommunikere, og du aldrig hørte fra dem igen. Selvom ghosting viser total mangel på respekt, så er det forholdsvis let at komme over personen. Mest fordi man mest af alt er vred på dem.

Senest er det en nyere passiv-aggressivt datingtendens, der har været på alles læber: breadcrumbing. Det handler om, at den du er interesseret i, kommunikerer lige nøjagtigt nok til, at du bliver ved og ved.

“Breadcrumbing er når folk kommunikerer gennem sporadisk, ikke-bindende, men gentagende beskeder (eller brødkrummer), som er lige nøjagtigt nok til at holde dig interesseret, men ikke nok til at forsegle aftalen (hvad end den måtte være)”, skriver Jessica Bennet fra The New York Times. ”De tjekker ofte op med romantisk henblik men uden at nogensinde aftale en date”.

Her er fem tegn på, at du er udsat for breadcrumbing.

1. Breadcrumbing betyder, de aldrig laver planer

Brødkrummeren taler altid om at tage med dig i biffen eller tage ud og spise sammen, men der kommer aldrig noget ud af det. ”Lad os tales ved næste uge”, siger den skyldige, men når næste uge så kommer, så er de ikke at se nogle steder. De er også eksperter i rain check. ”Jeg kan ikke nu på lørdag, men jeg har snart mere luft i kalenderen, så kan vi ses!”

2. Når de endelig laver planer, er det ofte et last-minute hook-up.

Vi kender alle godt ”Hey! Vågen?”-beskeden, der typisk popper ind i weekendens sene nattetimer. Det er her, at brødkrummeren prøver at indhente de mange halve aftaler. Personen har gjort dig interesseret med romantiske løfter, og nu prøver de at få fingrene i kagedåsen uden egentligt at have gjort noget for det.

3. De ’mikrokommunikerer’

En brødkrummer vil kontakte dig på sociale medier, men aldrig starte en oprigtig samtale. De svarer på dit Instagram-opslag med en emoji eller et like. De kan også finde på at sende dig en besked med et link eller en meme og så ellers forsvinde fra samtalen. Personen er tydeligvis ikke interesseret i dig, men de har behov for det ego-boost de får, når de oplever, at de altid er relevante for dig.

4. De flirter online, men svarer ikke på tekstbeskeder

Når en person flirter med dig gennem DM (direct messages) og ikke gennem tekstbeskeder, så betyder det, at de sandsynligvis har en anden, men holder dig varm, så de har dig hvor de vil have dig, når det rette tidspunkt kommer. Måske kommer “det rette tidspunkt” aldrig, og de leget i virkeligheden bare med dine følelser.

5. De fortæller dig ikke, hvordan de føler

A sand brødkrummer holder deres følelser skjulte og undgår alle spørgsmål omkring, hvor ”forholdet” er på vej hen. Du skal ikke have det dårligt over, at du kræver nogle svar om jeres ”forhold”. Ifølge Rhonda Milrad, som er skaber af Relationup, så er den bedste måde at håndtere en brødkrummer på at stille dem et direkte spørgsmål. ”Jeg har lagt mærke til, at du kun skriver sent om natten, eller du konsekvent aflyser vores aftaler, så jeg overvejer om det reelt betyder, du ikke ser en mulighed for os?”.

Dating | Et lykkeligt parforhold gør dig fed, bekræfter forskning

Forhold | 10 årsager til, at par som træner sammen, bliver sammen