Energi

Energi | 5 Madvarer der Booster din Energi

Føler du dig sommetider træt og groggy efter et måltid? Det er ikke den bedste følelse, og det giver dig hverken en produktiv eller glad dag. Faktisk kan det mad du spiser, have indflytelse på kvaliteten af dine relationer til andre mennesker. Måske er du ikke i stand til at fokusere under møder eller nyde kvalitetstid med din partner. Det er ret utroligt, men når vi ikke spiser korrekt, reagerer vores kroppe med lav energi og humørsvingninger.

Til gengæld, når din krop får den rette næring, vil den tage det hele til sig. “Den rette næring” kan dog være temmelig uspecifikt at tage udgangspunk i. Så derfor får du her 5 madvarer, som du kan tilføje til din daglige kost, så du kan føle dig lettere, gladere og mere energisk.

1. Mørkegrønne grøntsager

Energi
Disse grøntsager er rige på vitaminer og fibre, hvilket er godt for fordøjelsesystemet.

Disse er øverst på listen, da de har et højt indhold af vitaminer. Spinat, kål og broccoli er alle gode valg, du bør spise hver uge.

Udover vitaminer får du også fibre, hvilket maven er tosset med. Fibre holder det hele i gang, så du undgår oppustethed, og derved føler dig mere tilpas i kroppen. Hvis du døjer med mavebesvær, spis da mindst én portion mørkegrønne grøntsager per dag.

2. Citrusfrugter

Energi
Citrusfrugter kvikker hjernen op og skærper dit fokus.

Generelt er frugt en god energi booster. Både hjernen og kroppen elsker det naturlige sukker. Men især citrusfrugter har en opkvikkende effekt, da de stimulerer sansesystemet i hjernen. Duften af en appelsin eller grapefrugt sætter gang i dine sanser og skærper dit fokus.

Så hvis du har en lang to-do liste eller et stort projekt, du skal have færdiggjort, er det en god ide at starte dagen med grapefrugt eller appelsin. Prøv også blodappelsiner og mandariner.

3. Mørk chokolade

Energi
Mørk chokolade er den perfekte snack til sidst på dagen.

Hvis du vælger mørk chokolade uden eller med meget lidt sukker, kan du få en masse næring uden dårlig samvittighed. Mørk chokolade giver dig vitaminer, mineraler, fibre og antioxidanter. Du får endda en mindre dosis af koffein. Indholdet af koffein er dog så lidt, så du kommer ikke til at mærke til nogen rysten/skælven i kroppen.

Det er den perfekte treat til, når du er ved at være færdig med en arbejdsdag og mangler det sidste boost for at komme igennem dagen.

4. Nødder

Energi
Det sunde fedt i nødder giver kroppen energi i længere tid.

Mandler, valnødder, cashews osv. giver kroppen vitaminer, mineraler og ikke mindst sund fedt.

Fedtet hjælper kroppen med at bruge energi over en længere periode, så du ikke føler, at du ‘crasher’ lige efter at have snacket. Så for en længerevarende energi, er nødder en effektiv energi booster. Husk at holde dem plain, så de ikker er badet i honning, sukker, salt osv.

Valnødder har masser af ALA – en type af omega-3 fedtsyre; peanuts indeholder folinsyre og  vitamin E og mandler er den nød, der indeholder mest kalcium. 

5. Vand

Energi
Husk at drikke væske! Ellers fungerer hverken kroppen eller hjernen.

Det kan lyde en smule fjollet, men mange mennesker – især kvinder – har det med at glemme at holde sig hydreret. Hjernen kan ganske enkelt ikke arbejde optimalt, hvis ikke den er tilstrækkeligt hydreret. Derfor, sørg for at drikke masser af vand! Hvis det er for kedeligt, kan man tilføje et par citronskiver. Derved får man også lidt af citrusfrugtens fantastiske egenskaber ind over.

Kombiner disse sunde tips med motion, og du har en effektiv kombination. Måske du ikke kommer afsted til træningscenteret hver dag, men udstrækningsøvelser, løb, gåture eller yoga vil også hjælpe dig med at føle dig mere energisk med en mere oplagt krop og sind.

Hvis du føler, du mangler yderligere energi og stadig kan have svært ved at komme igennem hverdagen, kan det være, du har brug for kosttilskud i form af kulhydrater, aminosyrer, kreatin, koffeinpiller eller noget for at opretholde væskebalance.

LÆS OGSÅ:

Valleprotein | Din ekspertguide til valleprotein

UGENS TILBUD HOS FITNESSNORD

Ugens tilbud hos Fitnessnord

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *