havearbejde

Facts | 8 grunde til at havearbejde er den ultimative træning

Der er virkelig intet som glæden ved havearbejde! Bruge tid i naturen, nyde sine hjemmedyrkede planter, blomster og grøntsager. Og mens du har gang i havearbejdet, kan du samtidig høste en masse fantastiske sundhedsmæssige fordele!

Foråret lurer lige rundt om hjørnet, så det er ved at være tid til at trimme havens buske og bede. Men mens du går og knokler, er haven måske ikke det eneste, der bliver sommerklar. 

 

Havearbejde træner både krop og sind

Ifølge Centers for Disease Control sammenlignes havearbejde med “moderat kardiovaskulær træning.” Havearbejde 30 til 45 minutter om dagen kan forbrænde 150 til 300 kalorier. Hvis du rigtig knokler igennem i haven, bliver du bedre rustet til hverdagen.

 

Her er ni måder havearbejdet er godt for både sindet og kroppen.

 

  1. Du bevæger dig!

Bevægelse på en hyggelig måde er en fantastisk strategi til at blive sund – især for der, der sidder foran dit skriveborde det meste af ugen. Havearbejde tvinger dig til at komme udenfor og grave rundt i jorden, hvilket kan gøre underværker for din krop.

 

  1. Det sætter gang i din kreativitet!

Den friske luft og forbindelsen til jorden åbner virkelig op for mere kreativitet. Når du arbejder i haven kan du ikke kigge ind i skærmen, og så er der intet der forstyrrer dine tanker. Kreativitet er en væsentlig livskraft. Når du fokuserer på havearbejdet kan du lade tankerne flyde frit og kreativiteten blomstre. Får du en god ide, kan du høste resultaterne, når kreativiteten bærer frugt!

 

  1. Det reducerer stress!

Det er svært at finde tid til at slappe af og komme lidt væk fra livets pres. Når du træder ind i haven sænker naturens fred og ro sig over dig, hvilket hjælper med at øge de endorfiner, som får dig til at føle dig godt tilpas, hvilket reducerer stress. Sammen med det fysiske arbejde, vil det bidrage til at sænke blodtrykket.

 

  1. Det er en god workout!

Havearbejde er en glimrende form for motion, der omfatter mange af elementerne i en moderat til intens fitnessrutine. Stretching, pushing, pulling og lifting inkorporerer flere muskler på én gang og forbedrer kvaliteten af ​​dit overordnede fitnessniveau.

 

  1. Det forbedrer fleksibilitet og balance!

Havearbejde hjælper med at forbedre balance, fleksibilitet og skærpe dine sanser. Bevægelserne, farverne og duftene har alle positiv effekt på dit velbefindende.

 

  1. Det booster dit humør!

Havearbejde er en form for motion, og træning frigiver endorfiner, som gør os godt tilpas og giver en følelse af lykke. Disse endorfiner hjælper os med at manifestere et mere positivt syn på livet, og den gode følelse forbliver hos os længe efter havearbejde er overstået.

 

  1. Det styrker hjertet!

Da havearbejde er en fysisk aktivitet, hjælper det naturligvis med at styrke hjertet, opbygge udholdenhed og øge ydeevnen.

 

  1. Det forbedrer seksuel funktion!

Undersøgelser viser, at selv moderat motion, den slags du får mens du arbejder i haven, kan forbedre din præstation i soveværelset og have en fantastisk indflydelse på sexlivet. Tag din partner med i haven, så er det ikke kun bedene der svulmer!

At arbejde i haven er en skøn måde at nyde naturen og en sund og givende aktivitet, som hele familien kan deltage i. Når du gør det regelmæssigt, får du ikke bare en smuk, sund have, men et sundere dig!

 

Hvis du har en have, behøver du ikke noget fitnesscenter!

 

LÆS OGSÅ:

5 forhindringer, du bør undgå, når du træner udendørs

Sex og dating | 5 ideer til en aktiv vinterdate!

Træning | 5 måder du saboterer dine fitnessmål og hvad du skal gøre ved det

UGENS TILBUD HOS FITNESSNORD

Ugens tilbud hos Fitnessnord

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *