Træningslegender | 9 ting, du ikke vidste om Arnold Schwarzenegger

Kender du Arnold?

Arnold Schwarzenegger har uden tvivl et af de meste genendelige navne i verden. Det er, hvad man automatisk kan forvente af person, der kan prale med 7 Mr. Olympia titler, en imponerende og farverig filmkarriere og ej at forglemme, en overraskende position som guvernør af den amerikanske delstat Californien. Hvis du er fan, så tænker du garanteret, at du allerede ved alt, hvad der er værd at vide om det Østrigske Egetræ (The Austrian Oak var hans kælenavn i hans storhedstid). Men nu bliver du måske klogere! Her er nemlig en liste over ni ting, du nok ikke vidste om Arnold Alois Schwarzenegger. Og ja, Alois er hans mellemnavn.

1) Han er massivt bygget so et kæmpe egetræ

Da han var på sit største, var han 187 cm høj og vejede over 114 kilo.

2) Han har en baggrund indenfor reality-TV

Arnold deltog i 1973 i et enkelt afsnit af det amerikanske reality program The Dating Game.

 

3) Han havde en bror

Han havde en ældre bror, Meinhard, der døde i 1971. Arnold tog ansvaret for sin nevø, som han hjalp med opvæksten. Nevøen er nu en succesfuld advokat i Los Angeles.

4) Han er bedste venner med en anden legende

Arnold er bedstevenner med en anden bodybuilder-legende ved navn Franco Columbu. De to arbejdede sammen som murere, da han først kom til Amerika. Columbu var desuden forlover for Arnold, da han blev gift med den famøse Maria Shriver i 1986.

5) Han har haft sin tur i spjældet

Arnold har afsonet syv dag i et militært fængsel i Østrig. Det gjorde han efter at han forsvandt uden tilladelse for at deltage i bodybuilding-konkurrencen Junior Mr. Europe.

6) Han havde en ret succesfuld debut indenfor film

Arnold vandt en Golden Globe i kategorien ”Best Acting Debut in a Motion Picture” (Bedste skuespiller-debut i en spillefilm) i sin rolle som Joe Santo i filmen Stay Hungry fra 1976.

7) Hans far var en mester i curling

Udover at være politidirektør i Østrig, så var hans far, Gustav Schwarzenegger, også Europæisk mester i vintersporten curling.

8) Han var en trendsetter

Arnold var den første amerikanske statsborger nogensinde, som ejede en humvee (et typisk militært køretøj).

9) Han var et fænomen som teenager

Som 16 årig havde han 16” overarme (40 cm), som 17 årig var de 17” (43 cm), som 18 årig var de 18” (46 cm), som 19 årig 19” (49 cm) og som 20 årig 20” (51 cm)… På hans største var hans overarme hele 22” (56 cm).

LÆS OGSÅ:

Citater | De mest inspirerende bodybuilding-citater nogensinde

Få Arnold Schwarzenegger-skuldre med disse skulderøvelser

John Cena | John Cenas 8 regler i træningscenteret

UGENS TILBUD HOS FITNESSNORD

Ugens tilbud hos Fitnessnord

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *