sunde julesnacks

Opskrifter | 10 sunde julesnacks, der er lette at lave

Når det er jul, må du gerne forkæle dig selv med god mad og lækre julesnacks, men hvorfor ikke gøre det til sunde julesnacks? Bare fordi du nyder lækkerierne, betyder det ikke, det hele behøver være junkfood. Disse ideer til sunde julesnacks dækker over forskellige søde sager fra traditionelle småkager i en rå og vegansk fortolkning til naturlige frugter i en juleopgradering.

Der er ingen grund til dårlig samvittighed, når du serverer (eller spiser) disse sunde julesnacks. Det bedste af det hele er, at mange er dem er super lette at lave på få minutter, med kun få ingredienser. Så skader det heller ikke, at de flotte præsentationer er Instagram-værdige OG gode som vært(-inde)-gaver.

Veganske Speculaas-småkager

Denne veganske udgave af de hollandske speculaas-kager sætter stort stop med raffineret sukker og olie, samtidig med de er fyldte med krydderier, hørfrø og citronskal, der sammen giver et smagfuldt spark. Det er god gaveide, og passer perfekt sammen med en varm drink.

Få opskriften her hos Sarah’s Vegan Guide ->

Pebermynte ‘Nice’-cream

Nej, is behøver ikke kun være en sommer-spise. Chokolade og pebermynte kan sammen være en perfekt vinterdrøms-kombination i denne veganske version med kun fem ingredienser. Bananer fungerer som base i denne julesnack, hvor både deres naturlige sødhed og cremede konsistens bliver formidlet til perfektion. 

Få opskriften fra Running in a Skirt ->

Coconut Bliss Balls

Mørk chokolade og kokos giver disse dekadente sunde julesnacks et klassisk julelook, som er en perfekt servering for dine julegæster eller som en spiselig give, når de er pakket ind i gennemsigtig folie. De er veganske, paleo og sukkerfrie. Som bonus tager de kun et par minutter at bikse sammen. 

Får opskriften her hos Cinnamon and Coriander ->

Jordnøddesmør og æble-sandwiches

Jordnøddesmør der lægges i lag mellem skiver af æbler fungerer som en ernæringsrig og børnevenlig snack, som fungerer året rundt. Forhøj æstetikken ved at skære kernen ud af æblerne med en festlig kageskærer-form som stjerner, snemænd eller juletræer.

Healthy Little Eaters har opskriften lige her ->

Proteinfyldte veganske chokoladebolde

Disse chokolade protein-bolde er rige og tilfredsstillende i smagen, med hverken tilsættelse af animalske produkter eller et strejf af sukker. Tænk i stedet dadler, rosiner, appelsinjuice og vegansk hvid chokolade. Hvorfor? Fordi hvorfor ikke!

Få opskriften hos That Protein her ->

Æblechips med kanel

Det bliver simpelthen ikke lettere end disse sunde julesnacks bestående af kun kanel og æbler. Bare rolig, du behøver ikke en dehydrator eller andre hypede køkkenmaskiner at lave. Tilberedningstiden tager kun fem minutter og så blot to timer i ovnen.

Opskriften kan du finde hos Trial and Eater ->

Gingerbread Rice Krispie-sunde julesnacks

Dette sunde twist på den klassiske snack med Rice Krispies er glutenfri og uden raffineret sukker og bruger i stedet melasse for at få den tyggelige konsistens frem. Den smagfulde opskrift, der er proppet med krydderier, er let at lave og kræver heller ikke, ovnen bliver tændt. Så det er en perfekt mulighed for at få børnene med til at lave dem.

Find opskriften her hos Mile High Mitts ->

Rå honningkage-bolde

Honningkager er nok en af de mest ikoniske julesnacks, der findes – og med god grund. Giv dem et sundt twist med denne smagfulde og fugtige honningkage-dej, som både er rå og vegansk. Ingen smør og ingen æg bliver brugt her. Det er i stedet dadlerne, der bidrager til den naturlige sødhed. 

Opskriften findes hos Raw Manda lige her ->

No-bake jordnøddesmør-kugler

Hvis du elsker Reese’s Peanut Butter Cups og lignende julesnacks fra supermarkedet, så tænk på denne som en mindre forarbejdet version, der er mere næringsrig og hjemmelavet. Du kan følge opskriften her eller gøre den endnu sundere ved i stedet at bruge en fedtfattigere jordnøddesmør og sukkerfrie chokoladeflager. Igen er disse sunde julesnacks både lette at piske sammen og perfekte som en gave.

Find opskriften her hos Perfection Pending ->

Rensdyr granola

Sidste skud på stammen er mere en morgenmad end en decideret snack, men den fungerer super godt alligevel! Morgenmåltiderne henover julen behøver nemlig ikke være tunge for mætte både kroppen og sjælen. Plus, det behøver heller ikke være hårdt arbejde for værten.

Se på denne som en klassisk yogurt parfait, der er toppet med müesli og pyntet med kringer, der giver serveringen et look, som ligner rensdyrenes ører.

Se hvordan du laver den hos Clean and Scentsible ->

LÆS OGSÅ:

Video | Lav den perfekte smoothie-skål baseret på dit stjernetegn

UGENS TILBUD HOS FITNESSNORD

Ugens tilbud hos Fitnessnord

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *