Mad & Ernæring | De 14 bedste ting at spise efter træning

Sørg for at få spist noget efter du har trænet, så alt det hårde arbejde i træningscentret ikke går til spilde!

 

 1. Æg

Protein og kulhydrater er de to nøgler til et godt post-workout-måltid. Æg har begge dele. På kun 70 kalorier har æg 6,3 gram protein og er en af ​​de få fødevarer, der indeholder D-vitamin. Lad ikke Rocky-filmene narre dig; Rå æg har ingen fordele i forhold til kogte. Faktisk absorberer din krop næsten dobbelt så meget protein, hvis æggene er kogte.

 

 1. Quinoa

Når du skal have kulhydrater efter træningen, er brune ris en okay løsning, men de kan slet ikke konkurrere med de mange vitaminer og næringsstoffer, der findes i quinoa (udtales “kiin-wah”). Quinoa indeholder også langt mere protein og fiber end brune ris, og så er de nemmere at forberede!  

 

 1. Appelsinjuice

I stedet for en energidrik, så snup et glas rigtig appelsinjuice. Ud over c-vitamin får du også betydeligt mere kalium, end du vil fra nogle af de mere populære sportsdrikke. Kalium er et vigtig elektrolyt, der hjælper kroppen med at genoprette væskeniveauet.

 

 1. Kefir

Kefir, en fermenteret komælkedrik, er lavet på probiotiske bakterier. En kop kefir indeholder 11-14 gram “komplette proteiner”, som ikke forekommer naturligt i kroppen. Mælkeproteiner er særligt nyttige til at opretholde muskelmasse og fremskynde vægttab. Mens den syrlige smag kan tage lidt at vænne sig til, fungerer det rigtig godt, når det blendes med frugt og havregryn.

 

 1. Bananer

Bananer er rige på den gode slags kulhydrater, som er vigtige efter en træning. De hurtigtvirkende kulhydrater hjælper med at genoprette kroppens niveauer af glykogen, hvilket bidrager til at genopbygge skadede muskler. Derudover indeholder de masser af kalium.

 

 1. Laks

Ikke alene får du en stor dosis protein, men de anti-inflammatoriske omega-3’er, der findes i laks, hjælper med at genopbygge dine muskler og øge kroppens ydeevne.

 

 1. Blåbær

Disse små bær giver din krop et enormt antioxidant-boost. Faktisk viser undersøgelser, at blåbær kan mere end halvere den tid det tager din krop at restituere efter intens træning.

 

 1. Grovpita og Hummus

Det er en fantastisk snack  helt uden kød eller mælk, og så er det super let at forberede! Hummus er lavet af kikærter, som indeholder både protein og kulhydrater, og de langsomme kulhydrater fra grovpitabrødet vil hjælpe med at holde energiniveauet oppe efter en hård træning.

 

 1. Tørrede frugter og nødder

Hvis det er småt med tiden, så giver en håndfuld eller to af denne snack et hurtig protein- og kulhydratsfix.

 

 1. Ananas

Ananas indeholder bromelain, et naturlig anti-inflammatorisk fordøjelsesenzym, der har vist sig at helbrede blå mærker, forstuvninger og hævelse. De er også rige på c-vitamin, som er en vigtig komponent i reparation af væv.

 

 1. Søde kartofler

Sammen med en sund dosis kulhydrater indeholder søde kartofler en række vitaminer og næringsstoffer, især vitaminerne B6, C, D, magnesium og kalium.

 

 1. Kiwi

Kiwier indeholder store mængder af c-vitamin og kalium. De er også en fremragende kilde til antioxidanter, som hjælper med at bekæmpe muskelømhed. Bonustip: Gem skindet, det indeholder masser af næringsstoffer!

 

 1. Vand

Denne kan virke indlysende, men det er en almindelig træningsfejl, ikke at få nok væske.. For at føle sig godt tilpas og opretholde et højt energiniveau, skal du drikke rigeligt med vand efter en træning, så du erstatter det, du har svedt ud!

 

 1. Vigtigst: Spis noget!

Din krop bruger en masse energi under en træning. Hvis du ikke giver den noget tilbage inden for en time eller to efter træning, får dine muskler ikke nok næring og alt dit hårde arbejde kan gå til spilde! Du kan komme rigtig langt med en snack inden for 15 minutter efter du er færdig med din træning!

 

LÆS OGSÅ:

Spis sundt | 6 billige madvarer, der bekæmper mavefedt

7 ting, der får din hjerne i topform

Træning og kost | De 7 bedste madvarer til hurtig recovery

UGENS TILBUD HOS FITNESSNORD

Ugens tilbud hos Fitnessnord

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *