fedtforbrænding

Fedtforbrænding | Sådan sætter du din fedtforbrænding i vejret

Kæmper du også med at få forbrændt de sidste ekstra fedtdepoter for at opnå den helt perfekte krop? Så er du ikke alene. Læs med her, når vi kigger på nogle af de fysiologiske faktorer, der kontrollerer fedtforbrænding, samt guider til de bedste supplementer.

Mange mænd har en ret trænet krop men har stadig besvær med at skære de sidste ekstra depoter af kærlighedshåndtagene og nedre abs. Og vi kender jo nok alle minimum en fire-fem kvinder, der trods træning altid siger, det næsten er umuligt at forbrænde fedt på numsen og lårene.

Det findes der en helt naturlig forklaring på. Kroppen er nemlig opbygget således, at der er nogle dele af kroppen, der har flere receptorer, som blokerer nedbrydningen af fedt, end receptorer der stimulerer fedtforbrænding. Hos mænd er disse områder i nederste del af maven samt i kærlighedshåndtagene. Hos kvinder er det numse og lårene det gælder.

For at forbrænde den sidste del af den stædige fedt, kræver det en mere intens træning såvel som kost. Nogle gange kan det dog af forskellige grunde være ekstra svært, og her kan et kosttilskud, der direkte hjælper fedtforbrænding være en stor hjælp.

Hvordan fungerer fedtforbrænding?

Opbevaring af kropsfedt afhænger af mange forskellige faktorer, der varierer mellem alt fra kost til hormoner til tætheden i receptorerne. I denne artikel er det sidstnævnte, der er mest vigtigt. Uden at bevæge os ud i det alt for tunge nørdstof, så kan det siges, at en receptor kan ses som en lås, som en nøgle passer ind i.

Meget basalt fortalt så findes der to forskellige former for receptorer i netop denne problemstilling – alpha1 og alpha2. Aktivering af alpha1-receptorer har en fedtnedbrydende effekt (lipolyse), hvorimod aktivering af alpha2-receptorer hæmmer den fedtnedbrydende proces (anti-lipolyse). De stædige fedtområder på kroppen har (desværre) en høj tæthed af alpha2-receptorer, der derfor gør det sværere at nedbryde fedtet i disse områder.

Fedtforbrænding kræver fedtnedbrydelse

Før vi kan forbrænde fedtet, skal vi først nedbryde det. Når fedtet bliver nedbrudt, kan det netop binde sig til proteiner i blodet. Derefter føres det så til aktive vævsområder, hvor fedtforbrænding endelig starter. Blodet skal selvfølgelig pumpe, før denne effekt slår til, og dette opnås selvfølgelig bedst med motion. Det er også derfor, at kiloene ofte viser sig først (såvel som forsvinder sidst) fra disse problemområder.

Hvis du ikke træner aktivt, så er dit blod ikke hurtigt nok til at nedbryde disse fedtceller og sende dem til forbrænding. Men som sagt kan det være svært at opnå kun med træning, så du kan med fordel tage supplementer, der kan hjælpe dig med dette.

Supplementer til fedtforbrænding

Der en række ingredienser, som kan være en god træningsmakker, når det kommer til at få kul på netop de helt svære problemområder. Her er fire af de ingredienser, du bør være på udkig efter.

LÆS OGSÅ:

Fie Sølverblad | “Det skal være lysten, som driver en til værket”

Vægt | Den bedste måde at tage på i vægt

BCAA | Din ekspertguide til BCAA

UGENS TILBUD HOS FITNESSNORD

Ugens tilbud hos Fitnessnord

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *