Captain America

Kendte | Det vilde træningsprogram bag Captain America

Bag enhver superhelt er der super-stuntman. I Chris Evans’ rolle som Captain America er denne mand Sam Hargrave. 

https://www.instagram.com/p/B3vqKp4AtN6

Men Sam Hargrave er mere end blot en crash test dummy. Denne actionspecialist forgrener sit talent i både skuespil, kamp og stuntkoordination og nu også som instruktør i den kommende Netflix-film ‘Extraction’ der har en anden Avenger, Chris Hemsworth, i hovedrollen, som får premiere på tjenesten 24. april. 

Uanset om det er foran eller bag kameraet, er Hargraves mål at stå skarpt. “Fysisk fitness har altid været en stor del af mit liv, og i en større grad nu end før”, fortæller han fitnessmediet Mens Health. Som instruktør er han nødt til at være i stand til at opfange alt, så det kræver, han er i god nok form til at kunne hamle op med alle skuespillerne og stuntpersonerne. Det førte til, han udviklede sig eget træningsprogram. Der er blandt andet fokus på balance, så han kan filme, mens han er i bevægelse.

LÆS OGSÅ: Kendte | Træn brystmuskler som The Rock

Som stuntman var han del af muligvis den mest ikoniske actionscene som Evan’ stuntdouble. Det er elevatorkampen i ‘Winter Soldier’. Her opdager Captain America, at Hydra har infiltreret S.H.I.E.L.D. og klarer en hær helt selv. 

“Når du er del at noget så stort, vil du ikke ses af nogen som det svage led,” fortæller han. “Du skal kunne dine backflip, du skal kunne dine kampsporte, og du skal kunne gentage optagelse efter optagelse. Vi skød den sekvens over tre dage. Så du skal være fysisk fit for at gøre det arbejde og se ud som en superhelt, mens du gør det.”

Captain America-stuntmandens skræddersyede program

Hargraves træning lægger især fokus på kampsport, funktionelle øvelser, traditionel core-træning og æstetiske øvelser. Hvis du vil træne som ham, så husk, han laver disse øvelser med et specielt resultat i sigte. Han påtager sig udfordringer, som du ikke møder i dit hverdagsliv. Overvej mere, om du kan indsætte disse øvelser i din normale rutine, når du kan, i stedet for at kopiere hans workout øvelse for øvelse. 

Superhero Stuntman træning

Martial Arts Conditioning/Sparring – 3 set af 1 minut runder
Stability Ball Kettlebell Squats – 3 set med 8 til 12 reps
Neck Crunch – 3 set medf 20 til 30 reps

Core Work

Toes to Bar – 3 set med 10 til 20 reps
Hanging Knees to Elbows – 3 set med 10 til 20 reps
L-Sit Flutter Kicks – 3 set med 10 til 20 reps
Windshield Wipers – 3 set med 10 tl 20 reps

Æstetik Workout

Hang Clean and Press – 3 set med 10 reps
Wide Grip Pullups – 3 set med 7 til 12 reps
Bodyweight Skullcrusher – 3 set med 8 til 12 reps

Hver time (ideelt mens man er på kontoret)

Bodyweight Squat – 1 minut
Pushups – 1 minut
Planks – 1 minut

Se videoen her:

UGENS TILBUD HOS FITNESSNORD

Ugens tilbud hos Fitnessnord

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *