Kvinder

Kvinder | De 7 største helsemyter for kvinder

Hvad end det er en trendy ny slankekur eller et fitness-program, der bare må prøves, så oversvømmes de sociale medier med nye helsetips for kvinder hver dag. Selvom nogle af de mange råd kan være nyttige, så er der hundredvis af myter, der simpelthen ikke har rod i virkeligheden.

Fra smertefuld sex til hvorvidt det er sværere at blive gravid efter 35, vi går nogle af de mest almindelige myter efter i sømmene.

 

Myte #1: Sex må gerne gøre ondt

Mange kvinder tror, at følelsen af smerte under sex er normalt. Men ifølge den australske læge, Dr. Natasha Andreais, er det langt fra sagen.

”Sex og smerte er ikke en okay kombination. Smerte under sex indikerer, at der er et problem, som normalt kan ordnes ret enkelt”, fortæller hun Body+Soul.

”Fra for lidt forspil eller glidecreme til knas i forholdet, angst eller fysiske lidelser, så er der ofte en årsag. Sex bør være en smertefri legezone”.

 

Myte #2: Det er okay at have svære smerter under menstruation

Nogle kvinder oplever deciderede forstyrrende smerter under deres menstruation. Det siger Dr. Andreadis ikke er almindeligt.

Hun foreslår, at hvis du oplever meget svære smerter, bør du opsøge en gynækolog.

Dr. Andreadis siger også, at alternative behandlingsformer som østlig medicin og naturmedicin også kan hjælpe med mere naturlige behandlingsformer.

 

Myte #3:  Hvis jeg ikke kan blive gravid på den naturlige måde, så vil IVF helt sikkert virke

For kvinder, der har svært ved at blive gravid på den gammeldags måde, er det vigtigt at vide, at IVF (In Vitro Fertilisering) ikke nødvendigvis virker.

Dr. Andreadis forklarer, at succesraten primært afhænger af kvindens alder samt de teknologier, der bliver brugt.

Hun siger, at når et par går gennem IVF, så er det vigtigt, at de kender succesraten på det sted, hvor de får behandlingen, inden de går i gang. På den måde er forhåbningerne ikke for høje.

 

Myte #4: Træning syv dage om ugen er godt for min krop

Uanset hvilke fitnessmål du har, så gør træning alle ugens syv dage dig absolut ingen gavn.

Det skyldes, at kroppen har brug for at hvile, så der kan skabes balance, og kroppen kan reparere sig selv.

”Hvis du overtræner, er der en række hormoner og neurotransmittere, som bliver undertrykte, der kan lede til problemer med din ægløsning”, forklarer Dr. Andreadis.

Hun tilføjer, at hvis du prøver at blive gravid, og du træner så meget, så vil kroppen føle, den er ”for travl” til at kunne blive det.

 

Myte #5: Det er sværere at blive gravid, efter jeg er fyldt 35

Ifølge Best Life Online så behøver kvinder ikke stresse for meget over timing, når de prøver at blive gravide. Selvom kvinder bør være opmærksomme på, hvordan deres kroppe forandres, så er fertilitets-nedtællingen blot en myte.

”Fertilitetsniveauet går ned i takt med din alder, men der er flere studier, der viser, at kvinder over 35 let kan blive gravide”, skriver de.

En undersøgelse de blandt andet refererer til blev foretaget på University of North Carolina School of Medicine. Her undersøgte man kvinder mellem 38-40 og opdagede, at de lige så let kunne blive gravide som yngre kvinder.

 

Myte #6: Jeg tager på i vægt, når jeg rammer overgangsalderen

Nogle kvinder frygter, at udover en ændring i hormonerne, vil overgangsalderen også føre en masse ekstra kilo med sig. Heldigvis er det ikke altid sagen. I virkeligheden føler mange kvinder i overgangsalderen sig faktisk stort set ikke generet af symptomer.

”Overgangsalderen er ikke det samme for hver kvinde. Så ikke alle oplever store ændringer i deres kropsform og vægt. Hvis din vægt begynder at øges, og dit tøj begynder at føles mere stramt om midten, så er det nok nærmere et tegn på, at du skal være mere opmærksom på dine portionsstørrelser og øge din fysiske aktivitet”.

 

Myte #7: Min sexlyst formindskes i takt med jeg ældes

I modsætning til populær tro, så bliver kvinders sexliv ikke kedeligere med alderen.

Selvom overgangsalderen kan påvirke kvinders sexlyst, så oplever hver kvinde denne periode i deres liv helt anderledes.

Best Life Online skriver, ”ifølge Cleveland Clinic, så er der kvinder, der faktisk oplever en forøgelse i deres sexlyst og trang efter overgangsalderen. Og det er ikke kun på grund af, at du ikke længere behøver bekymre dig om uønskede graviditeter”.

 

LÆS OGSÅ:

Sextips | 7 myter om kondomer, der skal aflives

Sex | 6 sexmyter, der skal aflives

UGENS TILBUD HOS FITNESSNORD

Ugens tilbud hos Fitnessnord

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *