Vanddrivende mad | 9 madvarer, der hjælper dig med at smide vand-kiloene

Hvis du vil reducere en oppustet mave og smide vandvægt, starter det hele (selvfølgelig) med din kost. Regelmæssig motion hjælper, men hvis du har intensiveret dit træningsregime på det seneste, kan dine muskler stadig holde på vandmolekylerne.

Spis disse madvarer, bund disse drikke og snart derefter, vil dine yndlings-T-shirts snart se meget bedre ud, når dine mavemuskler står superskarpe uden den ekstra vandvægt.

1. Citronte

I stedet for at skippe drikkevarer, når du føler dig oppustet, skal du drikke væsker, der ikke indeholder sukker eller natrium som te, for at hjælpe mod oppustethed. Når din krop opbevarer vand (hvis vandretentionen ikke skyldes sundhedsmæssige årsager), holder den normalt væsken, for at fortynde natrium eller sukker.

Selvom at drikke mere væske, kan det virke kontraintuitivt, skyller det overskydende natrium eller sukker ud sammen med vandet, som molekylerne tiltrækker. Tilsæt en skive citron eller to til dit vand eller te, da det indeholder kalium, som hjælper med at modvirke natrium ved at “skylle” det ud af kroppen. Citronvand kan bidrage til at forbedre overordnet fordøjelse, reducere oppustethed takket være citrusflavonoiderne og hjælper syren i maven med at nedbryde mad.

At blive hydreret vil også reducere denne oppustethed. Dehydrering kan faktisk være en slags årsag til, at din krop beholder vand, fordi det ikke kommer nogle væsker ind. Så sørg for at forblive hydreret og hold den cyklus løbende, så det hjælper med at smide vandvægten.

2. Vandmelon

Denne fantastiske sommerfrugt er en ordentig kilde til kalium og vand – faktisk indeholder vandmelon hele 92% vand. Begge er vigtige ingredienser, når det kommer til at bekæmpe oppustethed. Kalium hjælper med at modvirke natrium, hvilket de fleste folk fra vestlige lande indtager i for store mængder. Resultatet er vandretention, da kroppen forsøger at fortynde natriummet.

3. Kaffe

Kaffe er et kendt vanddrivende middel på grund af koffeinindholdet. Det hjælper i korte træt med at udskille vand. Det er vanddrivende, og det er sundt i moderate mængder. Man siger at omkring to eller tre kopper kaffe om dagen kan have den effekt. Det er stadig i den “sikre” zone, når det kommer til et sundt koffein- og kaffeindtag.

4. Tomater

Denne frugt indeholder den magiske kombination af vand og kalium, som hjælper med at flade din mave ud ved at skylle overskydende natrium, vand og oppustethed fra din krop og mave. Desuden er de fyldte med fibre, så du kan sige farvel til forstoppelse og oppustethed, der følger med det. De er også super lave, når det kommer til indhold af kalorier og kulhydrater – så du kan fylde dig med dem uden at tage på i vægt.

5. Ingefær

Du har sikkert hørt før, at ingefær er god for fordøjelsen. Det skyldes at ingefær er et potent antiinflammatorisk middel, der reducerer betændelse i dine tarme. Det hjælper med at sætte en forstyrret mave i ro, hvilket letter udtømning, gas og opblussen. Ingefær indeholder også zingibain, som er et fordøjelses-enzym, der hjælper med at nedbryde protein. En undersøgelse viste, at ingefær accelererer fordøjelsen, der hjælper din mave med at tømmes hurtigere og fjerne gas, der er grunden til oppustethed.

6. Cayenne peber

Dette krydderi siges at hjælpe med at øge dit stofskifte, takket være capsaicinen i det.. Det neuropeptid-frigivende middel øger også fordøjelsesenzymerne i tarmene, som reducerer gas og oppustethed i kroppen.

7. Kefir

Hvad der plejede at være et mærkeligt-lydende produkt til de fleste danskere, er blevet bedre kendt på grund af den stigende buzz omkring fordelene ved probiotika, som denne yoghurtdrik er sprængfyldt af. Det er en stor kilde til probiotika, som er de gode bakterier, der hjælper med at lette mavesmerter og oppustethed ved at skabe en sund balance mellem gode bakterier og dårlige bakterier. Ved at holde de skadelige bakterier i stykker, har du færre mavesmerter og mindre oppustethed.

8. Fennikelfrø

“Disse gullige frø bekæmper oppustethed og gas takket være anethol, fenchone og estragol, som du finder i fennikel. Fennikel har antispasmodiske og antiinflammatoriske egenskaber, der slapper tarmene af og hjælper med at frigive fanget gas. Husk, at “fanget gas” skal bevæges et eller andet sted hen, når du spiser disse fødevarer, der hjælper med at reducere vandets vægt.

9. Frugt og grøntsager

Du skal ikke bekymre dig om at skulle give slip på de gasfremkaldende grøntsager som broccoli og blomkål, når du forsøger at tabe vandvægt. Ernæringsmæssigt har du det bedre af at have flere frugter og grøntsager i din kost og måske beholde lidt mere vand i kroppen.

LÆS OGSÅ:

Hydrerende madvarer | 10 madvarer, der holder dig hydreret henover sommeren

Kost & sundhed | 20 madvarer, der holder dig og din krop ung

Mad & Sundhed | 10 sunde madvarer, der kan gøre dig tyk

UGENS TILBUD HOS FITNESSNORD

Ugens tilbud hos Fitnessnord

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *