7 ting, din slappe erektion fortæller dig

Går du pludselig i stå? Her er nogle grunde til, at din penis måske lider i sengen.

 

Så du er endelig halvvejs igennem forspillet med en halvnøgen partner, og pludselig indser du, at din penis flager på halvmast og tager sin søde tid for at opnå sit fulde potentiale.

Du panikker. Det er som en af ​​de drømme, hvor du sidder fast i et forfærdeligt post-apokalyptisk scenario, hvor dine fødder er cementeret til jorden, som om dommedagen er forestående. Begge er mareridtsscenarier. Forskellen er, at en af ​​disse mareridt involverer en skuffet halvnøgen partner.

Der kan være en række grunde til, at lillemanden bliver blød. Den styrke og kraft, der engang karakteriserede dine erektioner, kan skifte på grund af hormonelle ubalancer. Blandt andet forårsaget af vægtforøgelse eller stress. Du er dog ikke alene – en 2013-studie udgivet i Journal of Sexual Medicine viste, at en ud af fire patienter, som søger hjælp til erektionsproblemer, er under 40 år. Og du kan vende dine erektionsproblemer helt uden medicin – blot ved at ændre din livsstil.

 

Husk, hvis dette kun er første eller anden gang, du ikke har rejst raketten, må du ikke svede over det. Men hvis dine affyringsproblemer vedvarer, og grunden til dem er ikke indlysende, er det tid til at se en læge.

Her er 7 af de mest almindelige årsager til, at du får jernhård rejsning:

 

1. Du er seriøst stresset

Stress er den største erektion-morder blandt yngre mænd. Det er svært at få gng i banditten, når din fulde opmærksomhed langsom skifter fra sex, sex og mere sex til de truende deadlines på arbejdet. Hvis du ikke kan identificere større og tydelige stresspunkter, såsom et nyt job eller en uventede pengeproblemer, så bør du kigge på dit forhold. Ifølge en undersøgelse fra 2006, der blev offentliggjort i Journal of Nervous and Mental Disease, er “intern” stress, som er stress, der stammer fra parforhold, mere tilbøjeligt til at hæmme dit seksuelle liv end “ekstern” stress.

 

2. Du er et nervevrag

Første gang du har en mindre end perfekt erektion, kan det straffe dine fremtidige sex-kapader. Det hedder præstationsangst, og det er en ond cirkel. Hvis rådgivning eller terapi ikke er i dit budget, skal du prøve at træne. Luk pusten ud træningscenteret, ryd dit sind med noget yoga og få stressniveauet ned med et løbetur. Uanset hvad, så kan fysisk aktivitet udenfor sengen gøre dig godt – både mentalt og fysisk. Som en bonus forstærker du din cirkulation, hvilket er absolut nødvendigt for en jernhård erektion. Bryd stigmaet og tal også med din kæreste om det. Trælse og uheldige ting sker i løbet af sex – tal om det, grin af det, og kom over det.

 

3. Du drikker ikke alkohol

Du har sikkert hørt, at moderat indtagelse af vin kan være godt for dit hjerte. Men det gør faktisk også underværker for din penis. Ifølge en undersøgelse fra 2009 i Journal of Sexual Medicine, er mænd, der regelmæssigt drikker alkohol mindre tilbøjelige til at opleve impotensproblemer end mænd, der ikke drikker. Efter forskere havde tilpasset for alder, kardiovaskulære sygdomme og rygning, var forskellen faktisk på hele 25-30% for fyre, der drak 1-20 genstande om ugen, i forhold til fyre, der ikke drak. Meeeeeen så heller ikke mere. For meget alkohol kan nemlig let ødelægge dine erektion helt. (Mere om det om et øjeblik).

 

4. Du drikker ALT for meget alkohol

”Whisky dick” er vist et problem de fleste mænd har oplevet på et eller andet tidspunkt. Og whisky dick er jo ikke lige frem svaret på et sundt sexliv. Alkohol er et depressionsmiddel i centralnervesystemet, hvilket betyder, at det sænker alt ned – herunder også blodgennemstrømning til din penis. En undersøgelse fra 2007, i Indian Journal of Psychiatry, viste, at tung druk øger risikoen for seksuel dysfunktion, herunder tidlig sædafgang, lav seksuel lyst og impotens. Forskerne studerede 100 mænd med alkoholafhængighed og oplevede at 72 af dem havde en eller flere typer seksuelle problemer.

Men der er nogle gode nyheder: En undersøgelse fra 2011, fra British Journal of Urology International, viste, at mænd, som med succes stoppede rygning, oplevede forbedrede erektioner. De var også hurtigere om at nå seksuel ophidselse, end de havde før de kvittede smøgerne.

 

5. Du taber dit hår

Eller rettere forsøger du at beholde det, der er tilbage af dit tynde og svindende hår ved at tage det receptpligtig lægemiddel finasterid (almindeligvis markedsført som Propecia). Lægemiddelstyrelsen advarer at finasterid kan forårsage seksuelle bivirkninger, herunder tab af seksuel lyst, manglende evne til at ejakulere og vanskeligheder med at nå orgasme. En undersøgelse fra 2012, i The Journal of Sexual Medicine, tyder på, at disse seksuelle bivirkninger kan vare i årevis. Du bør dog tage disse resultater med et gran salt – undersøgelsen havde en lille prøvestørrelse på kun 54 mænd, mens en undersøgelse fra 2003 (med en større prøvestørrelse på 3.040 mænd), i Urology Gold Journal, viste, at de seksuelle bivirkninger af finasterid kun varede i et år.

Bundlinjen: Hvad der er i står medicinskab kan påvirke dine erektioner. Andre lægemidler du bør holde øje med, omfatter stoffer, der sænker blodtrykket, antidepressive og muskelafslappende midler.

 

6. Du tipper vægten lidt for meget

Fedme er en anden alt for almindelig årsag til impotens blandt yngre mænd. Det er ikke kun “at være ovevægtig”, der skader dine erektioner. Det er også bivirkningerne fra overvægt, som hormonel ubalance (fedt producerer østrogen), diabetes, forhøjet blodtryk og hjertesygdomme. Svaret her er enkelt: Tab dig og kom i form. Mangler du inspiration til en sund kost? Tjek vores guide til disse 6 billige madvarer, der hjælper med at bekæmpe mavefedt!

 

7. Dit testosteronniveau er for lavt

Hvis det ikke kun er dine erektioner, der tager et styrtdyk, men også din sexlyst, bør du få en læge at tjekke, hvordan dine testosteronniveauer ligger. Et lavt testosteronniveau er mere almindeligt, end du måske tror, og det kan være et resultat af aldring, for lidt søvn, dårlig kost og vægtøgning. Der er masser af naturlige måder at øge din testosteron på, men det første skridt er at få taget nogle blodprøver, så du kan udarbejde en plan med din læge. Se vores guide til testosteron-boostere her.

 

LÆS OGSÅ:

Sex før træning | Er det godt eller skidt for din træning?

Sex som workout | Tæller sex som workout?

 

Acai pulver | Superfrugten der har det hele

UGENS TILBUD HOS FITNESSNORD

Ugens tilbud hos Fitnessnord

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *