Træning | 4 måder træning kan gøre dig til en bedre gamer

Der er bestemt ingen mangel på folk, der kan fortælle dig, at træning er godt for både sundhed og udseende. Men vidste du også, at det kan påvirke dine gaming-skills? Det er faktisk helt seriøst! Her er hvordan, en konsistent tilgang til træning kan gavne dig på konsollen.

Fordel #1: Mere og længerevarende energi

Seriøse gamere ved, at det kræver en overraskende mængde energi at være på i flere timer ad gangen. Hvert øjeblik skal der træffes beslutninger om, hvor man skal gå hen, hvilket våben der skal bruges, hvilken strategi der er bedst osv. Det kan være anstrengende for hjernen efter selv meget kort tid.

Newsflash: Hvis din krop er i dårlig form, så betyder det, at du ikke kan bruge dine energisystemer korrekt. Det gælder både mentalt og fysisk. Når du træner regelmæssigt med en variation af stilarter (eksempelvis kardio- og styrketræning), så bliver din krop bedre til at udnytte ressourcerne mere effektivt. Det gør det muligt for dig at føle dig mere energisk, selv når du gamer til langt ud på natten!

Fordel #2: Mental sundhed og præstation

Når det kommer til et sundt mentalt helbred, så er regelmæssig træning en fantastisk ting for kroppen. Din evne til at producere og regulere neurotransmittere som serotonin, dopamin og andre, viser sig tydeligst igennem træning. Det kan både være gavnligt for dit humør, men også for hvad gamere ville kalde præstationsorienteret mental sundhed. Det betyder evnen til at træffe gode og hurtige beslutninger.

Nogle gange kan en sejr afhænge af blot et millisekund. En tur i træningscenteret gør ikke tricket, men uger eller måneder af regelmæssig træning skærper evnen.

Fordel #3: Bedre søvn

Bagsiden af medaljen ved at være rigtig god til dit yndlingsspil er, at der ikke er nogen måde at gøre det uden at tilbringe (for) meget tid foran en skærm eller monitor. Og for hver time du tilbringer der, får du en større mængde af ”blåt lys” sendt til din hjerne.

Blåt lys, hvilket der især kommer fra lyset på computerskærme, bærer den største mængde energi af lys på det synlige spektrum. Det betyder også, det har stort potentiale til at forårsage fysiske skader. For meget blåt lys-eksponering, især om natten, kan forårsage problemer som hovedpine og øjentræthed. Men endnu mere almindeligt er, at det kan fucke med din søvn (1).

Nå ja, men hvem har brug for søvn? Det har du! Når din søvn-kvantitet og -kvalitet falder, gør dit humør det samme. Det samme gør dit koncentrationsniveau og dit fokus. Og stort set enhver anden faktor, der gør dig god til dit yndlingsspil.

Hvordan kan du undgå dette men stadig kunne fortsætte med at spille? Du gættede det nok: træning! Mange studier viser at regelmæssig træning kan forkorte den tid det tager, før du falder i søvn. Samt forbedre din overordnede søvnkvalitet. Med længere og bedre søvn, får vi ikke kunne repareret musklerne men også vores øjne.

Der er faktisk ingen ulemper her. Er du en natteravn, der har rusket godt rundt i din døgnrytme, så kan regelmæssig træning være den letteste måde at vende din livsstil.

Fordel #4: Bedre evne til at håndtere stress

Vi har alle været der. Spillet er ved at nå sin ende, og der er kun et modstanderhold tilbage. På et splitsekund kan du vinde eller tabe, og du ved, du har hvad det kræves for at vinde. Men dine hænder er svedige, og du føler din puls stiger. Det er grunden til du gamer. Det er sjovt, men det er også stressende.

Når adrenalinen er høj, kan den hurtigt tage over – men med katastrofale konsekvenser for din karakter eller dit hold. Men gæt hvad? Træning kan hjælpe med at mediere denne stressrespons. Det skyldes en faktor, der hedder cross-stressor adapton hypothesis, som på dansk betyder, at når du udsætter din krop for fysisk stress gennem træning, kan det hjælpe med at styre mental stress gennem andre aktiviteter (2).

Det behøver ikke være hardcore, før det virker

Den bedste del ved træning? Det behøver ikke være en ’alt eller intet’-tilgang. Jaja, Instagram og YouTube-kultur får det til at fremstå som en 24/7-indsats, og at det er den eneste måde, det virker på. Men det er bestemt ikke rigtigt. Så længe du bare kommer af sted og får trænet din krop engang imellem, så skal det nok hjælpe.

LÆS OGSÅ:

Hjerne | Disse 7 madvarer forbedrer dit fokus

Referencer

1.      Tosini, G., Ferguson, I., & Tsubota, K. (2016). Effects of blue light on the circadian system and eye physiology. Molecular Vision, 22, 61.

2.      von Haaren, B., Haertel, S., Stumpp, J., Hey, S., & Ebner-Priemer, U. (2015). Reduced emotional stress reactivity to a real-life academic examination stressor in students participating in a 20-week aerobic exercise training: A randomised controlled trial using Ambulatory Assessment. Psychology of Sport and Exercise, 20, 67-75.

UGENS TILBUD HOS FITNESSNORD

Ugens tilbud hos Fitnessnord

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *