chlorella

Sundhed | Mød chlorella, den lille alge med de store fordele

Dine grønne smoothies bliver meget bedre, hvis du begynder at tilføre lidt alger. Mens spirulina er et supplement, som mange mennesker sandsynligvis har hørt om, er den mindre kendte chlorella en anden imponerende grønalge, der er fyldt med næring og har mange potentielle sundhedsmæssige fordele. Så inden du haster til den nærmeste dam, skal du læse videre for at finde ud af, hvordan dette superkosttilskud kan være godt for dig! 

Hvad er Chlorella?

Chlorella er encellede grønne alger – en vandbaseret plante fyldt med næring. Det har overlevet forskellige intense betingelser for at gøre sig til en af ​​de længstlevende arter på Jorden. Selvom alger måske ikke lyder tiltalende for de fleste mennesker, er alge-baserede kosttilskud meget populære på grund af deres utrolige ernæringsegenskaber – som for eksempel spirulina, et andet populært algetilskud. Men der er sandhed i galskaben, alle kan nemlig drage fordel af denne utrolige plantes egenskaber!

Hvad gør den?

Chlorella er en vandbaseret “plante” eller grøn alge, som er hjørnestenen i den akvatiske fødekæde. De bruger sollys og kuldioxid til at producere ilt, som hjælper andre planter og dyr til at trives. I mange år har mange kulturer brugt chlorella som fødekilde og for dens mange sundhedsmæssige fordele. Fordi det er en plante med cellevægge, som mennesker ikke kan fordøje, så for at få fordelene må mennesker tage det som et supplement. Lad os være ærlige, at tage et supplement er også meget pænere end at drikke vand direkte fra dammen!

Hvilke sundhedsmæssige fordele har Chlorella?

1. Er et ernærings-powerhouse

Chlorella er pakket med protein sammen med klorofyl, fiber, vitaminer og mineraler. Mere end halvdelen af ​​dens indhold er protein, men den indeholder også andre sundhedsfremmende næringsstoffer som vitamin C, vitamin B6, jern og sunde fedtstoffer.

Klorofyl

Chlorella er en imponerende kilde til klorofyl, et kraftfuldt plantepigment med mange sundhedsmæssige fordele. Klorofyl kan holde vores røde blodlegemer sunde, hjælpe med at helbrede sår og forbedre blodsukkerkontrollen.

Protein

Chlorella er sammensat af op til 60% protein, hvilket er tre gange højere end proteinkoncentration end oksekød. De fleste chlorellaekstrakter indeholder op til 16 g protein pr. 30 gram med en bred vifte af essentielle og ikke-essentielle aminosyrer, hvilket gør det til en fremragende plante-baseret proteinkilde.

Jern og C-vitamin

Chlorella er en fantastisk plantebaseret kilde til jern, som er velegnet til både plante- og kødspisere. Den nøjagtige mængde varierer afhængigt af typen af ​​supplement, men de fleste plantebaserede jernkilder absorberes ikke let. I kombination med C-vitaminet i chlorella kan jernet have en større indflydelse gennem bedre absorption.

Vitamin B6

Chlorella er en fantastisk kilde til flere B-vitaminer, inklusive vitamin B6. B6 bruges til mange metaboliske funktioner, styrker immunsystemet og spiller en rolle i hjernens udvikling.

Vitamin B9

Chlorella-kosttilskud er også en kilde til vitamin B9 eller folsyre. Det spiller en rolle i DNA-dannelse og celledeling under vækst og udvikling. Dette vitamin er afgørende for gravide kvinder og hjælper fostrets udvikling, hvilket gør det til et fordelagtigt supplement til alle kvinder i den fødedygtige alder.

Omega-3-fedtsyrer

Omega-3-fedtsyrer er de hjertesunde umættede fedtstoffer, der kan have mange sundhedsmæssige fordele, og de findes i chlorella. Disse typer fedt, der findes i plantekilder, kan hjælpe med at bekæmpe betændelse og andre kroniske sundhedsmæssige problemer. De kan hjælpe med at øge det gode kolesteroltal og sænke det dårlige kolesteroltal for at forhindre hjertesygdomme.

2. Kan øge immunforsvaret

Ud over at være en god kilde til C-vitamin og andre vitaminer, der hjælper med at øge immunforsvaret, har chlorella-tilskud også vist sig at have stærke antioxidantegenskaber. Oxidative skader på vores krops celler har skylden i mange sygdomstilstande og sygdomme, hvilket gør antioxidantholdige fødevarer og kosttilskud afgørende for at opretholde et godt helbred på lang sigt. Chlorella-kosttilskud er endda blevet forbundet med at fremskynde sårheling.

Ud over at være en god kilde til antioxidanter, har anden forskning vist, at chlorella også kan have antiinflammatoriske egenskaber, hvilket er en anden måde at forhindre sundhedsmæssige problemer.

3. Kan forbedre kolesterol og blodtryk

Da chlorella er en god kilde til sundt omega-3 fedt og fiber, kan det hjælpe med at forbedre kolesterol. Dens andre egenskaber ved anti-inflammation og anti-oxidation kan også hjælpe med at forhindre skaderne, som et forhøjet kolesteroltal kan give dit cirkulationssystem. Chlorella har specifikt vist sig at hjælpe med at reducere LDL – eller lipoprotein-niveauer (dårligt kolesterol) og har en positiv indvirkning på blodtrykket.

4. Hjælper med at detoxe kroppen

Chlorella-tilskud har vist sig at hjælpe med at afgifte kroppen for ​​skadelige niveauer af tungmetaller som bly og kviksølv. Chlorella binde disse skadelige metaller og hjælpe med at fjerne dem fra kroppen gennem fordøjelseskanalen. Mange kosttilskud og produkter hævder at kunne detoxe kroppen, men har ikke nær så meget støttende forskning som chlorella.

Er Chlorella farligt? Eventuelle bivirkninger og risici

Chlorella og andre alger er klassificeret som fødevarekilder af Center for Fødevaresikkerhed og anvendt ernæring og er ”generelt betragtet som sikre”. Denne klassificering betyder, at selv om der kan være negative bivirkninger i meget store doser, skal sunde individer ikke se nogen skade i rimelige mængder, så tilføj bare et ekstra scoop til din smoothie.

Bivirkningerne af chlorella i forskning har været milde og er normalt relateret til fordøjelsesproblemer. Andre potentielle risici er det faktum, at indholdet af chlorella-kosttilskud varierer meget afhængigt af arten, dyrkningsbetingelserne og hvordan de behandles. På grund af dets potentielle fordele ved behandling af andre sundhedsmæssige tilstande, og som alle kosttilskud, kan det muligvis interagere med anden medicin. Påvirkningen af ​​chlorella på immunsystemet er unik og kan være potentielt skadelig for folk med et undertrykt immunsystem. Hvis du er bekymret, er det bedst at tale med din læge, inden du begynder.

Hvordan skal du tage Chlorella? Dosering og frekvens

Når det kommer til at tage Chlorella, afhænger det af, hvordan du vil integrere det i din diæt. Chlorella-kosttilskud fås i både pulver- og pilleform. Hvis du foretrækker at tage piller, ville tabletterne være passende, men pulveret giver en simpel tilføjelse til en smoothie eller grøntsagssuppe. At behandlingen af ​​Chlorella varierer så meget, betyder, at der ikke er nogen bestemt dosering, der anbefales. Følg leverandørens retningslinjer, og tal med din læge eller apotek, hvis du har brug for hjælp til at beslutte den rigtige dosis til dig.

Det skal du tage med dig fra artiklen

Hvis du leder efter et kraftfuldt grønt supplement, der er fyldt med alle de gode ting, kan chlorella være noget for dig. Fra et højt proteinindhold til at være fyldt med vitaminer er der masser, som denne gamle, grønne alger kan gøre for din morgensmoothie eller supplement-rutine.

Tjek vores udvalg af chlorella her

LÆS OGSÅ:

Ernæring | 5 fødevarer, der styrker dit immunsystem

UGENS TILBUD HOS FITNESSNORD

Ugens tilbud hos Fitnessnord

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *