Disse 10 ting, som kan sabotere dit sexliv, bør holde øje med

 

Der var engang en gang, hvor du var klar til at hoppe i kanen, så snart din partner sagde ordet ”sex”. Nu virker det mere som om, at din sexlyst helt er forsvundet.. Den liderlige fyr, du plejede at være er nu væk. Selvom det kan være lidt alarmerende, er der ingen grund til at gå i panik. En lav sexlyst påvirker os alle i ny og næ, og der er normalt en logisk årsag til det, som er ret let at rette op på. Det kan dog være, den ikke virker så indlysende for dig, så derfor har vi lavet en liste over de 10 mest almindelige årsager til, at du mangler krudt i kanonen. Læs med her, for at finde ud af om en af dem er grunden til din manglende libido – og hvordan du retter op på det!

 

1. Du har skippet din træning

Når du regelmæssigt træner, så har du det også bare meget bedre med din krop. Når du tværtimod dropper din træning lidt for ofte, kan det have den modsatte effekt – selv hvis dine grunde til at skippe træningen er helt legitime. ”Din krop har en stort betydning for, hvordan du både føler og opfører dig seksuelt. Når du føler dig forfrisket af din træning og mere tilfreds med din krop, så er du også mere tilbøjelig til at både indlede og nyde sex med din partner mere”, fortæller sexolog Terri Orbuch til Muscle & Fitness.

 

2. Du er smadret

Det kan være svært at tro, men den bedste måde at komme i humør på før din næste date har intet at gøre med din Pornhub-konto. Skrot dine ”filmvaner” på de sene aftentimer, og få lidt ekstra tid med din dyne i stedet. En undersøgelse foretaget af National Heart, Lung og Blood Institute afslørede, at søvnmangel faktisk kan sænke testosteron-niveauet, som er afgørende inden for din sexlyst, med op til 15%. Testosteron er desuden også afgørende for at øge styrke, muskelmasse og knogletæthed – desto mere grund til at sigte efter minimum syv timers ordentlig søvn hver nat.

 

3. Du har været lidt for ofte igennem drive-thru

Mærkeligt, men sandt: Din fastfoodvaner kan være skyld i dit ikke-eksisterende sexliv. Ikke nok med at den store mængde fedt og salt i den fedtede mad kan mindske blodgennemstrømningen, hvilket gør det vanskeligere for dig at få jern på, så kan det også få dig til at føle dig oppustet og dehydreret – To ting, der ikke just giver dig lysten til at strippe ned. Kødet, der bliver brugt til fastfood-burgere er fyldte med ftalater, som er et kemikalie, der bruges til at fremstille transportbånd og andet udstyr i fødevarefabrikker, fortæller en rapport. Hvorfor er det vigtigt i denne sammenhæng? En undersøgelse blandt kvinder viste en sammenhæng mellem ftalat-metabolit-koncentrationer og manglende sex-lyst. Hvis en kvindes sexlyst er negativt påvirket af kemikaliet, er det ikke et stort spring at antage, at mænd kan opleve lignende negativ effekt. Spil det sikkert ved droppe fastfood, og hold dig i stedet til noget sund.

4. Du trækker dine hår ud af stress

Det superbelastede arbejdsprojekt giver ikke bare søvnløshed og ødelægger din appetit – det kan også dræbe din sexlyst. “Kronisk stress kan påvirke din lyst til at have sex, fordi dine tanker og energi er fanget i det pres, der hviler på dine skuldre.” Hvis du konstant føler dig under pres, foreslår Orbuch at holde en stressjournal i et par uger for at hjælpe dig med at finde den største kilde til bekymringen i dit liv. “Skriv ned, hvor du er, og hvad du laver, når du føler dig ekstremt angst. Læg mærke til, hvordan disse situationer og din reaktion på hver enkelt påvirker din sexlyst. Find derefter en stressreducerende teknik, der fungerer godt for dig – uanset om det er at træne, springe på et hold yoga eller se Netflix – og gør det en gang om dagen.

 

5. Dine joint-vaner

Det kan være let at få fat i, men det betyder nødvendigvis ikke, at du skal ryge det. Ikke blot har forskere opdaget en forbindelse mellem marihuana og nedsat kognitiv funktion, men stoffet har også vist sig at sænke testosteronniveauerne – og ikke kun lige efter, at du fyrer op for pinden . Virkningerne kan vare op til 24 timer, ifølge en rapport fra Journal of Theoretical Biology. Da sexlyst er direkte forbundet med testosteronproduktion, kan du gentænde ilden i dit kærlighedsliv, hvis du skrotter jointen.

 

 

6. Din søde tand

Du ved, at det både er dårligt for dit smil og din six-pack at spise for meget slik, men vidste du også, at sukker også kan sætte en dæmper for dit sexliv? Når du spiser for mange godter – uanset om det er cookies eller sukkerholdige kaffedrikke – så bliver kroppens celler overfyldt med glukose. Og ifølge eksperter bliver enhver glukose, som dine celler ikke bruger, ophobet som fedt, som indeholder aromatase. Det er et enzym, der omdanner testosteron til østrogen. Dette kan sænke din libido og øge din risiko for impotens. At skalere tilbage på sukkeret kan være løsningen på din seksuelle nedgang. Sørg for at læse etiketter omhyggeligt – de sukkerholdige ting lurer ofte lige netop, hvor du mindst forventer det.

 

7. Din iPhone afhængighed

Hvis du og din partner begge er opslugte i bærbare computere og iPhone 24/7, er I ikke i stand til for alvor at kunne nyde hinandens selskab. Dette kan forringe jeres forhold og få dig til miste interessen for sex, forklarer Orbuch. Derudover kan det være mægtigt svært at komme i det lumre humør, når du sekunder forinden har sendt en arbejdsmail eller ”liket” et billede af din mor. “Hvis du har mistanke om, at teknologien dræber dit sexliv, skal du skrotte dine gadgets for en enkelt aften og se, hvad der sker. Tilbring tid med din partner, hvor i snakker, kæler, spiller spil eller går en tur udenfor – gør hvad som helst, som både du og din partner nyder”, forklarer Orbuch.

 

8. Du bærer stadig nag

Stadig sur over noget, din kæreste gjorde sidste gang, I var til fest? Det kan ubevidst gøre dig mindre tiltrukket af hende i soveværelset, fortæller Orbuch. “Når du har uløst vrede mod din partner, eller mod andre, tillader det dig ikke at være fuldt til stede i øjeblikket, hvilket er nødvendigt for at kunne opretholde en sund sexlyst og opnå seksuel tilfredsstillelse,” siger Orbuch. Løsningen: Stop med at feje ting under tæppet, og fortæl i stedet din partner (eller den idiot fra arbejdet), hvad der irriterer dig. Ja, det kan føre til et mindre skænderi – men det er jo ofte den perfekte katalysator for en hed omgang sex. Vi ved jo alle at angry-sex er blandt den bedste slags sex 😉

 

9. Din nye medicin

Før du beslutter dig for at snuppe en lille blå pille, der giver ammunition til underlivet, så tag et kig på, hvad der allerede er at finde i dit medicinskab. “Visse former for medicin og sygdomme (som diabetes) påvirker naturligt interessen for sex,” fortæller Orbuch. Men det betyder ikke, du bare skal stoppe med at tage din medicin, hvis du tror, det er roden til dine problemer. “Hvis du er på receptpligtig medicin, bør du spørge din læge om noget af det kan påvirke din sexlyst. Og hvis du ikke er på medicin, kan du bede lægen om en komplet fysisk undersøgelse for at hjælpe med at identificere og afhjælpe eventuelle underliggende fysiske årsager, der kan være skyld i din manglende lyst”.

 

10. Din fyraftensdrink

Hvis du napper en enkelt drink eller to, vil det sandsynligvis få dig i det lumre humør. Men mere end det, og du vil nok ende med at føle dig fuld, oppustet, træt og absolut ikke med tanker på sex, forklarer Orbuch. Og hvis du mirakuløst stadigvæk er i humør til sex, på trods af den store mængde alkohol, så er chancerne for, at du får rejst sejlet og sejler ind til havn absolut minimale. Hold dig til to max drinks, hvis du vil være nogenlunde sikker på, at du både er i humør og kan fuldføre dine opgaver senere på aftenen.

LÆS OGSÅ

Træning & Sex | 6 måder din træning gør underværker for dit sexliv!

Cannabis | Sådan påvirker det dit sexliv at ryge pot

6 Madvarer som Booster dit Testosterontal og Øger din Sexlyst

UGENS TILBUD HOS FITNESSNORD

Ugens tilbud hos Fitnessnord

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *