Ketogen diæt | 5 Tilskud du med Fordel kan Tage, Når du Spiser Keto

Hvis du ønsker at gå på en ketogen diæt, har du som du formentlig allerede ved, brug for sunde fedtkilder. De kalorier du ikke får fra kulhydrater, skal du nu have fra et andet sted. Hos Fitnessnord finder du her en række produkter, som særligt er vigtige for dig som er på en ketogen diæt, og holder din krop i ketose tilstand.

I en ketogen diæt, er der en række punkter du skal være opmærksom på. Først og fremmest, skal du sørge for at du får tilstrækkeligt med fedtkilder, og at du samtidig ikke overdriver dit proteinindtag.

1. Elektrolytter:

Når du skal udskifte din krops foretrukne energikilde fra kulhydrater til fedt, kan det være svært. Det tager tid for din krop at vænne sig til omlægningen, og du kan opleve hovedpine, kvalme og træthed. I og med du fjerner kulhydrater, vil du også fjerne vigtige elektrolytter som natrium og kalium.

ketogen

For at forhindre hovedpine og udmattelse, bør du overveje at investere i et elektrolytprodukt som fx disse tabletter fra Powerbar. Hvis du er dehydreret, og har et lavt elektrolytniveau, vil alle disse symptomer blive værre. 

2. Kokosolie og MCT-olie:

Nødder og frø er gode fedtrige kilder når du er på en ketogen diæt. Dog skal deres indhold af proteiner og kulhydrater medregnes, og kan derfor ikke være de eneste kaloriekilder. For eksempel får du i 28 g mandler 6 g protein og 6 g kulhydrat. Derfor kan du med fordel tilføje en ren fedtkilde som en af vores MCT-olier. MCT-olie sikrer dig 14 g fedt per spiseske. I modsætning til langkædede triglycerider, som er den mest almindelige f

edtkilde i mad, er MCT-olie en unik fedtkilde, da det lynhurtigt kommer i din blodbane, og hurtigt kan anvendes som energi for dine muskler og din hjerne. 

ketogen

Kokosolie, som er en god kilde til MCT-olie, indeholder op til 60 % MCT-olie i dets fedtindhold. Kokosolie er desuden perfekt til at lave mad med. Kokosolie kan også tilføjes i smoothies, i din pre-workout shake, eller hældes over dit kød og dine grøntsager, for et højere fedtindhold. Prøv fx denne økologiske kokosolie fra Now Foods.

3. Fibre:

I og med du ikke indtager tonsvis af kulhydrater, betyder det ikke, at du ikke skal have din grøntsager. Eksempelvis er broccoli og bønner vigtige bestanddele, da de er fiberrige og indeholder få kulhydrater.

Hvis du syntes det er svært at få ind i din diæt, kan du med fordel prøve vores broccoli-pulver eller en af vores Greens-blandinger. I og med du får nok kostfibre, vil du i højere grad føle dig mæt, og sikre dig en god fordøjelse.

4. Koffein:

Når din krop går over i ketose, og din hjerne skal vænne sig til at bruge fed tog ikke kulhydrater, som brændstof, kan du opleve træthed. Derfor kan du særligt i overgangsfasen få nytte af koffeinpiller.

ketogen

På den måde sikrer du dig at din hjerne og krop stadigvæk kan holde sig over vande, og holde din træning, dit arbejde og din skolegang.

5. BHB:

Beta-Hydroxybutyrat (BHB) er en keton, som vi producerer i vores lever fra fedt. BHB dannes for energiproduktion, når kroppen ikke har glukose tilstede som brændstof (ketogen tilstand) BHB bliver dermed kroppens og hjernens primære energikilde.

ketogen

Selvom leveren naturligt producerer BHB under ketose, kan proessen være langsom, og resultere i symptomer som træthed, sult og cravings efter søde sager samt du kan føle dig omtåget. Derfor kan du særligt gøre gavn af indtage BHB når du er på en ketogen diæt, for hurtigere at komme i en ketogen tilstand, og yderligere energiproduktion og fedtforbrænding.

LÆS OGSÅ:

Keto | Spis Ketogenisk og bliv Klogere og Stærkere

UGENS TILBUD HOS FITNESSNORD

Ugens tilbud hos Fitnessnord

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *