Træning | 5 måder du saboterer dine fitnessmål og hvad du skal gøre ved det

Alle mennesker har et fantastisk potentiale, desværre er det kun få af os, der når potentialet fuldt. Det er der en række årsager til. Nogle gange er der faktorer, der er ude af vores kontrol, mens vi andre gange saboterer os selv uden at vide det, så vi bremser fremskridtene og ikke når vores fitnessmål.

 

Læs disse fem generelle benspænd, så du kan undgå at sabotere dig selv og din træning, før det er for sent!

 

  1. Overambition

De fleste sætter sig selv nogle mål, når de går i gang med træningen. At tabe sig 25 kilo, opbygge muskler eller løbe en maraton. Det er alle fantastiske mål, og det er ikke oprigtigheden af ​​målene, der betvivles. Men hvis målet skal nås på f.eks. seks måneder, er det ofte urealistisk.

 

Selvom det er dejligt at drømme stort – og alle disse mål er absolut opnåelige – så er de højst sandsynligvis ikke opnåelige med kun seks måneders indsats. Sørg for at sætte dine mål på et rimeligt niveau til at begynde med. Hvis det er din første dag – eller endda din første måned i træningscentret – er de eneste mål, du bør fokusere på, at komme ind i en god vane med at træne regelmæssigt.

 

  1. Sammenligning

Det er nemt at se træningsvideoer på YouTube og tro at det er almindeligt at dødløfte 250 kilo eller stå i planken i en time. Det er det ikke. Du kan ikke se er alt det hårde arbejde, der ligger bagved disse resultater. Selvom det kun tager et par sekunder at se en af ​​disse videoer, tager det mange års hårdt arbejde bag kulisserne at nå dertil, og der er masser af ellers stærke mennesker, der aldrig når så langt.

 

Selvom det er godt at få inspiration, opstår problemet, når vi begynder at tænke dårligere om os selv, fordi en anden er i stand til noget, som vi ikke er.

 

Løsningen er selvfølgelig kun at måle fremskridtet på dig selv. Er du stærkere, slankere eller hurtigere, end du var for nogle uger siden? Hvis svaret er ja, selvom det måske kun er en lille smule, så er du på rette spor! Husk, du ikke prøver at være en anden, men arbejder på at blive en bedre version af dig!

 

  1. Utålmodighed

Vi har alle været der: Du har sat et mål om at nå en personlig rekord indenfor en bestemt tidsramme, eller tabe dig et bestemt antal kilo på rekordtid – og du har lavet det perfekte program til at nå det! Ofte går det ikke som planlagt, hvilket er nemt at blive frustreret over. Når resultaterne ikke kommer hurtigt nok, tænker man måske: “Jeg tilføjer bare endnu mere til mit program?”

 

I begyndelsen mærker du måske kun små signaler fra kroppen, men hvis du ikke standser op og i stedet bare klør på uden at være varsom, kan de små signaler udvikle sig til en reel skade, der vil tager uger eller måneder at komme sig over.

 

Skru ned, og sørg for at du får nok hvile. Altid! selvom det måske betyder, at det vil tage længere tid at nå målet, end du oprindeligt havde planlagt. Hvile er lige så vigtigt som selve træningen.

 

  1. Manglende vedholdenhed

Verden er fuld af ting, der kan distraherer dig fra dine mål, hvilket også betyder, at folk starter ambitiøse projekter, de aldrig kommer i mål med!

 

Uanset om det skyldes personlige problemer, stigende arbejdsbyrder eller god gammeldags udsættelse, er mængden af ​​personer, der starter et træningsprogram, langt større end antallet af dem, der gennemfører.

 

Du kender klichéen: De store træningscentre holdes i live, fordi der dagligt tilmelder sig nye, ambitiøse medlemmer, som aldrig kommer i gang med træningen. Hvis alle der betalte for et medlemskab rent faktisk stillede op tre eller flere gange om ugen, ville centrene sandsynligvis ikke engang have plads til dem!

 

Men selvom det lykkes dig at gennemføre et 30-dages eller 12-ugers program, betyder det ikke, at dit arbejde i træningscentret er færdigt. Det er en løbende rejse, og den rejse slutter ikke, fordi du når et delmål.

 

  1. Høje forventninger

Når du går fra at lede en stillesiddende livsstil til alvorligt at dedikere dig selv til fitness, er det fantastisk, hvor hurtigt du kan se nogle fremskridt. Pludselig føler du dig godt tilpas, ser bedre ud, og det kan føles helt magisk. Men selvom du opretholder din træning, vil der højst sandsynligt komme et tidspunkt, hvor fremskridtet flader ud.

 

Det er simpelthen et spørgsmål om faldende afkast. Tredje gang du træner kan føles meget bedre end din første, hvor det måske føles som om du slet ikke er kommet længere siden i går, når du når til til din træning nummer 200. De store fremskridt sker i starten, hvor du går fra passiv til aktiv, men med tiden vil fremskridtene måske kunne mærkes mindre og mindre.

Omfavn processen i stedet. Gør træningen til målet. Hvis du er konsekvent, hviler tilstrækkeligt og bliver ved med at træne, vil alle dine mål til sidst falde på plads.Tag det en træning ad gangen. Gode ​​ting kommer til dem, der træner!

 

LÆS OGSÅ:

Træning | 8 tips til at komme i sommerform!

Kost | 12 snacks der giver dig god energi, når du er helt udkørt!

Kendte | Jennifer Lopez droppede sukker og kulhydrater i 10 dage

UGENS TILBUD HOS FITNESSNORD

Ugens tilbud hos Fitnessnord

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *