Sexfacts | 3 bivirkninger ved sex, du garanteret ikke kendte

Her er to nye undersøgelser og et, mildest talt bizart, tilfælde af sexbivrkninger, som du bør læse for at tro.

 

Uanset om du har et forfærdeligt engangsknald, eller det drejer sig om sex med en kæreste, du har haft længe. Du kender nok til de almindelige bivirkninger, der kan ramme dig og din partner i sengen. Eller gør du nu det? Ud over uønskede seksuelt overførte sygdomme, mærkelige væsker og lyde og urinvejsinfektioner er der mindre kendte symptomer – gode og dårlige – som både mænd og kvinder kan opleve post-sex. Tag et kig på disse tre tilfælde. Vi vil næsten vædde med, at du ikke har hørt om dem før.

1. Forhøjet lugtesans

Vi lægger hårdt ud med denne sjove kendsgerning: Når får en orgasme, frigiver din krop et hormon kaldet prolaktin, som får stamcellerne i hjernen til at udvikle nye neuroner i lygtepæren (den del af din hjerne, der håndterer lugt). I en ny undersøgelse offentliggjort i Biological Psychology registrerede forskere forhøjede niveauer af prolaktin hos mænd og kvinder efter at have engageret i enten onani eller sex. Størrelsen af prolaktin-forøgelse efter sex var 400% større, end hvis det blot var onani.

2. Post-sex mild depression

Efter sex oplever du sandsynligvis følelser, der er relaterede til eufori, afslapning og måske endda søvnløshed. Men for nogle kvinder er “post-sex depression” det uheldige kølvand, ifølge nyere forskning publiceret i Sexual Medicine. Postcoital dysphoria er det engelske navn på den kvindelige seksuelle dysfunktion, og forskere siger, at den er karakteriseret ved “tåreladet følelse, følelse af melankoli eller depression, angst, oprevethed eller aggression efter samleje”.

Forskerne bad 230 kvindelige universitetsstuderende om at gennemføre en onlineundersøgelse, hvoraf 46 procent indrømmede at opleve PSD-symptomer mindst en gang i deres levetid. Undersøgelsen viste, at lidt over fem procent havde oplevet PSD-symptomer indenfor de sidste fire uger før undersøgelsen fandt sted.

Hav det i tankerne, næste gang du bare føler trang til at rulle over og sove efter sex.

3. Sex, der blæser både hoved og hukommelse om kuld

I nogle tilfælde kan sex være hjernedødt godt – i andre tilfælde bare glemsomt. I dette særlige tilfælde var det begge. Journal of Emergency Medicine offentliggjorde en rapport fra en kvinde, der dukkede op på Georgetown University Hospital, som ikke kunne huske noget som helst fra de sidste 24 timer eller genkende nogle detaljer i de seneste minder, hun havde haft. Det eneste, som hun huskede var, at hendes hukommelsestab begyndte kort efter, at hun havde sex med sin mand.

Hun oplevede transient global amnesia (som kan oversættes til forbigående global amnesi). Det en sjælden tilstand, hvor ens hukommelse pludselig, men midlertidigt, forsvinder helt. Denne tilstand er utrolig sjælden og påvirker kun tre til fem personer per 100.000 mennesker hvert år. Sex, og andre fysisk anstrengende aktiviteter, kan forårsage det, men forskerne er dog ikke helt sikre på hvorfor. Mennesker med forbigående global amnesi har ingen bivirkninger (bortset fra det midlertidige bortfald), og deres hukommelsesproblemer vender sig normalt om, på så lidt som nogle få timer.

LÆS OGSÅ: 

Onani | 10 gode grunde til, at du skal onanere noget mere

5 af de underligste seksuelle lidelser, mænd kan opleve

Sex-hemmeligheder | 7 ting, der tænder kvinder af i sengen

UGENS TILBUD HOS FITNESSNORD

Ugens tilbud hos Fitnessnord

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *