Thunberging

Dating | Thunberging: Den nye datingtrend, der ikke er helt så slem

Normalt så er dating-trends noget, der involverer dårlig opførsel, som virkelig får os til at krumme tæer. For nyligt har der været breadcrumbing, hvor du leder personen hen, selvom du ved, I ikke har en fremtid sammen. Så var der dogfishing, hvor søde billeder med dyr (der ikke var dine) vækkede sympati i dine dating-mål. Nu er der en ny trend på spil, og den har datingsiden OkCupid navngivet Thunberging. Og den er slet ikke så slem endda! 

OkCupid beskriver trenden således: “Dette er når datere knytter bånd over deres passion for klimaforandringerne i miljøet”. Så ‘at Thunberge’ (som selvfølgelig er opkaldt efter miljøaktivisten Greta Thunberg) er at have klare holdninger til miljøet og bruge det som et samtaleemne med nogen, som du er interesseret i på dating apps. Det lyder egentlig meget cool.

LÆS OGSÅ: Dating | Et lykkeligt parforhold gør dig fed, bekræfter forskning

Thunberging stiger i raketfart

OkCupid fortæller, at omtaler af klimaforandringer eller andre miljømæssige termer i profilteksterne er steget 240% over de sidste to år. Derudover var der i 2019 en stigning på 800% i omtaler specifikt af Greta Thungberg. Da Greta dog kun er 17 år, går vi ud fra at omtalerne af hendes navn mere er for at sætte fokus på deres miljøvenlige CV end for at fortælle, hvilken type pige, der tænder dem. (Greta Thunberg må i øvrigt lige selv vente et år mere, før hun kan høste frugterne af sin popularitet på de forskellige dating apps). 

OkCupid forklarer det således: “I takt med at klimaforandringer er et stort samtaleemne på globalt plan, så oplever vi mere og mere, at folks passion for planeten er blevet et hedt samtaleemne. Det er ikke nogen overraskelse, at den unge Generation Z og Millennials på OkCupid har klimaforandringerne på agendaen og bare indenfor det sidste år, matcher flere end nogensinde på baggrund af dette emne.” 

“Faktisk så er vores in-app spørgsmål, om hvorvidt brugerne er bekymrede for klimaforandringerne, et af de mest besvarede spørgsmål i 2019. Og der har været over fire millioner svar på vores spørgsmål omkring klimaforandringer og miljøet. Med dette nye fænomen, der fortsætter med at forstærke sig overalt på kloden, har OkCupid møntet trenden for ‘Thunberging’. Det er grundet en 800% stigning af omtaler overalt i verden af Greta Thunberg på OkCupid-profiler sidste år.”

“Hvem bedre til at repræsentere denne kraftfulde dating-bevægelse mod klimaforandrings-aktivisme end Greta selv,” afslutter de deres udtalelse. 

LÆS OGSÅ: Onlinedating | 8 tips fra rigtige kvinder til, hvad du skal gøre og ikke gøre

Thunberging på Tinder sker også

Mens chat omkring miljø-angst måske er lidt for tungt at starte dating-samtalerne ud med, så er det måske værd at nævne, at du går op i miljøet. 

Tilbage i december afslørede Tinder, at klima-krisen var en af de mest populære emner, der blev nævnt i profilteksterne, og research fra OkCupid viser, at 51% af deres brugere nævner klimaforandringerne som det vigtigste politiske emne for dem. Det er især Generation Z, der holder sagen tæt ind til hjertet. 

Hopper du på Thunberging-trenden?  Vores råd er, at du kan bruge det som en isbryder, hvis det oprigtigt er noget, du går op i. Men vær klar på at ryste posen, så du kan springe over i et lettere fordøjeligt emne, når behovet opstår. I længden er det ikke ligefrem sengekantssnak at sludre endeløst om planetens forestående undergang. Det kan ende med, du bliver friend-zonet inden første date. 

LÆS OGSÅ: Forhold | 10 årsager til at par som træner sammen, bliver sammen

UGENS TILBUD HOS FITNESSNORD

Ugens tilbud hos Fitnessnord

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *