cabin fever

Isolation | Sådan undgår du at blive ramt af cabin fever derhjemme

Mens coronavirussen har omdannet verdens gader til mennesketomme, er der en anden fare, der spreder sig indenfor. For som karantænedagene fortsætter, begynder følelsen af ubehag at vokse, hvilket kan føre til syndromet Cabin Fever. For nogle virker udsigten til selvisolation måske som en drøm og en mulighed for at trække stikket. En mulighed for at rydde ud i garderoben, sortere kælderrummet eller måske lære et nyt sprog. For langt de fleste kan tanken om at blive afskåret den rigtige verden, alene eller kun med kæresten, rumboen eller et par familiemedlemmer, dog fylde dem med frygt og ramme dem med cabin fever. 

Cabin fever er ikke en rigtig sygdom, og begrebet ligger i samme kategori, som når du siger et “knust hjerte”. Men det betyder ikke, at følelserne forbundet med cabin fever ikke er rigtige symptomer, og der er lavet både rigtige og simulerede observationer blandt astronauter og folk, der lever i aflukkede områder, som viser, at nogle har sværere ved at håndtere det end andre. 

Din personlighed og dit temperament spiller store roller i, hvor hurtigt (og om) du udvikler symptomerne, der manifesterer sig med negative følelser som rastløs, kedsomhed, irritation, depression og koncentrationsbesvær. Hvis du er mere ekstrovert normalt, så er du mere tilbøjelig til at blive ramt af cabin fever. Cabin fever er dog en mental tilstand, og der er ting, du kan gøre for at gøre hverdagen lettere.

LÆS OGSÅ: Workouts | 15-minutters workout derhjemme, der brænder fedt og træner styrke

1. Boost dit immunforsvar

Undersøgelser omkring hvordan ensomhed påvirker folk, antyder, at når mennesker mangler sociale forbindelser, er de mere tilbøjelige til at lide af fysiske helbredsproblemer. Eksempelvis er ældre, der er bundet til deres hjem grundet immobilitet, mere modtagelige for sygdomme som eksempelvis med hjertet. Andre undersøgelser viser, at forskere på polarområderne kan lide af et reduceret immunforsvar. Den gode er, at længden af den nødvendige selvisolation under pandemien, ikke bør ændre noget i, hvordan dit immunforsvar fungerer. Men alligevel kan det være en god idé at forbedre kroppens forsvar. Motion og tilstrækkeligt med vitaminer kan hjælpe dig med at komme gladere over din cabin fever. Nogle psykologer mener også, at dit immunforsvar kan boostes ved at lytte til upbeat musik eller se en film

LÆS OGSÅ: Sund mad | 5 lette mad-opgraderinger, der booster immunforsvar og bekæmper sygdomme

2. Få styr på din hverdag – både fysisk og mentalt

For nogle mennesker kan selvisoleringen dog stadig lede til nogle mildere mentale problemer.  Nogle folk, der har tilbragt en hel vinter på polarforskningsstationerne har eksempelvis efterfølgende vist tegn på mentale problemer. En undersøgelse viser, at over 60 procent fortalte at de havde følelser af depression eller angst, og knap 50 procent følte sig mere irritable og havde problemer med hukommelsen, søvn og koncentration. Okay, cabin fever fra coronavirus er ikke så ekstremt, men der kan være folk, som stadig oplever problemer med søvn, rastløshed, sorg og motivation. 

For at komme over disse problemer, er det vigtigt at vedligeholde en struktureret hverdag. Få dine måltider og sengetid ind i et skema, der kan hjælpe dig med at holde den rette kurs. Det kan også hjælpe at planlægge aktiviteter og sætte mål, så du ikke mister motivationen og føler dig trist. Det kan eksempelvis være hobbyprojekter, såsom omrokere møblerne i hjemmet. Eller puste nyt liv i gamle møbler med nye farver og materialer. Husk også at lave ting, der stimulerer hjernen, da det er der, cabin fever rammer hårdest.  

LÆS OGSÅ: Motivation | 13 tips til succes fra de største genier

3. Vedligehold den sociale kontakt

En åbenlys grund til, at isolerede mennesker kan have lavt humør og være ængstelige er, at de ikke kan hente støtte fra venner og familie. Det er normalt der, folk henvender sig, når man har bekymringer og brug for støtte og gode råd. Her kan manglen på den sociale og emotionelle støtte lede til, at folk bruger andre midler for at håndtere situationen (såsom at drikke mere alkohol).

Så under denne karantæne bør du være i stor kontakt med dit sociale netværk. Det kan være noget så simpelt som en telefonsamtale. Du kan også bruge de mange muligheder på nettet, hvor eksempelvis Netflix tilbyder, man kan “se film sammen”. Eller hvad med at lave en Google Hangouts for vennerne i weekenden og cyber-feste og danse sammen? Det er i hvert fald bedre for din mentale sundhed, hvis du rækker hånden ud til en ven end til en ny flaske vin. 

LÆS OGSÅ: #Quarantine15 | Hashtagget du for alt i verden ikke må bukke under for

4. Undgå cabin fever-konflikt

I mange tilfælde foregår isolationen i en mindre gruppe af mennesker, hvad end det er familie eller venner. Det kan begrænse ensomheden, men det kan have andre udfordringer – såsom risikoen for skænderier. Selv dem vi elsker allerhøjest kan gå dig på nerverne, når man er fanget indendørs med dem længe nok. Kosmonauten Valentine Lebedev tilbragte 211 dage ombord på rumstationen Mir og fortalte, at han brugte 30 procent af sin tid på konflikter med besætningen.

Forskning har vist at motion kan modvirke de negative virkninger af indespærringen. 20 minutters daglig træning kan hjælpe med at løfte humøret ved hjælp af frigivelsen af endorfiner, såvel som at reducere anstrengte følelser. En anden strategi er tage noget tid hver for sig, selvom man er samme sted. Hvis du føler, en situation er ved at opstå, så er det en god idé at tage en 15-minutters timeout. Gå hver til sit og lad temperamentet falde. Normalt tager det ikke mere end 15 minutter, før skænderiet lige pludselig ikke virker så vigtigt længere. 

Til slut er det vigtigt at huske på, at det er en midlertidig situation, som vi alle går igennem sammen, og det er en nødvendighed for, at vi i det mindste har en virus-begrænset sommer til gode.

LÆS OGSÅ: Workouts | 20-minutters træning derhjemme, der kun kræver trapper

Captain America

Kendte | Det vilde træningsprogram bag Captain America

Bag enhver superhelt er der super-stuntman. I Chris Evans’ rolle som Captain America er denne mand Sam Hargrave. 

https://www.instagram.com/p/B3vqKp4AtN6

Men Sam Hargrave er mere end blot en crash test dummy. Denne actionspecialist forgrener sit talent i både skuespil, kamp og stuntkoordination og nu også som instruktør i den kommende Netflix-film ‘Extraction’ der har en anden Avenger, Chris Hemsworth, i hovedrollen, som får premiere på tjenesten 24. april. 

Uanset om det er foran eller bag kameraet, er Hargraves mål at stå skarpt. “Fysisk fitness har altid været en stor del af mit liv, og i en større grad nu end før”, fortæller han fitnessmediet Mens Health. Som instruktør er han nødt til at være i stand til at opfange alt, så det kræver, han er i god nok form til at kunne hamle op med alle skuespillerne og stuntpersonerne. Det førte til, han udviklede sig eget træningsprogram. Der er blandt andet fokus på balance, så han kan filme, mens han er i bevægelse.

LÆS OGSÅ: Kendte | Træn brystmuskler som The Rock

Som stuntman var han del af muligvis den mest ikoniske actionscene som Evan’ stuntdouble. Det er elevatorkampen i ‘Winter Soldier’. Her opdager Captain America, at Hydra har infiltreret S.H.I.E.L.D. og klarer en hær helt selv. 

“Når du er del at noget så stort, vil du ikke ses af nogen som det svage led,” fortæller han. “Du skal kunne dine backflip, du skal kunne dine kampsporte, og du skal kunne gentage optagelse efter optagelse. Vi skød den sekvens over tre dage. Så du skal være fysisk fit for at gøre det arbejde og se ud som en superhelt, mens du gør det.”

Captain America-stuntmandens skræddersyede program

Hargraves træning lægger især fokus på kampsport, funktionelle øvelser, traditionel core-træning og æstetiske øvelser. Hvis du vil træne som ham, så husk, han laver disse øvelser med et specielt resultat i sigte. Han påtager sig udfordringer, som du ikke møder i dit hverdagsliv. Overvej mere, om du kan indsætte disse øvelser i din normale rutine, når du kan, i stedet for at kopiere hans workout øvelse for øvelse. 

Superhero Stuntman træning

Martial Arts Conditioning/Sparring – 3 set af 1 minut runder
Stability Ball Kettlebell Squats – 3 set med 8 til 12 reps
Neck Crunch – 3 set medf 20 til 30 reps

Core Work

Toes to Bar – 3 set med 10 til 20 reps
Hanging Knees to Elbows – 3 set med 10 til 20 reps
L-Sit Flutter Kicks – 3 set med 10 til 20 reps
Windshield Wipers – 3 set med 10 tl 20 reps

Æstetik Workout

Hang Clean and Press – 3 set med 10 reps
Wide Grip Pullups – 3 set med 7 til 12 reps
Bodyweight Skullcrusher – 3 set med 8 til 12 reps

Hver time (ideelt mens man er på kontoret)

Bodyweight Squat – 1 minut
Pushups – 1 minut
Planks – 1 minut

Se videoen her:

succes

Motivation | 13 tips til succes fra de største genier

Hvad er nøglen til succes? Hvornår opnår man succes? Og hvad er succes i dine øjne?

For nogle forbindes succes med rigdom. Andre forbinder det med magt, mens nogle blot ønsker at skabe en positiv indflydelse på verden.

Alle disse definitioner af succes er i og for sig gyldige, og succes er netop et subjektivt koncept, der fortolkes forskelligt af forskellige mennesker. Uanset hvad du forbinder med ordet succes, så er en ting sikkert. Det er ikke noget, der bare er ligetil at opnå. 

Der findes et utal af bøger omkring, hvordan du opnår succes, men det er personligt og unikt for enhver. Derfor er rådene i disse bøger ikke altid hjælpsomme, da et subjektivt råd fra en enkelt person ikke kan have samme værdi for alle.

Med det in mente, så kan det være en fordel at tænke over forskellige råd fra forskellige mennesker, der alle har opnået succes på forskellige måder. Det kan du drage fordel af.

Derfor har vi samlet en liste med 13 af de bedste stykker råd til succes, fra nogle af de skarpeste hjerner, der nogensinde har levet. Så hvis du mangler motivationen til at ændre dit liv til det bedre, er de følgende 13 råd til succes essentielle.

1. Tænk stort

Et citat fra Michelangelo omkring succes

Michelangelo Buonarroti, den store renæssancekunstner.

“Den største fare for de fleste af os er ikke, at vi stræber for højt, og ikke opnår det, men at stræbe for lavt, og opnå det”.

Der er få kunstnere, der har så meget indflydelse som Michelangelo. I dag, århundreder efter hans død, fortsætter hans værker med at inspirere og forbinde mennesker. Hans arbejde er verdenskendt. Tænk blot på hans statue af David, eller vægmaleriet i det Sixtinske Kapel i Vatikanet.

Overvej, hvis han ikke tog retningen mod at blive kunstner At være en succesfuld kunstner har i alle tider været ekstremt svært. Tænk, hvis han havde opgivet denne ambition til fordel for noget, der var lettere. 

Ofte sker det, at mennesker sætter deres drømme til side for at i stedet fokusere på noget mere “realistisk”. De opgiver deres kreative drøm for noget, der er lettere. 

Dette citat giver os et råd til succes, der lærer os om faren ved sådan et synspunkt. Hav i stedet høje ambitioner. 

2. Find ud hvad du elsker, og gør det!

Et citat fra Oprah Winfrey omkring succes

Oprah Winfrey, Medie-mogulen.

“Du ved du er på den rette vej mod succes, hvis du ville gøre dit arbejde og ikke blive betalt for det”.

Dette citat er godt at tænke over, når du er på arbejde. Forestil dig at være så succesfuld i dit nuværende job, som du overhovedet kan blive. I sidste ende vil det kræve, at du arbejder ekstremt hårdt, og det vil tage meget af din tid. 

Hvis det er et job, du hader, så betyder succesen, at du fylder dit liv og bruger din tid på noget, du hader at lave. Hvad er formålet med det?

Hvorfor ikke i stedet fokusere på noget, som du elsker? Når du har fundet, hvad du er passioneret omkring, så finder du motivationen til at fortsætte med oprejst pande. For at opnå succes i dette, betyder du opfylder dine drømme. 

Er du endnu ikke sikker på, hvad du er passioneret omkring? Så bør du starte med at lære lidt omkring, hvad der får din motivationsmotor til at fungere

Selv hvis du ikke er succesfuld, så fylder du stadig din tid, med noget du elsker at gøre. Many af tidens succesfulde kunstner brugte flere år af deres liv på ubetalte optrædelser. Den eneste grund til de fortsatte, var fordi de var passioneret omkring at optræde. 

3. Lær at balancere dit liv

Et citat fra Phil Knight fra Nike omkring succes

Phll Knight, CEO hos Nike.

”Der er en uforanderlig konflikt på spil i privatlivet og i arbejdslivet, en konstant kamp mellem fred og kaos. Ingen af dem kan mestres, men begge kan påvirkes. Hvordan du går videre med det, er nøglen til succes.”

Det sker lidt for ofte, folk tror at være succesfuld betyder, at de skal gøre objektet for deres succes til deres liv. Hvis en person tror, at deres arbejde vil føre til succes, bruger de måske utallige timer på at arbejde hårdt. Men det sker på bekostning af hvile, din sundhed og have et liv, du nyder. Ultimativt brænder de sammen og stopper med at være succesfulde i deres job alligevel. 

Hvis succes kommer fra at have et stærkt socialliv og og en god gruppe af venner, så kan det påvirke jobbet, hvilket måske betyder, de mister jobbet og ikke længere har midlerne til at gå ud med vennerne. Phil Knight siger altså, at det er vigtigt at være opmærksom på denne balance. 

Motivation | De mest inspirerende bodybuilding-citater nogensinde

4. Du skal ikke være bange for at fejle

Et citat fra Henry Ford omkring succes

Henry Ford, grundlægger af Ford Motors:

“Fiasko er blot en mulighed for at begynde igen, denne gang mere intelligent.”

Der findes en historie. Det er ubekræftet om det faktisk er sket, alligevel er budskabet ikke desto mindre sandt:

Thomas Edisons opfindelse af lyspæren var et resultat af flere hundrede mislykkede forsøg. I et interview blev han spurgt: “Hvordan har du det efter alle dine fejlforsøg?”. Hans svar var genialt: “Jeg fejlede ikke. Jeg lærte på hundredvis af måder, hvordan man ikke opfinder lyspæren”. Han så hver “fiasko” som en lektie. Fra den lektie lærte han, hvad der ikke virkede, og måske hvad der vil virke i stedet. Hver fejlslået forsøg, hver afvisning var grundsten på hans vej til succes. 

Det er fristende at give op, efter du har fejlet. Men måske kan du finde en lektie i netop den fejl. Kig opmærksomt på dine fejl og studér dem. Måske vil det være måden, du vil opdage vejen til succes.

5. Hav en urokkelig beslutning om at opnå succes

Et citat fra Colonel Sanders fra KFC omkring succes

Colonel Sanders, grundlæggeren af KFC.

”Jeg besluttede dengang, at jeg ville blive til noget, hvis jeg kunne. Og ingen timer eller arbejdskraft eller penge ville afskrække mig fra at give det bedste, der var i mig. Og det har jeg gjort lige siden, og jeg vinder ved det. Det ved jeg.”

På mange måder relaterer dette til citatet lige over om at lære af sine fejl. Det er den letteste ting i verden at give op efter en fiasko. Den eneste måde at komme frem på er, hvis du har et oprigtigt brændende ønske om succes, så uanset hvilke forhindringer du møder, vil det ikke afslå dig fra målet. 

Hvis du ikke oprigtigt dedikeret mod succes, så vil hvert nederlag ramme dig hårdere og bremse dig mere og mere. Succes er hårdt. Uden det urokkelige ønske om at lykkedes, vil det virke som et ubestigeligt bjerg. Hvis passion er der, så er det blot endnu en modvind, der skal overstås.

6. Vær en person, der gør noget om snakken

Et citat fra Leonardo da Vinci omkring succes

Leonardo da Vinci, Renæssance-geni. 

“Jeg er sidenhen blevet opmærksom på, at mennesker, der har opnået store præstationer, sjældent sad stille og lod tingene ske for dem. De gik ud og fik ting til at ske.”

Selvom det blev sagt for flere hundrede år siden, så er det i dag stadig så sandt. Det gælder stort set enhver succesfuld person på jorden. Prøv eksempelvis at se på William Shakespeare. 

Når vi tænker på den tid, han levede i, tænker vi på det som en tid skabt af ham. Når nogen siger renæssancen, tænker vi på Leonardo da Vinci og Michelangelo. Eller i moderne tider er der Bill Gates og Steve Jobs. Vores nuværende måde at leve på ville være væsentligt anderledes, havde de ikke opnået, hvad de har. 

Hvad de har tilfælles er, at de alle var proaktive. De så måder, hvorpå man kunne gøre ting anderledes, og det greb de og gjorde. Hvis de lod verden forme dem, ville de falde ind i baggrunden, men i stedet formede de deres verden. 

Hvordan kan du bruge det i dit liv? Lad være med at være bange for at bevæge dig ud af normen. Hvis du kan komme på en bedre måde at gøre noget, så prøv det. Det værste der kan ske er, at du fejler, og så lærer du af det og prøver igen.

7. Kultiver positive forhold

Et citat fra den amerikanske præsident Theodore Roosevelt omkring succes

Theodore Roosevelt, 26. amerikanske præsident.

“Den vigtigste ingrediens i opskriften på succes er at vide, hvordan man kommer godt ud af det med andre mennesker.”

Theodore Roosevelt er en af de mest indflydelsesrige personer og bedste ledere, der nogensinde har ledet. Og de bedste ledere og nogle af de mest indflydelsesrige mennesker var ikke dem, der skabte oprør, var i krig med andre mennesker eller så ned på dem. Det var mennesker, der var venlige mod dem omkring dem. Folk kunne lide dem og ville gerne have, de klarede sig godt. Det er nøglen til at være en god leder. 

Det er logisk. Hvis nogen kan lide dig, vil de gerne vil de gerne hjælpe dig; hvis du giver dem et forslag, følger de det gerne. Men hvis nogen ikke kan lide dig, skal du ikke regne med deres hjælp, og de prøver måske bevidst at stå i din vej.

Desuden er det altid godt at kultivere gode forhold. Du ved aldrig, hvem der i fremtiden måske er i en position, hvor de kan hjælpe dig på din vej arbejdsmæssigt, eller de bliver en god ven, der vil støtte dig. Så hjælp andre, og måske vil det hjælpe dig i fremtiden. Behandl andre mennesker, som du selv vil behandles. Det bliver verden også kun bedre af. 

Forhold | Folk der er venner med deres ekskærester er måske psykopater, viser et nyt studie

8. Vær ikke bange for at introducere nye idéer

Et citat fra Mark Twain omkring succes

Mark Twain, legendarisk forfatter.

“En person med en ny ide er en gnavpot, indtil ideen lykkedes.”

Det er desværre en sandhed, at de med de modige ideer oftest bliver ignoreret. Fra en ung alder bliver hovedparten af os lært, at vi skal tænke og gøre ting på samme måde som alle andre. Det er også fint, hvis man skal udfylde en eksisterende rolle. Succes handler om at gøre noget anderledes, og for at gøre noget anderledes kræver det, at du tænker anderledes. 

Hvis du har en ide, så lad være med at kassere den, fordi den er ny og anderledes. I stedet bør du fejre den. Din besynderlige, nye ide er måske det, der en dag er anledningen til din succes!

9. Tro på, at succes er indenfor din kapacitet

Et citat fra Walt Disney omkring succes

Walt Disney, grundlægger af Walt Disney Company

“Hvis du kan drømme det, kan du gøre det.”

Succes skal være noget, som du kan forestille dig selv at opnå. 

Der er en mulighed for, at du støder på folk, der vil tvivle på dig og din evne til succes. Du skal aldrig være en af de personer, for i det øjeblik du stopper med at tro og drømmer, vil dine drømme forsvinde. Keep dreaming!

10. Hav altid en positiv tilgang til det hele

Et citat fra den amerikanske præsident Thomas Jefferson omkring succes

Thomas Jefferson, 3. amerikanske præsident.

“Intet kan manden med den rette mentale attitude fra at nå sit mål. Intet på jorden kan hjælpe manden med den forkerte mentale attitude.”

Som citat siger, så skal du altid tro på din evne til at få succes. Det er den eneste måde, du kan kultivere den rette tankegang. 

Erstat de negative tanker med positive. Du bliver nødt til at møde dine problemer, som opgaver der skal klares, for at du kan fortsætte mod dit mål, og ikke som forhindringer der stopper dig. Hvis du forholder dig positiv og har denne tankegang, så vil modstand ikke påvirke dig meget, tvivlen fra andre vil du ignorere, og selv de største forhindringer vil blot virke som små problemer. Men med en negativ tilgang, vil du være meget lettere at stoppe. 

11. Lad ikke afskrækkelse bremse dig i at bevæge dig frem

Et citat fra den amerikanske præsident Abraham Lincoln omkring succes

Abraham Lincoln, 16. amerikanske præsident.

“Lad ikke følelsen af afskrækkelse jage dig, og i sidste ende vil du helt sikkert lykkes.”

Det er et sørgelig faktum om menneskets natur; på en eller anden måde tvivler vi alle på os selv. Den følelse forstørres kun, hvis vi også tvivles på af andre. 

Når vi er omringet af tvivlere, virker det som en god idé at give op. Lad være med at give de følelser noget magt – hvis du føler dig afskrækket, så skal du ignorere det. For hvis den tvivl begynder at indtage din egen hjerne, og du begynder at tvivle på dig selv, begynder det hele at se mere sort ud. Tro på dig selv og dine evner til at nå dit mål.

Styrke | De 10 stærkeste mennesker, der har nogensinde har gået på jorden

12. Vær villig til at arbejde hårdt

Et citat fra JC Penney omkring succes

JC Penny, grundlægger af JC Penney Inc.

“På nær hvis du er villig til at begrave dig selv i dit arbejde, ud over kapaciteten af den gennemsnitlige person, så er du ikke egnet til en position i toppen.”

Måske har du hørt citatet “sucess er 1% inspiration, 99% sved”? Eller ideen om at det eneste det kræver at være ekspert i noget, er at du dedikerer 10.000 timer til det.  Uanset hvordan du vender og drejer det, så er budskabet det samme: Rigtig succes kommer fra hårdt arbejde. 

Du bliver aldrig succesfuld, hvis du ikke arbejder mod dine mål i livet og konstant lægger hårdt arbejde i det. 

13. Vær modig nok til at følge din intuition

Et citat fra Steve Jobs omkring succes

Steve Jobs, medstifter af Apple. Inc.

“Hav mod til at følge dit hjerte og intuition. De ved på en eller anden måde allerede, hvad du inderligt ønsker at blive. Alt andet er sekundært.”

I det gamle Grækenland var der en gruppe orakler, der levede i Delphi. Alle der ønskede råd eller at kende deres fremtid besøgte dem, fra de fattigste i samfundet til konger. Over indgangen til templet var ordene “know thyself”. 

Hvis du inderligt tror og ønsker noget, så er chancerne der for, at du allerede har en idé om, hvordan du når der. Hvis ikke, kan det være du instinktivt allerede ved, hvad der vil hjælpe dig på din vej, og hvad der vil bremse dig. Menneskets instinkt og intuation er stærkt, og vi skal lære at følge dem mere.

6 steder, der fejrer jul året rundt

LOL | 6 steder, der fejrer jul året rundt

For nogle mennesker er december måned rigelig tid til at fejre julen. Men for andre, kan duften af pebernødder og synet at blinkende lys i gadebilledet ikke komme hurtigt nok. Er du en af sidstnævnte, bør du måske overveje en af disse seks steder som næste feriemål. Her er julen nemlig en 365-dages begivenhed. Det er ikke et under, at de alle findes i USA. Det er trods overdrivelsernes land. 

1. North Pole, Alaska.

Der bor 2200 mennesker i denne landsby, der bliver betegnet som julemandens hjem. Landsbyen er tættere på Fairbanks, Alaska frem for det geografiske Nordpolen og har blandt andet Santa Claus Lane og Kris Kringle Drive som gadenavne. En af seværdighederne er det store julemands-hus, der er åbent året rundt. Beboerne tog det hele til et nyt niveau, da de i 2015 valgte en mand, der hed Santa Claus, som byens borgmester.  

Byen blev grundlagt i 1944, og North Pole har et udviklingsfirma at takke for det finurlige navn. De havde håbet, at et legetøjsfirma ville bide på og rykke produktionen til byen, så de kunne markedsføre det som “made in North Pole”. Det blev dog aldrig til noget, men landsbyen har taget godt imod det humørløftende navn alligevel. Tingene bliver især spændende i december, hvor de fejrer byen med en isskulpturerings-konkurrence og en årlig vinterfestival. Det er også den tid på året, hvor landsbyen modtager hundredtusindvis af breve, der har “Santa Claus, Nordpolen, Alaska” som modtager navn. Et team af frivillige arbejder hver sæson hårdt på, at hvert enkelt brev besvares.

2.  Midland, Michigan.

Du behøver ikke rejse helt til den arktiske cirkel for at lære, hvad det betyder at være julemanden. Det mest prestigefyldte Santa Claus-akademi kan findes i Midland i delstaten Michigan. Byen har siden 1934 tiltrukket rosakindede mænd til ‘the Charles W. Howard Santa Claus School’, hvor skemaet står på julemand. Rensdyrføring for begyndere, hvordan du klæder dig som St. Nick og julemandens historie er blot nogle af fagene, du kan blive klogere på. 

Når højtiden så endelig kommer, bevæger de nyudlærte julemænd sig ud gennem shoppingcentre overalt i USA. vælger de at blive hængende, er der stor mulighed for, de kan være del af Midlands årlige Julemandsparade.

3.  Frankenmuth, Michigan.

Gaderne i Frankenmuth ligner, at de hører til i en eventyrbog. Byen kaldes “Michigan’s Little Bavaria” og har dækkede broer, charmerende gammeldags arkitektur og hestetrukne-kareter, som fører dig til en helt anden æra. Men byens største seværdighed er, hvad der antages at være, verdens største julebutik, Bronner’s Christmas Wonderland. De 29.730 kvadratmer har 350 pyntede juletræer, 150 typer af nøddeknækkere og julegaver importeret fra 70 forskellige lande. Ikke færre end 100.000 julelys skinner på butikkens facade henover julesæsonen. Det koster dem i øvrigt 8350 kroner i elektricitet om dagen. 

4. Santa Claus, Indiana.

Da beboerne i Santa Claus, Indiana navngav deres by, var det ikke fordi, de havde julestokke og duften af gran i hovedet. De var bare løbet tør for inspiration. I 1856 hed landsbyen Santa Fe, men de fandt ud af, at delstaten Indiana allerede havde en anden by med det navn. De ville gerne beholde første del af deres navn, så angiveligt valgte de Santa Claus, da de simpelthen ikke kunne finde på noget andet mere kreativt.

Mere end 150 år senere er Santa Claus statens største destination, når det kommer til julefestligheder året rundt. Turister kan besøge byens Holiday World, der udover julen også hylder Thanksgiving, Halloween og Independence Day), få sukkerchok i Santa’s Candy Castle eller drage mod Santa’s Lodge motel og få et syn af de to fiberglas-julemænd på display udenfor, som hver måler over 3,5 meter. Børn kan sende juleønskerne afsted til julemanden på adressen 45 North Kringle Place, Santa Claus, IN 47579.

5. Bethlehem, Pennsylvania.

Det er ikke svært af finde Bethlehem, Pennsylvania for dem tæt på. Følg bare den elektriske stjerne, der lyser ned på landsbyen fra sin krop på South Mountain. Det festlige landemærke blev først hejst i 1937 som et middel til at tiltrække turister til byen under Depressionen. Det samme år blev Bethlehem officielt kaldt “Christmas City, U.S.A.” af handelskammeret. En passende titel til byen, der blev grundlagt juleaftensdag 1741. Stjernen var originalt lavet af glødepærer, spændt fast på krydsfinér, men i dag er det stål og LED-lys, der skinner over byen alle årets nætter.

6. Pigeon Forge, Tennessee

Leder du efter en blinged-out nøddeknækker i midten af højsommer? Kig ikke længere end The Incredible Christmas Place i byen Pigeon Forge, Tennessee. Den selvudråbte “største juleshopping landsby i syden’ er hjem til kranse, lys, ornamenter og enhver anden dekoration med juletema, som du mangler, hvornår du end mangler det.  I 2007 åbnede butikken et festligt hotel på den anden side af gaden, hvor gæsterne kunne fortsætte med julestemningen, når shoppingturen var ovre.

The Inn at Christmas Place byder på optrædelser af en syngende Santa tre gange om ugen, gaveindpaknings-workshops og masser af holly jolly juleudsmykning. Når selve julen nærmer sig, bliver det mere intenst, når 30 juletræer får hotelgrunden til at skinne med næsten en halv million lys.

smoothie

Video | Lav den perfekte smoothie-skål baseret på dit stjernetegn

En smoothie, der er perfekt til dig baseret på dit stjernetegn? Få din morgenmad til at passe til din personlighed. Se videoen øverst og se de lette opskrifter her forneden.

Krebsen (21. juni – 22. juli)

Nostalgisk og følsom, denne skål er som en fortryllet barnedrøm med chokolade jordnøddesmør og banan, der tilfredsstiller Krebsens nostalgiske side. 

Smoothie Bowl-base:

1 frossen banan, ½ kop mandelmælk, Isterninger, 2 spsk jordnøddesmør, 1 spsk kakaopulver, 1 spsk ahornsirup , ¼ tsk vaniljeekstrakt.

Pynt med banan, hakket mørk chokolade, peanuts og granola.

Denne chokolade, jordnøddesmør og banansmoothie er den perfekte hyggemad til en Krebs, der bare vil koble fra på sofaen hele dagen.

1. Kombiner alle smoothieingredienserne i en blender, og bland den, indtil den er glat.

2. Hæld i en skål og pynt med dit valg af toppings.

Løven, (23. juli – 22. august)

Solrig og varm, en tropisk frugtbaseret skål, der er så legende og levende som Løven er. 

Smoothie Bowl-base:

½ kop frossen ananas, ½ kop frossen mango, ⅓ kop kokosmælk, ½ tsk gurkemejepulver, ½ tsk stødt ingefær.

Pynt med solsikkefrø, brombær, blåbær, mandler og chiafrø.

Denne opskrift indeholder tropiske frugter til at skabe en lys gylden skål, toppet med solsikkefrø for at repræsentere den vilde side af Løven.

Jomfruen, (23. august – 22. september) 

Naturlig og sund, en jordnær skål der taler til Jomfruens indre helsefreak. 

Smoothie Bowl-base:

2 frosne bananer, ½ kop frosne jordbær, ½ kop frosne hindbær, 1 håndfuld grønkål, 2 håndfulde spinat, ¼ avocado, 1 spsk hørfrø, 1 kop mandelmælk

Pynt med jordbær, bananer, chiafrø og blåbær.

Denne opskrift laver en supergrøn smoothieskål, perfekt til praktiske og hårdtarbejdende Jomfruer.

Vægten, (23. september – 22. oktober) 

Afbalanceret og rolig, en sød-syrlig skål, der er *næsten* lige så afbalanceret og dejlig som Vægten er. 

Smoothie Bowl-base:

1 kop frosne jordbær, ½ kop frosne hindbær, ½ kop frosne blåbær, ¼ kop granatæblejuice, ¼ kop yoghurt.

Pynt med solsikkefrø, blåbær, granola, fersken og yoghurt.

En smuk skål, der prikker til både Vægtens smagsløg og æstetiske sans.

Skorpionen, (23. oktober – 21. november)

Passioneret og krydret, en mangefacetteret skål, der dækker alle dele af Skorpionens mystiske jeg. 

Smoothie Bowl-base:

⅓ kop frosset mango, 1 frosset banan, ⅓ kop passionfrugtjuice, Is, 1 tsk stødt ingefær, ¼ tsk, vaniljeekstrakt, saft af ½ citron

Pynt med jordbær, blåbær, granola og mango.

Denne opskrift samler smagene fra passionfrugt (til de lidenskabelige skorpioner), mango (til de søde skorpioner) og ingefær (til de krydrede skorpioner) for en rundt intens og rig smag.

Skytten (22. november – 21. december)

Eksotisk og udadvendt, en skål med eksotiske frugter, der er lige så unikke som Skytten er. 

Smoothie Bowl-base:

2 kopper frossen Dragefrugt/Pittaya, 1 kop yoghurt, 1 frossen banan.

Pynt med kiwi, granola, blåbær, kokosflager.

Denne opskrift indeholder dragefrugt sammen med en kulmination af ingredienser fra hele verden for at tilfredsstille den udadvendte Skyttes ønske om rejse og nysgerrighed.

Stenbukken (22. december – 19. januar) 

Sød og ambitiøs, denne næringsstof-bombe får dig til at føle dig som om du kan lægge verden ned. 

Smoothie Bowl-base:

1 kop frosne jordbær, ½ kop yoghurt, 1 spsk ahornsirup, ¼ tsk vaniljeekstrakt, ¼ kop mandelmælk.

Pynt med jordbær, blåbær, mandler, yoghurt

Opskriften kombinerer søde frugter med syrlig yoghurt og velsmagende mandler for at skabe en smoothie, der er perfekt til dette praktiske tegn.

Vandmanden (20. januar – 18. februar) 

Innovativ og venlig, en smoothie lavet med overraskende smagskombinationer, der afspejler Vandmandens kreativitet og uafhængighed. 

Smoothie Bowl-base:

½ kop frossen banan, ⅓ kop valset havre, 1 kop kokosmælk, 1 spsk chiafrø, knivspids salt og ½ tsk vaniljeekstrakt

Pynt med mango, hakket mørk chokolade, kokosflager, chiafrø, frisk mynte.

Banan- og kokosnød-kombinationen er lys og luftig, og tilføjelsen af frisk mynte giver det kreative Vandmand-touch.

Fisken (19. februar – 20. marts)

Kunstnerisk og free-spirited, en forbandet smuk skål, der er perfekt til en dybt kreativ sjæl. 

Smoothie Bowl-base:

1 kopper frosne acaibær, ½ kop frossen banan, ½ kop frosne jordbær, ½ kop frossen mango, ½ kop frosne blåbær, ¼ kop mandelmælk.

Pynt med jordbær, bananer, mango, granola, blåbær, kokosflager.

Denne acai-skål er fyldt med så mange interessante og farverige frugter, den ligner et kunstværk, hvilket virkelig komplementerer Fiskens kreativitet og frie sjæl.

Vædderen (21. marts – 19. april)

Intens and modig, en dristig, krydderipakket skål, der taler til Vædderens modige ånd. 

Smoothie Bowl-base:

½ avocado, 1 kop kokosmælk, isterninger,1 tsk vaniljeekstrakt, 1 tsk gurkemeje, 2 tsk stødt ingefær, ½ tsk peber, 1 tsk kanel, ½ tsk muskatnød, ½ tsk kardemomme, 1 spsk honning

Pynt med hindbær og chiafrø.

Denne opskrift er til en gurkemeje chai-smoothie skål, krydret og sød som supplement til Vædderens varmblodede men elskelige personlighed.

Tyren (20. april – 20. maj)

Blød og hengivende, en chokolade-smoothieskål, der er både behagelig og afslappende, ligesom Tyren. 

Smoothie Bowl-base:

2 frosne bananer, ¼ kop hasselnødder, 2 spsk kakaopulver, 2 spsk hampe-pulver, 3 dadler uden sten, ½ kop mandelmælk.

Pynt med bananer, hasselnødder, hampefrø, hakket mørk chokolade.

Denne opskrift indeholder hampefrø sammen med blød, lækker chokolade og hasselnødder – perfekt til den overbærende Tyr.

Tvillingen (21. maj – 20. juni)

Praktisk og aktiv, en smoothie-skål, der er hurtig og nem at sammensætte til at komplementere Tvillingens travle, multitaskende hjerne. 

Smoothie Bowl-base:

1 frossen banan, ⅔ kop frosne blåbær, ⅔ kop frosne hindbær, isterninger, ⅓ kop vand, 1 spsk honning.

Pynt med banan, kiwi og blåbær.

Denne fem minutters smoothie-skål er perfekt til en Tvilling, der altid er på farten.

Dogfishing

Dating | Dogfishing er den nye datingtrend. Men er det en big deal?

Move over, breadcrumbing, der er et nyt udtryk, som har fundet vej ind i datingordbogen: Dogfishing

Dogfishing er, når online daters tager billeder af dem selv med super søde kæledyr – typisk hunde – der ikke er deres. Begrebet blev opfundet i The Washington Post i august, med en beskrivelse af forfatteren. ”Dogfishing er ikke ligefrem en løgn, da personen uploader et profilbillede med en sød hund. Men for nogle føles det virkelig som en snedig form for bedrag.”

Datngscenen er allerede relativ hård at være på, derfor er denne nye trend virkelig ikke cool. ”Det er som hvis en date får foden indenfor døren og vælger at præsentere sig selv med en løgn. Det virker måske i starten – indtil det gode indtryk er fuldstændig ødelagt. Fordi de er nødt til at forklare sig selv,” skrev Gaby Wolff, hvis korte flirt med online dating standsede brat. Det skete da hendes date afslørede, at han i virkeligheden ikke var ejer af den sorte labrador, han havde poseret med på sin Hinge-profil.

Viser et falsk billede

Selvom det er et trick, der kan virke forholdsvist uskadelig, så mener dating-eksperter, at nogle singler lader som om at være ejer en hund på deres profiler, fordi det får dem til at se bedre ud. Det giver indtrykket af, at de vil være en mere omsorgsfuld date og partner.

”Nogle gange sidestiller vi ubevidst ting som hvordan en person behandler sin hund med hvordan man ville behandle en partner,” siger coach i online dating, Erika Ettin. “Og det kan være ødelæggende for en brugers dating-game. Hvis de afsløres i reelt ikke at være ejeren af den cute hundehvalp, de har på deres profilbilleder”. 

Erikas råd til online daters er klart: “Stop med at låne nuttede hunde for at blive bedre til at score! Det er for underligt, når du bruger en andens hund online. Det får det til at se ud som om, at du prøver lidt for hårdt.”

fitnesstrends

Social | De værste fitnesstrends gennem tiden

Tyskergarn, DJ Aligator og Hawaii Pizza. Nogle ting er det bedre bare at glemme og lade ligge i fortiden. Præcis ligesom disse forfærdelige fitnesstrends, der på et tidspunkt har været populære. (Ethvert forsøg på at udføre disse giver dig ikke mavemuskler af stål. Tværtimod, er der større chance for, at du kommer til skade – eller du giver dine tilskuere noget at grine af).

Hvorfor ikke styrke din core, samtidig med at du får gjort lidt rent rundt i lejligheden med denne træningsøvelse fra 1958. Det er jo to fluer med smæk!

Denne komplet sikre og behagelige maske var designet for at “træne” dit ansigt i 1955.

Mens vi er ved ansigtstræning, så er der denne smarte øvelse fra 1944. Med disse gummi-trommestikker skal du blot banke blødt på dine øjne 200 gange om dagen. Det gav eftersigende bedre syn.

Hemmeligheden bag at være “stærk og glad” i 1910erne? Elektricitet!

Her er en øvelse, der involverer et hamsterhjul i menneskestørrelse fra 1936. Det ser ud til, det er sjovere for instruktøren, end personen i selve hjulet.

Hvem har brug for et træningscenter, når du kan sætte strøm til din “Reduc-O-Matic”, sætte dig godt til rette og bare vente på kiloene flyver afsted. Ligesom i 1942.

Når vi nu taler om kiloene, så blev ægte styrke i 1953 målt ved hjælp af sådan en smart rottehale-løftning.

Spaghetti? Fedt! Yoga? FEDT!… Og i 1947 slog man to fede ting sammen og skabte ‘Spagetti yoga”.

Denne yderst sikre og behagelige yoga-position fra 1949, kan enhver der ejer to spisebordsstole udføre derhjemme i ro og mag.

I 1926 var træning en ting, der kunne samle familien. Du behøver ingen hjælp, når du får konditionstrænet med babyen spændt fast foran.

Dette er en prototype for løbebåndet fra 1923. Det var en let måde at dyrke cardio på derhjemme. Allervigtigst var det at holde farten, for ellers kunne du let miste en tå!

I 1934 vægtede man løftet om mavemuskler af stål højere end hold i nakken.

Tror det eller ej, så var denne “motionsroller” ret så populær, da den blev lanceret i 1940.

Dette nautiske løbebånd fra 1953 var en stensikker måde at træne benene på. Og hvis den sank, så galdte det jo bare om at træde vande!

Dette ‘Ozone Bath’ er egentlig en skønhedsbehandling, der blev designet til at detoxe huden i 1951. Samtidig var det noget en modeerklæring.

Hvem elsker ikke en tur i sauna? I 1955 var den mobile sag en hurtig og let måde at komme af med de ekstra overflødige kilo fra helligdagen.

En session med zappende elektricitet fra denne maskine i 1968 skulle eftersigende svare til hele otte timers træning. Videnskaben længe leve!

Sjippetov + konkurrence-udspring = en legitim træningsøvelse i 1953.

Og sidst men ikke mindst … Eller faktisk nok mindst. Denne simple øvelse fra 1952 behøver du ikke engang stige ud af sengen for!

LÆS OGSÅ:

16 typer, du ser i fitnesscenteret – Del 1

16 typer, du ser i fitnesscenteret – Del 2

Billeder:

1. Ken Harding / Getty Images  2. John Sadovy / Getty Images 3. Bettmann / Bettmann Archive  4. Heritage Images / Getty Images 5. Reg Speller / Getty Images  6. Bettmann / Bettmann Archive 7. Bettmann / Bettmann Archive 8. Lisa Larsen / Getty Images  9. William Sumits / Getty Images 10. Fox Photos / Getty Images 11. Underwood Archives / Getty Images  12. General Photographic Agency / Getty Images 13. Alfred Eisenstaedt / Getty Images 14. University Of Southern Californi / Getty Images  15. Hulton Deutsch / Getty Images 16. Harold M. Lambert / Getty Images 17. Mirrorpix / Getty Images 18. Mirrorpix / Getty Images 19. Picture Post / Getty Images 

The Rock brystmuskler

Kendte | Træn brystmuskler som The Rock

I forrige uge blev listen over de bedst betalte mandlige skuespillere i Hollywood offentliggjort, og på en suveræn førsteplads ligger Dwayne ‘The Rock’ Johnson skarpt efterfulgt af Chris Hemsworth på en andenplads. Er det et tilfælde, at de to højtbetalte skuespillere også er kendte for deres ikoniske og imponerende fysik? Nok ikke! Til ære for fitness-legenden ‘The Rock’ viser vi derfor, hvordan du kan få brystmuskler som ham.

I slutningen af foråret delte Dwayne ‘The Rock’ Johnson en video på sin Instagram, hvor han lavede en af sine favoritøvelser til træning af bryst. Du har sikkert selv prøvet øvelsen, og den foregår på chest fly-maskinen. I videoen skyder ‘The Rock’ ud med reps, og i den tilhørende tekst skriver han også:  “Denne øvelse er en af de mange grunde til, jeg er et ordentligt brød.”

https://www.instagram.com/p/BwO7KjnnREi/?utm_source=ig_embed

Selvom chest fly-maskinen er en effektiv måde at målrette træning på brystmusklerne, så kan den overstrække forsiden af dine skuldre. For at undgå det kan du emulere The Rocks form og og hindre at bevægelsen når om bag din ryg under hver rep.  

En mere sikker og næsten lige så effektiv måde at styrke dit bryst på, er dumbbell chest fly. Det er en lignende bevægelse, udover at du ligger på en bænk og bruger håndvægte. Maskinen giver dig en mere konsistent spændingskurve, men det er måske ikke altid, du har fri adgang til den. Så erstat med håndvægte og en bænk, når det er nødvendigt. 

Husk altid…

Før du kaster dig ud i dumbbell chest fly, skal du bemærke øvelsens begrænsninger. Det handler ikke om, at du bare fyrer vægtene over dit bryst. Uanset hvor macho og ‘The Rock’-agtig det kan få dig til at føle dig. Se videoen her, så du er sikker på at øvelsen udføres korrekt:

Begge øvelser har et vigtigt råd at følge, hvad angår at holde både bryst og skuldre sikre og sunde. Når du kaster dig ud i dumbbell fly, skal du sikre, at du bevæger dine skuldre nedad ind mod bænken, så du presser skulderbladene mod hinanden, før du starter med dine reps. Med maskinen skal du drive skuldrene bagud mod rygstøtten, når du går i gang med at starte din ‘The Rock’-transformation. 

Skal dine pecs pumpes op, så du kan give ‘The Rock’-værdige krammere, så start med 3 sets af 10-12 reps, uanset hvilken af de to øvelser du laver på din bryst-dag.

LÆS OGSÅ:

Kendiskroppe | Sådan træner Chris Hemsworth for The Avengers

Sådan fik 51-årige Janet Jackson sin figur tilbage, kun 8 måneder efter hun fødte

sommerpenis

Facts | Den varme sommer har en usædvanlig effekt på din penis

Sommer-oppustethed er måske ubehageligt for de fleste, men nogle mænd nyder ligefrem en meget velkommen form for hævelse i en bestemt del af kroppen. Nogle mænd hævder, at de har ‘sommerpenis’. Et fænomen, hvor din penis bliver større, når vejret er varmere.

Sommeren i Danmark har virkelig vendt 180 grader de seneste par år. For en håndfuld år siden, var vi heldig med blot en uges sommervejr. Men de sidste par år har den danske sommer kunne rivalisere selv sydens sol i Spanien. Det samme gælder i andre dele af verden, hvilket har fået nogle folk til at undre sig over, om varmen påvirker deres nedre regioner.

Debatten omkring oprigtigheden af ’sommerpenis’ startede for et par år siden, da en Reddit-bruger startede en tråd, hvorpå han skrev: ”Er der nogen har lagt mærke til udsving i pikstørrelsen i løbet af året? Jeg ved min er større. Jeg har bedre erektioner om sommeren, og jeg tenderer også til at være mere en shower  end en grower. Om vinteren er det direkte modsat. Hvorfor skyldes det? Mere hede = bedre blodstrøm? Sker det også for jer andre?”

En del brugere gav deres besyv, hvor de relaterede til samme erfaringer og kom med et par teorier omkring, hvorfor dette fænomen opstår. En påstod, det var homøostase, hvilket er en proces, hvor kroppen opretholder en stabil temperatur under forskellige forhold, mens en anden sagde, at sommervarmen kun påvirker hans testikler, som hænger lavere end normalt.

Hvad siger videnskaben? 

Så hvad sker der egentlig, hvis noget? Sundhedsmediet Livestrong har talt med den Orlando-baserede urolog Jamin Brahmbhatt for at få indsigt i denne sæsonbestemte begivenhed. Det viser sig, at dem, der nævnte, at ’sommerpenis’ var et resultat af homøostase, alligevel havde fat i noget.

Dr. Brahmbhatt siger at for at regulere kroppens indre temperatur, så åbner kapillærer (små blodkar) i huden op for at udlede varme i en proces, der hedder vasodilation. Det kan lede til, at din hud bliver en smule løsere og derved får en anden farve eller tone.

”Når du kradser dig selv eller får et myggestik, så lægger du også mærke til, at den påvirkede hud bliver rød,” fortæller han. ”Det er egentlig kapillærerne i det område, der åbner op. Og når de åbnes, så kommer de til at få en anden farve.”

Det samme sker gennem hele din krop, når den har behov for at udlede varme. Det kan muligvis få huden omkring en mands penis til at virke tykkere og løsere. Når det er koldt, sker det modsatte, hvilket er grunden til, en penis kan virke mindre om vinteren. Når det kommer til stykket, så siger Dr. Brahmbhatt dog, at der ikke er nogen reel ændring i størrelsen, når sommersæsonen rammer. Desværre drenge.

’Sommerpenis’ er måske en optisk illusion, men der er dog en rigtig fordel ved fænomenet. Det selvtillidsboost du får, når du synes, dit vedhæng har fået en opgradering. Så hvis du tror din penis er større om sommeren, og det gør dig mere glad, så brug det endelig.

LÆS OGSÅ:

Nyheder | Der er noget i dit køkken, der kan have gjort din penis mindre

drikke alkohol

Sundhed | 3 tips, til at drikke alkohol uden at tage på

Starks eller Lannisters? Boxershorts eller briefs? Livet er fyldt med mange svære valg, og for mange er “drikke alkohol eller behold din trænede krop ” et af dem.

Men det er ikke et valg, du nødvendigvis skal træffe. At drikke lidt alkohol betyder ikke nødvendigvis, at du får ølmave. Selvfølgelig gør alkohol det lidt sværere at følge et stramt træningsregi, men det kan godt lade sig gøre. Læs de tre vigtigste regler, når det kommer til alkohol og træning.

1. Spis proteiner i stedet for fedt, når du drikker

For at forklare denne regel bør vi starte med et basiskursus i makronæringsstoffer. Hver madvare du spiser består af et eller flere af følgende makronæringsstoffer: protein, fedt og kulhydrater. Disse makronæringsstoffer har specifikke egenskaber, såsom antallet af kalorier de indeholder, deres indvirkning på dine niveauer af sult og mæthed osv. Det eneste andet stof, der indeholder kalorier er alkohol.

Af disse fire er fedt nok den mest misforståede. Der er en misforståelse om, at kostfedt (fedt, du spiser) gør dig fed. Men det er ikke nødvendigvis tilfældet. Hvis du bruger flere kalorier, end du spiser, så bliver kostfedt nemt brugt af din krop. Selv hvis du er i gang med en diæt med højt fedtindhold. Indtagelse af alkohol gør det dog mere kompliceret.

Alkohol er en form for gift og kan ikke ophobes af din krop. På grund af dette har moder natur heldigvis velsignet os (og andre dyr) med evnen til at prioritere alkohol som en energikilde over alle andre makronæringsstoffer. Det betyder, at din vilde danselyst og dårlige beslutninger helt bogstaveligt er antændt af alkohol. Men det betyder også, at din krops evne til at udnytte fedt som brændstof (også kendt som fedtoxidation/fedtforbrænding) må bagom i køen. Som følge heraf lagres fedtet, du har indtaget som fedtvæv i kroppen.

For at modvirke dette bør du vælge fedtfattige fødevarer på dage, hvor du ved, du vil drikke. Derudover skal du indtage en god mængde mager protein. Selvom din krop måske ikke vil kunne forbrænde alt det fedt, du spiser den dag, vil proteinet holde dig mæt i længere tid, så du er mindre tilbøjelig til ramme McDonalds på vej fra byturen… Hvilket straks bringer os til vores næste regel.

2. Undgå at binge mad

Når det kommer til at tage på i vægt, får alkohol et værre ry, end det egentlig fortjener. Ernæringsforsker Alan Aragon kiggede på beviserne for at se, hvordan alkohol bidrager til vægtforøgelse.

“En undersøgelse viste, at mænd, der i gennemsnit indtager 56 gram ethanol pr. dag (fire øl), indtog 16 procent flere kalorier end en tilsvarende gruppe af ikke-drikkere. De to grupper, drikkere og ikke-drikkere, lavede samme mængde fysisk aktivitet. Logisk nok ville man tro, at gruppen der drak ville få et par overskydende kilo på kroppen. Det gjorde de ikke. Begge grupper havde samme kropsmasseindeks, på trods af alle de overskydende kalorier drikkegruppen indtog.”

Det viser sig, at årsagen til at alkohol gør folk fede er grundet fænomenet correlation-not-causation. Det er en let fælde at falde ind i, og mange mennesker giver alkohol skylden for enhver vægtforøgelse. Men de glemmer formentlig de mange cheeseburgere og pizza slices med dressing, som ofte følger med. Og det er den ægte synder.

Lad os sige at du på en lørdag aften drikker 10 shots. Det er mindre end 1000 kalorier, hvoraf du nok forbrænder de fleste på det fornævnte fuldedans. I kontrast er der nogenlunde samme mængde kalorier i en Big Mac menu.

Realistisk set kan selv den mest begavede person begå denne fejltagelse. Du vil sandsynligvis være ude med venner, og på trods af at du snakker om dine bænkpres-evner og dine stenhårde mavemuskler, kan du let bukke under for ”gruppepresset” om at ”lige svinge forbi og købe en enkelt cheeseburger på vejen hjem”. Og med den beslutning så saboterer du alligevel dine fitnessmål om at få en six-pack en lille smule.

Tænk fremad og sørg måske i stedet for at have noget lækkert men sundt mad klar derhjemme. Noget pandestegt kylling med barbecue-sovs er et sundere alternativ til fedte cheeseburgere og oliedryppende fritter.

3. Vælg drinks med en højere ratio af alkohol/kalorier

Hvis vi holder os til vores eksempel på 10 drinks, kan du sikkert se, hvordan visse typer drikkevarer vil give dig et skyhøjt antal kalorier på ingen tid. Ti whisky svarer sig til mindre end 1.000 kalorier, mens samme mængde piña coladas let kan have tre gange så mange kalorier som følge af alt det sukker og kokosmælk, der er blandet i.

Hvilke drikkevarer har det højeste forhold mellem alkohol og kalorier? Du kan ikke gå galt i byen, hvis du vælger blandt følgende: spiritus, rød eller hvidvin (jo mere tør, jo bedre), champagne eller lette øl.

Alt med en B-rating eller højere fra denne utroligt hjælpsomme liste, skal nok sørge for at få klaret opgaven, uden at din talje lider for meget af det.

Men hvis du nu virkelig, virkelig gerne vil have den strawberry daiquiri, så bestil den i starten af aftenen. Der er du ”tilstede” nok til at nyde de. Skift så derefter over til de mere fitness-venlige drinks.

Det kan være svært at holde sig til disse tre regler til at starte på. Du vil træde ved siden af, men det bliver bedre med øvelse. Lad være med at fokusere på at være perfekt – det er ingen af os. Fokusér i stedet på at gøre det, så godt du kan, og sørg for at forbedre dig en smule gang for gang. Træning og god form skal være sjovt, men det betyder ikke, at du ikke må slå dig løs en gang imellem.

LÆS OGSÅ:

Tequila kan hjælpe dig med at tage vægt

Jo mere du drikker, jo mere intelligent er du

Denne pille får dine prutter til at dufte godt

Yep, du læste rigtigt. Og vi kender vist alle nogen med dårlige prutter, der har brug for sådan en pille, ik? Hvis du nu sidder og tænker ”jeg kender faktisk ikke nogen”, så er det dig selv makker.

Et fransk firma hævder nu, at de har opfundet en pille, der ligefrem kan få dine prutter til at dufte godt. Pillerne er blevet udviklet af opfinderen Christian Poincheval, der har base i den vestlige franske by Gesvres. Han hænder, at pillerne forvandler din lugtende gasser til behagelige dufte såsom chokolade eller roser. 

Yes, den anale alkymist mener seriøst, han kan få din lort til at lugte af roser. Faktisk har han haft evnerne siden 2007, ifølge firmaets officielle hjemmeside, som hedder Lutin Malin.

Firmaet hævder at pillen er komplet naturlig, og der ikke er noget medicin eller stofbaseret i dem. Det er blot et ”kosttilskud baseret på naturlige ingredienser”, der får dine prutter til at dufte dejligt. Hvis det passer, er det jo ret stort.

På hjemmesiden står der; ”The Fart Pill (Pruttepillen) er resultatet af en længevarende research og forsøg og har været til salg siden 2007. Vores duftvarianter tilføjer også et strejf af humor til enhver lejlighed”.

”Vores talrige tilbagevendende kunder er uden tvivl det bedste bevis”.

Hvis du overvejer at give produktet et forsøg, så smut over på deres hjemmeside, eller endda Amazon, hvor du kan få dig 60 piller til omkring 170 danske kroner. I skrivende stund er produktet dog udsolgt på Amazon. Det er chokoladevarianten som internetgiganten har solgt og melder udsolgt af.

Firmaet producerer dog flere forskellige interessante varianter. Går du og drømmer om ingefær-prutter? Det kan nu blive en virkelighed! Der findes endda sæsonmæssige varianter, der kan få dine prutter til at sprede julestemning.

Også til din hund

Pillen er ikke kun forbeholdt mennesker, og hjemmesiden siger, at der kan købes pulver, der er speciallavet til vores firbenede venner. Hvis det passer, fortjener de en Nobelpris, for der er intet værre end hundeprutter. Lutin Malin hævder, at du kan drysse dette pulver ud på hundemaden, og deres fæle prutter vil lugte af blomsterparadis i stedet.

For et par år siden fortalte opfinderen til The Telegraph, at ideen opstod som nødvendighed efter et særligt lugtende middagsselskab.

”Gæsternes prutter var så slemme, at vi næsten blev kvalte. Noget skulle der gøres”, forklarede han. Det var startskuddet til pillen, han fortæller både bliver købt af folk, der har et problem med lugtende prutter, men også af folk, der køber dem som joke-gaver.  Så hvis du mangler en genial gaveidé til julefrokosten, så er det bare med at holde øje på Amazons hjemmeside.

LÆS OGSÅ

Ernæring | 5 uheldige bivirkninger ved populære diæter

Lady Gaga

Kost og Træning | Her er Lady Gagas daglige træningsrutine

Lady Gaga er fløjet gennem de mange awardshows i 2019 og ser mere fit, fabelagtig og fantastisk ud end nogensinde. Fra strålende hud og store smil til den tonede og stramme figur. Hun ligner, hun har det bedre end nogensinde før. Så hvad er “A Star Is Born”-superstjernens hemmelighed til sund livsstil? Ligesom Gagas professionelle liv koster blod, sved og tårer, er der også fart på, når det kommer til hendes sundhed.

Læs med her! Vi giver dig alle hendes tips og tricks til at holde sind, krop og sjæl i topform!

Omfattende ab-træning

Ifølge Gagas træner, Harley Pasternak, sværger superstjernen til et par hardcore maveøvelser, for at holde midtersektionen tonet og stram. Gaga er fan af Bicycle Crunches. Hun kan gennemføre 6 sæt af 20 gentagelser, som “træner hendes abs fra alle retninger”, fortalte træneren til mediet Shape. Den næste øvelse er ab-rotationer (også kaldet siddende russiske twists). De hjælper med at træne kærlighedshåndtagene væk.

Træneren gør øvelsen endnu sværere, ved at få hende til at holde en 5-kilos dumbbell i brysthøjde. Derudover får han hende også til at udføre en øvelsessekvens, der består af crunches, som er modificeret i sæt af omvendte crunches og ender i en dobbelt-crunch. En af hendes yndlingsøvelser er sidebøjninger med dumbbells, som også toner de svære “bollehåndtag”. 

Derudover gennemfører hun 25-minutters cardio-cirkeltræning fem gange om ugen. Dette består af en blanding af de førnævnte maveøvelser, højintensitets-konditionstræning og styrketræning.

SoulCycle

Gaga er stor fan af kalorieforbrændende SoulCycle-træning. Hun er ikke kun blevet set deltage i de spirituelle spinningtimer i New York, Los Angeles og Chicago. Hun har tilmed været vært for sine egne SoulCycle-events og har endda to specialfremstillede cykler med ombord på tourbussen.

TRX og Versaclimber

Gaga holder meget af at der er variation i hendes træning og sørger for at udfordre sine muskler. “Jeg træner meget,” sagde hun til Good Morning America i forbindelse med hendes optræden til amerikanske kæmpe-event, Super Bowl: “Jeg VersaClimber og synger mens jeg gør det. Mit Super Bowl-show er fuld af kardio. Det er kardio mens du synger.”

Faktisk formåede hun endda at nå en TRX-træning med Pasternak (klædt i specialdesignet Versace-jumpsuit) lige før hun indtog Super Bowl-scenen i 2017!

5-faktor diæt

Ifølge Pasternak følger Gaga sin 5-Factor World Diet, som er mere en livsstilsplan end en streng diæt. Tanken er, at man indtager fem, 5-ingrediensbaserede måltider dagligt, hvor hvert måltid kun tager fem minutter at forberede.

Hvert måltid skal altså indeholde fem fødevaregrupper: protein, komplekse kulhydrater, fibre, sunde fedtstoffer og sukkerfrie drikkevarer. Derudover skal der trænes fem gange om ugen: Et program med 25-minutters træning inddelt i fem-minutters sekvenser.

Gagas personlige kok, som er med hende på tour, har delt den super sunde kostplan, som faktisk ikke lyder umulig at leve efter! En typisk frokost eller middag til stjernen består af “noget som quinoa med sorte bønner, grillede rejer, lækre grøntsager”, forklarer Bo O’Connor. “Vi ønsker, at det skal være sundt, velsmagende, mættende, nærende og fuld af fiber.”

Og som enhver anden har Gaga også usunde cravings – som for eksempel burgere og pomfritter – men i stedet for at give efter for sin trang, vælger hun en sundere version i stedet. Det kan være en “glutenfri kalkunburger med masser af krydderier og bagte sweet potato fries”. Hvis hun bliver sulten mellem måltiderne, så snacker hun for tiden en lille pakke mandelsmør med fiberrige rugkiks eller bananer.

Bikram Yoga

Gaga har studeret Bikram yoga med NYC-baserede yogi Tricia Donegan siden 2004, og den populære instruktør mener, at det ikke kun er ansvarlig for stjernens fysiske form, men også hendes succes. “Lady Gaga er helt speciel, fordi hun tager ansvar. Hun bruger sit talent til at gøre verden bedre, og det er fordi hun praktiserer yoga,” fortalte hun The New York Times.

Ridning

Lady Gaga voksede ikke op på en hesteryg, men fandt først sin kærlighed til de storslåede dyr, da hendes pladeselskab introducerede sangeren til en hvid fuldblodsaraber ved navn Arabella (som desværre døde i begyndelsen af ​​2019) i 2015.

“Jeg vidste ikke, hvordan man rider på en hest, men jeg greb bare fat i manen og red afsted uden sadel,” har Gaga fortalt. Nu ejer hun et par heste, herunder en hingst ved navn Trigger, som hun ofte deler billeder af på sociale medier. “Med ham er jeg nødt til at ride med en sadel. Når jeg rider på ham, får det mig altid til at føle mig stærk, fordi han er så stærk.”

Mens 30 minutters ridning kun betragtes som “moderat motion” ifølge en undersøgelse foretaget af British Horse Society, har det også flere psykiske fordele. Det kan forbedre dit velbefindende på en række måder. Herunder sociale interaktioner, ændringer i humør, bekæmpelse af angst, forhøjet selvværd og andre positive følelser.

Meditation

Lady Gaga bruger regelmæssigt bøn og meditation. Hun er så solid troende i den praksis, at hun i 2017, efter skyderierne i Las Vegas, var vært for en 20-minutters meditationssession live på Instagram.

“Jeg tænkte, dette ville være et godt tidspunkt til at tage nogle rolige øjeblikke for os selv og tænke på hinanden,” begyndte hun på sin live-session. “Der foregår meget i verden med mennesker hele tiden. Jeg tror, ​​at en stor del af helingen kan komme ved at berolige vores sind og krop.” Da den afslappende session var overstået, afslørede hun også, hvordan meditation hjælper med hendes personlige mentale sundhed.

Meditation kan hjælpe folk, der lider af depression, angst og smerte. Time magazine gjorde for nyligt opmærksom på, at forskere konstant tilføjer til listen af potentielle fordele ved meditation. Blandt andet at mindfulness kan gøre folk lykkeligere og mere modstandsdygtige følelsesmæssigt. Og endda gøre folk pænere!

LÆS OGSÅ:

Sådan fik 51-årige Janet Jackson sin flotte krop

Jennifer Lopez’ utrolige krop