Sex | 6 sexmyter, der skal aflives

Når det kommer til at tale om sex, så er vi stadig ikke så åbne, som vi bør være. Og det fører til en masse myter og rygter, der ikke passer.

Så gem din generte side væk, og lad os aflive de myter, der svirrer omkring, hvad der virkelig foregår mellem lagnerne.

1. Sex gør skeden slap

Mange mennesker tror stadig fejlagtigt, at antallet af en kvindes sexpartnere kan have indflydelse på størrelsen og formen af en kvindes vagina. Det passer dog ikke. Sexeksperten Dr. Sari Locker forklarer på sin blog, at “efter hvert samleje vil vagina trække sig sammen til sin originale størrelse, og der er ingen vedvarende udvidelser”.

2. Store fødder = stor penis

Desværre gutter. Det kan godt være, du bruger størrelse 46 i sko og kan slippe afsted med løgnen, men det passer altså ikke.

Gennemsnitsstørrelsen på en erigeret penis er 13,5 centimeter, og der er altså ingen forbindelse med skostørrelsen, skriver British Journal of Urology International. Der er desuden heller ingen forbindelse med penisstørrelse og din højde.

3. Kvindelige sprøjteorgasmer er falske eller tvungne

Det var en kontroversiel handling, da den britiske stat i 2014 bandlyste kvindelige sprøjteorgasmer i pronografi. På trods af at mandlig ejakulation stadig var lovligt. De puttede det i samme kategori som sex uden samtykke og strangulering. Men rent videnskabeligt er det blot en form for seksuel funktion. En undersøgelse viser, at mellem 10-40% af kvinder oplever en ufrivillig udladning af væske, når de når klimaks.

4. Omskæring påvirker følsomheden

Det er officielt; omskæring påvirker på ingen måde sensitivitet eller seksuel nydelse. En undersøgelse foretaget af The Journal of Urology lavede en undersøgelse blandt en række mænd mellem alderen 18-37, før de kom frem til denne konklusion.

5. En kvindes jomfruhinde vil bryde, første gang hun har sex

For langt de fleste kvinder er jomfruhinden – eller hymen – donutformet og åben i midten. I løbet af opvæksten og teenageårene vil hinden blive tyndere og åbningen udvides. Det sidste af membranen ender med at slides væk som følge af vask, fysisk aktivitet, tamponer og onani, selv om der ofte stadig kan være lidt væv tilbage omkring vaginal åbningen, især i området nærmest anus. Den intakte hymen dækker næsten aldrig hele vagina. Hvis det gjorde, kunne ikke jomfruer jo ikke menstruere!

6. Herpes er virkelig sjældent

Herpes har et dårligt ry, men det forekommer mere, end du tror. Og mange mennesker viser ingen symptomer.

Når vi taler om netop denne seksuelt overførte sygdom, så refererer vi normalt til HSV-1 og HSV-2. De to former, der resulterer i forkølelsessår og genital herpes.

Ifølge World Health Organisation har 67% af folk mellem 15-49 år HSV-1, mens 11% har HSV-2. Det svarer altså til, at 78% af hele verdens befolkning under 50 år har herpes.

Når det så er sagt, så kommer herpes med nogle ubehagelige bivirkninger og kan lede til komplikationer såsom længerevarende impotens og autism i dine børn. Så vær sikker på, du altid dyrker sikker sex. Husk, det ene sted kan smitte det andet! Så hvis du har et forkølelsessår på læben, skal du holde dig fra oralsex – det kan nemlig overføres til kønsdelene!

LÆS OGSÅ:

Sex | Så meget påvirker træning dit sexliv

Sex | Porno kan gøre mænd bedre vægtløftere, viser en undersøgelse

Sexfacts | 3 bivirkninger ved sex, du garanteret ikke kendte

UGENS TILBUD HOS FITNESSNORD

Ugens tilbud hos Fitnessnord

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *