Spis langsommere

Kost | Spis langsommere og tab dig

Mange mennesker spiser deres mad hurtigt og grådigt. Det kan føre til vægtøgning og give andre sundhedsmæssige problemer. At spise langsomt er derimod en meget smartere tilgang, da det kan give en række fordele. Undersøgelser viser nemlig, at folk, der spiser hurtigt, har en tendens til at være større og tage mere på i vægt over tid i forhold til langsomme spiser. Det er blandt andet fordi at spise langsomt øger niveauerne af tarmhormoner, der får dig til at føle dig mæt, hvilket kan hjælpe med at reducere kalorieindtaget.

Grundig tygning af maden sætter dit spise-tempo grundigt bed og reducerer antallet af kalorier, du indtager, hvilket kan føre til vægttab. Der er mange andre gode grunde til at spise langsommere, herunder forbedret fordøjelse og reduceret stress.

Her er nogle råd, der kan hjælpe dig i gang med at spise langsommere:

1. Undgå ekstrem sult 

Det er rigtig svært at spise langsomt, når du er meget sulten. For at forhindre ekstrem sult skal du sørge for at have nogle sunde snacks ved hånden, så du ikke ender med at overspise.

2. Tyg maden grundigere

Tæl, hvor mange gange du normalt tygger en mundfuld mad – dét antal fordobler du så. Du vil blive overrasket over, hvor lidt du normalt tygger.

3. Læg bestikket fra dig 

At lægge din kniv og gaffel fra dig mellem hver bid hjælper dig med at spise langsommere og nyde hvert bid.

4. Spis grovere fødevarer

Sørg for at spise mad, hvor du virkelig skal tygge. Når du fokuserer på fiberholdige fødevarer, der kræver en masse tygning, såsom grøntsager, frugt og nødder, så sætter det automatisk dit spise-tempo ned. Fibre fremmer også vægttab.

5. Drik vand

Sørg for at drikke masser af vand med dine måltider. Folk der drikker 8 glas vand om dagen i gennemsnit er typisk sundere og slankere end dem, der ikke drikker nok vand. Og hold dig fra sukkerholdige drikke.

6. Brug en timer 

Sæt din timer til 20 minutter, og gør dit bedste for ikke at være færdig, før den bipper. Sigt efter et langsomt, ensartet tempo gennem hele måltidet.

7. Sluk for dine skærme 

Forsøg at undgå elektroniske enheder, såsom tv og smartphones, mens du spiser.

8. Tag dyb indånding 

Hvis du begynder at spise for hurtigt, tag nogle dybe indåndinger. Dette vil hjælpe dig med at fokusere igen og komme tilbage på sporet.

9. Øv dig i opmærksom spisning 

Mindful spise-teknikker hjælper dig med at være mere opmærksom på, hvad du spiser og få kontrol over dine cravings.

10. Vær tålmodig med dig selv 

Ændringer tager tid! Faktisk tager det cirka 66 dage at gøre en ny adfærdsændring til en vane.

LÆS OGSÅ:

Kost | 10 madvarer, der holder dig hydreret henover sommeren

UGENS TILBUD HOS FITNESSNORD

Ugens tilbud hos Fitnessnord

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *