Liste | De 10 værste Black Friday skader og dødsfald nogensinde

Black Friday er altid et kæmpe kaos for de tilbudsgriske mennsker i USA. Her har vi samlet 10 af de største tragedier forbundet med indkøbsdagen.

Det kan godt være USA markedsfører sig selv som drømmenes land, men i resten af verden ved vi godt, at det ligeså ofte er overdrivelserne og ekstremernes land. Den fjerde torsdag i november fejrer amerikanerne Thanksgiving – en højtid, som fejrer en vellykket høst, der går helt tilbage til 1621.

Traditionen tro, er dagen derpå starten på juleshoppingen, men i starten af 2000’erne fik dagen sit helt eget navn – Black Friday. Black Friday er siden blevet USA’s absolut største handels og fænomenet har spredt sig til andre lande – inklusiv Europa.

 

I USA, hvor forbrugerisme og kapitalisme er helt ekstrem, er det dog en helt anden sag, og de mange grådige Black Friday-shoppere tyr til alle midler for at få fingrene i de gode tilbud. Det har indenfor de sidste 15 ledt til mange skader og endda få dødsfald. For at fejre Black Friday, har vi samlet 10 af de værste tilfælde.

 

10. Døtre dør efter faren kolliderer bil

Palo Alto, Californiens sørgeligste Black Friday skete i 2013, da en mand blev holdt ansvarlig for hans to døtres død.

Den 48-årige Arvind Tandel havde tilbragt hele natten med sin kone og fire døtre med Black Friday indkøb. De fire blev presset om i et bagsæde, der var lavet til tre, og de to, der døde, da bilen kolliderede, havde ikke sikkerhedsseler på.

Lexus SUV’en, som faren kørte, kom ud for uheldet da faren blot havde fået tre timers søvn i de sidste 24 timer. Familietragedien førte til uagtsomt manddrabs-anklager.

 

9. Skyderi i Walmart, Californien

Lige inden kl. 02.00 blev Black Friday-shoppere op at tottes på parkeringspladsen i en supermarkedskæden Walmart nær Oakland, Californien. San Leandro-kunderne blev konfronteret af tyve, der ville have deres nyindkøbte ting, og efter de nægtede, trak en af disse tyve en pistol frem.

Mens en skød og sårede et af ofrene, flygtede den anden mistænkte fra gerningsstedet. Personen, der blev skudt, blev taget til et lokalt hospital i kritisk tilstand men overlevede heldigvis episoden.

 

8. Mand kollapser og dør under shoppingkaos

https://youtu.be/EPPOtxPROX8

I 2011 faldt den 61-årige Walter Vance om, mens han shoppede Black Friday-tilbud i et Target supermarked i West Virginia. Han blev ubemærket af kunderne i butikken, der i stedet gik rundt om den faldne mand, og valgte i stedet at holde deres opmærksomhed rettet mod de mange tilbud.

Da shopperne endelig stoppede deres shopping og ikke længere trådte over den faldne mand, kom flere sygeplejersker til mandens hjælp. Han døde dog senere på hospitalet.

 

7. Tilbudsshoppere sender 11-årig på hospitalet

Er et godt tilbud værd at trampe en 11-årig pige over?

I 2013 var et Black Friday-arrangement i en nyt Walmart i Boston forvandlet til en sand gyserfyldt shopping-begivenhed takket være vanvittige kunder. En blot 11-årig pige blev nemlig overtrampet af de store masser af kunder.

Skaderne landede hende på hospitalet, hvor hun blev indlagt og senere frigivet. Heldigvis var politiet hurtig til at reagere, da det første opkald af et trampet barn i Walmart kom ind kl. 19:56. Politiet var på banen kl. 20:01.

 

6. Ældre kvinde overtromlet

Det ser ud til, at de vanvittige historier om folkemasser, der forsøger at komme først ind i butikkerne, aldrig tager en ende. På Black Friday i 2005 dannede alle de mennesker, som havde ventet i flere timer i de lange køer hos en Florida BrandSmart, instinktivt en mob-mentalitet, da butikken åbnede. De brugte kraften af flere hundrede mennesker til at skubbe sig ind i butikken.

Der blev ikke vist nogen barmhjertighed – især mod de ældre. En 73-årig kvinde blev slået ned og holdt nede af de mange ben igen og igen, og der var ikke noget, hendes chokerede datter kunne gøre for at hjælpe.

 

5. Transkvinde i Tennessee angrebet i Kohl’s

I Jackson, Tennessee, var dagen efter Thanksgiving 2012 en brutal affære for Akasha Adonis. Den transkønnede kvinde og hendes mor blev overfaldet af andre shoppere, så snart forretningspersonalet låste dørene op til et Kohls varehus.

Adonis og en anden kvinde blev slået af en kunde, der rev håret. Mest modbydeligt lagde den mistænkte hånden i munden og rev hårlokker ud af hendes hår. Hvad der er endnu mere modbydeligt er, at den mistænkte puttede hånden i munden på hende og rev tre tænder ud af hendes mund og brækkede kæben på hende. Mens Adonis lå på gulvet, fortsatte Kohls personale med at byde andre kunder velkomne, indtil en anden kvinde endelig ringede til politiet.

 

4. Black Friday-shoppere tramper på pige

Velkommen til Muskegon, Michigan, hvor der hver Black Friday opstår kæmpe hober af mennesker, der som vilde dyr tramper igennem butikkerne. Åbenbart spiller det ingen rolle, hvem der eventuelt står i vejen. Det kan endda være en teenagepige i Wal-Mart, som bliver offer for Black Friday shopping-galskaben.

På Black Friday 2011 blev en Wal-Mark-butik scene for mindre skader mod pigen. Mens der var rygter om, at hun både var blevet stukket med kniv eller skudt, var sandheden, at en gruppe fold, der skyndte sig mod tilbuddene i elektronikafdelingen, slog hende omkuld og trådte gentagne gange på hende. Hun blev kørt til hospitalet og slap med mindre skader.

 

3. Wal-Mart dødelig stampede

Hvis du troede, at en Black Friday ​​oplevelse du havde, var ud over det sædvanlige, så overvej hvor heldig du er, at ingen døde.

Det er nemlig præcis, hvad der skete tilbage i 2008 i en Long Island Wal-Mart-butik. Lige et par fakta for bedre at formidle denne hændelse: Over 2.000 mennesker trampede ind i butikken fem minutter før, den var sat til at åbne. Butikken åbnede faktisk aldrig. Folkemængderne åbnede den selv. De rev bogstaveligt talt dørene ud af hængslerne, og fik det til at falde fra hinanden. Hvis du undrer dig over, hvad der er galt med disse mennesker, så tjek blot denne Walmart-video, og det vil sikkert give bedre mening.

Det var rygter om, at medarbejderne pludselig måtte lave en menneskekæde for at bremse folkemængderne, der blev ved med at hælde ind. Ikke effektiv! Det viste sig, at folkemængderne endte med at være så kraftfuld som en dødbringende Red Rover, og de trampede en 34-årig nyansat.

Mens andre Wal-Mart-medarbejdere forsøgte at hjælpe manden, slog folkemængderne dem omkuld, mens de overtromlede den liggende mand til døden. Da politi og ambulancerne kom ankom, fortsatte folk med at skubbe forbi dem. Da politiet tvang forretningen til at lukke, fortsatte folk at mase sig forbi dem. Deres undskyldning? At de havde stået i kø siden fredag morgen – for at 20 dollars på en PS3. Så bliver man vist ikke mere koldhjertet.

2. Mænd skyder på hinanden

Black Friday. Toys R Us. Død af skud. Normalt er det ikke nogle ord, som folk vil smide i de samme sætninger. Okay måske de første, men død af skud?

Men det er præcis, hvad der skete samme dag som ovenstående Wal-Mart-stampede. På den modsatte side af kysten i Palm Desert, Californien, kom to kvinder ind i en kamp. Ingen ved hvorfor, men mange vidner rapporterede, at det var et blodigt slagsmål. Blodigt nok til at friste deres mandlige ledsagere nok til at trække deres trofaste håndvåben og skyde hinanden.

Helvede brød derefter løs. Folkemængderne løb ud og skreg fra butikken, mens de to skydeglade gjorde klar til duel og ladte deres pistol. Den ene mand mislykkedes, så han løb i stedet gennem gangene, mens den anden fyr skød løs efter ham. Da de til sidst ankom til kassen, udvekslede de begge flere skud inden de døde.

Det værste af det hele er, at mødrene havde deres børn med, som måtte vidne, at deres fædre døde.

 

1. Gravid kvinde aborterer

Black Friday må siges at være ekstra slem i 2008. Denne særlige episode fandt sted på samme lokation, hvor Wal-Mart-arbejderen blev dræbt, hvilket gør indkøbsåret 2008 til en historisk krigszone i dette område.

Den otte-måneder gravide kvinde deltog nok i indkøbene for at købe ting til sin snart nyfødte baby. I stedet mistede hun barnet. Den samme gruppe mennesker, der bankede dørene ud af deres hængsler, formåede også at skabe den mest brutale abort, der var tænkelig. Tænk at have både det, og en medarbejders død på samvittigheden.

 

LÆS OGSÅ:

Dating | Et lykkeligt parforhold gør dig fed, bekræfter forskning

Sex | Oralsex på kvinder 3 gange om ugen, svarer til 700g fisk

Virtual Reality-porno | Sådan kan det påvirke dit sexliv

 

 

UGENS TILBUD HOS FITNESSNORD

Ugens tilbud hos Fitnessnord

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *