Fedtforbrænding

Fedtforbrænding | Tab dig hurtigere med disse 11 fødevarer

Vi har sagt det før, men det kan ikke siges nok – en sund og veltrænet krop er starter i køkkenet og ikke i træningscenteret. Selvom du godt ved, at en diæt bestående af eksempelvis kylling og broccoli nok er bedre end to cheeseburgere, så er der stadig andre madvarer, der kan sætte gang i stofskiftet, skubbe gang i de hormoner der frigiver fedt og eliminere de toksiner, der gør det svært at tabe kilo. Vi har samlet 11 af slagsen her – men husk, at for at det skal virke ordentligt, skal det være en del af en balanceret kost.

Tamarind

Tamarind er en sødlig frugt, der især bliver brugt meget i det indiske køkken, og nylige undersøgelser har forbundet brugen af tamarind med vægttab. Ifølge disse undersøgelser kan tamarind nedsætte appetitten og dit kropsfedt ved at kontrollere serotin-niveauerne, som er direkte med til forbrænde fedt. Udover det, så booster den dit immunforsvar og er med til at styrke din fordøjelse. Frugten er ikke så udredt i Danmark, men hvis du googler dig frem, kan du let finde mange sunde og velsmagende opskrifter, der bruger denne

Gurkemeje

Fedtforbrænding

Dette gule krydderi er ikke kun ideelt til at bekæmpe betændelse i kroppen, men det virker også direkte mod optagelse af fedt. En undersøgelse foretaget på Tufts University viste, at da man fodrede mus med kurkumin, der er en af de aktive ingredienser i gurkemeje, så tog de mindre på i vægt og havde en lavere kropsfedtprocent. Køb en hel gurkemejerod og kog den op i skiver med ingefær, frisk citronsaft og lidt sirup, og du har den perfekte sygdomskæmpende og fedtforbrændende te.

Tomatjuice

Så er der endelig en grund til at drikke flere Bloody Marys! Tomatjuice er nemlig en anden ingrediens, der bekæmper betændelsestilstand, som leder til at dine fedtceller bliver mindre. En undersøgelse fra British Journal of Nutrition viste, at hvis man drikker omkring tre liter tomatjuice hver dag i 20 dage, så hjalp det synligt overvægtige med at tabe sig. Tomat producerer desuden adiponectin, som er direkte med til at nedbryde kropsfedt.

Kål

Der hersker vist ingen tvivl om at kål er blandt kongerne, når det kommer til helsespise. Udover at det er en af de grøntsager, der indeholder flest næringsstoffer, så er den også med til at nedsætte appetitten og rense kroppen for toksiner. Fire kopper kål indeholder hele 10 gram fibre og nok afgiftende næringsstoffer til at kunne fyre op for din levers funktioner i hele 48 timer. Og jo renere en krop du har, jo mindre er din trang til sukker og olier, hvilket er to af din krops værste fjender.

Vildlaks

Fedtforbrænding

Selvom du ikke kan spise dig frem til en sixpack, så kan du hjælpe din mave, hvis du spiser vildlaks med jævne mellemrum. Laks er rig på omega-3-syrer, hvilket er med til at hjælpe din insulinsensitivitet, hvilket krymper fedt fra taljen. Vildlaks er desuden med til at aktivere thyroid-hormonet, der giver dig et højere stofskifte.

Avokado

Du havde nok luret at avokado havde sneget sig ind på en vores listes pladser, og det er også med god grund, den har det. Det sunde fedsstof i avokadoer har flere forskellige virkninger på kroppen. Det er med til at plumpe cellemembranerne op, så det sætter gang i fedtforbrændingshormonerne. Derudover slukker den for kroppens fedforbrændingshormoner og booster dit stofskifte. Derudover er olierne med til at give dig en sund hud.

Paranødder

En af de mindre kendte nødder i nøddefamilien, men ikke desto mindre gør den underværker for din krop. Ligesom med vildlaks så kan disse små mirakelmagere sætte gang i dit stofskifte ved at aktivere thyroid-hormonet.  Derudover binder de sig til toksiner der ellers ville ophobes i dine fedtceller, og de er også god for huden, da de kan bekæmpe appelsinhud.

Chia

Fedtforbrænding

Chia er en ting, der er kommet på folks læber indenfor de sidste par år, og det er med god grund. Chiafrø er spækkede med omega-3-fedt, fibre og proteiner, og de er med til at nedsætte appetitten og fyre op for stofskiftet og glucagon, som er en af kroppens fedtforbrændende hormoner. Tricket er at lade dem ligge dem i blød, så de vokser til 10 gange deres størrelse. Det fungerer ligesom havregrød; jo større de er, jo hurtigere vil din krop fortælle dig, at du er mæt.

Østers

Østers er både en luksusspise og en lækker ting, hvis du er på slankekur. Udover at der kun er cirka 50 kalorier i seks østers, så er de også utroligt rige på zink, hvilket er appetitnedsættende. Når du bestiller dem på en restaurant, kan du med fordel bestille med en skive citron og en sjat Tabasco-sauce, da begge disse ingredienser også er med til at forbrænde fedt.

Kanel

Dette aromatiske krydderi hjælper dig med at flytte glucosen i din krop ind i cellerne hurtigere. Fordelen ved dette er, at når det sker, forhindrer det vores fedtbindende hormon, insulin, at blive hængende længere. Men husk, at det ikke gælder, hvis du bare spiser en kanelsnegl. Du skal faktisk indtage minimum en fjerdedel af en teske, før at du kan mærke de fedtforbrændende egenskaber. Smid det eventuelt i din næste smoothie eller proteinshake, så giver du det både en lækker smag, samtidig med at du forbrænder fedt hurtigere.

Kaffe

Fedtforbrænding

God nyhed til alle kaffeelskere! Koffein gør det, at den direkte går ind og stimulerer energi, hvilket fortæller din krop, at den skal begynde med at forbrænde fedt. Drikker du en kop kaffe omkring 20 minutter før en workout, så giver den dig samtidig også et boost både fysisk og mentalt, hvilket giver dig mere fokus under træning. Tricket er dog at sørge for, at kaffen er sort og koffeinholdig, da mælk reducerer dens fedtforbrændende egenskaber. Husk, at hvis du drikker mere end en kop kaffe om dagen, så kan det gå ind og påvirke din krops evne til at regulere insulin, hvilket er kroppens fedtbindende hormon.

UGENS TILBUD HOS FITNESSNORD

Ugens tilbud hos Fitnessnord

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *