anti-stress

Mental sundhed | 16 ting, du kan gøre, der virker for anti-stress og -angst

Det er ikke mere end en måned siden, at verden så meget anderledes ud, end den gør nu. I takt med at tilfælde af coronavirus stiger i Danmark og resten af verden, skal vi passe bedre på. På hinanden, på vores kroppe, men bestemt også vores sind. Det er vigtigt i sådan en tid, at du arbejder hårdt på, at dit humør ikke bliver påvirket for meget af, hvad der sker i verden omkring os. Derfor har vi samlet en række videnskabeligt anti-stress og -angst beviste tips, der kan hjælpe med at hæve humøret. For ligesom kroppen skal holdes sund, så skal hjernen også!

Mental sundhed og anti-stress: Man der træner på hug

1. Knæk det op 

Tre workouts på 10 minutter kan booste dit humør lige så meget som en 30-minutters træning. Så knæk det op i tre, hvis du ikke har en hel blok ledig.

2. Spæn på stedet 

Har du ikke mulighed for at løbe udenfor? Intet problem! Du får også meget ud af at løbe på stedet. Aerobic-øvelser reducerer dit niveau af stresshormoner, såsom adrenalin og kortisol, så spænd du bare skoen! 

Mental sundhed og anti-stress: Lille asiatisk pige drikker et glas vand

3. Lad vandet flyde

Hvis du sikrer dig at drikke 2,5 liter vand om dagen, er det den bedste måde, at få humøret til at flyde op. Så sørg for at få hældt rigeligt!

Mental sundhed og anti-stress: En skål grød med friske bær og nødder set fra oven.

4. Vær grådig med grød

Mad med en høj glykæmisk indeks er en risikofaktor for depression. Så selvom tanken om en smørcroissant lyder som den perfekte sjælevarmer, så snup hellere en langsom-forbrændende havregrød.

LÆS OGSÅ: Det glykæmiske indeks | Sådan hjælper det dig med sundere kost

5. Shine bright like a diamond

Mangel på D-vitamin er bredt forbundet med dårligt humør. Snup en middags gåtur eller sæt dig ud på altanen. Bare ni minutters sol vil holde dine D-vitaminer ved lige.

6. Power up!

Regelmæssig vægtløftning kan væsentligt reducere symptomerne på dårligt humør, inklusiv sløvhed. Det er en kvalitets-opkvikker til humøret, da det frigiver feel good-endorfiner med det samme.

Mental sundhed og anti-stress: Grafisk tegning af en lyspære med forskellige farver

7. Tænk kreativt!

Mere end totredjedele af folk med kreative hobbyer, såsom at spille guitar, siger, det giver bedre selvtillid.

8. Smid tøjet

Din hjerne producerer mere oxytocin, når du får en orgasme. Det bliver også kaldt ‘kærlighedshormonet’, som vækker følelser af glæde og lykke, som modregner emotionel smerte. Har du ingen partner? Ingen problem. Du får samme ud af det, hvis du gør det alene!

LÆS OGSÅ: Motivation | 13 tips til succes fra de største genier

Mental sundhed og anti-stress: kvinde med lukkede øjne i et badekar med bobler

9. Sænk kroppen, hæv humører

Blandt folk, der er deprimeret kan et varmt karbad to gange om ugen drukne det dårlige humør bedre end cardio-træning.

Mental sundhed og anti-stress: ældre mørk mand med gråt skæg, med høretelefoner i ørerne og en telefon i hånden, som danser alene i sin stue

10. Twerk dig glad

Vals dig til et sundere sind! Undersøgelser har vist, at tre måneders danseundervisning kan hjælpe mod angst på længere sigt. Men skru op for musikken, og dans dig glad i stuen allerede nu. Cha cha cha!

Mental sundhed og anti-stress: Middelaldrende mand der sidder i en sofa og krammer en pude mens han ser fjernsyn

11. Tryk play på tåreperseren

Sæt dig til rette, og find en sørgerlig film – ikke en feel-good film. Det har den modsatte effekt på kroppen og booster frigivelsen af endorfiner.

Mental sundhed og anti-stress: Lækker fyr med stort skæg der sidder i sin seng og læser avis med en kop kaffe i hånden omringen af planter

12. Grøn energi

Tænk grøn derhjemme! Bare at træde ind i et rum, der har mange planter, kan sænke dit blodtryk, hvilket beroliger følelser af angst

LÆS OGSÅ: D-Vitamin | Din ekspert guide til D-Vitamin

En mor og datter der med en telefon facetimer en anden person.

13. Cyber-fredagsbar

Uanset om det er på telefonen, Facetime eller beskeder, så er støtte fra venner, familie og netværk vigtigt. Det kan være ligeså hjælpsomt som kognitiv adfærdsterapi. Hold fast i traditionerne og hold fredagsbar med kollegerne og drik kaffe med vennerne – over internettet sammen.

Mental sundhed og anti-stress: ryggen af en mand der tegner grafitti på en stor hvid væg

14. Tegn dine tanker rene

Kæl din hjerne med croquis. Der er lavet en undersøgelse, som viser, at blot fire dages skitsering var nok til at kvæle symptomer på depression. 

15. Løft dine bryn

Massér musklerne over dine øjenbryn. Denne mini-massage reducerer angst-fremkaldende signaler i din hjerne.

16. FinTUN humøret

Få flere omega-3-fedtsyrer på krogen ved at bruge mere fisk i dine måltider. Depression er faktisk mindre synligt blandt folk, der spiser en fiske-rig kost.

LÆS OGSÅ: Opskrifter | 6 kreative opskrifter du kan lave med dåsetun

UGENS TILBUD HOS FITNESSNORD

Ugens tilbud hos Fitnessnord

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *