Acai pulver

Acai pulver | Superfrugten der har det hele

Sundhedsbølgen er over os, og det kan være svært at følge med, når det handler om, hvad der rører sig indenfor superfood, kosttilskud og hvad der ellers skal til for at leve en sund livsstil. 
Acai pulver er dog virkelig god at kende til, da det er proppet med bl.a. antioxidanter og magnesium og er med til at sænke din aldringsproces og give dig flottere hår – faktisk er der nærmest ikke det, dette pulver ikke gør godt for. Og bare rolig, det er ikke nødvendigt at lede i diverse økologiske supermarkeder – acai kan købes i bl.a. pulverform og som tabletter hos Fitnessnord.

Acai er et lille rundt bær på 1-2 centimeter, som stammer fra acaipalmen (Euterpe oleracea), som vokser langs floderne i Amazonregnskoven i Sydamerika. Amazonas urbefolkning bruger bl.a. bærrene til at producere juice og vin. Herhjemme og i resten af den vestlige verden er sundhedsbølgen skyllet ind over os siden 00’erne og dermed bragt acai frugten med sig grundet dens mange sundhedsmæssige fordele.

Hvorfor er acai pulver så sundt?

Acai pulver er spækket med antioxidanter, over dobbelt så mange som blåbær og 30 gange så mange som rødvin, og har i århundreder haft ry for at være immunstimulerende og energigivende. Derudover har forskning vist, at acai er i stand til at bekæmpe sundhedsmæssige problemer forbundet med oxidativ stress, som er en af de store syndere, når det kommer til livslængde. Det handler kort og godt om iltning af cellerne, og uden antioxidanter risikerer vi at ældes før tid.

Oxidativ stres er en naturlig proces, der foregår i kroppen, og vi kan ikke undgå, at niveauet af antioxidanter falder med alderen. På trods af at vi lever en sund livsstil, undgår vi ikke eksponering for oxidativ stress i form af fx forurening, fysisk og psykisk stress og tobaksrøg.

Problemet opstår, når der dannes mere oxidativ stress, end vi kan kapere. I dette tilfælde er vi nødsaget til at trække på reserverne af antioxidanterne, og det kan vise sig at være farligt for cellerne. Herved opstår der inflammation i vævet, og det er ikke altid, man opdager symptomerne før, det er for sent at ændre på. Det kan resultere i bl.a. dårligt immunforsvar, åreforkalkning, leddegigt, sukkersyge, demens.

Udover at forhindre at vi ældes for hurtigt, kan acai pulver bidrage til dit vægttab samt hjælpe dig med at opretholde en sund og stabil vægt. Undersøgeler viser, at acaibærets frugtkød kan reducere negative virkninger ved en fedtholdig kost.

Acai pulver giver også sundere hud – faktisk har brasilianerne i årevis spist acaibær i behandling mod hudsygdomme.

Pulveret har også en positiv virkning på fordøjelsen og er en kendt kilde til kostfibre, som aktiverer afgiftende egenskaber i kroppen.

Udover de fantastiske antioxidanter har acai pulver et højt indhold af C-vitamin og ellagsyre, som sammen styrker immunforsvaret og er med til at hæmme væksten af kræftceller. Undersøgelser har vist, at polyfenoliske stoffer ekstraheret fra acaibær kan reducere celledelingen med 56-86%.

Acai virker desuden energigivende, giver øget blodcirkulation i kroppen, hvilket kan medføre øget sexlyst, samt forbedre den mentale balance hos kvinder i overgangsalderen.

Der er med andre ord ikke noget at sige til, at den acai pulver har opnået al den popularitet med alle de effekter, den har på både helbred og udseende. Vi kan derfor kun anbefale dig at prøve acai pulver – du kan eventuelt tilføje det til din morgenmad – ovenpå yoghurt, havregryn osv., eller du kan putte et par skefulde i din shake eller smoothie. Acai kan også købes som tabletter.

UGENS TILBUD HOS FITNESSNORD

Ugens tilbud hos Fitnessnord

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *