barbell rows

Barbell Rows | Sådan laver du perfekte Bent Over Barbell Rows

Der er mange fitnessdiller, der hurtigt forsvinder med tiden, men af dem, der har holdt ved med tiden er de klassiske barbell rows. En af grundene til at denne øvelse med vægtstangen er så populær er, at det er en simpel øvelse, der gennem de sidste mange år har bevist, at man får muskler for pengene. Barbell rows aktiverer musklerne i hele kroppen, samtidig med at du forbrænder masser af kalorier. Læs hvilke fordele netop denne øvelse har på din krop og dit helbred.

 

Barbell rows og din ryg

Barbell rows er en af de mest effektive øvelser, hvis du gerne vil optræne en stærk og flot ryg. Den primære muskel, der bruges for at lave en barbell row er den brede rygmuskel (latissimus dorsi). Denne muskel er en af de største muskler i din overkrop og er afgørende, hvis du vil opnå en imponerende fysik. Dine rhomboideus-muskler ved skulderbladene bliver også aktiveret ved denne øvelse. Uden at tøve kan man sige, at barbell rows er helt essentielt, hvis dit mål er en stor og stærk ryg med stærke rygmuskler.

 

Misundelsesværdige skuldre

Når det kommer til dine skulde, så er deltamusklen den, der giver din skuldre den flotte og skarpe kontur. Der er tre dele i deltamusklen – musklerne der ligger foran, midten og bagved. De fleste overkropsøvelser giver dig velformede front-deltamuskler fra armbøjninger, bænkpres og militærpres. Øvelserne giver dig ofte velbalancerede midtermuskler fra dumbbell-øvelser og lateral raises.

Men det de færreste, der også har fokus på de bagvedliggende deltamuskler, som er afgørende for den runde og definerede skulder. Foroverbøjede barbell rows er den bedste øvelse, hvis du vil træne denne oversete muskelgruppe i skulderen. Derudover bliver disse muskler også aktiveret endnu bedre, hvis du laver barbell rows med overhåndsgreb fremfor underhånd.

 

Fedtforbrændende workout

Med alle de fordele din overkrop får af barbell rows, så er det let at overse de andre fordele – som for eksempel den fysiske stabiliteten i hele din krop. Når du laver den foroverbøjede barbell row, så bruger du din styrke hele vejen fra dine hænder og arme og hele vejen ned til dine fødder. Fødderne, benene, hofterne og maven bliver alle aktiveret, da det kræver meget stabilitet for at kunne fuldføre øvelsen. Og jo flere muskler du har aktiveret på samme tid, jo flere kalorier forbrænder du naturligvis også. Så når du er i gang med barbell rows, er det ikke længere kun styrketræning men også en fedtforbrændende workout, du har gang i.

 

Husk, at sikkerheden kommer først

Barbell rows har mange fordele, men med fordele forekommer der også risici. Barbell rows er associeret med flere skader i den nederste del af ryggen end for eksempel kabel eller dumbbell rows. Fitnessfolk, der bliver skadet under barbell rows, har oftest svært ved at stabilisere deres core mens de er i gang med deres sæt. Vær sikker på, at du har den rette stykre i din core, og at du altid spænder, når du laver øvelsen for at undgå skader i nederste del af ryggen. Barbell rows har høj risiko for folk, der allerede har smerter i ryggen og bør altid udføres, så den er skræddersyet til hver enkelt perso

 

 

Sådan laver du barbell rows

Træningstype: styrke

Primære muskel: Rygmuskel

Udstyr: Vægtstang

Niveau: Begynder

Barbell rows

  1. Tag fat om vægtstangen med et greb, så dine håndflader vender ned. Bøj dine knæ let, og bring din torso fremad ved at bøje dig ved taljen. Hold din ryg ret, indtil den næsten er parallel med jorden. Vær opmærksom på, at du holder dit hoved oppe. Vægtstangen bør hænge direkte foran dig, mens dine arme står vinkelret mod jorden og din torso. Dette er din startposition.

 

  1. Når du står i denne situation, skal du nu ånde ud og løfte vægtstangen op mod dig. Hold dine albuer tæt ved kroppen, og brug kun underarmen til at holde vægten. Når stangen er løftet op til slutpositionen, skal du spænde og holde denne position i et par sekunder.

 

  1. Træk vejret dybt ind og sænk vægtstangen til startpositionen.

 

  1. Gentag denne øvelse i så mange reps som passer dig.

 

 

Vær opmærksom på, at denne øvelse ikke er egnet for folk, der har problemer med ryggen.

LÆS OGSÅ:

Pre-workout mad | 10 madvarer, der optimerer din træning

Træning af ryg – få styr på disse 3 rygøvelser

Proteinsyntese | Sådan bliver bøffer i køledisken til bøffer på overarmen

UGENS TILBUD HOS FITNESSNORD

Ugens tilbud hos Fitnessnord

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *