Thunberging

Dating | Thunberging: Den nye datingtrend, der ikke er helt så slem

Normalt så er dating-trends noget, der involverer dårlig opførsel, som virkelig får os til at krumme tæer. For nyligt har der været breadcrumbing, hvor du leder personen hen, selvom du ved, I ikke har en fremtid sammen. Så var der dogfishing, hvor søde billeder med dyr (der ikke var dine) vækkede sympati i dine dating-mål. Nu er der en ny trend på spil, og den har datingsiden OkCupid navngivet Thunberging. Og den er slet ikke så slem endda! 

OkCupid beskriver trenden således: “Dette er når datere knytter bånd over deres passion for klimaforandringerne i miljøet”. Så ‘at Thunberge’ (som selvfølgelig er opkaldt efter miljøaktivisten Greta Thunberg) er at have klare holdninger til miljøet og bruge det som et samtaleemne med nogen, som du er interesseret i på dating apps. Det lyder egentlig meget cool.

LÆS OGSÅ: Dating | Et lykkeligt parforhold gør dig fed, bekræfter forskning

Thunberging stiger i raketfart

OkCupid fortæller, at omtaler af klimaforandringer eller andre miljømæssige termer i profilteksterne er steget 240% over de sidste to år. Derudover var der i 2019 en stigning på 800% i omtaler specifikt af Greta Thungberg. Da Greta dog kun er 17 år, går vi ud fra at omtalerne af hendes navn mere er for at sætte fokus på deres miljøvenlige CV end for at fortælle, hvilken type pige, der tænder dem. (Greta Thunberg må i øvrigt lige selv vente et år mere, før hun kan høste frugterne af sin popularitet på de forskellige dating apps). 

OkCupid forklarer det således: “I takt med at klimaforandringer er et stort samtaleemne på globalt plan, så oplever vi mere og mere, at folks passion for planeten er blevet et hedt samtaleemne. Det er ikke nogen overraskelse, at den unge Generation Z og Millennials på OkCupid har klimaforandringerne på agendaen og bare indenfor det sidste år, matcher flere end nogensinde på baggrund af dette emne.” 

“Faktisk så er vores in-app spørgsmål, om hvorvidt brugerne er bekymrede for klimaforandringerne, et af de mest besvarede spørgsmål i 2019. Og der har været over fire millioner svar på vores spørgsmål omkring klimaforandringer og miljøet. Med dette nye fænomen, der fortsætter med at forstærke sig overalt på kloden, har OkCupid møntet trenden for ‘Thunberging’. Det er grundet en 800% stigning af omtaler overalt i verden af Greta Thunberg på OkCupid-profiler sidste år.”

“Hvem bedre til at repræsentere denne kraftfulde dating-bevægelse mod klimaforandrings-aktivisme end Greta selv,” afslutter de deres udtalelse. 

LÆS OGSÅ: Onlinedating | 8 tips fra rigtige kvinder til, hvad du skal gøre og ikke gøre

Thunberging på Tinder sker også

Mens chat omkring miljø-angst måske er lidt for tungt at starte dating-samtalerne ud med, så er det måske værd at nævne, at du går op i miljøet. 

Tilbage i december afslørede Tinder, at klima-krisen var en af de mest populære emner, der blev nævnt i profilteksterne, og research fra OkCupid viser, at 51% af deres brugere nævner klimaforandringerne som det vigtigste politiske emne for dem. Det er især Generation Z, der holder sagen tæt ind til hjertet. 

Hopper du på Thunberging-trenden?  Vores råd er, at du kan bruge det som en isbryder, hvis det oprigtigt er noget, du går op i. Men vær klar på at ryste posen, så du kan springe over i et lettere fordøjeligt emne, når behovet opstår. I længden er det ikke ligefrem sengekantssnak at sludre endeløst om planetens forestående undergang. Det kan ende med, du bliver friend-zonet inden første date. 

LÆS OGSÅ: Forhold | 10 årsager til at par som træner sammen, bliver sammen

Dogfishing

Dating | Dogfishing er den nye datingtrend. Men er det en big deal?

Move over, breadcrumbing, der er et nyt udtryk, som har fundet vej ind i datingordbogen: Dogfishing

Dogfishing er, når online daters tager billeder af dem selv med super søde kæledyr – typisk hunde – der ikke er deres. Begrebet blev opfundet i The Washington Post i august, med en beskrivelse af forfatteren. ”Dogfishing er ikke ligefrem en løgn, da personen uploader et profilbillede med en sød hund. Men for nogle føles det virkelig som en snedig form for bedrag.”

Datngscenen er allerede relativ hård at være på, derfor er denne nye trend virkelig ikke cool. ”Det er som hvis en date får foden indenfor døren og vælger at præsentere sig selv med en løgn. Det virker måske i starten – indtil det gode indtryk er fuldstændig ødelagt. Fordi de er nødt til at forklare sig selv,” skrev Gaby Wolff, hvis korte flirt med online dating standsede brat. Det skete da hendes date afslørede, at han i virkeligheden ikke var ejer af den sorte labrador, han havde poseret med på sin Hinge-profil.

Viser et falsk billede

Selvom det er et trick, der kan virke forholdsvist uskadelig, så mener dating-eksperter, at nogle singler lader som om at være ejer en hund på deres profiler, fordi det får dem til at se bedre ud. Det giver indtrykket af, at de vil være en mere omsorgsfuld date og partner.

”Nogle gange sidestiller vi ubevidst ting som hvordan en person behandler sin hund med hvordan man ville behandle en partner,” siger coach i online dating, Erika Ettin. “Og det kan være ødelæggende for en brugers dating-game. Hvis de afsløres i reelt ikke at være ejeren af den cute hundehvalp, de har på deres profilbilleder”. 

Erikas råd til online daters er klart: “Stop med at låne nuttede hunde for at blive bedre til at score! Det er for underligt, når du bruger en andens hund online. Det får det til at se ud som om, at du prøver lidt for hårdt.”

drikke alkohol

Sundhed | 3 tips, til at drikke alkohol uden at tage på

Starks eller Lannisters? Boxershorts eller briefs? Livet er fyldt med mange svære valg, og for mange er “drikke alkohol eller behold din trænede krop ” et af dem.

Men det er ikke et valg, du nødvendigvis skal træffe. At drikke lidt alkohol betyder ikke nødvendigvis, at du får ølmave. Selvfølgelig gør alkohol det lidt sværere at følge et stramt træningsregi, men det kan godt lade sig gøre. Læs de tre vigtigste regler, når det kommer til alkohol og træning.

1. Spis proteiner i stedet for fedt, når du drikker

For at forklare denne regel bør vi starte med et basiskursus i makronæringsstoffer. Hver madvare du spiser består af et eller flere af følgende makronæringsstoffer: protein, fedt og kulhydrater. Disse makronæringsstoffer har specifikke egenskaber, såsom antallet af kalorier de indeholder, deres indvirkning på dine niveauer af sult og mæthed osv. Det eneste andet stof, der indeholder kalorier er alkohol.

Af disse fire er fedt nok den mest misforståede. Der er en misforståelse om, at kostfedt (fedt, du spiser) gør dig fed. Men det er ikke nødvendigvis tilfældet. Hvis du bruger flere kalorier, end du spiser, så bliver kostfedt nemt brugt af din krop. Selv hvis du er i gang med en diæt med højt fedtindhold. Indtagelse af alkohol gør det dog mere kompliceret.

Alkohol er en form for gift og kan ikke ophobes af din krop. På grund af dette har moder natur heldigvis velsignet os (og andre dyr) med evnen til at prioritere alkohol som en energikilde over alle andre makronæringsstoffer. Det betyder, at din vilde danselyst og dårlige beslutninger helt bogstaveligt er antændt af alkohol. Men det betyder også, at din krops evne til at udnytte fedt som brændstof (også kendt som fedtoxidation/fedtforbrænding) må bagom i køen. Som følge heraf lagres fedtet, du har indtaget som fedtvæv i kroppen.

For at modvirke dette bør du vælge fedtfattige fødevarer på dage, hvor du ved, du vil drikke. Derudover skal du indtage en god mængde mager protein. Selvom din krop måske ikke vil kunne forbrænde alt det fedt, du spiser den dag, vil proteinet holde dig mæt i længere tid, så du er mindre tilbøjelig til ramme McDonalds på vej fra byturen… Hvilket straks bringer os til vores næste regel.

2. Undgå at binge mad

Når det kommer til at tage på i vægt, får alkohol et værre ry, end det egentlig fortjener. Ernæringsforsker Alan Aragon kiggede på beviserne for at se, hvordan alkohol bidrager til vægtforøgelse.

“En undersøgelse viste, at mænd, der i gennemsnit indtager 56 gram ethanol pr. dag (fire øl), indtog 16 procent flere kalorier end en tilsvarende gruppe af ikke-drikkere. De to grupper, drikkere og ikke-drikkere, lavede samme mængde fysisk aktivitet. Logisk nok ville man tro, at gruppen der drak ville få et par overskydende kilo på kroppen. Det gjorde de ikke. Begge grupper havde samme kropsmasseindeks, på trods af alle de overskydende kalorier drikkegruppen indtog.”

Det viser sig, at årsagen til at alkohol gør folk fede er grundet fænomenet correlation-not-causation. Det er en let fælde at falde ind i, og mange mennesker giver alkohol skylden for enhver vægtforøgelse. Men de glemmer formentlig de mange cheeseburgere og pizza slices med dressing, som ofte følger med. Og det er den ægte synder.

Lad os sige at du på en lørdag aften drikker 10 shots. Det er mindre end 1000 kalorier, hvoraf du nok forbrænder de fleste på det fornævnte fuldedans. I kontrast er der nogenlunde samme mængde kalorier i en Big Mac menu.

Realistisk set kan selv den mest begavede person begå denne fejltagelse. Du vil sandsynligvis være ude med venner, og på trods af at du snakker om dine bænkpres-evner og dine stenhårde mavemuskler, kan du let bukke under for ”gruppepresset” om at ”lige svinge forbi og købe en enkelt cheeseburger på vejen hjem”. Og med den beslutning så saboterer du alligevel dine fitnessmål om at få en six-pack en lille smule.

Tænk fremad og sørg måske i stedet for at have noget lækkert men sundt mad klar derhjemme. Noget pandestegt kylling med barbecue-sovs er et sundere alternativ til fedte cheeseburgere og oliedryppende fritter.

3. Vælg drinks med en højere ratio af alkohol/kalorier

Hvis vi holder os til vores eksempel på 10 drinks, kan du sikkert se, hvordan visse typer drikkevarer vil give dig et skyhøjt antal kalorier på ingen tid. Ti whisky svarer sig til mindre end 1.000 kalorier, mens samme mængde piña coladas let kan have tre gange så mange kalorier som følge af alt det sukker og kokosmælk, der er blandet i.

Hvilke drikkevarer har det højeste forhold mellem alkohol og kalorier? Du kan ikke gå galt i byen, hvis du vælger blandt følgende: spiritus, rød eller hvidvin (jo mere tør, jo bedre), champagne eller lette øl.

Alt med en B-rating eller højere fra denne utroligt hjælpsomme liste, skal nok sørge for at få klaret opgaven, uden at din talje lider for meget af det.

Men hvis du nu virkelig, virkelig gerne vil have den strawberry daiquiri, så bestil den i starten af aftenen. Der er du ”tilstede” nok til at nyde de. Skift så derefter over til de mere fitness-venlige drinks.

Det kan være svært at holde sig til disse tre regler til at starte på. Du vil træde ved siden af, men det bliver bedre med øvelse. Lad være med at fokusere på at være perfekt – det er ingen af os. Fokusér i stedet på at gøre det, så godt du kan, og sørg for at forbedre dig en smule gang for gang. Træning og god form skal være sjovt, men det betyder ikke, at du ikke må slå dig løs en gang imellem.

LÆS OGSÅ:

Tequila kan hjælpe dig med at tage vægt

Jo mere du drikker, jo mere intelligent er du

breadcrumbing

Dating | 5 tegn på at dit crush udsætter dig for breadcrumbing

Inden for de sidste par år havde alle armene i vejret over datingbegrebet ”ghosting”. Trenden hvor folk pludselig stoppede med at kommunikere, og du aldrig hørte fra dem igen. Selvom ghosting viser total mangel på respekt, så er det forholdsvis let at komme over personen. Mest fordi man mest af alt er vred på dem.

Senest er det en nyere passiv-aggressivt datingtendens, der har været på alles læber: breadcrumbing. Det handler om, at den du er interesseret i, kommunikerer lige nøjagtigt nok til, at du bliver ved og ved.

“Breadcrumbing er når folk kommunikerer gennem sporadisk, ikke-bindende, men gentagende beskeder (eller brødkrummer), som er lige nøjagtigt nok til at holde dig interesseret, men ikke nok til at forsegle aftalen (hvad end den måtte være)”, skriver Jessica Bennet fra The New York Times. ”De tjekker ofte op med romantisk henblik men uden at nogensinde aftale en date”.

Her er fem tegn på, at du er udsat for breadcrumbing.

1. Breadcrumbing betyder, de aldrig laver planer

Brødkrummeren taler altid om at tage med dig i biffen eller tage ud og spise sammen, men der kommer aldrig noget ud af det. ”Lad os tales ved næste uge”, siger den skyldige, men når næste uge så kommer, så er de ikke at se nogle steder. De er også eksperter i rain check. ”Jeg kan ikke nu på lørdag, men jeg har snart mere luft i kalenderen, så kan vi ses!”

2. Når de endelig laver planer, er det ofte et last-minute hook-up.

Vi kender alle godt ”Hey! Vågen?”-beskeden, der typisk popper ind i weekendens sene nattetimer. Det er her, at brødkrummeren prøver at indhente de mange halve aftaler. Personen har gjort dig interesseret med romantiske løfter, og nu prøver de at få fingrene i kagedåsen uden egentligt at have gjort noget for det.

3. De ’mikrokommunikerer’

En brødkrummer vil kontakte dig på sociale medier, men aldrig starte en oprigtig samtale. De svarer på dit Instagram-opslag med en emoji eller et like. De kan også finde på at sende dig en besked med et link eller en meme og så ellers forsvinde fra samtalen. Personen er tydeligvis ikke interesseret i dig, men de har behov for det ego-boost de får, når de oplever, at de altid er relevante for dig.

4. De flirter online, men svarer ikke på tekstbeskeder

Når en person flirter med dig gennem DM (direct messages) og ikke gennem tekstbeskeder, så betyder det, at de sandsynligvis har en anden, men holder dig varm, så de har dig hvor de vil have dig, når det rette tidspunkt kommer. Måske kommer “det rette tidspunkt” aldrig, og de leget i virkeligheden bare med dine følelser.

5. De fortæller dig ikke, hvordan de føler

A sand brødkrummer holder deres følelser skjulte og undgår alle spørgsmål omkring, hvor ”forholdet” er på vej hen. Du skal ikke have det dårligt over, at du kræver nogle svar om jeres ”forhold”. Ifølge Rhonda Milrad, som er skaber af Relationup, så er den bedste måde at håndtere en brødkrummer på at stille dem et direkte spørgsmål. ”Jeg har lagt mærke til, at du kun skriver sent om natten, eller du konsekvent aflyser vores aftaler, så jeg overvejer om det reelt betyder, du ikke ser en mulighed for os?”.

Dating | Et lykkeligt parforhold gør dig fed, bekræfter forskning

Forhold | 10 årsager til, at par som træner sammen, bliver sammen

Kvinder

Kvinder | De 7 største helsemyter for kvinder

Hvad end det er en trendy ny slankekur eller et fitness-program, der bare må prøves, så oversvømmes de sociale medier med nye helsetips for kvinder hver dag. Selvom nogle af de mange råd kan være nyttige, så er der hundredvis af myter, der simpelthen ikke har rod i virkeligheden.

Fra smertefuld sex til hvorvidt det er sværere at blive gravid efter 35, vi går nogle af de mest almindelige myter efter i sømmene.

 

Myte #1: Sex må gerne gøre ondt

Mange kvinder tror, at følelsen af smerte under sex er normalt. Men ifølge den australske læge, Dr. Natasha Andreais, er det langt fra sagen.

”Sex og smerte er ikke en okay kombination. Smerte under sex indikerer, at der er et problem, som normalt kan ordnes ret enkelt”, fortæller hun Body+Soul.

”Fra for lidt forspil eller glidecreme til knas i forholdet, angst eller fysiske lidelser, så er der ofte en årsag. Sex bør være en smertefri legezone”.

 

Myte #2: Det er okay at have svære smerter under menstruation

Nogle kvinder oplever deciderede forstyrrende smerter under deres menstruation. Det siger Dr. Andreadis ikke er almindeligt.

Hun foreslår, at hvis du oplever meget svære smerter, bør du opsøge en gynækolog.

Dr. Andreadis siger også, at alternative behandlingsformer som østlig medicin og naturmedicin også kan hjælpe med mere naturlige behandlingsformer.

 

Myte #3:  Hvis jeg ikke kan blive gravid på den naturlige måde, så vil IVF helt sikkert virke

For kvinder, der har svært ved at blive gravid på den gammeldags måde, er det vigtigt at vide, at IVF (In Vitro Fertilisering) ikke nødvendigvis virker.

Dr. Andreadis forklarer, at succesraten primært afhænger af kvindens alder samt de teknologier, der bliver brugt.

Hun siger, at når et par går gennem IVF, så er det vigtigt, at de kender succesraten på det sted, hvor de får behandlingen, inden de går i gang. På den måde er forhåbningerne ikke for høje.

 

Myte #4: Træning syv dage om ugen er godt for min krop

Uanset hvilke fitnessmål du har, så gør træning alle ugens syv dage dig absolut ingen gavn.

Det skyldes, at kroppen har brug for at hvile, så der kan skabes balance, og kroppen kan reparere sig selv.

”Hvis du overtræner, er der en række hormoner og neurotransmittere, som bliver undertrykte, der kan lede til problemer med din ægløsning”, forklarer Dr. Andreadis.

Hun tilføjer, at hvis du prøver at blive gravid, og du træner så meget, så vil kroppen føle, den er ”for travl” til at kunne blive det.

 

Myte #5: Det er sværere at blive gravid, efter jeg er fyldt 35

Ifølge Best Life Online så behøver kvinder ikke stresse for meget over timing, når de prøver at blive gravide. Selvom kvinder bør være opmærksomme på, hvordan deres kroppe forandres, så er fertilitets-nedtællingen blot en myte.

”Fertilitetsniveauet går ned i takt med din alder, men der er flere studier, der viser, at kvinder over 35 let kan blive gravide”, skriver de.

En undersøgelse de blandt andet refererer til blev foretaget på University of North Carolina School of Medicine. Her undersøgte man kvinder mellem 38-40 og opdagede, at de lige så let kunne blive gravide som yngre kvinder.

 

Myte #6: Jeg tager på i vægt, når jeg rammer overgangsalderen

Nogle kvinder frygter, at udover en ændring i hormonerne, vil overgangsalderen også føre en masse ekstra kilo med sig. Heldigvis er det ikke altid sagen. I virkeligheden føler mange kvinder i overgangsalderen sig faktisk stort set ikke generet af symptomer.

”Overgangsalderen er ikke det samme for hver kvinde. Så ikke alle oplever store ændringer i deres kropsform og vægt. Hvis din vægt begynder at øges, og dit tøj begynder at føles mere stramt om midten, så er det nok nærmere et tegn på, at du skal være mere opmærksom på dine portionsstørrelser og øge din fysiske aktivitet”.

 

Myte #7: Min sexlyst formindskes i takt med jeg ældes

I modsætning til populær tro, så bliver kvinders sexliv ikke kedeligere med alderen.

Selvom overgangsalderen kan påvirke kvinders sexlyst, så oplever hver kvinde denne periode i deres liv helt anderledes.

Best Life Online skriver, ”ifølge Cleveland Clinic, så er der kvinder, der faktisk oplever en forøgelse i deres sexlyst og trang efter overgangsalderen. Og det er ikke kun på grund af, at du ikke længere behøver bekymre dig om uønskede graviditeter”.

 

LÆS OGSÅ:

Sextips | 7 myter om kondomer, der skal aflives

Sex | 6 sexmyter, der skal aflives

Forhold | 10 årsager til at par som træner sammen, bliver sammen

Det kan være svært at have en kæreste! Du kan lide rock, kæresten elsker pop. Når du vil ud med vennerne, vil kæresten allerhelst blive hjemme. Du ved, hvad vi mener! Men når man mødes om den samme passion, kan det være virkelig fantastisk for parforholdet. Ved at træne sammen kan I nemlig ”løfte” jeres kærlighed til et helt nyt niveau. Par som træner sammen, bliver sammen og det er der her 10 årsager til!

1. I har allerede set hinanden være grimme!

Alt er gennemsvedt, og der er blodårer som popper ud i tindingen, når du knokler dig gennem en hårdt træning. Det er en kæmpe fordel i et parforhold, for mens I træner sammen, nedbryder I også illusionerne om, at man altid skal ligne en million.

2. Der er fuld tillid, når din kæreste træner sent!

Hvorfor skulle der ikke være det? Mens alle andre ligger på sofaen, har man frit adgang til enhver maskine og alle de vægte, man kan ønske sig. Plus man kan undgå det der irriterende øjeblik, når en ventende type i træningscentret sniger sig op og spørger “Hvor mange sæt har du tilbage, bro?”

3. Du bliver ikke jaloux, når din kæreste tjekker folk ud i centret!

Hvorfor? Fordi du også selv tjekker dem ud. De andre i centret er nemlig temmelig imponerende, så hvorfor ikke lade sig inspirere af folk der ser godt ud og laver vilde løft? Hårdt arbejde og dedikation fortjener beundring, så hold jer ikke tilbage.

4. I forstår og respekterer hinandens sunde livsstil!

Din besættelse med makroer, madplaner og Tupperware kan måske virke ret uinteressant for andre. Men når du kommer hjem med en ny spændende urt til at krydre kyllingebryst for 10. gang på en uge, forstår din kæreste 100% din entusiasme!

5. I dømmer ikke hinanden, når det handler om snydedage!

Uanset om I planlægger snydedage, drømmer om snydedage eller bare taler om snydedage. For udenforstående kan det virke som en besættelse, at tale så meget om det. Men de forstår det ikke. Når I har snydedage sammen, så behøver ingen at skamme sig!

6. Du ved, at din kæreste elsker dig som du er!

I tilbringer en stor del af jeres tid sammen i træningscentret, så det er lige meget med lækkert hår, makeup eller nystrøgne skjorter. For det er personligheden (og musklerne under tøjet), der betyder mest for jer!

7. I bruger lige meget tid foran spejlet!

Når I tjekker jeres muskler ud i spejlet, gør I det sammen. Det er en kæmpe fordel, når kæresten tilbyder at dokumentere dine fremskridt til Instagram og samtidig komplimentere dine bedrifter – med mindre de selvfølgelig selv er i gang med at tage selfies af deres egne bedrifter i stedet!

8. Fødselsdags- og julegaver er en no-brainer!

Har nogen sagt træningsudstyr? Eller hvad med en masse proteinpulver? Nye hovedtelefoner? Eller en anden fitness-gadget? Du behøver aldrig igen bekymre dig om at få et par strømper i julegave, medmindre det selvfølgelig er trænings-strømper, og så er det helt fint!

9. I kan flytte et helt hus sammen!

Hvordan? Fordi I begge er hardcore bæster, der har styrken til at flytte hvad som helst sammen! I løfter alligevel meget mere end alle jeres venner, så hvorfor i alverden skulle de bruge tid på jeres flytning, når I snildt kan klare den selv? Dig og kæresten, fifty-fifty, dét er ligestilling!

10. Lad os endelig ikke glemme den super gode sex!

Træning giver mere styrke, udholdenhed og selvtillid. Du ved hvad din krop er i stand til, så hvorfor ikke nyde godt af fordelene andre steder end i træningscentret? Tag den energi med ind i dobbeltsengen – alt det I kan gøre med og ved hinanden, er bare endnu en god grund til at holde fast i forholdet!

LÆS OGSÅ: 

Forhold | Folk der er venner med deres ekskærester er måske psykopater, viser et nyt studie

Sex og dating | 5 ideer til en aktiv vinterdate!

Forhold | Folk der er venner med deres ekskærester er måske psykopater, viser et nyt studie

Kan vi forblive venner, med den person som vi tidligere har været dybt forelsket i? Hvis du er, så er det måske et tegn på, du er psykopat.

Det er et spørgsmål, vi alle har stillet os selv på et tidspunkt. Ligesom det er svært at gå fra vennezonen ti kærester, så kan det omvendt også være svært at forblive venner, når forholdet er endt. Følelsen af kærlighed og at være elsket er jo den bedste følelse. Og du elsker denne person uden forbehold, og gerne vil at de er glade. Uanset om det er med dig eller ej. Ideen lyder jo så ren og romantisk i teorien. Men er det virkelig muligt?

Selv hvis er muligt, ville det så ikke lede til problemer senere? Er du desuden klar til at ofre dig, for at vedligeholde et forhold med en person, som fyldte meget i dit liv engang, men endte med at skuffe eller bedrage dig?

Og hvis vi vender situationen om, ville du så kunne acceptere et venskab med en person, som elsker dig, eller vil det føles som om, at man udnytter nogen. Er det ikke bare et desperat forsøg på at forblive i et forhold, som ellers havde nået sin ende? Og sidst men ikke mindst, er det at forblive venner med en eks overhovedet normalt?

Ifølge en nylig undersøgelse, så viser det sig, at hvis din eks-parter gerne vil være venner med dig, efter forholdet er endt, så kan det være, de har nogle seriøse personlighedsproblemer. Mere specifikt, så siger videnskaben, at en eks, der prøver at forblive venner, måske er psykopat. Her er hvorfor:

Samme karakteristika som psykopater

Undersøgelsen, som blev udført af forskere ved Oakland University, analyserede personlighedsegenskaberne hos 861 mennesker og deres tidligere forhold. Deltagerne skulle også svare på spørgsmål om de forhold, de havde under selve undersøgelsen, og hvis de havde bevaret venskaber med deres ekskærester. Derefter gav forskerne dem et spørgeskema, til formål at bestemme narcissistiske, psykopatiske kvaliteter.

Ifølge resultaterne af forskningen viste det sig, at de der havde personlighedskarakteristika som dem, der blev fundet i psykopater, havde større sandsynlighed for at være i kontakt med en ex-partner – af flere bekymrende grunde. Psykopati er faktisk en form for antisocial personlighedsforstyrrelse.

Det er et psykologisk begreb, der ofte bruges til at omtale personer, der besidder personlighedstræk, som er typiske for narcissister og sadister. Egenskaber, som afslører egoisme eller en mangel på empati.

Normalt kan alle mennesker udvise egoisme eller handle på en mere forbeholdt måde. Men psykopater viser oftere en ekstrem form af disse to træk – et tegn på, at deres handlinger er rent selvmotiverede.

Psykopater er også kendt for deres evne til at anvende falsk charme. Det er ofte nemt for dem at fortsætte med strategiske “forhold” med en ex længe efter at det nuværende forhold er afsluttet. Det gør de, så de kan fortsætte med at høste fordele. Ifølge forskningen var psykopater mere tilbøjelige til at holde sig tæt på deres ekser, fordi sidstnævnte stadig kunne give dem ting som sex, penge eller information.

Desuden har de fleste psykopater en fælles karakteristika – de kan ikke holde ideen ud, om deres eks i et forhold med en anden. Det er en anden god grund til at bruge deres charme og venlighed mod den tidligere partner, til at overtale dem mod at forblive venner. På den måde kan det være lettere for psykopaten at manipulere og måske ødelægge den anden persons lykke.

Det er ikke alle tilfælde

Som svar på disse oplysninger fremsatte Dr. Paulette Sherman, en psykolog og forfatter af ‘Dating from the Inside Out’, følgende udtalelse:

“Dating er svært nok, uden at vi alle behøver tænke på, at hver gang din eks ønsker at forblive venner, at det betyder de har psykopatiske tendenser eller motivationer i tankerne. Når det er sagt, er det et interessant fund, at det peger på nogle folks hensigter for at fortsætte i et forhold. De kan være interesserede i kun at gøre det af egoistiske årsager som fortsat adgang til sex, informationer eller andre praktiske fordele. De tænker måske ikke på den følelsesmæssige indvirkning, det kan have på deres eks”.

Dr. Sherman anbefaler dog ikke at acceptere alle dine exes som psykopater:

“Når det så er sagt, så har jeg set, at nogle klienter vælger at forblive venlige med deres eks af normale og endda altruistiske grunde. Disse klienter ønsker det bedste for deres ex, de nyder deres selskab, og de ved hvordan de skal have klare og sunde grænser for at være venner og ikke at have sex eller have urimelige krav. Mange gange er de ikke tiltrukket af hinanden, de er begge i andre forhold, og de respekterer de respektive partnere. Dette er ikke altid en nem ting at gøre, men det kan ske, og det er vigtigt ikke at tro, at alle ekskærester, der ønsker at forblive venner, har psykopatiske tendenser eller motivationer”.

Men hvis din tidligere partner stadig prøver at vedligeholde en tæt forhold med dig og alle deres andre ekskærester, så kan det virke lidt for venligt og ærligt. Hvis det er tilfældet, bør du kigge nærmere på, om der måske er nogle underliggende grunde til, at de stadig gerne vil have dig i deres liv.

LÆS OGSÅ:

Dating | Et lykkeligt parforhold gør dig fed, bekræfter forskning

5 af de underligste seksuelle lidelser, mænd kan opleve

Dating | Den effektfulde strategi kvinder bruger til at tiltrække mænd

Dating | Et lykkeligt parforhold gør dig fed, bekræfter forskning

Der er noget om snakken, når man siger, at folk i forhold bliver lidt rundere om hofterne når de får kærester på. Nu er der faktisk lavet undersøgelser, der også beviser det.

Hvis du er gift eller har været i et længevarende forhold, så er der garanteret nogen, der har små-joket om vægtforøgelsen de har oplevet indenfor de første par år eller ti. Nogle mennesker siger, det er på grund af rutine. Andre siger, de spiser (og snacker) mere. Andre siger, at fitness ikke bliver prioriteret så højt.

Hvad end grunden er, så besluttede et hold forskere at undersøge, om vægtøgning i parforhold var en rigtig ting – og det er det åbenbart. Indenfor de sidste par år, har der især været to undersøgelser, der viser, at din hjerteudkårne kan føre til ekstra kilo på vægten, og de tilsvarende kærlighedshåndtage, der beviser det!

Kan tilfredshedsfaktor i parforhold forudsige vægtøgning?

https://youtu.be/M_9BKthnp00

Nogle tror det kan, mens andre ikke er helt overbeviste. Tidligere research antyder til, at folk, som er glade og tilfredse i deres parforhold, generelt er sundere. Med andre ord; glad viv, lykkeligt liv, som er den direkte danske oversættelse af det amerikanske ordsprog happy wife, happy life. Forskere kalder dette for health regulation model (HRM).

Tilfredshedsfaktor

Men i juli 2013 deltog forskere fra Southern Methodist University i Dallas 169 nygifte par på deres ægteskabelige rejser i fire år og fandt noget, der faktisk er stik modsat. Ægtefællerne delte I løbet af undersøgelsen oplysninger til forskerne otte gange om deres:

 • Højde
 • Vægt
 • Tilfredshed i ægteskabet
 • Stressniveau
 • Skridt mod skilsmisse

I kontrast til HRM, viste denne undersøgelse at være mere korrekt, når det kom til vægtøgning blandt parterne. Denne nye mating market model (MMM) viser, at folk, som er mindre tilfredse i deres forhold er mere tilbøjelige til at prøve at komme af med de ekstra kilo. Forskerne mener, at dette skyldes, at de har en lyst til at tiltrække en potentiel ny partner. Det betyder, at ægtefæller, der er tilfredse i deres forhold faktisk er mindre tilbøjelige til at passe på kiloene, da de ikke har trang til at finde en ny partner. De er indtil videre glade og tilfredse med situationen i deres forhold.

”Tilfredshed er positivt associeret med vægtøgning”, siger ledende forsker Andre Meltzer. ”Ægtefæller, der generelt er mere tilfredse, har det med at tage mere på i vægt, mens ægtefæller, der er mindre tilfredse, tager mindre på”.

I begyndelsen af undersøgelsen havde mændene en svag overvægt i deres BMI på 26%, mens kvinderne lå sundt med en BMI på 23%.

“For hver enhedsforøgelse af tilfredsheden, der blev fundet, enten af personen eller partneren, skete der en gennemsnitlig stigning på 0,12 i BMI hvert halve år,” siger Meltzer.

Gladere i forholdet, tungere på vægten

En anden undersøgelse, der varede i 10 år, blev publiceret februar 2018 i PLOS One, og indsamlede data fra 15.001 australiere. Forskerene ville undersøge, om folk i forhold virkelig var mere tilbøjelige til at tage på i vægt (og potentielt ende med at blive direkte fede), end folk, der var single.

Set fra et fugleperspektiv, fandt ledende forsker, Stephanie Schoeppe, og hendes team ud af, at singler havde en gennemsnitlig vægtøgning på 1,8 kg om året, hvor folk i forhold kunne bryste sig med 5,8 kg. Men hvorfor hænger et sådan sammen?

Interessant afslører dataene fra 2005-2014, at selvom folk i parforhold ryger mindre, drikker mindre alkohol, ser mindre tv og spiser mindre fastfood end singler, så vejer de stadig mere. Schoeppe fortæller også, at ikke skulle date og konstant bekymre sig om at være tiltrækkende kan påvirke til vægtøgning i parforhold.

”Når par ikke har behovet for at være attraktive og slanke for at tiltrække en partner, føler de sig måske mere bekvemme ved at spise mere, eller spise madvarer, der er høje på fedt og sukker. Når parrene får børn, så har de en tendens til at spise børnenes rester eller snacks”.

Der er selvfølgelig mange faktorer, der spiller ind, når man skal bestemme årsagen til ens vægtøgning. Uanset om single eller i forhold. Dette kan inkludere:

 • Stress
 • Spise- og drikkevaner
 • Mængden af daglig fysisk aktivitet
 • Hverdagsvaner (såsom siddende job, transport, masser af tv m.m)

Hvad end der er roden til denne tendens, er det vigtigt, især for par, at skabe et miljø, der kultiverer en sundere livsstil. Det kan virke som en udfordring, men det vil højst sandsynligt øge ikke blot levetiden på dit forhold, men også dit liv.

LÆS OGSÅ:

Onlinedating | 8 tips fra rigtige kvinder til, hvad du skal gøre og ikke gøre

Dårlig ånde | Denne simple ingrediens kurerer dårlig ånde

Disse 10 ting, som kan sabotere dit sexliv, bør holde øje med

Krop | Gæt hvad denne madvare kan gøre ved en helt bestemt kropsdel

Vil du havde en større penis, uden at skulle under kniven? Hvis du inkorporerer denne fødevare i din kost, kan det være med til at din pik naturligt vokser.

 

Tidligere undersøgelser viser, at mange kvinder stort set er ligeglade med størrelsen på din penis. Men på trods af det, så er det naturligt for mange mænd at føle sig selvbevidste, når det kommer til størrelsen på snablen dernede. Det kan måske have mere at gøre med vores sammenligninger med andre mænd i omklædningsrummet, end vores præstationer i soveværelset.

En undersøgelse foretaget af University of Kentucky afslører, at 45% af fyre ønsker, at de var mere veludrustede. På internettet findes der utallige pop-up reklamer, der lover dig en større og brunstigere penis med diverse piller og indsprøjtninger, og oftest er vi skeptiske overfor dem alle. Men findes der andre måder, hvor på man kan få en større penis uden at skulle under den kirurgiske kniv? Åbenbart kan indtagelse af de rigtige fødevarer skubbe dig i den rigtige retning.

Vi skal kigge i havene

Østers er velkendte for at være et afrodisiaka. Hvis du skyller en masse af dem ned, kan det dig de nedre regioner et ordentlig boost. Ved et tidligere møde afholdt af American Chemical Society, afslørede forskere, hvordan dette bløddyr kan hjælpe dig med en bedre følelse i sengen. Undersøgelsen fandt frem til, at østers indeholder flere aminosyrer, der aktiverer øgede niveauer af sexhormoner,

George Fisher er professor i kemi ved Barry University. ”Jeg er forundret. Jeg har været en videnskabsmand i 40 år, og min research har aldrig genereret så stor interesse som for netop dette”, fortæller han. ”I århundrede har gammel ammestuesnak fortalt, at spiser man rå bløddyr – specifikt østers – vil det stimulere din libido. Men der har endnu ikke været nogen videnskabelig forklaring på, om det forekommer. Og i så fald, hvorfor. Vi tror, vores undersøgelse er det første videnskabelige bevis, som vil holde i retten”.

Når undersøgelsen viser, at denne fødevare styrker din libido, så virker det også til, at den kan give dig mere kraftfulde erektioner. Østers indeholder zink, hvilket er en kæmpe ingrediens, der findes i penis-forlængende og -forbedrende supplementer. Mineralet hjælper dig også med en sundere prostata og giver dig øget sædproduktion. Researchen er stadig i startfasen, så før der findes flere endegyldige svar, bør du undersøge de forskellige supplementer der findes.

Andre virkemidler

Dog findes der også nogle ret nemme tricks til, hvordan din penis kan se større ud, uden at du skal gøre så meget. Prøv disse tre råd:

 1. Trim dine hår – hvis din pik er begravet i en stor skov af kønsbehåring, så kan den faktisk se mindre ud, end den faktisk er.
 1. Tab vægt – Når ølvommen hænger over din penis, kan det give illusionen af, at din pik er mindre.
 1. Bliv fit – Selvom dette sidste trick ikke just gør pikken længere, så er det en god idé at komme i form. En fit krop får dig ikke blot til at føle dig mere attraktiv, men det vil også forbedre dit sexliv.

LÆS OGSÅ:

Her er den perfekte penis – ifølge 105 kvinder

7 ting, din slappe erektion fortæller dig

Sextips | Hvad du skal gøre, hvis du er for veludrustet

Klamydia

Klamydia | Her er de symptomer, du ikke bør ignorere

Klamydia er en af de mest almindelige former for seksuelt overførte infektioner i Danmark. Men kender du til symptomerne?

 

Klamydia er en seksuelt overført infektion (SOI) der kommer fra en lille bakterie ved navn chlamydia trachomatis.

Det er den mest almindelige SOI i Danmark og resten af Nordeuropa, og tallet af ramte vokser sig større år efter år. Et af de største problemer er, at klamydia ofte bliver refereret som den ”stille sygdom”, fordi den let kan spredes uden nogle former for tydelige symptomer. Hvis nogle symptomer dukker op, så opstår de normalt mellem en til tre uger efter infektionen fandt sted.

Men hos både mænd og kvinder kan symptomerne forsvinde efter blot få dage. Derfor er det ekstremt vigtigt at kende advarselstegnene, man skal holde øje med og få regelmæssige check-ups hos lægen.

Vi har tidligere besvaret nogle af dine mest pinlige seksuelle sundhedsspørgsmål, og her afslører vi de mest almindelige symptomer på klamydia hos mænd og kvinder. Husk, at hos FitnessNord beskæftiger vi os med trivsel og sundhed på alle planer.

 

Symptomer hos kvinder

Mindst 70% af kvinder med klamydia oplever overhovedet ingen symptomer. Hvis de endelig får symptomerne, så er de mest almindelige blandt disse:

 1. Smerte under vandladning
 2. Usædvanlig udflåd fra vagina
 3. Smerte i maven eller bækkenet
 4. Smerte eller blødning under sex
 5. Blødning efter sex
 6. Blødning mellem menstruationscyklusser
 7. Kraftigere menstruation end normalt

Hvis klamydia efterlades ubehandlet, kan det spredes til livmoderen og forårsage en alvorlig tilstand i form af underlivsbetændelse. Dette er en væsentlig årsag til ektopisk graviditet og infertilitet hos kvinder.

 

Symptomer hos mænd

Mindst halvdelen af alle mænd med klamydia bemærker heller ikke nogle symptomer. Hvis de får symptomer, er de mest almindelige:

 1. Smerte ved vandladning
 2. Hvid, skyet eller vandig udledning fra penissens spids
 3. Brænding eller kløe i urinrøret (røret, der fører urinen ud af kroppen)
 4. Smerter i testiklerne

Hvis klamydia efterlades ubehandlet, kan infektionen forårsage hævelse i bitestiklen (det rør, der fører sæden fra testiklerne) og testiklerne. Dette kan påvirke din fertilitet.

Hvis du oplever nogle af disse symptomer, skal du besøge din praktiserende læge, kønssygdomsklinik eller dit lokale hospitals afdeling for seksuelt overførte sygdomme så hurtigt som muligt.

Selvom du ikke har symptomer, skal du regelmæssigt kontrolleres, hvis du er seksuelt aktiv. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at alle under 25 bliver testet for klamydia en gang om året, eller hver gang du har en ny partner.

Testene for klamydia er blevet meget mere enkle, end de engang var. En test kan tages, hvor en bomuldssnip forsigtigt tørrer over de områder på, der kan være under risiko for infektion. Du kan også urinere i en beholder, som vil blive sendt til test, hvor du efterfølgende vil få resultatet.

 

LÆS OGSÅ:

Mandepatter | Hvad er det, og hvordan slipper du af med dem?

5 af de underligste seksuelle lidelser, mænd kan opleve

Sexfacts | 3 bivirkninger ved sex, du garanteret ikke kendte