Træning | 8 tips til at komme i sommerform!

Har du brug for en plan til at blive sommerklar? Vi har samlet otte af de bedste tips fra professionelle atleter, så du kan hjælpe dig selv med at trimme kroppen og cutte undskyldningerne, inden sommeren melder sin ankomst!

 

Lysten til at smide lidt ekstra kropsfedt kan ramme os hele året rundt, men her nogle måneder op til sommeren bliver følelsen lidt mere presserende. Måske er der dukket en bryllupsinvitation op eller købt billetter til en strandferie, og så er det ved at være sidste udkald til at gøre noget, hvis du skal nå i mål med sommerkroppen.

 

Brug disse tips sammen med din eksisterende kost- og træningsplan!

 

1. Kig på kalorierne!

Kalorieregnskab og måltids-tracking er vildt populært og der er mange apps på markedet, der hjælper med at gøre regnskabet mere overskueligt. Men de fungerer ikke godt, medmindre dine input er helt nøjagtige. Alt for ofte måler folk omhyggeligt de første par uger – eller dage – og stoler derefter på mavefornemmelsen.

Alt du indtager skal spores og medregnes, hvis du vil smide de overskydende fedtdepoter inden sommeren. Selvom du måske tror, du har godt styr på dit kalorieregnskab, så gå det grundigt efter i sømmene og sørg for at alt du drikker og spiser, er noteret! Hvis man glemmer at medregne et par småting, kan det betyde 50-100 kalorier pr måltid, hvilket kan påvirke dine fremskridt betydeligt!

Spis ærlig. Alt tæller, så sørg for at få det hele med!

 

2. Start dagen med at få pulsen op!

Når man gerne vil smide nogle kilo, er det godt at starte hver dag med at få pulsen op. Hvis du er seriøs med din plan om at få sommerkroppen i topform, så start morgenen med cirka 20 minutters cardio. Hold det på et lavt til moderat intensitetsniveau, for at få det optimale ud af det.

 

3. Udskift skærmen med træning!

Vores smartphones er kæmpe tidsrøvere. Prøv at lægge mærke til, hvor lang tid du bruger på at kigge ind i skærmen. Også når du er i træningscentret! Lav 10 burpees hver gang du tager dig selv i at kigge på skærmen i træningscentret – ingen undtagelser. Få dine træningsbuddies til at minde dig om det, så vil du hurtigt komme af med den uvane!

 

4. Afslut din træning med HIIT!

Er træningstøjet relativt tørt, når du forlader centret? Den går ikke!

Gem de sidste 20 minutter af din træning til noget højintensitetsintervalltræning (HIIT).

Specielt efter styrketræning kan HIIT virkelig hjælpe dig med at smide fedtdepoterne. Prøv for eksempel at afslutte din styrketræning med 6 sæt af 30 sekunders sprint og 90 sekunders hvile, inden du hopper under bruseren. Det hele tager mindre end 20 minutter, inklusiv opvarmning og nedkøling.

 

5. Spis mere fiber!

Fiber er et must til en sund fordøjelse. Når du ændrer dine spisevaner og begynder at tilføje flere fibre til din kost, kan du føle dig oppustet i begyndelsen. Men efter en uge eller to, vil din krop tilpasse sig, og du vil opleve de massive fordele ved at spise en fiberholdig kost! En kost med et højt fiberindhold vil sænke dine kolesteroltal, stabilisere dit blodsukker og måske endda mindske dine chancer for at udvikle type 2-diabetes på lang sigt. Win win!

 

6. Sørg for at time dine kulhydrater!

Kulhydrater er din ven! Hvis du spiser dine kulhydrater før din træning, har du energi under hele træningen. Når du spiser dem efter træning, bliver de optaget hurtigt og vil hjælpe med at genopbygge dine muskler og gøre dig hurtigere klar til næste træning! Begræns dit kulhydratindtag de resterende timer af dagen, så forbrænder kroppen dine fedtdepoter i stedet.

 

7. Drop dovenskaben udenfor træningscentret!

Når du har afsluttet en god træning, vil du sandsynligvis have det godt med dig selv! Men det betyder ikke, du har et frikort til at lave ingenting resten af dagen. Din træning behøver ikke at være begrænset til træningscentret. Gå udenfor og bevæg din krop! Gå mindst 10.000 skridt om dagen uden for din træning for at maksimere den samlede kalorieforbrænding. Også selvom det er leg day!

 

8. Dårlige vaner er ingen belønning!

Du sætter en fælde for dig selv, hvis du begynder at give belønninger efter en god dag eller periode. Nej, du har ikke fortjent en ekstra dessert, fordi du har været nede at træne. Det kommer ikke til at fungere i det lange løb. Hvis det er svært at overholde målene, så skriv dem på badeværelsesspejlet, sæt det op på dit køleskab, på bilens instrumentbræt eller som din pauseskærm, så du bliver mindet om det dagligt.

Hvis du kan overholde deres mål, så kommer den reelle belønning senere, når du har arbejdet dig til en sommerkrop, der både ser fantastisk ud og føles fantastisk. Sæt igang!

 

LÆS OGSÅ:

10 tips, du bør følge, inden du melder dig ind i et nyt træningscenter

7 ting, der får din hjerne i topform
Facts | 5 myter om vægttab

UGENS TILBUD HOS FITNESSNORD

Ugens tilbud hos Fitnessnord

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *