Pumpkin Power Pie

Dette er den perfekte græskartærte opskrift til Halloween! Den har en sprød skorpe og et cremet græskarfyld mikset med masser af lækre krydderier. Plus den er toppet med frisk hjemmelavet flødeskum! 

Rester kan sagtens opbevares i minimum en uge på køl, og flødeskummet kan holde sig ligeså længe ​​hvis det opbevares i en lufttæt beholder i køleskabet.

Til dejen

120 g hvidt fuldkornsmel

½ tsk salt

4 spsk (56 g) usaltet smør, koldt og i terninger

2 tsk fedtfri mælk

1 tsk ren ahornsirup

½ tsk æblecidereddike

15-30 ml iskoldt vand

Til fyldet 

1 græskar, udskåret kogt og pureret 

60g natural fedtfri græsk yoghurt 

120 ml fedtfri mælk 

8g majsmel 

1 ½ tsk kanel 

¼ tsk malet muskatnød 

¼ tsk malet ingefær 

¼ tsk salt 

⅛ tsk sort peber 

¼ kop ren ahornsirup 

2 tsk vanilleekstrakt 

½ tsk stevia 

3 store æggehvider, stuetemperatur og let pisket

Til flødeskummet 

3 spsk (45 ml) kraftig fløde 

6 spsk (90 g) natural fedtfri græsk yoghurt 

½ tsk stevia 

1 tsk vanilleekstrakt

For at forberede dejen, pisk mel og salt sammen i en mellemstor skål. Skær i smøret med en konditorkniv eller bagsiden af ​​en gaffel, indtil blandingen ligner krummer. 

Pisk mælk og ahornsirup sammen, og hæl det langsomt over melblandingen. Pisk eddike og 1 tsk vand sammen, og hæl det langsomt over melblandingen. 

Tilsæt vand 1 tsk ad gangen og bland indtil du har brugt de 15-30 ml, indtil dejen er fast.

Overfør dejen til ​​et stort ark plastfolie, og form den til en 10 cm bred cirkel. Dæk toppen af dejen med endnu et ark plastfolie. Nedkøl dejen i mindst 30 minutter. 

Mens dejen nedkøles, forberedes fyldet. 

Rør græskarpuré og græsk yoghurt sammen i en stor skål. I en separat mindre skål piskes mælken og majsstivelsen sammen. Rør mælkeblandingen i græskarblandingen. Tilsæt kanel, muskatnød, ingefær, salt og peber under omrøring, indtil det er helt inkorporeret. Rør ahornsirup, vanille og vanille crème stevia i. Rør æggehviderne i gradvist, indtil de er helt inkorporeret.

Forvarm ovnen på 190°C, og belæg en ca 23 cm rund tærteplade med nonstick madlavningsspray. 

Behold plastfolien på dejen og rul den ud i en knap 30 cm bred cirkel. Træk det øverste lag af plastfolie, og vend det ud i den tilberedte tærteplade. Skræl det andet lag plastfolie af. Tryk forsigtigt dejen ned i tærtepladen. Placer et rundt stykke bagepapir ​​henover dejen, sørg for at det dækker dejen fuldt ud og op af kanterne af tærtepladen. Hæld evt tærtevægte eller ukogt ris i midten. Bag skorpen ved 190 ° C i 15 minutter. Fjern forsigtigt bagepapiret og tærtevægte eller ris.

Dette sørger for, at dejen bliver perfekt sprød.

Hæld fyldet ud i midten af ​​dejen og fordel det godt. Bag kagen ved 180 ° C i yderligere 35-40 minutter. 

Lad den stå indtil den har stuetemperatur. 

Sæt den derefter på køl i yderligere 8 timer før servering. 

For at forberede flødeskummet lægger du en glas – eller metalskål i fryseren 10 minutter. 

Tag den ud af fryseren, tilsæt den tunge fløde, og pisk i 2-3 minutter. Tilsæt græsk yoghurt og vanille crème stevia, og pisk i yderligere 1-2 minutter, eller indtil det bliver stift. Dæk og sæt på køl indtil det er klar til at blive serveret med kagen. Top hver skive med flødeskum.

Hvidt fuldkornsmel kan erstattes af hvedemel, almindeligt fuldkornsmel eller mandelmel.

Enhver mælk kan erstatte den fedtfrie mælk. 

Honning eller agave kan erstatte ahornsirup; ahornsirup giver dog den bedste smag. Hvideddike kan erstatte æblecidereddike. 

Stevia er et plantebaseret sødemiddel uden kalorieindhold, som er meget koncentreret. I denne opskrift svarer ½ tsk vanille crème stevia til ½ kop granuleret sukker. Andre koncentrerede stevia-produkter, såsom denne pulveriserede version, kan erstattes. Hvis du udskifter sødemiddelet, og sødmeniveau ikke er så koncentreret, skal du muligvis reducere mængden af mælk for at kompensere.

Spring ikke den sorte peber over! Det virker muligvis som en underlig ingrediens til græskarstærte, men det forbedrer virkelig krydderierne og giver tærten ekstra smag.

Hvis du ikke kan vente de fulde 8 timer, skal du sørge for at nedkøle kagen i mindst 3 timer. Jo længere du er i stand til at køle kagen, jo bedre vil smagene trænge ind i kagen og jo bedre vil den hænge sammen.

UGENS TILBUD HOS FITNESSNORD

Ugens tilbud hos Fitnessnord

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *