Nyheder | Ny forskning viser, at rødt kød er sundt

Man kan lytte til det, eller man kan lade være, men det virker lidt som om, at ernæringstips og kostråd skifter fra dag til dag. Det ene øjeblik kan en bestemt ingrediens være en mirakelkur, og den anden er det en forfærdelig spise, der ødelægger din krop indefra. Det kan være ret svært at holde styr på det hele. Men nu virker det til, at der er rigtige gode nyheder for madelskere. Især de af os, der er vilde med proteinrig mad som rødt kød.

Både rødt kød og ost er godt for dig

Det meste af tiden omhandler de gode kostråd ofte emner, der advarer os mod at spise noget, som vi synes er lækkert. Det ender oftest med en kollektiv utilfredshed fra samfundet – gider vi egentlig tro på det? Men en gang i mellem, er det omvendte nyheder, der får os til at trække på smilbåndet. Og kære læsere – i dag er netop sådan en dag!

Forskere på McMaster University i Hamilton, Ontario, Canada, har opdaget, at folk, der regelmæssig spiser rødt kød og ost, har større tilbøjelighed til at leve længere. Den opdagelse , fra september 2018, har gjort dem til nogle af de mest populære forskere indenfor madforskning længe.

Ifølge deres undersøgelse, så fandt de ud af, at mennesker der spiser tre portioner mælkeprodukter og 120 gram rødt kød om dagen, havde størst chance for at mærke den positive effekt. Så frem med racletten og fyr op for grillen!

I en tale for andre kolleger og forskere under European Society of Cardiology konferencen i München, Tyskland, fortalte McMaster professor i ernæring og epidemiologi, Andrew Mente, at ”opdagelserne i mælkeprodukter og uforarbejdet rødt kød udfordrer konventionelle tankegange”.

Undersøgelsen

Undersøgelsen indsamlede data fra over 218.000 (!!!) mennesker spredt over 50 lande, hvilket gav et dybdegående indblik en gruppe af vidtrækkende forsøgspersoner. Resultatet virkede til at foreslå, at de der spiste mest rødt kød og ost så, at deres risiko for en tidlig død faldt med 25%. Derudover faldt risikoen for dødeligt hjerteanfald med hele 22%. I undersøgelsen blev en række andre faktorer også medregnet, som eksempelvis rigdom og sundhedsvaner. Så resultaterne af undersøgelsen virker derfor meget troværdige.

Disse konklusioner markerer en dramatisk afvigelse fra det, der længe har været betragtet som pålidelig videnskab. Nuværende fødevare-retningslinjer foreslår for eksempel, at folk, der spiser mere end 90 gram rødt og forarbejdet kød om dagen, skal forsøge at reducere deres indtag til omkring 70 gram på grund af den antaget sammenhæng mellem mængden af kød og tarmkræft. Denne undersøgelse afkræfter netop disse bekymringer.

På trods af den spændende overskrift, vi har valgt til artiklen, betyder den nye rapport ikke, at vi alle kan spise frit, hvad vi vil. Ifølge professor Mente kunne hans data faktisk vise, at kulhydrater kunne være den sande fjende for de berørte borgere. Dette kan betyde, at en helt anden fødevaregruppe, der er fuld af velsmagende ting, nu kommer under angreb. En dør åbner, en anden lukker, som man jo desværre må sige.

Lad være med at frådse

Vi lever i en tid, hvor vi lærer mere og mere om den mad, vi spiser. Næsten på en daglig basis. Med millioner af skattekroner brugt på forskning, forekommer det knap så klogt at bede dig om, at bide dig fast på en enkelt måde at leve på. Men når det så er sagt, hvis du absolut skulle vælge, er mere rødt kød og flere oste i din kost vel ikke helt en dårlig ting, vel? Men husk nu også at alt skal være med måde – mere ost betyder ikke tre stykker cheesecake til eftermiddagskaffen ;-).

LÆS OGSÅ:

Ny viden: Et æg om dagen kan sænke risikoen for hjertekarsygdomme

7 af de mest udbredte fitnessmyter

10 tips, du bør følge, inden du melder dig ind i et nyt træningscenter

UGENS TILBUD HOS FITNESSNORD

Ugens tilbud hos Fitnessnord

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *