6 steder, der fejrer jul året rundt

LOL | 6 steder, der fejrer jul året rundt

For nogle mennesker er december måned rigelig tid til at fejre julen. Men for andre, kan duften af pebernødder og synet at blinkende lys i gadebilledet ikke komme hurtigt nok. Er du en af sidstnævnte, bør du måske overveje en af disse seks steder som næste feriemål. Her er julen nemlig en 365-dages begivenhed. Det er ikke et under, at de alle findes i USA. Det er trods overdrivelsernes land. 

1. North Pole, Alaska.

Der bor 2200 mennesker i denne landsby, der bliver betegnet som julemandens hjem. Landsbyen er tættere på Fairbanks, Alaska frem for det geografiske Nordpolen og har blandt andet Santa Claus Lane og Kris Kringle Drive som gadenavne. En af seværdighederne er det store julemands-hus, der er åbent året rundt. Beboerne tog det hele til et nyt niveau, da de i 2015 valgte en mand, der hed Santa Claus, som byens borgmester.  

Byen blev grundlagt i 1944, og North Pole har et udviklingsfirma at takke for det finurlige navn. De havde håbet, at et legetøjsfirma ville bide på og rykke produktionen til byen, så de kunne markedsføre det som “made in North Pole”. Det blev dog aldrig til noget, men landsbyen har taget godt imod det humørløftende navn alligevel. Tingene bliver især spændende i december, hvor de fejrer byen med en isskulpturerings-konkurrence og en årlig vinterfestival. Det er også den tid på året, hvor landsbyen modtager hundredtusindvis af breve, der har “Santa Claus, Nordpolen, Alaska” som modtager navn. Et team af frivillige arbejder hver sæson hårdt på, at hvert enkelt brev besvares.

2.  Midland, Michigan.

Du behøver ikke rejse helt til den arktiske cirkel for at lære, hvad det betyder at være julemanden. Det mest prestigefyldte Santa Claus-akademi kan findes i Midland i delstaten Michigan. Byen har siden 1934 tiltrukket rosakindede mænd til ‘the Charles W. Howard Santa Claus School’, hvor skemaet står på julemand. Rensdyrføring for begyndere, hvordan du klæder dig som St. Nick og julemandens historie er blot nogle af fagene, du kan blive klogere på. 

Når højtiden så endelig kommer, bevæger de nyudlærte julemænd sig ud gennem shoppingcentre overalt i USA. vælger de at blive hængende, er der stor mulighed for, de kan være del af Midlands årlige Julemandsparade.

3.  Frankenmuth, Michigan.

Gaderne i Frankenmuth ligner, at de hører til i en eventyrbog. Byen kaldes “Michigan’s Little Bavaria” og har dækkede broer, charmerende gammeldags arkitektur og hestetrukne-kareter, som fører dig til en helt anden æra. Men byens største seværdighed er, hvad der antages at være, verdens største julebutik, Bronner’s Christmas Wonderland. De 29.730 kvadratmer har 350 pyntede juletræer, 150 typer af nøddeknækkere og julegaver importeret fra 70 forskellige lande. Ikke færre end 100.000 julelys skinner på butikkens facade henover julesæsonen. Det koster dem i øvrigt 8350 kroner i elektricitet om dagen. 

4. Santa Claus, Indiana.

Da beboerne i Santa Claus, Indiana navngav deres by, var det ikke fordi, de havde julestokke og duften af gran i hovedet. De var bare løbet tør for inspiration. I 1856 hed landsbyen Santa Fe, men de fandt ud af, at delstaten Indiana allerede havde en anden by med det navn. De ville gerne beholde første del af deres navn, så angiveligt valgte de Santa Claus, da de simpelthen ikke kunne finde på noget andet mere kreativt.

Mere end 150 år senere er Santa Claus statens største destination, når det kommer til julefestligheder året rundt. Turister kan besøge byens Holiday World, der udover julen også hylder Thanksgiving, Halloween og Independence Day), få sukkerchok i Santa’s Candy Castle eller drage mod Santa’s Lodge motel og få et syn af de to fiberglas-julemænd på display udenfor, som hver måler over 3,5 meter. Børn kan sende juleønskerne afsted til julemanden på adressen 45 North Kringle Place, Santa Claus, IN 47579.

5. Bethlehem, Pennsylvania.

Det er ikke svært af finde Bethlehem, Pennsylvania for dem tæt på. Følg bare den elektriske stjerne, der lyser ned på landsbyen fra sin krop på South Mountain. Det festlige landemærke blev først hejst i 1937 som et middel til at tiltrække turister til byen under Depressionen. Det samme år blev Bethlehem officielt kaldt “Christmas City, U.S.A.” af handelskammeret. En passende titel til byen, der blev grundlagt juleaftensdag 1741. Stjernen var originalt lavet af glødepærer, spændt fast på krydsfinér, men i dag er det stål og LED-lys, der skinner over byen alle årets nætter.

6. Pigeon Forge, Tennessee

Leder du efter en blinged-out nøddeknækker i midten af højsommer? Kig ikke længere end The Incredible Christmas Place i byen Pigeon Forge, Tennessee. Den selvudråbte “største juleshopping landsby i syden’ er hjem til kranse, lys, ornamenter og enhver anden dekoration med juletema, som du mangler, hvornår du end mangler det.  I 2007 åbnede butikken et festligt hotel på den anden side af gaden, hvor gæsterne kunne fortsætte med julestemningen, når shoppingturen var ovre.

The Inn at Christmas Place byder på optrædelser af en syngende Santa tre gange om ugen, gaveindpaknings-workshops og masser af holly jolly juleudsmykning. Når selve julen nærmer sig, bliver det mere intenst, når 30 juletræer får hotelgrunden til at skinne med næsten en halv million lys.

UGENS TILBUD HOS FITNESSNORD

Ugens tilbud hos Fitnessnord

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *