Kost | 12 snacks der giver dig god energi, når du er helt udkørt!

Få et hurtig, sundt energiboost med disse tolv snacks, der giver dig god energi på den 100% naturlige måde.

 

1. Bagt sød kartoffel med mandelsmør

Vi elsker kombinationen af ​​en simpel bagt sød kartoffel toppet med en generøs klat af din foretrukne nøddesmør. Et godt tip: bag en større portion søde kartofler (kan hurtigt bages i mikroovnen), så du har et lager du kan opvarme til snacks og måltider i løbet af ugen!

 

2. Avocadosalat med sorte bønner og majs.

Sorte bønner er rige på både kulhydrater og protein, så de har masser af ballast. Bland en halv kop kogte sorte bønner med en halv kop majs og en kvart hakket avocado, pres derefter en smule limejuice over og drys med chilipulver.

 

3. Ristede edamamebønner

En rigtig energi-booster, der er meget rig på både fiber og protein. Hvis de er frosne, så optø edamamebønnerne og bland dem med lidt olivenolie, havsalt og sort peber. Fordel dem ud på en bageplade og bag dem i en halv time ved 190°C under hyppig omrøring. Sørg for at de bliver gyldne, men ikke brænder på.  

 

4. Grovtoast med hvide bønner, olivenolie og krydderurter

Hvis du elsker hummus, men ind i mellem gerne vil have noget der er lidt anderledes, så prøv at mose hvide bønner sammen med en teskefuld olivenolie og server det på en skive grovtoast. Drys med hakkede krydderurter, salt og peber, og voila, et lækkert, let måltid!

 

5. Smoothies

Blend frosne frugtstykker eller bær med en frisk banan, græsk yoghurt eller plantemælk for en fantastisk on the go-snack. Tilsæt en teskefulde nøddesmør eller havregryn, hvis du er ekstrasulten. Det er god energi!

 

6. Quinoasalat med feta og rød peber

 

Når det kommer til fuldkorn, er quinoa en total superstjerne. Kog en stor portion quinoa på en gang, så du har til hele ugen. Bland en halv kop kogt quinoa med feta og grovhakket rød peber. Drys med en lille smule olivenolie og havsalt og peber, så har du en snack, der giver dig masser af energi til eftermiddagen.

 

7. Havregryn med jordbær

Havregryn er en fantastisk kilde til kostfiber, som både er gode for fordøjelsen, kroppen og giver vedvarende energi. Kog havregrynene i mælk, plantemælk eller vand og pynt med et par hakkede jordbær eller nogle ristede kerner.

 

8. Mango-chia-budding

Denne her kræver lidt planlægning, men det er det værd. Bland to spiseskefulde chia frø med en halv kop mælk eller mandelmælk og to spiseskefulde hakket tørret mango. Anret det i et glas eller en skål og lad det stå i køleskabet i mindst tre timer og maks op til fire dage. Frøene udvider sig i væsken, hvilket giver en pudding-lignende tekstur, samtidig med at der tilsættes fiber og fedt.

 

9. Hummus med agurkeskiver

Kikærter er en fremragende kompleks kulhydratkilde, og de indeholder også lidt protein. Køb en beholder med hummus, eller lav en selv ved at blende kogte kikærter med lidt olivenolie, citronsaft og tahini (og de krydderier, du kan lide), så har du en god dip til dine agurkeskiver eller grøntsagsstænger!

 

10. Low-fat popcorn

Popcorn er en supergod snack. Den er kulhydratrig men indeholder tilstrækkelige sunde fibre.Tre håndfulde fedtfattige mikrobølgeovns-popcorn indeholder cirka 120 kalorier og 2,5 gram fedt, og hvis du skal have lidt ekstra tyngde, kan tilføje en spiseskefuld hakkede peanuts.

 

11. Banan “nice cream” med pistacienødder

Hvis du har været på internettet de sidste fem år, har du sikkert hørt om “nice cream”, som er lavet ved at blende frosne bananstykker i en foodprocessor, indtil de får en blød is-agtig konsistens. Tilføj to spiseskefulde hakkede pistacienødder til en lækker snack, der har masser af sunde kulhydrater og fedtstoffer.

 

12. Hårdkogt æg med ærter og mayo

En anden stor kilde til komplekse kulhydrater er grønne ærter. Optø en kvart kop frosne ærter og bland dem med et hakket hårdkogt æg, en teskefuld mayonnaise og de krydderier eller urter, du kan lide.

 

LÆS OGSÅ:

Mad & Ernæring | De 14 bedste ting at spise efter træning

Mad og Ernæring | Sådan bygger du muskler på planteproteiner

Vanddrivende mad | 9 madvarer, der hjælper dig med at smide vand-kiloene

UGENS TILBUD HOS FITNESSNORD

Ugens tilbud hos Fitnessnord

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *