kondomer

Sextips | 7 myter om kondomer, der skal aflives

Kend dem, så du dyrker sikker sex hver gang.

 

Kondomer. Det er den sikreste måde at dyrke sex på. Udover at de forhindrer smitten af ulækre sexsygdomme, så sørger de også for at undgå uønskede graviditeter. Den største fejl du kan begå med kondomer er uden tvivl ikke at bruge dem.

 

Men selv for de mest ansvarlige mennesker, der bruger kondomer hver gang, så kan det ydmyge gummi stadig ødelægges og blive hullet, når man er passioneret mellem lagenerne.

Men hvad der er værre er, at mange stadig er helt blåøjede, når det kommer til myter omkring kondomer, som de tror er rigtige, og det putter dem i større fare for sexsygdomme og uønskede graviditeter.

Her er 7 myter om kondomer, vi skal aflive.

 

Myte #1 – Du kan genbruge dem

Genbrug er godt for planeten, men der er ingen grund til at genbruge dine kondomer.

Du tror måske, at du kan spare et par kroner ved at vaske det og bruge det igen, men et kondom er ikke effektivt en anden gang.

Kondomet vil være mere skrøbeligt efter friktionen fra første bruge, så der er større risiko for, at det sprænger, og siden det er blevet udvidet, kan det også ryge af lettere…. Og så er det da også bare lidt klamt, ik?

 

Myte #2 – Tynde kondomer ødelægges lettere

Gode nyheder drenge – det er ikke sandt!

Tynde kondomer er specialdesignede til at give dig maksimal nydelse med maksimum sikkerhed. Kondomets tykkelse har nødvendigvis ikke noget med sikkerheden at gøre ifølge Durex. Kondomets formål er jo trods alt at stoppe dine svømmere fra at slippe væk.

 

Myte #3 – Du behøver ikke putte det på med det samme

Det kan være du har hørt fra dine kammerater, at det er okay at starte med have sex uden kondom, og du først behøver sætte det på, når du er ved at komme. Dette er ikke korrekt! Det kan være følelsen af hud mod hud er dejligt, men du er stadig i risiko for sexsygdomme og graviditet. Der vil nemlig være presæd fra starten, og det skal man også bruge kondom for at beskytte mod.

Mange antager, at man skal ejakulere, før en kvinde kan bive gravid, men det er ikke sandt. Under sexakten frigiver manden også væsker, der indeholder sæd selv før ejakulationen. Så brug kondomet fra start til slut.

 

Myte #4 – To kondomer er bedre end et

Nej drenge. Dobbelt brug giver ikke dobbelt beskyttelse mod graviditet. Faktisk så kan det gøre det modsatte.

Hvis du bruger et kondom ovenpå et andet, så kan det lede til mere friktion, som kan føre til at kondomet sprænger. Eller det kan lettere ryge af.

Det handler altså ikke om, at du skal bruge to, men at du skal bruge på den korrekte måde. Læs brugsanvisningen, hvis du er i tvivl.

 

Myte #5 – Du kan ikke bruge kondomer til analsex

Jo du kan, og det burde du også.

Sexsygdomme og HIV kan overføres gennem alle former for ubeskyttet sex – det inkluderer analsex. Der findes dog ikke endnu nogle specielle kondomer, der er skabt til brug ved analsex ifølge Durex.

Især ved analsex anbefales det, at du påfører vand- eller silikonebaseret glidecreme på ydersiden af kondomet, efter du har sat det på. Det hjælper med at reducere risikoen for, at kondomet sprænger, eller det ryger af.

 

Myte #6 – Kondomer kan bruges i vand

Sandheden bag denne myte er en smule uklar.

Det anbefales ikke, at du dyrker ubeskyttet sex, men det vides heller ikke, hvordan et kondom beskytter under vand. Der har nemlig ikke været nogen research, der undersøger dette. Men risikoen for at det ryger af er eksempelvis større.

Selvom salt i saltvand ikke umiddelbart har nogle effekt på kondomets materialer, så er der en stor sandsynlighed for, at kemikalierne i swimmingpools såsom klorin har. Bruger du det i badet, så kan de forskellige olier i shampooer og balsam også muligvis skade latexmaterialet.

Derfor er det nok sikrest at bare undgå at have sex i og under vand.

 

Myte #7 – Kondomer med smag er kun for oralsex

Det vil måske overraske dig, men det er kun en myte.

Mystisk nok, så er kondomer med smag faktisk skabt til brug ved vaginal sex, selvom skeden faktisk ikke kan smage dem. Men hvis du vil være eventyrlysten og prøve dem oralt, så skader det ikke noget.

Glidecremer, der bliver brugt på kondomer, er sikkert at indtage. Men husk, at hvis du bruger det til oralsex, så smid det ud og brug et andet, inden du skifter til anal eller vaginal sex.

 

LÆS OGSÅ:

Sex facts | 25 af de skøreste facts om sex

Sextips | Hvad du skal gøre, hvis du er for veludrustet

Sex og Kærlighed | Denne workout giver dig større appetit på sex!

 

 

 

UGENS TILBUD HOS FITNESSNORD

Ugens tilbud hos Fitnessnord

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *