Back squats

Back squat | Sådan laver du perfekte back squats

Back squats (også kendt som barbell squats) lægger meget mere pres på bagerste halvdel af kroppen end front squats. Det er især dine muskler på bagsiden af lårene (skinkestrengene) og din store ballemuskel (gluteus maximus), der bliver trænet. Da vægten bliver lagt næsten direkte på rygsøjlen, så kommer der også komprimeret pres på din ryghvirvel. Det betyder, at din core bliver tvunget til at arbejde hårdere for at beskytte din nedre ryg.

Du frygter måske rygskader i fremtiden, men det handler bare om, at du ved, hvordan man udfører enhver øvelse korrekt. Det gælder alle former for vægtøvelser, fortæller Dean Somerset, der er rehabiliteringsdoktor.

”Rygsøjlen er god til at afdæmpe stød udefra, så længe du ikke flexer eller drejer den under spænding. Så snart du begynder at kollapse eller bukke dig forover, så begynder din ryg at kunne mærke det. Det er lige meget, hvilken øvelse det drejser sig om”. Derfor er det vigtigt, du opretholder din torso og undgår at falde forover, når du rejser dig fra back squats.

Der er dog mange andre fordele. Vi har samlet 10 af dem her.

 

1. Back squats skaber et anabolsk miljø i din krop

Ingen anden øvelse på planet (med undtagelse af måske dødløft) fremmer din overordnede muskelvækst som back squats. Det betyder, at øvelsen ikke kun er begrænset til de indlysende muskelgrupper som lårmusklerne og resten af benene. Den fremmer også muskelvækst indirekte i resten af kroppen, såsom dine biceps, bryst og ryg. Du får derfor overordnede mere muskelmasse og styrke af squats end nogen anden øvelse.

 

 1. Back squats vedligeholder din mobilitet

Forskere ved Ball State University siger, at stærke benmuskler er essentielle for at beholde vores mobilitet, når vi ældes. Der er ingen bedre øvelse end back squats, når det kommer til benmusklerne.

 

 1. De øger din funktionel styrke

Der er meget få øvelser, der er så naturlige som squats. Siden tidens oprindelse har mennesket bukket sig ned for at plukke bær, samle føde, tænde ild og hente vand. Det giver mening, at back squats derfor giver dig ren, funktionel styrke. Ikke nok med at det er utroligt muskelopbyggende, så tvinger det også dine nervesystemer til at arbejde mere effektivt med musklerne.

 

 1. Back squats øger din hoppeevner

En variation af det traditionelle squat har bevist, at øvelsen kan øge din hoppehøjde med op til 30 procent på blot 8 uger.

 

 1. Back squats øger dine andre sportspræstationer

Ikke nok med at du vil hoppe højere (og faktisk også løbe hurtigere) som nævnt før, så vil det også gøre dig mere eksplosiv og stærkere, uanset hvilken sportsgren der er tale om. Det er nok derfor, at back squats er en del af alle professionelle atleters træningsprogram.

 1. Back squats giver dig en bedre røv

Spørg eksperterne. Næsten 100% vil nok være enige i, at back squats er den ultimative øvelse for en fast og stram røv.

 

 1. Det giver dig bedre balance

Når vi ældes, bliver nerveendelser og væv også degenereret naturlig. Back squats har bevist at kunne forbedre kommunikationen mellem din hjerne og kroppens største muskelgrupper og derved forbedre muskelhukommelsen. Dette husker din krop, og det kan hjælpe dig fra at falde og brække sårbare knogler, når du bliver ældre.

 

 1. Back squats gavner alle

Det er lige meget, om du er nybegynder, der gerne vil øge musklerne, eller professionel, der skal have en udfordring. Uanset dit behov, så er back squats noget der kan tilpasses lige nøjagtigt dine mål.

 

 1. Du får 6pack

Hvis du har en fedtprocent, der er lav nok, og du squatter regelmæssigt, så opdager du hurtigt, at du ikke behøver gøre så meget andet end back squats for at få misundelsesværdige abs. Faktisk er nogle af de bedste abs, vi har set, kommet af back squats og intet andet!

 

 1. Back squats formindsker kropsfedt

Vil du tabe dig, er back squats en perfekt løsning. Vi behøver ikke sige mere.

Sådan laver du back squats

Træningstype: Styrke

Primære muskel: Lårmusklen (quadriceps femoris)

Udstyr: Vægtstang

Niveau: Begynder

Også kendt som: Barbell squat

 

 

 1. Start med at placere stangen bag nakken, så den støttes på dine trapezmuskler. Dit bryst skal være oppe, og dit ansigt skal vende nedad. Stil dig, så dine fødder er i hofteafstand med fødderne let udadvendte. Dette er din startposition.

 

 1. Sænk dig ved at flexe dine knæ, mens du passer på, at du ikke flytter dine hofter tilbage så meget som muligt. Dette kræver, at dine knæ flytter sig fremad. Vær sikker på, at de er på linje med dine fødder. Målet her er, at holde din torso så oprejst som muligt.

 

 1. Fortsæt hele vejen ned, mens du holder vægten på fronten af hælen. Det øjeblik, hvor overbenet rammer underbenet, skal du omvende øvelsen. Før vægten op igen og tilbage til startposition.

 

 1. Gentag denne øvelse efter behov.

LÆS OGSÅ:

Spider Curls | Sådan laver du perfekte spider curls

Lateral raises | Sådan laver du perfekte lateral raises

Deadlift | Sådan laver du perfekte dødløft

 

UGENS TILBUD HOS FITNESSNORD

Ugens tilbud hos Fitnessnord

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *