maveøvelser

Optimer din træning – bliv ekspert i disse 3 effektive maveøvelser

Går vi ikke alle og drømmer om et flad og trimmet mave? Selvom sommeren er forbi, er det aldrig for sent at gå i gang med at træne mave. Husk at der jo kommer en sommer igen til næste år! Her får du tre maveøvelser, som for alvor sætter dine mavemuskler og core på arbejde.

PlankeMaveøvelser

Denne simple maveøvelse er super effektiv for ikke blot maven men hele coren.
Placér dig på gulvet med maven nedad mens du holder dig selv oppe på tæerne og underarmene. Hold armene bøjet lige under skuldrene.

Hold kroppen helt lige og hold stillingen så længe som muligt.

Variation: For at øge sværhedsgraden, kan man udfordre sig selv ved enten at løfte en arm eller et ben eller fx løfte venstre arm og højre ben samtidig.
Du kan også forsøge dig med en sideplanke til hver side, hvor du holder dig oppe på den ene underarm og enten har begge fødder i gulvet eller, hvis du vil udfordre dig selv yderligere, den ene fod stablet ovenpå den andet.

CocoonMaveøvelser

Denne maveøvelse sætter især gang i det øverste af maven.

Start med at ligge fladt på ryggen. Benene er strakte, og armene strækkes ud bag hovedet.

Bøj herefter benene og før knæene op mod brystet så bækken og balder løftes fra gulvet. Bøj samtidig i ryggen og før armene frem, så du ruller dig sammen til en bold. Vend herefter tilbage til startpositionen.

Ab roller Maveøvelser

Med den sidste maveøvelse får du ikke blot trænet hele maven men også skuldrene.

Sæt dig på hug på gulvet og hold fast i ab roller’en med begge hænder. Rul langsomt ab roller’en lige frem så din torso strækkes ud. Se om du kan få din overkrop så langt som muligt ned, uden at den rører gulvet. Træk vejret ind mens du gør dette.

Hold en kort pause og begynd langsomt at føre kroppen tilbage mens du ånder ud. Gør dette langsomt og kontrolleret mens du holder mavemusklerne spændte.

Advarsel: Undgå at lave denne øvelse hvis du har problemer med lænden eller har problemer med brok.

Variation: Hvis du allerede har masser af erfaring med denne øvelse, kan du udvide den ved at køre ab roller’en til siderne for derved også at træne de skrå mavemuskler.

LÆS OGSÅ:

Sådan fik 51-årige Janet Jackson sin figur tilbage, kun 8 måneder efter hun fødte

UGENS TILBUD HOS FITNESSNORD

Ugens tilbud hos Fitnessnord

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *