Kost | Pizza er bedre morgenmad end cornflakes

Pizza er et sundere morgenmåltid end cornflakes, fortæller en diætist.

”Du bliver måske overrasket over at høre, at et gennemsnitligt slice pizza og en skål cornflakes med mælk næsten indeholder den samme mængde kalorier”, fortæller diætisten Chelsey Amer til The Daily Meal.

”Pizza indeholder dog meget mere protein, som vil holde dig mæt og energifyldt henover morgenen. Plus et slice pizza indeholder mere fedt og mindre sukker end de fleste cornflakes-produkter, så du oplever ikke et hurtigt sukkerfix”, fortsætter hun.

Men hun indrømmer dog, at pizza ikke er en helse-spise, og det desværre ikke kan betegnes som et næringsfyldt alternativ som regelmæssig spise.

“Selv om det er sandt, at kan pizza være et velafbalanceret måltid, der indeholder kulhydrater, protein og essentielle fedtstoffer, så betyder det ikke, at det er et sundere morgenmadsvalg end cornflakes,” forklarer Rhiannon Lambert, diætisten i Harley Street.

“Etiketter på bestemte madvarer kan nogle gange være uhensigtsmæssige, og hvad vi virkelig bør fokusere på er næringsindholdet i vores fødevarevalg i stedet for dets kalorieantal. Dette skyldes, at ikke alle kalorier er ens. ”

 

Det kommer an på valget

I slutningen kommer det an på, hvilken type pizza og hvilken type cornflakes, du spiser Nogle cornflakes indeholder store mængder sukker med næsten ingen protein eller sunde fedtstoffer, som holder dig mæt. Blandt de værste syndebukke på supermarkedshylden er Frosties (3,7 sukkerknalde per 40g servering) og Coco Pops (3,5).

Hver sukkerknald vejer cirka 4g, så det svarer til 15g sukker per servering, hvilket er halvdelen af en voksens anbefalede daglige sukkerindtag. Og mange får en større servering end blot 40g. Så hvad bør vi spise?

“En sund og velafbalanceret morgenmad omfatter ideelt en betydelig mængde protein,” siger Lambert. “Dette er noget, der kan mangle i morgenmadsprodukter. Vi skal også være opmærksomme på det tilsatte sukkerindhold i cornflakes, da nogle af dem er overraskende høje.

“På den anden side er der nogle cornflakes tilgængelige på markedet, der er gode kilder til fuldkorns-kulhydrater og rige på fiber. Fiber er noget, som mange mennesker mangler i deres kost. Hvis du foretrækker cornflakes til morgenmad, så prøv en slags, der er høj i fiber og tilsæt nogle nødder eller frø som en proteinforøgelse”. Men det betyder heller ikke, at du aldrig kan spise pizza til morgenmad.

“Hvis vi taler om en stor fedtet pizza bestilt online, er det nok ikke det mest velafbalancerede måltid at spise til morgenmad,” forklarer Lambert, der fortæller at nettet bugner med opskrifter på sunde pizzaer.

“Men som nævnt kan pizzaer være en sund balance mellem kulhydrater, fedtstoffer og protein, så længe de ikke indeholder usunde tilsætningsstoffer. Så er der ingen, der skal fortælle dig, at du ikke kan spise pizza til morgenmad”.

Hav dog i mente, at hvis du spiste pizza til morgenmad, så ville du nok spise mere end et slice (for hvem spiser egentlig kun et slice?). Så i alt ville du ende med flere kalorier.

 

LÆS OGSÅ:

Ernæring | Pizza og kokain har samme effekt på din hjerne

Mad & Sundhed | 10 sunde madvarer, der kan gøre dig tyk

Krop | Gæt hvad denne madvare kan gøre ved en helt bestemt kropsdel

UGENS TILBUD HOS FITNESSNORD

Ugens tilbud hos Fitnessnord

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *