Sundhed | 10 ting, som sunde mennesker gør anderledes end andre

Hvad er sundhed, og hvad definerer en sund livsstil? Det kan måske være svært at sætte ord på begrebet sundhed. Men hvad har sunde mennesker måske til fælles? Her kommer vores 10 bud på, hvad sunde mennesker gør. Hvilke af de 10 punkter, kan du nikke genkendende til?

1. De er ”immune” overfor helse- og slanketrends (fordi de ved, at det hele er marketingsfup)

Uanset om det er den ene eller anden nye helsetrends, der konstant bliver omtalt i livsstilsmagasinerne, som siger, du kun må spise fire citroner og en teske cayennepeber om dagen, så griner sunde mennesker bare. De ved nemlig, at helse- og kosttrends intet har at gøre med at rent faktisk være sund!

2. De elsker og støtter deres lokale markeder

Når du viser kærlighed og støtter dine lokale markeder og producenter, er det et andet tegn på, at du lever en sund livsstil. Lokalproduceret varer er måske dyrere, end de masseproducerede grøntsager, men de er også meget sundere.

3. De lytter til deres kroppe mere end en læge, og de stoler ikke blindt på en persons helseråd

I den vestlige medicinske verden kan det være farligt at stole på blot en enkelt person vurdering, når det kommer til helse og helbred. Sunde mennesker lytter til deres krop og får gerne en anden vurdering. De er også mere tilbøjelige til at y til alternative, naturmediciner så vidt muligt.

4. De ved, at sundhed starter med at bruge meget tid i køkkenet

Vi behøver vist ikke sige det igen. Men det er virkelig hårdt at være sund, hvis du ikke gider bruge tiden i køkkenet hver dag på at tilberede din mad. Hjemmelavet mad ER sundere end take away.

5. De ser madomkostninger som en form for investering i sundhedspleje

Sunde mennesker er klar over, at mange lægemidler blot er syntetiske efterligninger af planteforbindelser. For at patentere et lægemiddel skal du syntetisk ændre det, fordi intet, som findes i naturen, kan patenteres. Så derfor ser du, at aspirin er ”inspireret” af salicylsyre i hvid pilbark, og at valium ”inspireret” af forbindelser i valerianrod. Tag dette som en yderligere bekræftelse på, at rigtig, ikke forarbejdet mad faktisk er medicin for kroppen.

6. De stemmer både med hjernen og gaflen

Når det kommer til at spise, så nøjes sunde mennesker ikke kun med snakken. De handler! De vælger organisk, lokal mad, der er fri for genetisk modifikation, og de lader også deres holdninger komme frem ved stemmeurnerne

7. De er stolte af at spise næringsrige mad, som deres oldemødre ville betegne som mad

Ville din oldemor smøre margarine udover sit toastbrød, eller stege sin mad i raps- eller sojabønne-olie? Ting, som din krop bestemt hverken behøver eller trænger til? Det tror vi ikke.

8. De kigger efter korte ingredienslister, og de ved præcis, hvad de putter i deres kroppe

Før der fandtes forarbejdet mad, var der ikke noget, der hed ingredienslister. Dengang var det hele hjemmelavet mad! Brug det som et tip, når du laver mad. Sørg for at din ingrediensliter er på den korte side, og at du altid tydeligt kan udtale og identificere hver ingrediens!

9. De lytter til deres krop og spiser, hvad de har lyst til, når de har lyst til det

Vores kroppe er meget klogere, end hvad vi giver dem ære for. Dine cravings er ofte bare refleksioner af makro-næringsstoffer (kulhydrater, proteiner og fedt) og mikro-næringsstoffer (vitaminer og mineraler), som din krop har brug for for at bevare sin sundhed.

10. De spiser nok mad til at få alle de næringsstoffer, som de har brug for

Hver gang du begrænser dit indtag af kalorier og mad, så begrænser du også de næringsstoffer, du indtager. Sunde mennesker ved dette, og derfor spiser de tilstrækkeligt af de rigtige madvarer til at tilfredsstille deres krop og fylde kroppens naturlige næringsstof-bankkonto.

LÆS OGSÅ:

Sundhed | Fra forhold til sygdomme: Det siger dine søvnvaner om dig

Kost & sundhed | 20 madvarer, der holder dig og din krop ung

Mad & Sundhed | 10 sunde madvarer, der kan gøre dig tyk

UGENS TILBUD HOS FITNESSNORD

Ugens tilbud hos Fitnessnord

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *