Gode nyheder optil julefrokost-sæsonen! Åbenbart viser det sig, at højere intelligens kan bindes sammen med alkoholforbrug.
Ja, du læste rigtigt. Hos FitnessNord anbefaler vi selvfølgelig ikke, at man drikker for meget alkohol. Men nu viser studier, at der er en sammenhæng mellem folks intelligens og den mængde alkohol, de indtager.
Intelligente mennesker drikker mere, sammenlignet med dem, som er knapt så kløgtige, der er tilbøjelige til at drikke mindre. Det fortæller Satoshi Kanazawa, psykolog med speciale i evolutionær adfærd. Grundlaget for denne hypotese – hvorfor mennesker vil have, hvad de vil – er vigtig at forstå.
Det ligger i vores historie
Først og fremmest så har alkoholiske drikkevarer ikke altid været tilgængelige. De tidligste mennesker på jorden har måske fuldet sig, men kilden ville have været fermenteret frugt eller andre fødevarer. Produktionen af alkohol skete meget senere, hvilket gør det til en evolutionær nyhed.
“Hypotesen vil derfor forudsige, at mere intelligente personer måske hellere foretrækker at drikke moderne alkoholholdige drikkevarer (øl, vin og destilleret spiritus) end mindre intelligente personer, fordi stoffet og måden det indtages på, begge evolutionære nyheder”, skriver Kanazawa på Psychology Today.
“I overensstemmelse med hypotesens forudsigelse, vokser mere intelligente børn, både Storbritannien og USA, op, til at indtage alkohol både hyppigere og i større mængder, end de mindre intelligente”.
Men det skyldes ikke, at de, der kommer fra en højere socioøkonomisk baggrund, har råd til at drikke mere. Eller de socialiserer i kredse, hvor der generelt drikkes mere, siger han.
“Det ser ud til at være deres intelligens selv, snarere end sammenhænge af intelligens, der får dem til at drikke mere,” tilføjer han. Og det er ikke det eneste: nogle undersøgelser har faktisk vist sammenhæng mellem at drikke alkohol og booste din hjerne. Det er ellers let at antage, at øl gør dig dummere. Især efter at du har set din ven efter en håndfuld fadøl. pesker på jorden har måske fuldeget senere, hvilket gør det til en evolutionær De tidligste mennesker på jorden har måske fulde
Men silikonen, der findes i øl, hjælper faktisk din hjerne ved at beskytte den mod en opbygning af diverse komponenter, der kan føre til en nedgang i din kognitive evne. Undersøgelser fra Loyola University i Chicago viste, at moderate drankere var 23% mindre tilbøjelige til at udvikle Alzheimer’s.
Bobler virker også
Champagne har også vist sig at kunne gøre den samme ting. Det skyldes, at champagne indeholder et specifikt kemikalie, der kan bremse den del af hjernen, der er ansvarlig for at hukommelsen siver. Fenolsyre har vist sig at være forbundet med forøgelse hjernens hukommelsesfunktioner, viser flere studier.
Et hold a forskere fra Reading University testede de hjerne-boostende fordele af champagne i 2013. De gav rotter den boblende drik hver dag i seks uger, og udfordrede dem derefter til at gennemføre en labyrint. Rotterne, som ingen alkohol havde indtager, havde en succesrate på 50% i labyrinten, mens dem, der havde nydt godt af boblerne, havde en succesrate på 70%.
Ledende forsker, Edward Neafsey, understreger dog: ”Vi anbefaler ikke, at ikke-drikkere begynder at drikke. Men moderat druk – hvis det virkelig bliver holdt moderat – kan være gavnligt”.
Selvom undersøgelserne ikke viser noget om snaps, så kan du stadig gå til de kommende julefrokoster med lidt bedre samvittighed over at drikke lidt mere end normalt.
LÆS OGSÅ:
Mandepatter | Hvad er det, og hvordan slipper du af med dem?
Sex | Oralsex på kvinder 3 gange om ugen, svarer til 700g fisk
Nyheder | 28-årig dør tragisk efter at have spist en skovsnegl som udfordring