Dårlig ånde

Dårlig ånde | Denne simple ingrediens kurerer dårlig ånde

Glem alt om mintpastiller og tyggegumme. Denne ingrediens, som mange af os har liggende, er kuren mod dårlig ånde, viser en ny undersøgelse.

 

Når det kommer til dårlig ånde, så er vi let tilbøjelige til at gribe til mintpastillerne for en hurtig kur. Men pastillerne dækker kun lugten – den kurerer den ikke. Men nu er der en uventet ingrediens, der er endnu bedre til at fjerne stinkende ånde. Det viser en ny undersøgelse.

 

Et komponent i ingefær, kaldet 6-gingerol, har vist sig at stimulere et enzym i dit spyt, der nedbryder de materialer i munden, der giver dig dårlig ånde. Det får direkte ind og fjerner dem. Et hold forskere fra Technical University of Munich eksperimenterede med, hvordan forskellige komponenter i vores mad påvirkede vores smagsløg. De fandt ud af, at ingefær øger niveauet af specifikke enzymer i vores spyt 16 gange indenfor et par sekunder.

 

Undersøgelser foretaget på mennesker viste, at enzymet var ansvarlig for at nedbryde komponenter, der indeholder svovl. Svovl er et naturligt forekommende komponent i kroppen, men det er kendt for at producere nogle ret stinkende lugte. Det er blandt andet det, der giver dine prutter den fæle lugt.

 

Da ingefær hjælper med at øge den svovl-nedbrydende proces i munden, kan den hjælpe med at reducere eftersmagen af mange forskellige madvarer. Inklusiv te og kaffe, der giver dårlig ånde.

 

”Som et direkte resultat, lugter vores ånde også bedre”, fortæller ledende forsker Professor Thomas Hofmann om undersøgelsen. Han fortæller, at opdagelsen kan bruges til at skabe nye orale hygiejneprodukter i fremtiden.

 

Andet end ingefær

Ingefær var ikke den eneste ingrediens, som man opdagede påvirkede vores ånde og smagssans. Citrussyre kunne blandt andet gøre saltede madvarer mindre saltede. Når du spiser noget syrligt, såsom en citron, så producerer du mere spyt. Og når du savler mere, nedbryder du flere mineraler i din mund. Professor Hofman opdagede, at saltniveauerne i spyttet blev hævet 11 gange, når en person spiste citrus, hvilket gør os mindre sensitive overfor salt.

 

”Bordsalt er ikke andet e natriumklorid, og natrium-ioner spiller en væsentlig rolle i selve smagen af salt”, fortæller han. “Hvis spyt allerede indeholder højere koncentrationer af natrium-ioner, skal smagsprøver have et betydeligt højere saltindhold for at smage forholdsvis salt”.

 

LÆS OGSÅ:

Klamydia | Her er de symptomer, du ikke bør ignorere

Mandepatter | Hvad er det, og hvordan slipper du af med dem?

Ernæring | Pizza og kokain har samme effekt på din hjerne

UGENS TILBUD HOS FITNESSNORD

Ugens tilbud hos Fitnessnord

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *