Cardio

Cardio | Derfor er Cardio Vigtig for din Sundhed

Cardio er typisk ikke den store favorit blandt fitnessfolk og bodybuildere, og ofte er det noget der hurtigst muligt skal overstås med det formål at få varme i kroppen.
Cardio anbefales altid i forbindelse med fitness, sundhed, og især når der skal forbrændes kalorier, men i virkeligheden er der langt flere fordele ved cardio.

Det kan dog stadig være forvirrende i forhold til, hvor meget der er brug for, og hvilke fordele der er ved kardiovaskulær træning.

American College of Sports Medicine har udgivet nogle retningslinjer, som anbefaler 30 minutters moderat træning fem dage om ugen eller mere energisk cardio 20 minutter om dagen, tre dage om ugen.

cardio
Det anbefales 30 minutters moderat træning fem dage om ugen eller energisk cardio 20 minutter om dagen, tre dage om ugen

Hvis du har i sinde et tabe dig, kan det være du må op på 60-90 minutters cardio alt afhængig af din kost og hvilke andre aktiviteter, der indgår i din hverdag.

Vores kroppe er skabte til at bevæge sig

Hvis du har et stillesiddende job, kender du til følelsen efter en lang arbejdsdag. Musklerne kan være spændte, ryggen kan gøre ondt og man kan føle sig udmattet på trods af ikke at have lavet nogen fysisk aktivitet. Måske sidder skuldrene helt oppe ved ørerne, og hovedet gør ondt efter at have stirret ind i en computerskærm en hel dag.

Tænk så på hvordan kroppen føles efter træning. Musklerne er varme og fleksible, blodet pumper gennem kroppen og giver ilt og energi. Du føler dig energisk og klar til hvad som helst – det er noget af en forskel, ikke?

Den menneskelige krop er skabt til at bevæge sig og ikke til at sidde ned hele dagen.

cardio
Efter at have fået pulsen op pumper blodet gennem kroppen og giver ilt og energi

Alle fordelene ved cardio

Måske opfatter du cardio som mest af alt en pligt fordi, du har planer om at komme i bedre form eller tabe et par kilo. Cardio kan hjælpe med at forandre din krop, men det har mange andre fordele, såsom:

  • Styrke hjerte og lunger
  • Styrke knoglerne
  • Reducere stres
  • Reducere risiko for hjertesygdomme og visse typer kræft
  • Midlertidig lindring af depression og angst
  • Give dig bedre selvtillid
  • Bedre søvn
  • Mere energi
  • … Og selvfølgelig vægttab

Selvom vægttab ofte er det store fokus for mange, er der altså mange andre fordele ved at dyrke cardio. Det at være aktiv kan forbedre livskvaliteten. Når vi er i bevægelse og øger blodstrømmen til musklerne, styrkes hjertet og lungerne, og hjertet lærer at arbejde mere effektivt.

Til at få dig i gang får du her 70 øvelser, som kun kræver din egen kropsvægt, og som du  kan lave hvor som helst, og som nok skal give dig sved på panden. 

LÆS OGSÅ:

Yoga | Derfor skal du i gang med yoga

UGENS TILBUD HOS FITNESSNORD

Ugens tilbud hos Fitnessnord

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *