Nyheder | 28-årig dør tragisk efter at have spist en skovsnegl som udfordring

Hvad der startede som en uskyldig udfordring til en fest, endte tragisk for australske Sam. 

Som teenagere gør vi ofte ting, som vi kommer til at fortryde senere. Især blandt fyre er der en form for drengerøvshumor, der gør, at vi hele tiden skal slå hinanden i forskellige væddemål, hvilket ofte fører til komiske og pinlige situationer. Risici for at en af disse hændelser ender i en tragedie er dog heldigvis ret sjældne. Der er dog en nyere episode i Australien, der beviser, at udfordringer ikke altid er så uskyldige, som de ser ud.

Det startede uskyldigt

I 2010 nyder den dygtige rugbyspiller Sam Ballard en aften i selskab med flere af sine nærmeste venner. Både rødvinen og samtalerne var fritflydende. På et tidspunkt bemærkede en af selskabets gæster en lille brun skovsnegl, der kravlede over vejen over området, hvor gruppen sad og hyggede. En af drengene foreslog, at Sam skulle spise den. Uden et øjebliks tøven greb den daværende 19-årige i sin rødvinsbrandert dyret og stoppede det i munden. Aftenen fortsatte som normalt uden yderligere opmærksomhed på det uheldige bløddyr, der nød en trist skæbne. Festen antog det som om, den historie havde nået sin afslutning.

For Sam var det dog ikke slut. Hvad der blot skulle have været en drengestreg under en fest, skulle snart blive til et sandt mareridt. Et par dage efter at have spist sneglen, begyndte Sam at opleve ekstrem smerte i benene. I stigende grad blev han bekymret, og han gik til sin mor for at dele sin bekymring og historie omkring skovsneglen. Hun forsikrede ham dog om, at “ingen bliver syge af det”.

Ikke desto mindre blev smerten snart så slem, at Sam blev tvunget til at søge hjælp på et hospital. Optil daværende tidspunkt, havde hans mor fejlagtigt troet, at smerten måske var en tidlig indikator for multipel sklerose – en tilstand, som Sams far også lider af. Så snart familien ankom til hospitalet, opdagede lægerne dog den forfærdelige sandhed bag Sams forværrede tilstand.

Det viste sig nemlig, at Sam havde fået sig en livsforandrende lungeorm-sygdom. Rotte-lungeorm-parasitten, der har det videnskabelige navn “angiostrongylus cantonensis“, findes sædvanligvis hos gnavere (navnlig rotter), men kan spredes til snegle og andre bløddyr, hvis de har spist inficeret rotte- eller museafføring. Desværre for Sam havde den snegl, han havde spist, haft denne potentielt dødbringende parasit.

420 dages koma

Ormens livscyklus betyder, at en infektion med rotte-lungeorm kan have alvorlige konsekvenser for en menneskelig vært. Parasitten når faktisk ikke igennem det menneskelige fordøjelsessystem, som det normalt ville i en gnaver. Det betyder, at deres æg til tider kan blive “tabt” i vores system. I særtilfælde kan de blive begravet i vores hjerne, hvilket igen forårsager en sjælden form for meningitis kendt som eosinofil meningoencephalitis. I mange tilfælde vil inficerede patienter komme sig over denne tilstand med få langvarige bivirkninger. Sam var dog ikke så heldig.

Næsten umiddelbart efter diagnosen, faldt Sam ind i en koma, der forbløffende varede i hele 420 dage. Da han endelig vågnede, var han lammet og ude af stand til at bevæge sig uden en ekstraordinær indsats, og han var afhængig af pleje 24/7 for at overleve. Til sidst, mere end otte år efter den oprindelige hændelse fandt sted, døde Sam Ballard tragisk. Han blev kun 28 år.

Det er et uundgåeligt faktum, at ulykker desværre sker. At Sam og hans familie måtte lide på grund af noget, der blot skulle have været en fuldemands-joke er absolut hjerteskærende. Ikke desto mindre så tjener historien om Sam som en streng påmindelse om, at du måske aldrig ved, når noget kan skade dig. Forhåbentlig kan Sams minde være en advarsel til alle, der måske overvejer at gøre noget lignende. Især i den kommende tid, hvor julefrokosterne indbyder til lidt ekstra indenbords end normalt.

LÆS OGSÅ:

Sex | Oralsex på kvinder 3 gange om ugen, svarer til 700g fisk

Forhold | Folk der er venner med deres ekskærester er måske psykopater, viser et nyt studie

Ny viden: Et æg om dagen kan sænke risikoen for hjertekarsygdomme

UGENS TILBUD HOS FITNESSNORD

Ugens tilbud hos Fitnessnord

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *