pre-workout mad

Pre-workout mad | 10 madvarer, der optimerer din træning

Giv din træning et forspring med pre-workout mad, der giver din krop det bedste brændstof. Disse 10 ting kan du med fordele spise inden din træning, så du får optimalt udbytte.

Fordelene ved optimal pre-workout mad

Forestil dig, at din krop er en bil. Du kan ikke køre fra København til Aalborg på én tank benzin, kan du? Hvis du gerne vil præstere og yde dit bedste, skal du sørge for, at din krop har nok benzin til at kunne det. Hvis du fejler med at give din krop den rette energi og næringsstoffer, den har brug for ved træning, så er der stor risiko for, at du ikke kommer til at se resultater så hurtigt. Over en længere periode kan du endda risikere skader eller sygdom.

1.          Den rette pre-workout mad kan give dig mere energi

I kroppen bruger vi kulhydrater og glykogen som kroppens primære brændstofkilde. Dette er fordi, at kulhydrater og opbevaret glykogen kan omdannes til energi meget hurtigere end and makronæringsstoffer. Den rette pre-workout mad kan derfor fylde dine glykogenniveauer, hvilket giver dig mere energi til at yde dit bedste.

2.          Pre-workout mad kan forebygge muskelkatabolisme

Hvis glykogenniveauet hurtigt bliver opbrugt, så kigger kroppen efter nye kilder for energi – dine muskler. Ved at nedbryde dine hårdttjente muskler, kan kroppen nemlig omdanne disse til aminosyrer for energi. Dette er skadeligt, da det kan sætte din krop i katabolisk tilstand, som kan forhindre muskelopbygning og og bedring.

3.          Pre-workout mad kan øge din muskelanabolisme

Hvis du spiser den rette pre-workout mad, kan du ikke blot øge dit glykogenniveau, men også hjælpe kroppens proteinmuskelsyntese ved at spise rigeligt med proteiner. Det sætter nemlig gang i kroppens anabolske fase.

Pre-workout mad

1.          Bananerpre-workout mad

Bananer er en glimrende kilde af naturlige sukkere, simple kulhydrater og potassium. I kroppen bliver potassium kun opbevaret i begrænset tid, så prøv at spise bananen omkring 30 minutter inden din træning. At spise en banan som pre-workout mad er den bedste måde at booste kroppens glykogenniveauer og øge blodsukkeret. Nogle mener også, at bananer kan give dig mere energi end koffein.

2.          Kylling, ris og grøntsagerpre-workout mad

Den typiske favorit blandt mange, kylling med ris og grøntsager, er det perfekte pre-workout mad. Denne kombination af mager protein og komplekse kulhydrater gør, at kroppen får masser af aminosyrer, den kan omdanne til en længerevarende energikilde. Spis den cirka 2-3 timer før din træning.

3.          Græsk yoghurt or tørret frugtpre-workout mad

Tørret frugt er høj på sukker og kalorier – det bør faktisk faktisk som hovedregel undgås. Dog er det en god ret, hvis det bliver spist i fornuftige portioner, da det giver kroppen en hurtig sukkerkilde. Tørrede frugter sammen med græsk yoghurt giver også kroppen proteiner, der optimerer din træning. Spis denne ret cirka 1-1-5 time før træning.

4.          Havegryn og grødpre-workout mad

Disse to klassikere er den perfekte pre-workout morgenmad. Begge indeholder de komplekse kulhydrater, samt er de en glimrende kilde til beta glucan-fiberen. Ved at spise havre omkring to timer inden din træning, så vil du tilfredsstille din sult under hele sessionen. Samtidig får du en udmærket kilde af længevarende energi. Prøv at putte en skefuld proteinpulver i din havregrød næste gang. På den måde giver du dig samtidig også mere protein og beskytter din aminosyrer.

5.          Frugtsmoothiespre-workout mad

Mange tror fejlagtigt, at frugtsmoothies er supersunde. Ja, de giver dig en lang række mikronæringsstoffer, der er gavnlige for dit helbred, men de er også fyldte med sukker, inklusiv glukose. Dette betyder, at frugtsmoothies ofte er høje i kalorier, og de bliver ofte en erstatning for et måltid i stedet for en drik. Dog kan det være en udmærket pre-workout mad, da det kan give dig et hurtigvirkende boost a glukose. Indtag smoothien cirka en time inden din træning.

6.          Fuldkornsbrød, søde kartofler og brune rispre-workout mad

Når det kommer til pre-workout mad, er disse tre ting fantastiske kilder til komplekse kulhydrater, som bør indtages 2-3 timer inden din træning. Kombinerer du disse med en god proteinkilde, får du masser af længerevarende energi, som holder kroppen i gang under din træning. Er du en, der cykler eller løber meget, skal du faktisk indtage flere kulhydrater end andre. Her er disse tre en god kilde

7.          Æbler og peanutbutterpre-workout mad

Kombiner disse to til en lækker og sund snack. Skær æblerne i skiver, og smør et tyndt lag peanutbutter på hver. Det er en perfekt pre-workout snack, der bør indtages 30 minutter før din træning.

8.          Omeletpre-workout mad

Både omeletter, der er lavet på hele æg eller æggehvider er en god kilde til muskelopbyggende proteiner og aminosyrer. Omeletter bør indtages 2-3 timer før en træning, for at undgå muskelkatabolisme.

9.          Hjemmelavede proteinbarerpre-workout mad

Hjemmelavede proteinbarer er en super let snack, som du kan have med dig på farten. Du kan selv bestemme, om de skal laves med meget eller få kulhydrater og protein, så der er til ethvert behov. Har du ikke tid til at lave dem, kan du købe lækre proteinbarer her.

10.    Proteinshakespre-workout mad

Sidst men ikke mindst – kongen over pre-workout mad; proteinshakes! Hvis du er på farten eller ikke rigtigt bryder dig om nogle af de ovenstående, så er dette løsningen. Ved at indtage en shake med en god kilde af hurtigt-udløsende protein, såsom valleprotein, med simple kulhydrater, kan du få alle de pre-workout næringsstoffer, som du har brug for i løbet af minutter.

LÆS OGSÅ:

Proteinsyntese | Sådan bliver bøffer i køledisken til bøffer på overarmen

Slankepiller| Sådan virker slankepiller på din krop

CLA | Sådan hjælper conjugated linolic acid til dit vægttab

UGENS TILBUD HOS FITNESSNORD

Ugens tilbud hos Fitnessnord

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *