Krop | Gæt hvad denne madvare kan gøre ved en helt bestemt kropsdel

Vil du havde en større penis, uden at skulle under kniven? Hvis du inkorporerer denne fødevare i din kost, kan det være med til at din pik naturligt vokser.

 

Tidligere undersøgelser viser, at mange kvinder stort set er ligeglade med størrelsen på din penis. Men på trods af det, så er det naturligt for mange mænd at føle sig selvbevidste, når det kommer til størrelsen på snablen dernede. Det kan måske have mere at gøre med vores sammenligninger med andre mænd i omklædningsrummet, end vores præstationer i soveværelset.

En undersøgelse foretaget af University of Kentucky afslører, at 45% af fyre ønsker, at de var mere veludrustede. På internettet findes der utallige pop-up reklamer, der lover dig en større og brunstigere penis med diverse piller og indsprøjtninger, og oftest er vi skeptiske overfor dem alle. Men findes der andre måder, hvor på man kan få en større penis uden at skulle under den kirurgiske kniv? Åbenbart kan indtagelse af de rigtige fødevarer skubbe dig i den rigtige retning.

Vi skal kigge i havene

Østers er velkendte for at være et afrodisiaka. Hvis du skyller en masse af dem ned, kan det dig de nedre regioner et ordentlig boost. Ved et tidligere møde afholdt af American Chemical Society, afslørede forskere, hvordan dette bløddyr kan hjælpe dig med en bedre følelse i sengen. Undersøgelsen fandt frem til, at østers indeholder flere aminosyrer, der aktiverer øgede niveauer af sexhormoner,

George Fisher er professor i kemi ved Barry University. ”Jeg er forundret. Jeg har været en videnskabsmand i 40 år, og min research har aldrig genereret så stor interesse som for netop dette”, fortæller han. ”I århundrede har gammel ammestuesnak fortalt, at spiser man rå bløddyr – specifikt østers – vil det stimulere din libido. Men der har endnu ikke været nogen videnskabelig forklaring på, om det forekommer. Og i så fald, hvorfor. Vi tror, vores undersøgelse er det første videnskabelige bevis, som vil holde i retten”.

Når undersøgelsen viser, at denne fødevare styrker din libido, så virker det også til, at den kan give dig mere kraftfulde erektioner. Østers indeholder zink, hvilket er en kæmpe ingrediens, der findes i penis-forlængende og -forbedrende supplementer. Mineralet hjælper dig også med en sundere prostata og giver dig øget sædproduktion. Researchen er stadig i startfasen, så før der findes flere endegyldige svar, bør du undersøge de forskellige supplementer der findes.

Andre virkemidler

Dog findes der også nogle ret nemme tricks til, hvordan din penis kan se større ud, uden at du skal gøre så meget. Prøv disse tre råd:

  1. Trim dine hår – hvis din pik er begravet i en stor skov af kønsbehåring, så kan den faktisk se mindre ud, end den faktisk er.
  1. Tab vægt – Når ølvommen hænger over din penis, kan det give illusionen af, at din pik er mindre.
  1. Bliv fit – Selvom dette sidste trick ikke just gør pikken længere, så er det en god idé at komme i form. En fit krop får dig ikke blot til at føle dig mere attraktiv, men det vil også forbedre dit sexliv.

LÆS OGSÅ:

Her er den perfekte penis – ifølge 105 kvinder

7 ting, din slappe erektion fortæller dig

Sextips | Hvad du skal gøre, hvis du er for veludrustet

Dårlig ånde

Dårlig ånde | Denne simple ingrediens kurerer dårlig ånde

Glem alt om mintpastiller og tyggegumme. Denne ingrediens, som mange af os har liggende, er kuren mod dårlig ånde, viser en ny undersøgelse.

 

Når det kommer til dårlig ånde, så er vi let tilbøjelige til at gribe til mintpastillerne for en hurtig kur. Men pastillerne dækker kun lugten – den kurerer den ikke. Men nu er der en uventet ingrediens, der er endnu bedre til at fjerne stinkende ånde. Det viser en ny undersøgelse.

 

Et komponent i ingefær, kaldet 6-gingerol, har vist sig at stimulere et enzym i dit spyt, der nedbryder de materialer i munden, der giver dig dårlig ånde. Det får direkte ind og fjerner dem. Et hold forskere fra Technical University of Munich eksperimenterede med, hvordan forskellige komponenter i vores mad påvirkede vores smagsløg. De fandt ud af, at ingefær øger niveauet af specifikke enzymer i vores spyt 16 gange indenfor et par sekunder.

 

Undersøgelser foretaget på mennesker viste, at enzymet var ansvarlig for at nedbryde komponenter, der indeholder svovl. Svovl er et naturligt forekommende komponent i kroppen, men det er kendt for at producere nogle ret stinkende lugte. Det er blandt andet det, der giver dine prutter den fæle lugt.

 

Da ingefær hjælper med at øge den svovl-nedbrydende proces i munden, kan den hjælpe med at reducere eftersmagen af mange forskellige madvarer. Inklusiv te og kaffe, der giver dårlig ånde.

 

”Som et direkte resultat, lugter vores ånde også bedre”, fortæller ledende forsker Professor Thomas Hofmann om undersøgelsen. Han fortæller, at opdagelsen kan bruges til at skabe nye orale hygiejneprodukter i fremtiden.

 

Andet end ingefær

Ingefær var ikke den eneste ingrediens, som man opdagede påvirkede vores ånde og smagssans. Citrussyre kunne blandt andet gøre saltede madvarer mindre saltede. Når du spiser noget syrligt, såsom en citron, så producerer du mere spyt. Og når du savler mere, nedbryder du flere mineraler i din mund. Professor Hofman opdagede, at saltniveauerne i spyttet blev hævet 11 gange, når en person spiste citrus, hvilket gør os mindre sensitive overfor salt.

 

”Bordsalt er ikke andet e natriumklorid, og natrium-ioner spiller en væsentlig rolle i selve smagen af salt”, fortæller han. “Hvis spyt allerede indeholder højere koncentrationer af natrium-ioner, skal smagsprøver have et betydeligt højere saltindhold for at smage forholdsvis salt”.

 

LÆS OGSÅ:

Klamydia | Her er de symptomer, du ikke bør ignorere

Mandepatter | Hvad er det, og hvordan slipper du af med dem?

Ernæring | Pizza og kokain har samme effekt på din hjerne

Ernæring | Pizza og kokain har samme effekt på din hjerne

Hvis du nogensinde føler dig magtesløs overfor fristelsen af en cheeseburger eller en donut, så er det ikke fordi, du er svag. Det er den menneskelige evolution, der har gjort det, så du mister kontrol, når det kommer til kombinationen af diverse næringsstoffer.

 

Fødevarer, der kombinerer et højt indhold af fedtstoffer og kulhydrater eller sukker kan virke som det perfekte mix. De smager så godt, at det er let at forglemme, at der faktisk er meget få eksempler af fødevarer, der kombinerer disse to næringsstoffer naturligt.

 

I tusindvis af år fik vores forfædre deres fedtstoffer og kulhydrater fra forskellige kilder: fedtstoffer fra kød og frø og kulhydrater fra vandplanter, blade, stilke og bær [1]. Det var temmelig usædvanligt for tidlige mennesker at kombinere disse fødevarer i et enkelt måltid. Som det tidlige landbrug udviklede sig, begyndte mennesker at kombinere fødevarer, såsom stivelsesholdige korn og fede mælkeprodukter.

 

I de sidste halvandet århundrede er fødevarer, der kombinerer fedtstoffer og kulhydrater til ét måltid, blevet normen for mange af os: Pizza, is, nøddeholdige chokoladebarer, kager – de har alle et højt indhold af både fedt og sukker . Men 150 år er et blink med øjet i forhold til menneskelig udvikling, og vores krop ved stadig ikke rigtig, hvad den skal gøre ved denne moderne næringsstofkombination.

 

Ifølge en ny undersøgelse er det vores krops uvanthed med disse kombinationsfødevarer, der har bidraget til den globale epidemi af fedme. Det har også medført millioner af mennesker, der føler sig magtesløse i forbindelse med valg af fødevarer. Nu ved vi mere om hvorfor.

 

Hvad får os til at vælge det mad, vi spiser?

I en undersøgelse, der blev offentliggjort i tidsskriftet Cell Metabolism, undersøgte forskerne omhyggeligt den måde, den menneskelige hjerne reagerer på fødevarer, der kombinerer fedtstoffer og kulhydrater[2]. Det gjorde de ved at oprette et sofistikeret system, hvor frivillige forsøgspersoner valgte mellem eller “bød på” billeder af forskellige fødevarer. Nogle af fødevarerne indeholdte kun fedtstoffer, nogle kun kulhydrater, og nogle en kombination af de to.

 

Da deltagerne traf deres beslutninger, brugte forskerne hjernescanningsteknologi til at se, hvilke dele af deres hjerner, der var mest aktive. Forsøgspersonerne valgte altid kombinationsfødevarerne.

 

Forskergruppen teoretiserede, at valget havde noget at gøre med et belønningssystem i hjernen, der frigiver den mest fornøjelsesfremkaldende dopamin som reaktion på fødevarer med den største energitæthed.

 

Det lyder ret ligetil: Når vi får et valg af fødevarer, vælger vi mennesker det, der vil give os den mest vedholdende energi. Men det er mere kompliceret end det egentlig lyder.

 

Læser du dine post-indtagelse signaler?

Tro det eller ej, vores kroppe er faktisk ret gode til at estimere energitætheden af en rent fedtholdig fødevare, når vi har spist den. Disse “post-indtagelses signaler” er afgørende for at fortælle os, hvor meget af en bestemt slags mad, vi skal spise for at forbrænde alle de kalorier, vi har brug for til dagligdagen. Når vi er mætte, så ved vi det.

 

Men af en eller anden grund er vi meget mindre i stand til at lave det samme kalorie-skøn, efter at vi har spist en kulhydratrig fødevare eller en fødevare, der indeholder en kombination af både fedt og kulhydrater.

 

Nogle af disse “efter-mads”-signaler går fra tarmen til hjernen og forårsager frigivelse af dopamin, en neurotransmitter, der hjælper med at regulere hjernens belønning og nydelsescentre. Forskerne foreslår, at forskellige tarm-til-hjernestier udviklede sig til vores kostvaner: en for fedtstoffer og en anden for kulhydrater.

 

Forskerne anslog, at den måde vores hjerner har udviklet sig på er, at disse to forskellige veje har ført til to forskellige dele af hjernen, der begge frigiver dopamin. En giver os en dosis, når vi spiser – faktisk, når vi endda tænker på at spise – en fedtholdig mad. En helt anden del af hjernen belønner os for at vælge kulhydrater.

 

Her er bagsiden: Når vi får valget mellem en fødevare, der indeholder begge, ved hjernen virkelig ikke, hvad den skal gøre, og ender med at frigøre meget mere dopamin end den ville for hver næringsstof alene. Og spoiler alert: når vi bliver belønnet for noget, har vi tendens til at gøre mere af det samme.

 

Undersøgelsen viser faktisk, at når vi bliver belønnet med denne mængde dopamin, så ændrer den vores adfærd. Handlingen af at vælge en kombination af de to bliver mindre et valg og mere til en form for afhængighed.

 

Få dårlig hjerne-feedback om dårlig mad

Forskere bruger ofte rotter eller mus i test, før de begynder at teste med mennesker. Forskerne i denne undersøgelse bemærkede, at rotter er meget gode til at regulere, hvor mange kalorier de indtager, når de fodres fødevarer, der indeholder enten fedt eller kulhydrater. Giv dem mad, der indeholder begge, og denne evne til at regulere, hvor meget de kan spise bryder sammen. Som følge heraf tager rotterne meget hurtigere mere vægt på.

 

Mennesker gør den eksakt samme tinge. Vores hjerner, der er i tvivl om, hvordan den skal belønne os for at vælge disse kombinationer, belønner os ved at give so mere. Vi kan lide belønningen, så vi gentager handlingen. Og tager på i processen.

 

Det har måske ikke haft en enorm effekt, når vi spiste en servering af korn, mælk og honning, der indeholder ca. 1 gram fedt og 27 gram kulhydrater. Men sæt en bakke med donuts foran os, hver med 11 gram fedt og 17 gram kulhydrater, og det er nemt at se, hvordan vores hjerner næsten er blevet programmeret til at hjælpe os med at tage på i vægt.

 

I selve testen baserede deltagerne deres valg på billeder af mad – ikke selve fødevaren. Ved at kombinere data om billederne valgte deltagerne med data om aktiviteten inden for hver deltagers hjerne. Da de traf deres valg, fik forskerne indsigt i, hvad der motiverede valgene.

 

En smagfuld, men ond, cyklus

I det moderne samfund er der et enormt udvalg af mad til rådighed for os. Hvis vores hjerner ikke er meget gode til at estimere, hvor mange kalorier vi får fra fødevarer, der kombinerer fedtstoffer og kulhydrater til ét samlet emne, og vi er omgivet af disse ting, så starter problemerne.

 

Over tid er dette fedt-plus-kulhydrater fødevarevalg ifølge forskerne forstærket til det punkt, at vores hjerner reagerer på disse kombinationsfødevarer. Ligesom de gør med andre stoffer, der giver os et enormt rush af dopamin. De andre stoffer? Ulovlige stoffer.

 

Som forskerne formulerede det: “En mekanisme, som det moderne fødevaremiljø kan fremme overspisning ved at kombinere fedt og kulhydrater for at forstærke belønning. Dermed lette overgangen til almindelig reaktion, som det ses i stofmisbrug”.

 

Det er kompliceret sprogbrug, men hvad der menes er, hvis du spiser denne slags fødevarer, så kan det bliver en afhængighed. Præcis på samme niveau som med heroin, kokain eller nikotin.

 

Det kan føles underligt at gå ind i en købmand eller restaurant og se på disse kombinationsfødevarer, som om de var forskellige former for stoffer, men det er ikke en dårlig måde at se på dem. Det hjælper dig med at indse at ”the struggle is real”. Men at modstå disse kombinationer – og din hjernes forvirrede signaler omkring dem – kan være netop den ting, du behøver for at bevare kontrollen over din ernæring.

 

References

  1. Dunne, J., Mercuri, A. M., Evershed, R. P., Bruni, S., & di Lernia, S. (2017). Earliest direct evidence of plant processing in prehistoric Saharan potteryNature Plants, 3(1), 16194.
  2. DiFeliceantonio, A. G., Coppin, G., Rigoux, L., Thanarajah, S. E., Dagher, A., Tittgemeyer, M., & Small, D. M. (2018). Supra-Additive Effects of Combining Fat and Carbohydrate on Food RewardCell Metabolism.

 

LÆS OGSÅ:

Nyheder | Ny forskning viser, at rødt kød er sundt

Ny viden: Et æg om dagen kan sænke risikoen for hjertekarsygdomme

Porno | Find ud af, om du er afhængig af porno her

Vanddrivende mad | 9 madvarer, der hjælper dig med at smide vand-kiloene

Hvis du vil reducere en oppustet mave og smide vandvægt, starter det hele (selvfølgelig) med din kost. Regelmæssig motion hjælper, men hvis du har intensiveret dit træningsregime på det seneste, kan dine muskler stadig holde på vandmolekylerne.

Spis disse madvarer, bund disse drikke og snart derefter, vil dine yndlings-T-shirts snart se meget bedre ud, når dine mavemuskler står superskarpe uden den ekstra vandvægt.

1. Citronte

I stedet for at skippe drikkevarer, når du føler dig oppustet, skal du drikke væsker, der ikke indeholder sukker eller natrium som te, for at hjælpe mod oppustethed. Når din krop opbevarer vand (hvis vandretentionen ikke skyldes sundhedsmæssige årsager), holder den normalt væsken, for at fortynde natrium eller sukker.

Selvom at drikke mere væske, kan det virke kontraintuitivt, skyller det overskydende natrium eller sukker ud sammen med vandet, som molekylerne tiltrækker. Tilsæt en skive citron eller to til dit vand eller te, da det indeholder kalium, som hjælper med at modvirke natrium ved at “skylle” det ud af kroppen. Citronvand kan bidrage til at forbedre overordnet fordøjelse, reducere oppustethed takket være citrusflavonoiderne og hjælper syren i maven med at nedbryde mad.

At blive hydreret vil også reducere denne oppustethed. Dehydrering kan faktisk være en slags årsag til, at din krop beholder vand, fordi det ikke kommer nogle væsker ind. Så sørg for at forblive hydreret og hold den cyklus løbende, så det hjælper med at smide vandvægten.

2. Vandmelon

Denne fantastiske sommerfrugt er en ordentig kilde til kalium og vand – faktisk indeholder vandmelon hele 92% vand. Begge er vigtige ingredienser, når det kommer til at bekæmpe oppustethed. Kalium hjælper med at modvirke natrium, hvilket de fleste folk fra vestlige lande indtager i for store mængder. Resultatet er vandretention, da kroppen forsøger at fortynde natriummet.

3. Kaffe

Kaffe er et kendt vanddrivende middel på grund af koffeinindholdet. Det hjælper i korte træt med at udskille vand. Det er vanddrivende, og det er sundt i moderate mængder. Man siger at omkring to eller tre kopper kaffe om dagen kan have den effekt. Det er stadig i den “sikre” zone, når det kommer til et sundt koffein- og kaffeindtag.

4. Tomater

Denne frugt indeholder den magiske kombination af vand og kalium, som hjælper med at flade din mave ud ved at skylle overskydende natrium, vand og oppustethed fra din krop og mave. Desuden er de fyldte med fibre, så du kan sige farvel til forstoppelse og oppustethed, der følger med det. De er også super lave, når det kommer til indhold af kalorier og kulhydrater – så du kan fylde dig med dem uden at tage på i vægt.

5. Ingefær

Du har sikkert hørt før, at ingefær er god for fordøjelsen. Det skyldes at ingefær er et potent antiinflammatorisk middel, der reducerer betændelse i dine tarme. Det hjælper med at sætte en forstyrret mave i ro, hvilket letter udtømning, gas og opblussen. Ingefær indeholder også zingibain, som er et fordøjelses-enzym, der hjælper med at nedbryde protein. En undersøgelse viste, at ingefær accelererer fordøjelsen, der hjælper din mave med at tømmes hurtigere og fjerne gas, der er grunden til oppustethed.

6. Cayenne peber

Dette krydderi siges at hjælpe med at øge dit stofskifte, takket være capsaicinen i det.. Det neuropeptid-frigivende middel øger også fordøjelsesenzymerne i tarmene, som reducerer gas og oppustethed i kroppen.

7. Kefir

Hvad der plejede at være et mærkeligt-lydende produkt til de fleste danskere, er blevet bedre kendt på grund af den stigende buzz omkring fordelene ved probiotika, som denne yoghurtdrik er sprængfyldt af. Det er en stor kilde til probiotika, som er de gode bakterier, der hjælper med at lette mavesmerter og oppustethed ved at skabe en sund balance mellem gode bakterier og dårlige bakterier. Ved at holde de skadelige bakterier i stykker, har du færre mavesmerter og mindre oppustethed.

8. Fennikelfrø

“Disse gullige frø bekæmper oppustethed og gas takket være anethol, fenchone og estragol, som du finder i fennikel. Fennikel har antispasmodiske og antiinflammatoriske egenskaber, der slapper tarmene af og hjælper med at frigive fanget gas. Husk, at “fanget gas” skal bevæges et eller andet sted hen, når du spiser disse fødevarer, der hjælper med at reducere vandets vægt.

9. Frugt og grøntsager

Du skal ikke bekymre dig om at skulle give slip på de gasfremkaldende grøntsager som broccoli og blomkål, når du forsøger at tabe vandvægt. Ernæringsmæssigt har du det bedre af at have flere frugter og grøntsager i din kost og måske beholde lidt mere vand i kroppen.

LÆS OGSÅ:

Hydrerende madvarer | 10 madvarer, der holder dig hydreret henover sommeren

Kost & sundhed | 20 madvarer, der holder dig og din krop ung

Mad & Sundhed | 10 sunde madvarer, der kan gøre dig tyk

Onani | 10 gode grunde til, at du skal onanere noget mere

Fra at booste dit humør til at forebygge kræft til at styrke din erektion. Her er 10 gode grunde til, hvorfor onani er godt for dit helbred.

Dine seksuelle behov opfyldes uanset om din partner er til stede eller ej. Selvom du hader at tale om tabu-emnet, så er der seriøse helbredsmæssige fordele ved at fornøje dig selv.

Start med at eksperimentere på egen hånd. Det hjælper dig med at forstå, hvad der tænder dig, hvilket igen kan føre til bedre sex med din partner. Onani har også mange fordele, der bidrager til dit sunde helbred. Fra at øge dit humør til at forhindre kræft til at holde længere i sengen, er et ryk i banditten det nok den mest behagelige ting, du kan gøre for dit helbred i dag.

1. BOOSTER HUMØRET

Alt fra arbejde til venner til familie til ærinder plager os alle på et tidspunkt. Men gode nyheder: Du behøver ikke have en partner for at få gavn de følsomme neurotransmittere, der bliver pumpet ud i kroppen med sex. I stedet kan du onanere. Onani virker som et antistress og et antidepressivt middel. Det stimulerer frigivelsen af endorfiner fra hjernen, som oversvømmer kroppen med glæde og øger dit humør -præcis ligesom sex.

2. FORBEDRER SØVN

Du ved måske allerede, at bestemte fødevarer kan forbedre søvnkvaliteten. Men vidste du også onani kan gøre det samme? Yes, der findes faktisk en logisk grund til, at du vil knalde brikker kun få minutter efter klimaks. Når mænd ejakulerer, frigiver det en masse kemikalier, herunder oxytocin, vasopressin og prolactin, som alle naturligvis hjælper dig med at ramme drømmeland. Det giver mening, da både at få orgasme og søvn kræver, at du føler dig afslappet og fri for angst.

3. HJÆLPER MOD FORKØLELSE

At nå klimaks kan også hjælpe med at helbrede en forkølelse, ifølge en undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet Neuroimmunomodulation. Til eksperimentet blev 11 mandlige frivillige bedt om at onanere til de nåede deres happy ending, mens forskere indsamlede deres blodprøver. Det viser sig, at opnå orgasme øger antallet af “dræber”-celler (leukocytter) hos mænd, der hjælper med at opretholde immunsystemets sundhed.

4. HJÆLPER DIG MED AT HOLDE LÆNGERE

Nervøs for en første date? Så prøv at onanere omkring en time på forhånd. Onani kan hjælpe en mand med at blive komfortabel med at føle intense sensationer uden at lade dem overvælde ham. Så det hjælper med at opretholde udholdenhed, samtidig med at du får mere kontrol, hvilket igen reducerer risikoen for tidlig afslutning.

5. REDUKER DIN RISIKO FOR IMPOTENS

Den bedste måde at holde ”tingene oppe” på er at holde blodet pumpende, ifølge dette studie fra 2008, der blev offentliggjort i The American Journal of Medicine. I den fem-årige undersøgelse var der kun 16 tilfælde (per 1000) af impotens hos mænd, der havde sex tre gange om ugen sammenlignet med en hele 79 tilfælde (pr. 1.000) hos mænd, der engagerede sig i sex mindre end en gang om ugen. Selv om undersøgelsen blev udført ved hjælp af sex, har onani samme virkning som da stigningen i blodgennemstrømningen til kønsorganerne, holder væsken flydende og sørger for, at organerne fungerer korrekt.

6. FOREBYGGER PROSTATACANCER

Udløsning af knap så friske væsker baner vejen for frisk sæd. Det skærer samtidig dine odds, for at udvikle denne kræft, ned med 33 procent. Et Harvard-studie fra 2004 viste, at mænd, der ejakulerede 21 gange om måneden, var mindre tilbøjelige til at opleve prostatakræft sammenlignet med dem, der ejakulerede fire til syv gange om måneden.

7. FORBEDRER HJERTESUNDHED

For dem af jer, der hader kardio, er det en anden taktik at prøve. En undersøgelse offentliggjort i The American Journal of Cardiology viste, at mænd, der havde en orgasme, en gang om måneden, var 45 procent mere tilbøjelige til at få en kardiovaskulær sygdom eller have et slagtilfælde, sammenlignet med dem, der opnåede orgasme mere end to gange om ugen. Forskerne erkender, at sundere mænd er mere tilbøjelige til at have sex, hvilket betyder at de sandsynligvis allerede har sunde kardiovaskulære systemer. Men stigningen i hjertefrekvensen [du får fra onani] har direkte gavn for cirkulationen og kan reducere sandsynligheden for et hjerteanfald.

8. FÅR DIG TIL AT SE YNGRE UD

Mennesker, der ser markant yngre ud end deres alder, er måske alle fælles om en hemmelighed: de onanerer oftere. Den britiske kliniske psykolog Dr. David Weeks fik beviset, da han spurgte tusindvis af mænd og kvinder (mellem 40 og 50 år) om deres sexliv og sundhed i et årti. Hans resultater afslørede dem, der syntes yngre end deres faktiske alder, der dyrkede sex tre gange om ugen sammenlignet med dem med ældre ansigtstræt, der lignede deres alder, som dyrkede det to gange om ugen. Årsagen er højst sandsynligt, at strømmen af blodcirkulationen, samt at det hjælper med bedre – to grunde, der begge kan bidrage til en sund glød. Det samme gælder for onani. Onani kan få dig til at se og føle sig yngre ved at ændre dine hjerneceller på positive måder,

9. FORHØJER DIN LEVETID

Vi ved allerede, at et solidt træningsprogram kombineret med en ren kost har fordelene ved at udvide din levetid, såvel som at holde udseende og i humør i top. Men vidste du, at mere seksuel aktivitet (herunder solo-sessioner) kan bidrage med ekstra levetid også? Ifølge et 20-årigt studie, der blev offentliggjort i British Medical Journal, havde mænd med det højeste antal orgasmer en bedre livskvalitet og levede længere end dem, der var knap så heldige. Det giver mening, når du overvejer alle de andre fordele, du netop har lært om. Når du sænker risikoen for visse kræftformer og hjertesygdomme. Derudover reducerer det sygdomsfremmende stress, og er det en opskrift til bedre sundhed og et længere, lykkeligere liv!

10. FOREBYGGER SEKSUELT OVERFØRTE SYGDOMME

Vi ved hvad du tænker, og det er en indlysende ting at medtage i vores liste, men har du styr på, hvor mange seksuelt overførte sygdomme, der findes, og hvordan antallet af positive tilfælde er stigende? Det vil helt sikkert få dig til at overveje at gå solo oftere. Plus, single fyre, der måske ikke lige har været så heldig på Tinder på det seneste, kan gøre det ligeså tosset de vil.

LÆS OGSÅ:

Porno | Find ud af, om du er afhængig af porno her

Virtual Reality-porno | Sådan kan det påvirke dit sexliv

Sex-hemmeligheder | 7 ting, der tænder kvinder af i sengen

Kost & sundhed | 20 madvarer, der holder dig og din krop ung

Okay, måske er der ikke så meget, vi kan gøre for at stoppe tiden. Men vi kan hjælpe dig med at ændre din diet, så du bliver stærkere, sundere og har mere energi til resten af året – og mange, mange flere år i fremtiden. Læs videre her, hvis det lyder godt.

 

Hjerne-booster: Blåbær

Mister du fokus? Så kan denne frugt hjælpe dig. Blåbærs høje indhold af flavonoid har vist sig at kunne hjælpe med både korttids- og langtidshukommelse.

 

Gaven til din hud: Vindruer

Skindet fra de røde druer indeholder resveratrol. Det er en antiinflammatorisk antioxidant, der sørger for, at din hud ser godt ud. Flere undersøgelser viser, at resveratrol hjælper med beskyttelse mod UV-stråler, der kan føre til hudkræft. Som bonus kan du også score disse fordele ved at drikke et glas rødvin.

 

Mavefedts-bekæmperen: Byg

Hvis du døjer med lidt ekstra fedt på maveområdet, så bekæmp det ved at spise mere fuldkorn som eksempelvis byg, der ligesom quinoa er en god kilde for proteiner. En undersøgelse fra Tufts University viser, at folk der følger en kost, som er rig på fuldkorn havde 10% mindre mavefedt, end dem der ikke fulgte denne kost.

 

Kræft-kæmperen: Sorte bønner

For at hjælpe med at undgå tarm- og prostatakræft, bør du øge dit indtag af bælgfrugter. Tørrede bønner, ærter og linser er spækkede med sunde fibre, som hjælper med at føre affald hurtigt ud gennem kroppen, samtidig med at de fjerne de opbyggede carcinogener. Derudover er bønner også rige på folsyre, som hjælper med at reparere skadede celler i kroppen.

 

Kolesterol-kvitter: Hørfrø

Hørfrø er en god kilde for omega-3-fedtsyer, som hjælper med at modvirke inflammation. Hørfrø indeholder også lignaner og opløselige fibre, der begge fjerner kolesterol fra kroppen. Kolesterol kan også undgås ved at undgå mættede fedtstoffer og dyrke mere daglig motion.

 

Knoglebyggeren: Hårde oste

Alle mennesker er i risiko for knogleskørhed. Og når det kommer til calcium, så er hårde oste en verdensmester, der giver dig mere calcium end de blødere varianter. Cirka 45 gram parmesanost indeholder 500mg calcium. De hårde oste indeholder også diverse probiotiske kvaliteter, der hjælper dig med fordøjelsen. Ny forskning viser i øvrigt, at ost er sundt for dig.

 

Kræft-kæmperen: Broccoli

Fyr op med disse grønne guldklumpe på din tallerken. De er fyldte med plantenæringsstoffer, der sænker inflammation og modvirker risikoen for lunge-, mave- og andre kræftformer.

 

Fantastisk fiber-fund: Æbler

Denne frugt indeholder masser af pektin, som er et opløseligt fiber, der hjælper med at forebygge mod opbyggelse af kolesterol i dine blodårer. Plus, de uopløselige fibre hjælper dig med at holde dit fordøjelsessystemet stærkt. Men lad endelig være med at skrælle dine æbler. To tredjedele af fibrene, plus masser af antioxidanter, er netop at finde i skindet.

 

Pre-workout benzin: Havre

Motion er nøglen til at holde sig ung, og denne superfood er, hvad der vil give dig brændstof til at klare dig igennem dine træningssessioner. I en undersøgelse, der blev udgivet i journalen Metabolism, viste, at deltagere, der indtog havre 45 minutter før en træning, havde en mærkværdig bedre præstation, end dem der spiste ris. Vi optager nemlig disse kulhydrater langsommere, hvilket betyder, vi har mere energi for længere tid, efter vi spiser dem.

 

Post-workout snack: Peanutbutter

Har du sværere ved at komme ovenpå efter en hård træning, end du plejer? Lad dig ikke skræmme af det høje indhold af fedt i jordnøddesmør. Eksperter sig, at ethvert post-workout måltid bør indeholde kulhydrater og proteiner, men fedt er også en vigtig faktor, så længe det er i moderate portioner. Jordnødder eller andre nødde-smør varianter leverer alt, hvad du skal bruge.

 

—–

 

Smertestillende superfood: Ingefær

Hvis smerter rammer dig hårdere, end de plejede at gøre, så tilføj ingefær til din kost. Dens naturlige antioxidanter gør det til et helt naturligt anti-inflammatorisk middel, der afhjælper dine muskelsmerter efter træning.

 

Ideelle recovery-drik: Kakaomælk

Udkørt efter en træningssession, der plejede at virke så let? Prøv med et glas kakaomælk. Yep, vi blev også overraskede, da vi hørte det. Men kakaomælk, med et lavt fedtindhold, indeholder den perfekte ratio af kulhydrater og proteiner, der giver dig det meste ud af din træningssession. Det viser en undersøgelse fra 2011 foretaget af University of Texas.

 

Forkølelses-fighter: Hønsesuppe

I takt med at vi bliver ældre, så kan vi heller ikke komme over simple forkølelser så hurtigt, som vi plejer. Men det betyder ikke, at vi bør lade dem bremse os. Og som altid så har mor ret: En varm skål hønsesuppe kan virkelig få dig til at føle dig bedre, når du har snue og snottet. Hønsesuppe har en antiinflammatorisk effekt på de øvre luftveje, der kan forkorte længden på din sygdom.

 

Supersøvn: Kirsebærjuice

For lidt søvn er en af de største grunde til alderdom accelereres. Faktisk erklærede Center for Disease Control i 2011, at utilstrækkelig søvn er en “folkesundhedsepidemi”, der har været forbundet med kroniske sygdomme som diabetes, fedme og depression. Så hvis du kæmper mod lukøje, skal du drikke kirsebærsaft, som er fyldt med melatonin, der har vist sig gavnligt, når det kommer til at forbedre søvnkvaliteten og varigheden.

 

Mavesårs-udrydderen: Løg

Lad dig ikke bremse af maveproblemer! Denne grøntsag kan stoppe væksten af bakterien H. pylori, som har været forbundet med sår, mavebetændelse og mavesår. Ifølge University of Maryland Medical Center kan andre flavonoid-rige fødevarer som hvidløg og te også bremse H. pylori og holde din mave i ro og orden. Men hey husk lige, at alt hvad der er dybstegt, som løgringe, desværre ikke tæller!

 

Muskelforstærker: Spinat

Spild ikke din hårdt tjente muskulatur – hold dine guns stærke med spinat. Denne grøntsag er en superfood af mange grunde, og den indeholder også den største mængde magnesium pr. portion (163 mkg per kop). Magnesium hjælper med at opretholde normal muskel- og nervefunktion, og det har også vist sig også at hjælpe med at regulere blodsukker og blodtryk. Hvis du lider af fordøjelsesproblemer som Crohns sygdom eller hyppig opkastning eller diarré, kan du måske ikke absorbere nok af dette næringsstof. Spinat er en perfekt base til din salat, men denne bladgrøntsag leverer faktisk mest magnesium, når den er på dåse eller kogt.

 

Iron Man: Hvide bønner

Føler du. at du kører på tom tank? Prøv at oppe dit jernindtag. Jern er et afgørende mineral, der binder ilten i dine røde blodlegemer, men vi får ikke nok af det, hvilket kan føre til nedsat kognitiv funktion, træthed og manglende evne til at regulere temperaturerne i kroppen. Lever indeholder mest jern pr. portion, men hvis du hellere vil være fri for at spise organer, skal du vælge hvide bønner. Hvide bønner er også rige på kobber, folsyre og kalium.

 

Frie radikale fighter: Guava

Vi tænker automatiks på appelsinjuice som go-to for C-vitaminer, men det viser sig, at denne tropiske frugt trumfer appelsiner i stor stil. En kop guava leverer fire gange, hvad du har brug for af dit daglige indtag af C-vitaminer. Vi har brug for dette vitamin til at beskytte os mod skade fra frie radikaler. De fører nemlig til aldring, hjertesygdomme og kræft. Plus, det bidrager til dannelse af kollagen, som gavner huden, sener, knogler og tænder.

 

Blodkammerat: Kål

Denne grønne bladgrøntsag er en fremragende kilde for K-vitamin, som hjælper blodet med at koagulere og forhindrer indre blødninger. Det kan også hjælpe med at holde dine knogler stærke, i takt med du bliver ælde. Et højt indtag af korsblomstrede grøntsager, som f.eks. grønkål, har også været relateret til reduceret risiko for prostatakræft. For at maksimere dine fordele bør du spise kogt kål i stedet for helt rå.

 

Dårlig ånde-dræber: Salat

Desværre bliver halitose (dårlig ånde) værre, jo ældre vi bliver. Men halspastiller er ikke den eneste kur. Salat (som Iceberg), der ofte anses for at være den mindst næringsrige grøntsag, kan være et af de nemmeste og mest effektive værktøjer, du har lige ved hånden for at bekæmpe drage-ånde. Det kan være så let som bare at spise en salat til frokost. (Men huske lige at gnaske på et salatblad altså ikke en erstatning for tandbørsten og tandtråde). Og stol på os – du vil meget gerne opretholde en sund hygiejne i munden. En nylig tyrkisk undersøgelse viste, at fyre med tandkødssygdomme er tre gange mere tilbøjelige til at lide af impotens.

 

LÆS OGSÅ:

Sexstillinger | 6 sex-positioner, der også fungerer som en god workout

Eksamenstid | Disse 7 madvarer forbedrer dit fokus

Hydrerende madvarer | 10 madvarer, der holder dig hydreret henover sommeren

 

 

 

 

 

 

Nyheder | Ny forskning viser, at rødt kød er sundt

Man kan lytte til det, eller man kan lade være, men det virker lidt som om, at ernæringstips og kostråd skifter fra dag til dag. Det ene øjeblik kan en bestemt ingrediens være en mirakelkur, og den anden er det en forfærdelig spise, der ødelægger din krop indefra. Det kan være ret svært at holde styr på det hele. Men nu virker det til, at der er rigtige gode nyheder for madelskere. Især de af os, der er vilde med proteinrig mad som rødt kød.

Både rødt kød og ost er godt for dig

Det meste af tiden omhandler de gode kostråd ofte emner, der advarer os mod at spise noget, som vi synes er lækkert. Det ender oftest med en kollektiv utilfredshed fra samfundet – gider vi egentlig tro på det? Men en gang i mellem, er det omvendte nyheder, der får os til at trække på smilbåndet. Og kære læsere – i dag er netop sådan en dag!

Forskere på McMaster University i Hamilton, Ontario, Canada, har opdaget, at folk, der regelmæssig spiser rødt kød og ost, har større tilbøjelighed til at leve længere. Den opdagelse , fra september 2018, har gjort dem til nogle af de mest populære forskere indenfor madforskning længe.

Ifølge deres undersøgelse, så fandt de ud af, at mennesker der spiser tre portioner mælkeprodukter og 120 gram rødt kød om dagen, havde størst chance for at mærke den positive effekt. Så frem med racletten og fyr op for grillen!

I en tale for andre kolleger og forskere under European Society of Cardiology konferencen i München, Tyskland, fortalte McMaster professor i ernæring og epidemiologi, Andrew Mente, at ”opdagelserne i mælkeprodukter og uforarbejdet rødt kød udfordrer konventionelle tankegange”.

Undersøgelsen

Undersøgelsen indsamlede data fra over 218.000 (!!!) mennesker spredt over 50 lande, hvilket gav et dybdegående indblik en gruppe af vidtrækkende forsøgspersoner. Resultatet virkede til at foreslå, at de der spiste mest rødt kød og ost så, at deres risiko for en tidlig død faldt med 25%. Derudover faldt risikoen for dødeligt hjerteanfald med hele 22%. I undersøgelsen blev en række andre faktorer også medregnet, som eksempelvis rigdom og sundhedsvaner. Så resultaterne af undersøgelsen virker derfor meget troværdige.

Disse konklusioner markerer en dramatisk afvigelse fra det, der længe har været betragtet som pålidelig videnskab. Nuværende fødevare-retningslinjer foreslår for eksempel, at folk, der spiser mere end 90 gram rødt og forarbejdet kød om dagen, skal forsøge at reducere deres indtag til omkring 70 gram på grund af den antaget sammenhæng mellem mængden af kød og tarmkræft. Denne undersøgelse afkræfter netop disse bekymringer.

På trods af den spændende overskrift, vi har valgt til artiklen, betyder den nye rapport ikke, at vi alle kan spise frit, hvad vi vil. Ifølge professor Mente kunne hans data faktisk vise, at kulhydrater kunne være den sande fjende for de berørte borgere. Dette kan betyde, at en helt anden fødevaregruppe, der er fuld af velsmagende ting, nu kommer under angreb. En dør åbner, en anden lukker, som man jo desværre må sige.

Lad være med at frådse

Vi lever i en tid, hvor vi lærer mere og mere om den mad, vi spiser. Næsten på en daglig basis. Med millioner af skattekroner brugt på forskning, forekommer det knap så klogt at bede dig om, at bide dig fast på en enkelt måde at leve på. Men når det så er sagt, hvis du absolut skulle vælge, er mere rødt kød og flere oste i din kost vel ikke helt en dårlig ting, vel? Men husk nu også at alt skal være med måde – mere ost betyder ikke tre stykker cheesecake til eftermiddagskaffen ;-).

LÆS OGSÅ:

Ny viden: Et æg om dagen kan sænke risikoen for hjertekarsygdomme

7 af de mest udbredte fitnessmyter

10 tips, du bør følge, inden du melder dig ind i et nyt træningscenter

Mad & Sundhed | 10 sunde madvarer, der kan gøre dig tyk

Selvom de er proppede med antioxidanter, proteiner og sunde fedtstoffer, så er disse næringsrige helsevarer noget, der kan smide seriøse kalorier på kroppen, hvis du ikke er varsom.

 

Avocado

Avocado er at finde alle steder, og det med god grund. Det er en såkaldt superfood! Hver frugt er spækket med 10 gram fibre og mere end dobbelt så meget kalium som en banan. Avocadoer har vist sig at kunne sænke kolesterolniveauer, reducere risikoen for kræft og diabetes, samt forbedre hudkvaliteten. Ulempen? Grundet dens høje fedtindhold (det hjerte-sunde monosaturerede fed er stadig fedt), og den lovprisning som avocado får, så er det et at gå lidt for meget til den. Selvom de indeholder mere end 20 vitaminer og mineraler, så er avocadoer stadig spækket med kalorier. Brug dem med måde, når du putter dem i dine salater, sandwiches og andre lækkerier.

 

Nødder

Nødder er den perfekte snack, og du finder dem i en overflod i alt fra diverse sportsevents til lokale barer. Og folk guffer dem i sig, som var de popcorn. Det er det perfekte eksempel på noget godt, der går dårligt. Ligesom avocadoen så er nødder spækket med de hjerte-sunde fedtstoffer. Men sund betyder ikke altid godt. Et par øl og en håndfuld nødder, og du har indsamlet en seriøs mængde kalorier. 30 gram nødder indeholder omkring 135 kalorier, og hvor mange nødder der er i en portion, det afhænger jo fuldkommen af dit valg af nøddeart. Tænk over det: hvad vil du helst? Spise 12 cashewnødder eller 22 mandler?

 

Proteinbarer

Proteiner er godt, ik? Ja gu’ fanden er det det! Men ikke hvis de er proppede med ab-dræberne fedt og sukker. Din tilgang til proteinbarer: gem dem til når du virkelig har brug for dem, som når du er ude og rejse eller på en lang vandretur. Og i tilfælde som dem, bør du spise en halv portion af gangen. En anden regel: shop smart! Vælg en bar, der indeholder mindre sukker, eller hold dig til et ready-to-drink alternativ. Disse produkter indeholder typisk kun halvt så meget fedt og sukker og 100 kalorier mindre, sammenlignet med proteinbarer.

 

Granola og snackposer

I teorien så er fiberrige, fuldkornsblandinger en perfekt snack til på turen. Problemer er, at de ofte bliver forklædt i ingredienser som honning, tørrede frugter, frø og chokolade. Og så er det også svært at definere hvad ”en portion” er. En portion er faktisk ikke mere end en kvart kop – eller 4 spiseskeer, og det er jo ikke nok til at holde dig mæt indtil frokost. Vores tip er derfor, at du skal holde dig til disse snackposer, når du ikke har andet. Og sørg for at købe pakker, der indeholder en enkelt servering, så du ikke overdoserer dit forbrug.

 

Tørrede frugter

Tag alle næringsstofferne og antioxidanterne fra flere portioner af frugt, og krymp det ned i en størrelse, der er super let at spise på farten. Det lyder godt, ik? Faren er dog, at disse miniature-snacks ofte er sprængfyldte med sukker. Og det er mere normen end undtagelsen, at man lige propper sig igennem en hel pose på en gang. Gå efter frisk frugt i stedet! To spiseskeer tørrede tranebær eller rosiner indeholder den samme mængde kalorier som en kop friske hindbær eller halvanden kop jordbær.

 

Glutenfri mad

Selv om du ikke er allergisk overfor mel, kan det alligevel være du er tiltrukket om ideen af glutenfri pizza og pasta, da det jo lyder mere sundt. Men tjek lige det her: mange glutenfrie produkter indeholder faktisk flere kalorier end deres glutenholdige pendanter. Ingredienser som majsstivelse og brune rismel bliver brugt af producenterne til at kopiere teksturen og smagen af gluten, og disse indeholder faktisk flere kalorier. Dit bedste bud er at holde dig til sunde madvarer, der naturligt ikke indeholder gluten såsom quinoa.

 

Smoothies

De fleste drikkevarer hos de mange juicebarer er opskriften på en mavefyldende væske. Takket være kolossale serveringsstørrelser, der nogle steder når helt op til 750 milliliter, og med dessert-lignende ingredienser som peanutbutter, chokolade, kokosmæl og sorbet, så kan en forfriskende drink let indeholde 600 kalorier. Et sundere alternativ er at lave din drink derhjemme. Brug græsk yoghurt der både er sundt og giver dig en længere mæthedsfølelse.

 

Tun

I sin simple form så er tun et smart valg. For ikke at nævne et af de mest pengepungsvenlige måder at spise sundt på. En dåse indeholder færre end 200 kalorier, omkring 1 gram fest og spækket med 42 gram muskelbyggende proteiner. Men når du laver det til en tunsalat, er det hvor det tager en uheldig drejning. En enkelt spiseske mayonnaise indeholder 10 gram fedt plus 90 ekstra kalorier. Skal du have mayo i salaten så gå efter et af de fedtfrie alternativer i stedet. For at formindske flere kalorier, så server det som smørrebrød i stedet for som sandwich. Eller endnu bedre: læg det som topping på en grøn salat eller en halv avocado.

 

Kaffedrikke

En kop sort kaffe koster dig kun 5 kalorier på kontoen, men for mange er det svært at drikke helt uden tilsætning af andre ting. Vi ved, at hvis du besøger FitnessNord ofte, at du er klar over, at fedtbomber som frappuccino, der er toppet med flødeskum er absolut no-go. Men de mere uskyldig-lydende drikkevarer, der blander espresso med mælk kan stadig indeholde en del kalorier. Eksempelvis indeholder en stor latte (omkring 500 ml) med almindelig mælk omkring 300 kalorier og 15 gram fedt – og det er inden der tilsættes sukker. Og siden kaffe mere er en hygge ting fremfor et måltid, så er der unødvendige kalorier, du skal passe på med.

Chokolade

Chokalder med højt kakaoindhold indeholder komponenter, der hedder polyfenol. Disse hjælper med at udvide blodkarrene og derved sænke blodtrykket. Men før du gør det til en vane at snacke på de mørke delikatesser dagligt, så husk at kakao går hånd i hånd med fedt og sukker. Du har måske læst, at det er godt for dit hjerte, hvilket det også er i moderate mængder. Men hvis du går for tungt til den, indtager du for mange kalorier, hvilket slet ikke er er godt for hjertet – tværtimod! Når du køber chokolade, bør du kigge efter mærker, der indeholder den højeste procentsats kakao. Gå efter små pakker i stedet for at blive fristet af de store jumbo-udgaver.

LÆS OGSÅ:

Quinoa | 3 grunde til, at quinoa er perfekt for fitness-folk

Avocado | Din ekspertguide til avocadoer

Hydrerende madvarer | 10 madvarer, der holder dig hydreret henover sommeren

 

 

 

Kulhydrater | 9 kulhydrat-regler, der er lette at følge

Her er, hvad du skal vide om de irriterende, men højst nødvendige, kulhydrater. Lær og følg disse regler, og du vil hurtigt skulptere din drømmekrop!

 

Hvis vægttab er dit mål, så er det bedre at følge en kost der er lav på kulhydrater fremfor fedt. Det viser ny research fra Tulane University, der blev publiceret Annals of Internal Medicine-journal. Men sandheden er, at kulhydrater hverken er gode eller dårlige. Nogle fremmer sundhed, mens andre – når de bliver spist i store mængder – hurtigt vil give dig en masse ekstra kilo og øge risikoen for sygdomme.

Følg disse overordnede kulhydrat-regler, og du vil forbrænde mere fedt på ingen tid!

1. Spis 1-1,5 kulhydrater per 500 gram kropsvægt om dagen

Hvis du er en hardcore trænings-type, skal kulhydrater omfatte 30-40% af dit daglige kalorieindtag. At spare på kulhydrater, hvor de fleste kommer fra langsomme fordøjelseskilder såsom brune ris, korn, havregryn, grøntsager og søde kartofler, kan faktisk få dig til at tabe muskler. Kulhydrater udleder muskelglykogen, brændstoffet til anstrengende træning. Når disse depoter er udtømte, vender kroppen til sit eget muskelvæv som brændstof. Idtag 1-1,5 gram kulhydrater per pund af kropsvægt (ca. 500 gram). For en 65 kilo kvinde, svarer det til 125-187 gram. Sænk dit indtag som dagen skrider frem (se nr. 9), så du indtager størstedelen af disse kulhydrater om morgenen.

 

2. Vælg langsomt fordøjende kulhydrater for de fleste måltider

Ved at spise langsomt forbrændende (lavglykæmiske) kulhydrater, undgår du ikke bare katabolisme, men holder også blodsukkerniveauerne under kontrol, hvilket hjælper med at modvirke træthed, samtidig med at man forhindrer insulin-forhøjelser. Forskning viser, at atleter, der forbruger langsomme kulhydrater, har mere energi under træningen og brænder både mere fedt, mens de træner og resten af deres dag. Vælg komplekse kulhydrater som brune ris, fiberholdige grøntsager som broccoli, frugt, havregryn, søde kartofler og fuldkorn.

 

3- Start din dag med de langsomme kulhydrater til morgenmad

Morgenmaden er et perfekt tidpunkt at fylde benzin på kroppen med de langsomt forbrændende kulhydrater. Når du faster i din søvn, falder blodsukker og muskelglykogen-niveauerne, og din krop har brug for at genopfylde dem. Undersøgelser viser også, at hvis du indtager kulhydrater sammen med protein som det første om morgenen, er der mindre risiko for at din krop ophober fedt.

 

En nyere undersøgelse udgivet i International Journal of Obesity viser, at mus, der spiser en stor morgenmad har større chance for at tabe kropsfedt, så længe at morgenmaden er høj på kulhydrater og kalorier, og frokost og aftensmad består af mindre måltider. Sigt efter 20-30 gram af de langsomt fordøjende kulhydrater som dagens første måltid.

 

4. Fyr din vægttræning i gang med langsomt fordøjende kulhydrater

Vores pre-workout måltid skal forsynes af langsomme kulhydrater fra kilder som brune ris, frugt, grøntsager og fuldkornsbrød, korn og pastaer. Komplekse kulhydrater tager længere tid at konvertere til glukose, hvilket vil holde blodsukkerniveauet kontrolleret og forhindre dig i at gå i stå midt i din træning. Det holder også insulinniveauerne lave, så det vil ikke forstyrre fedtforbrændingen, mens du træner. Under styrketræning bør du tage 20-30 gram langsomme kulhydrater sammen med 20 gram protein fra en proteinshake.

 

5. Spis hurtige (High-Glycemic) kulhydrater for at hjælpe med at genoprette kroppen post-workout

De kulhydrater du indtager straks efter en hård træningssession, skal være af den hurtigfordøjende slags. Post-workout er disse kulhydrater mindre tilbøjelige til at blive opbevaret som fedt, da de hurtigt vil blive brugt til at genopfylde udtømte glykogen-niveauer. En række undersøgelser har fundet ud af, at et post-workout måltid, der indeholder hurtige kulhydrater og protein, dramatisk øger muskelproteinsyntese; processen som resulterer i muskeldannelse og vækst. Disse kulhydrater vil styrke insulinniveauerne og hjælpe med at fyldre tiltrængte aminosyrer ind i dine muskler, så de kan begynde at genoprette (og vokse), samtidig med de afværger kortisol, som er et ødelæggende muskelhormon. Sigt efter 30-40 gram hurtigt fordøjende kulhydrater som eksempelvis en bagt kartoffel, dextrose-sukker, en almindelig bagel med syltetøj, eller hvidt brød sammen med 40 gram protein fra en proteinshake.

 

6. Spring kulhydrater over før cardio for at forbrænde fedt

Cardio-træning forbrænder både fedt og kulhydrater. Så jo færre kulhydrater og mindre insulin du har i blodet, inden du rammer løbebåndet, jo mere fedt du forbrænde. I modsætning til hvad folk tror, så er cardio på tom mave imidlertid ikke det mest effektive middel til at forbrænde fedt. Forskning viser også, at fedtforbrænding kan forbedres, hvis du tager aminosyrer før cardio-øvelser. Skift kulhydraterne ud med et halv til helt scoop af valleprotein inden din cardio-session for at skubbe fedtforbrænding ind i højeste gear.

 

7. Indtag hurtigt fordøjende kulhydrater efter cardio

Hvis du springer over kulhydraterne og kun snupper en proteinshake efter en hård cardio-træning, kan det sænke bremserne på din krops genoptræning. Præcis som med vægttræning, så kan nogle hurtige kulhydrater sammen med din protein efter en cardio-øvelse genopfylde udtømte glykogen-depoter, booste insulinniveauet og tvinge flere reparations-boostende næringsstoffer ind dine beskadigede muskler. Indtag omkring 20-30 gram af de hurtigt fordøjende kulhydrater post-cardio.

 

8. Boost kulhydrater på dine snydedage

Hvis du hæver dit indtag af kulhydrater i ny og næ, hjælper det med at opretholde leptin-niveauet og udløser frigivelse af skjoldbruskkirtelhormoner, som begge har tendens til at styrtdykke, når kulhydrater er lave over længere tid. Ved at indtage flere kulhydrater på din snydedag, hæmmer du disse hormoner og holder din krop i fedtforbrændingstilstand. Det afhænger af din størrelse, fysiske mål, og hvor mange kulhydrater du spiser daglig. Men hæv dit indtag af kulhydrater til så meget som 2-3 gram per halve kilo kropsvægt på en snydedag. For at forhindre fedtforøgelse bør du holde dig til en enkelt snydedag om ugen.

 

9. Sænk dit indtag som med dagen

Som den lettest tilgængelige energikilde er kulhydrater nødvendige tidligt på dagen, hvor din krop er parat til at bruge dem som brændstof. Senere på dagen har du brug for mindre energi fra kulhydrater, og forskning viser, at insulinfølsomheden er reduceret. Det betyder, at det kræver mere insulin at få kulhydrater i dine muskelceller, hvilket medfører større risiko for opbevaring af kropsfedt. Skær kulhydraterne ned, som dagen skrider frem, og du vil have mindre mulighed for at opbevare fedt.

LÆS OGSÅ

19 fitnessregler, der kan hjælpe med at holde dig i form

5 måder, en usund kost kan ødelægge dit sexliv på

Ketogen diæt | 5 Tilskud du med Fordel kan Tage, Når du Spiser Keto

Kylling | 12 sunde måder, du kan gøre kyllingeretter mere spændende på

Kylling er den ultimative kost- og trænings-mad af en god grund. Det har lavt fedtindhold, højt proteinindhold og smagen kan tilpasses på en masse forskellige måder.

 

Derudover er det hurtigt og let at tilberede, og det passer næsten med alle slags grøntsager. Desværre kan det også hurtigt blive lidt for meget rutine, når man spiser kylling næsten hver dag, og man mangler inspiration til at variere smagen. Lad os også være ærlige – uden de rigtige krydderier, så smager kylling egentlig bare ikke af så meget.

 

Heldigt for dig kommer FitnessNord dig til undsætning og hjælper med kreativiteten. Prøv disse 12 lette og smagsfulde variationer op kylling, som alle er sunde og hjælper dig med dine fitnessmål.

1. Buffalo-style kylling

Skær kyllingebrystet i stykker, der passer til en mundfuld. Steg det på panden med lidt smør. Når kyllingen er gennemstegt, skal du hælde lidt chillisauce (som eksempelvis Tabasco) udover, og vende alle kyllingestykkerne i det. For at give opskriften den helt autentiske amerikanske bar-følelse, så server retten med et par selleristænger og en blue cheese-dressing.

 

2. Kylling pakket i salatblade

Hakket kyllingekød går fra kedeligt til kanon med et par hemmelige våben. Tilsæt et par skefulde Thai karry-pasta (rød eller grøn) og et stænk fiskesovs i det hakkede kød. Form det til små bøffer og brun dem på begge sider. Når de er tilberedte, skal du pakke dem ind nogle store salatblade. En let og lækker måde at få kyllingebøffer på.

 

3. Simre i suppe

Lad et kyllingebryst simre i kyllingefond indtil det er gennemstegt. Fjernekyllingen, og pil kødet fra hinanden, og læg det til side. Mens fonden stadig simrer over svag varme, skal du piske et æg ud i en skål. Hæld ægget langsomt i suppen mens du rører, så du får strenge af lækker kogt æg (a la Vietnam). Hæld kyllingekødet tilbage i suppen. Tilføj en smule frisk citronsaft og lidt hakket persille, og retten er klar til servering.

 

4. Lav en kaloriefri panering

Her får du en lækker panering uden brug af en eneste brødkrumme! Lav paneringen ved at pulsere tørrede porcini-svampe eller andre vilde svampe i en blender, indtil teksturen minder om brødkrummer. Vend dine kyllingestykker i et udslået æg og derefter i svampe-krummerne. Ikke nok med at du får en dejlig sprød ydre panering, så giver svampene dig også en masse ekstra smag.

 

5. Nøddeværk

Skær kyllingen ud i tykke strimler, og vend dem i æg og finthakkede valnødder. Bag dem i ovnen til kyllingen er gennemstegt, og nødderne er knasfulde. Her er der egentlig bare tale om en mere voksen og sundere udgave af kyllinge-nuggets, men tilberedt i ovnen i stedet for i frituren.

 

6. Fyldt med grønt

Brug en kagerulle eller lignende til at banke kyllingebrysterne ud i flade og tynde skiver. Læg et lag babyspinat, hakket oliven og en smule feta på hvert stykke, inden du ruller dem sammen som en roulade. Når de er rullet sammen, kan du fastgøre ”rouladen” ved at lukke i med en tandstik. Brun kyllingen på panden, og resultatet er et restaurant-værdigt måltid

 

7. Spice det op med peberrod

Mix hakket peberrod sammen med en fedtfattig creme fraiche i en skål. Spred det over et stykke koldt kylling fra et tidligere måltid, og læg det på en bund af eksempelvis romaine-salat. Resultatet er en salat med et pebret efterspark. Denne kombination fungerer i øvrigt og helt perfekt med et stykke roast beef.

 

8. Spyd det!

Al mad er sjovere, når det bliver spyddet. Smid små lunser af kyllingekød på nogle spyd, og krydr det med mellemøstlige krydderier såsom kommen og koriander. Det bedste resultat får du, hvis du griller det over en grill, men stegt på en grillpande, fungerer det også meget godt.

 

9. Mix det med svampe

Hak nogle kødfulde, vilde svampe såsom shiitake, portobello og kejserhatte , og sautér dem i en pande til de er bløde og mørkebrune. Tilføj et stænk vand, så du frigiver de smagfulde brune stykker helt nederst på panden. Tilføj en fedtfattig smøreost og kogte kyllingetern for den perfekte efterårsret, der virkelig varmer hele kroppen.

 

10. Lav en fedtfattig italiensk klassiker

Hvis du er til italiensk mad, så er dette lige noget for dig. Læg skiftevis tynde skiver varm kylling med et lag ricotta-ost og knuste tomater. Resultatet er så lækkert, at du slet ikke vil savne tilbehør af pasta eller brød.

 

11. Tranformer det til en pizza

Bank et kyllingebryst ud, og forestil dig, at det er din pizzabund. Smør et lag sukkerfri tomatsovs over, og drys med fedtfattig mozzarella, oregano, chiliflager og hvilke som helst pizza-toppings, du foretrækker. Bag det i ovnen, indtil kyllingen er helt gennemsteg, og osten er blevet lidt mørk og smeltet.

 

12. Lav denne hemmelige vidunderlige sauce til din kylling

Bland et par teskefulde af en fedtfattig græsk yoghurt med samme mængde fuldkornssennep. Resultatet bliver en hurtig og let sovs, der gør underværker for smagen af din kylling. Lav en stor portion, så du kan gemme den i køleskabet. Saucen fungerer i øvrigt også helt vildt godt med svinekød.

 

LÆS OGSÅ: 

5 måder, en usund kost kan ødelægge dit sexliv på

Hydrerende madvarer | 10 madvarer, der holder dig hydreret henover sommeren

Eksamenstid | Disse 7 madvarer forbedrer dit fokus

Ny viden: Et æg om dagen kan sænke risikoen for hjertekarsygdomme

Denne favorit blandt seriøse bodybuildere viser sig faktisk at være sundere, end du tror!

Det kan godt være at et æble om dagen holder lægen borte, som det gamle ordsprog lyder. Men nu kan det være, at æg faktisk er en bedre løsning.

Ny research viser nemlig, at æg er forbundet med lavere risiko for hjertesygdomme. Specifikt viser undersøgelsen, at folk der spiser et æg om dagen, formindsker deres risiko for hjertestop og slagtilfældegevaldigt, ifølge denne undersøgelse foretaget i Kina.

 

På trods af at æg altid har været en foretrukken favorit blandt bodybuildere, så er det først for nyligt, at de er begyndt at få den anerkendelse, de fortjener. I årevis er æg nærmest blevet forhadte på grund af det høje kolesterolindhold, men nu har ernæringsindustrien nærmest vendt 180° på en tallerken. Nu viser det sig nemlig, at kolesterol og fedt i æg ikke mærkbart påvirker en persons kolesterolniveauer eller kropsfedt. Faktisk så er forskere nu enige om, at æg er fantastiske.

 

I denne undersøgelse undersøgte forskerne æg-spisnings-vanerne af 461,213 mennesker mellem 30-70 år (med et gennemsnit på 51). Ingen havde en forhistorie med hjertesygdomme, kræft eller diabetes. Ud af alle respondenterne var der cirka 13% som alleree spiste et æg om dagen. Omkring 9% spiste aldrig æg.

Efter en median opfølgning på 9 år fandt forskerne ud af, at de respondenter, der spiste gennemsnitligt 0,76 æg om dagen (tre æg hver fjerde dag) var mindre tilbøjelige til at dø af hjertesygdomme, herteanfald eller slagtilfælde, sammenlignet med dem der ikke spiste æg. Æg-spisere var 18% mindre tilbøjelige til at dø af kardiovaskulære sygdomme og 28% mindre tilbøjelige til at dø af slagtilfælde.

 

Det er gode nyheder, men du bør stadig have en ting in mente: undersøgelsen fastslår at et moderat indtagelse af æg er hjertesundt. De deltagende spiste gennemsnitligt mindre end et æg om dagen, så dommen er stadig uklar på, hvorvidt et dusin æg til morgenmad er ligeså sundt for hjertet.

 

Uanset hvor mange æg du beslutter dig for at skovle ned i munden dagligt, så beder vi dig stadig om at huske at tilberede æggene. Der er ikke noget som en ordentlig omgang salmonella, der virkelig sætter bremsen for en god træning!

Her er fem måder, du kan tilberede dine æg på:

1. Bag dem som muffins

Forvarm din ovn til 175°. Smør en 12-muffin-bakke med en non-stick madspray (eller med smør, hvis du vil snyde lidt). Pisk 6 hele æg med 6 æggehvider i en skål. Tilføj en halv kop fedtfattig revet ost og mindst 2 kopper hakkede, rå grøntsager (peberfrugter, champignon, kål eller lignende). Tilføj salt og peber efter smag. Hæld blandingen jævnt i skålene. Bag det hele i cirka 20-25 minutter, eller indtil du kan stikke en kniv i en af dem, og der ikke hænger noget af blandingen fast. Spis 2 eller 3 per person sammen med noget frisk frugt.

 

2. Top din toast

Slå dine æg ud på en varm, smurt pande, og sænk derefter temperaturen til en mellem varme. Steg æggene indtil hviderne er faste og gennemstegte. Æggeblommerne bør tyknes men ikke hærdes. Vend æggene, og steg dem efter smag og behag. Toast en skive fuldkornsbrød. Top brødet med en kvart most avokado, et par skiver tomat og knuste chiliflager. Top det hele med dit æg.

 

3. Forstærk dine gryn

Hæld en halv kop havre eller gryn i en mikroovnsegnet kop eller skål sammen med et udslået æg. Tilføj en smule vand og bland det hele godt. Put det i mikroovnen i omkring 90 sekunder. Top det med en halv kop skåret frugt.

 

4. Pochér over korn og grønt

Hæld cirka 10 centimeter vand i en gryde, og bring det i kog. Slå ægget ud i en kop, og hæld det langsomt i vandet. Sænk varmen, men sørg for det stadig simrer. Kog ægget uden at røre i vandet, indtil hviderne er hærdet. Tag ægget op med en hulske og placér det på toppen af nogle rå grøntsaget og en halv kop kogt korn af eget valg (perlebyg egner sig fremragende). Tilføj flere rå grøntsager efter behov og top det med røde chiliflager, salt, peber, lidt citronsag og en spsk ekstra jomfruolivenolie.

 

5. Scramble det i mikroovnen

Smør indersiden af en mikroovnsegnet kaffekop med olie eller smør. Slå to æg ud i koppen og bland det godt. Tilføj en kvart kop hakket peberfrugt eller tomater. Tilbered det i 45 sekunder, rør det godt, og tilbered i yderligere 30-45 sekunder. Lad det hvilke i 30 sekunder. Nyd denne lette morgenmadsret i en kop! Du kan med fordel tilføje lidt revet ost, hakket basilikum eller noget tredje efter smag.

 

Lidt ÆGstra viden:

Et æg indeholder 6 gram protein, det er glutenfrit, har 0 kulhydrater, 0 sukker og koster ikke mere end et par kroner. Derudover indeholder æg ALLE de 9 essentielle aminosyrer!

LÆS OGSÅ:

Avocado | Din ekspertguide til avocadoer

Æblecidereddike | Din ekspertguide til æblecidereddike

Aloe vera | Din ekspertguide til planten aloe vera

 

Eksamenstid | Disse 7 madvarer forbedrer dit fokus

Enhver maraton-løber, CrossFit-fan eller Iron Man kan nikke genkendende til, at din mentale styrke er ligeså vigtigt som din fysiske styrke og din kost. Heldigvis findes der madvarer, der hjælper med at holde hjernen knivskarp, samtidig med at de hjælper med at bygge muskler. Undersøgelser har vist, at disse 7 madvarer netop hjælper med at styrke din hjerne. Især gælder det, når det kommer til kognition, hvilket er hjernens evne til at absorbere viden. Hvis du inkorporerer disse i din kost, kan det hjælpe med at holde dit fokus i top, når musklerne begynder at give igen under en træning. Derudover smager de alle godt, har masser af næringsrige fordele og er superlette at inddrage i din daglige kost.

 

1. Laks

Det er bevist, at en kost, hvor fede fisk som laks indgår, er med til at give din hjerne et kæmpe boost. Det har noget at gøre med, at laks er en af de rigeste kilder på omega-3-fedtsyrer, som netop har en positiv effekt på hjernens sundhed. Fødevarestyrelsen anbefaler, at man spiser fisk minimum to gange om ugen, men desværre er det langt fra alle, der når dette mål. Udover de kognitive egenskaber, så er fisk også en fantastisk proteinkilde, så det hjælper dig også med muskelopbygning. Har du overvejet at tilføje laks til din morgenmad? Det lyder måske ikke som det ideelle morgenmåltid, men som tilbehør til røræg, kan det være helt fantastisk. Alternativt kan du til frokost spise en stor salat med masser af laks.

 

2. Æg

Engang var æg frygtet for deres høje kolesterolindhold, men nu bliver æg anerkendt som et sundt indspark til enhver kost. Æg er en god kilde til protein, de er lette at spise, og de indeholder et meget vigtigt næringsstof: cholin. Cholin i din kost hjælper med at skabe et kemikalie i hjernen, der hedder acetylkolin, som er essentielt for mange af hjernens og nervesystemets funktioner. Det anslås at 90% af den vestlige verden ikke får de anbefalede 550 milligram cholin om dagen. Et enkelt æg giver dig omkring 20% af det anbefalede daglige indtag.

Æg er samtidig en god kilde til B-vitaminerne B6 og B12, som begge aktivt hjælper mod bedre hjernefunktioner. Æg er desuden let at inkorporere i din kost. Det kan eksempelvis være røræg til morgenmaden eller hårdkogte æg, som en snack til den lille sult. For en lidt anderledes ægge-oplevelse kan du stege ægget i sund olivenolie og bruge det som fyld i en sandwich.

 

3. Bladgrøntsager

ALLE burde spise deres grøntsager for et utal af grunde. Men en af de vigtigste er bestemt de fordele, det har for din hjerne. Hvis du blot spiser en enkelt portion af de sunde bladgrøntsager om dagen, kan det modvirke den naturlige kognitive nedgang din hjerne får med alderen, med op til 11 år. Det viser en undersøgelse. Disse grøntsager er utroligt rige på lutein og vitamin K, der begge er gode for hjernen. Der findes mange måder, du let kan inddrage dem i din kost. Brug dem som base i din salat, smid dem i din næste stir-fry eller blend dem med en banan og noget appelsinjuice, som en smoothie der går direkte til hjernen.

 

4. Gurkemeje

Gurkemeje er det gyldne, gullige krydderi, der giver karryretter de livlige farver. De fleste undersøgelser af gurkemeje, fokuserer på krydderiets aktive komponent curcumin, som hovedagligt er det, der giver gurkemeje dets gode ry. Gurkemeje indeholder nemlig antioxidanter, der hjælper med hjernens funktioner, når man kombinerer det med sort peber (da dette øger potensen). Et supplement af curcumin to gange dagligt kan øge din hukommelse og opmærksomhed væsentligt, viser en undersøgelse foretaget over 18 måneder. Men du kan også bruge gurkemeje oftere i din madlavning. Krydderiet har en pebret smag, som passer godt til alt fra kødretter, marinader og røræg.

 

5. Nødder

Du behøver nok ikke endnu en grund til at spise mere jordnøddesmør, men her får du en mere alligevel. Undersøgelser viser, at når du spiser nødder, er det relateret til bedre kognition blandt voksne. Derudover indeholder især valnødder komponenter, som er med til at reducere inflammation i hjernen. Det er superlet at øge dit nøddeindtag. Du kan putte dem i din salat, snacke på dem i løbet af dagen eller bruge knuste pistacier eller mandler som en sprød panering af din laks.

 

6. Avocadoer

Madvarer, som er rige på de ”gode” umættede fedtsyrer, såsom avocadoer, er gode for din hjernes helbred. Avocadoer er rige på sunde fedtstoffer og vitamin E, som begge har vist sig at være forbundet med at modvirke nedgangen af hjernens funktioner. Folk der spiser mere end en avocado om dagen i seks måneder, oplevede alle væsentlige forbedringer i kognition og hukommelse, viser en nylig undersøgelse. Derudover bliver din kost 20 forskellige mineraler og vitaminer rigere af en avocado. Prøv en avocadomad på et toastbrød, hvor du sprøjter lidt salt og lime på. Eller hvis du er til low-carb, kan du toppe din avocado med et æg og lidt tabasco-sauce.

 

7. Kefir

Dette smagfulde, kultiverede mælkeprodukt smager som en normal yoghurt, men den er til gengæld proppet med probiotika. Forskere mener, at probiotika i tarmsystemer kan være med til at nedsætte din kognitive nedgang. Derudover viser undersøgelser blandt Alzheimers-patienter, at en kost tilført probiotika positivt kan være med til at styrke dine kognitive funktioner i hjernen. Selvom undersøgelserne ikke er helt komplette, bør du stadig overveje at indtage mere kefir. Det er en god kilde af både protein og kalcium – begge komponenter der er sunde for kroppen. Kefir er let at blande i din smoothie, eller som en frisk drik sammen med noget frugt.

LÆS OGSÅ:

Avocado | Din ekspertguide til avocadoer

Gurkemeje | Din ekspertguide til gurkemeje

Fiskeolie | Din ekspertguide til omega-3 fedtsyrer