Koffeinpiller

Koffeinpiller | Dette skal du vide om koffeinpiller

Koffeinpiller | Vi har alle prøvet det, når fyraften nærmer sig, og øjenlågene så langsomt begynder at blive tungere og tungere. Eller de morgener, hvor fødderne føles som cement, når man i groggy tilstand prøver at samle sig sammen til at komme i fitness. For mange er kuren koffein i form af kaffe, te, sodavand eller koffein. Nu er selv koffeinpulver også blevet populært blandt mange. Men hvordan er det med disse supplementer i pilleform, og hvordan virker det præcist?

Hvad er koffeinpiller?

Koffein kan både betegnes som et kosttilskud og et madsupplement. Du har måske prøvet at føle, du bliver lidt vrissen, hvis du prøver at cutte ned op din koffein. Det er fordi, du får abstinenser, fordi din krop er afhængig af det sus, koffeinen giver dig i kroppen.

For nogle mennesker er det ikke muligt af den ene eller anden grund at indtage koffeinen i væskeform, og der er koffeinpiller et fantastisk alternativ. Koffeinpiller består nemlig bare af dehydreret koffein, som er blandet med citrussyre og sodium citrat. Det er de aktive ingredienser, og resten af pillen består bare af fyld, farvestof, konserveringsmidler og belægning. Alle ingredienserne i alle koffeinpiller på markedet er anderkendt som sikre af fødevarestyrelsen.

Det får du ud af koffeinpiller

Det kick du får, når dit hjerte banker hurtigere og blodet flyder igennem årene, kan give dig et mentalt boost og årvågenhed, som kan være godt, når energiniveauet er lavt. Men udover det, så er der mange andre gode grunde til, at bruge koffeinpiller. Koffein kan også hjælpe dig med vægttab, da koffeinen kan øge dit stofskifte og sænke appetitten, samt forhøje adrenalinniveauet. Dette nedbryder fedt og omdanner det til energi. Derudover er det også ideelt, når du træner, da koffeinen får dig mentalt til at føle, at din træning er lettere at klare. Alt i alt får du altså de helt samme positive effekter ved koffeinpiller, som du gør ved kaffe. Dog meget mere tidsbesparende og uden faren for de grimme, gule tænder, der følger med kaffe.

Fordelene ved koffein

Men hvad med de andre fordele, udover det kick man lige får nu og her? Der er flere hundrede forskellige ingredienser i koffein, som har mange andre klare fordele på længere sigt. En undersøgelse i diabetes viste, at koffein i kaffe viste positive resultater overfor insulinfølsomhed, som er en af de største bekymringer blandt diabetespatienter. Undersøgelsen viste, at at det forhøjede adrenalinniveau var en af de afgørende faktorer for denne forbedring.

Research viser også, at koffein er forebyggede mod andre ting såsom depression og selvmordstanker, grundet adrenalinen. Andre undersøgelser viser, at koffeinen også har modvirkede effekt på degenerative lidelser såsom Alzheimers, Parkinsons Syge og multipel sklerose. Det er dog ikke helt til at vide, om alle disse effekter kun stammer fra koffeinen, eller andre faktorer som eksempelvis antioxidanterne i kaffen.

Hvad er den korrekte dosering af koffeinpiller?Koffeinpiller

En ”standard” dosis koffein består 200-400 milligram om dagen, hvilket svarer til 2-4 kopper kaffe eller op til fem dåsesodavand. Det betyder ikke, at det antal er gældende for alle, da kommer helt an på personens genetiske baggrund, kropsbygning og stofskifte. Derfor er det vigtigt, du taler med en ekspert, hvis du vil begynde at tage koffeinpiller som et fast supplement. Især med koffeinpulver kan det være direkte farligt, da en teskefuld svarer til omkring 25 kopper kaffe.

Kan man overdosere på koffeinpiller?

Ja, det er også muligt at tage en overdosis på koffein, og ifølge Dr. Mark Jabro, der er speciallæge i San Diego, USA, må den daglige dosis aldrig overstige de 400 milligram. Hvis du tager for meget koffein, oplever du, at dit hjerte banker hurtigere, lettere angst, irritation, søvnløshed, skælven, mavesmerter og svimmelhed.

Konklusion

Der er mange klare fordele ved koffeinpiller, især hvis du ikke drikke kaffe. Koffeinen har både umiddelbare og øjeblikkelige effekter, der både kan hjælpe dig med at fokusere din træning og at tabe vægt, samtidig med at der er klare langvarige effekter også. Som med alle andre tilskud, skal du dog researche lidt på, hvor meget du har brug for og selvfølgelig passe på, at du ikke overdosere.

LÆS OGSÅ

CLA | Sådan hjælper conjugated linolic acid til dit vægttab

Fedtforbrænding | Tab dig hurtigere med disse 11 fødevarer

Sådan får du mest ud af dine multivitaminer

UGENS TILBUD HOS FITNESSNORD

Ugens tilbud hos Fitnessnord

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *