løbebåndet

Løb | Gør løbebåndet lidt sjovere med disse 9 tips

Vær ærlig: Hvor mange gange er du taget ud på en løbetur, fordi du følte du skulle og ikke fordi, du nødvendigvis ville? Du er ikke alene. Mange har svært ved at finde motivationen til en løbetur. Det gør det heller ikke ligefrem lettere, når det er isnende koldt udenfor. Men selvom man slipper for kulden, er løbebåndet ikke just mere attraktivt.

Den monotone natur af løbebåndet, får træning til at føle som tortur. Selv for de løbeglade mennesker, vil man næsten hellere skippe dagens kondi end en tur på løbebåndet. Men bare fordi vejret ikke tillader det, eller fordi det er kedeligt, bør du ikke skippe kondien. Vi har samlet ni tips, der vil puste nyt liv i en tur på løbebåndet. Og hvem ved – måske bliver løbebåndet snart din foretrukne konditionsmakker!

1. Find en sjov app

Har du brug for motivation? Det findes der en app, der kan hjælpe med! Download træningsappen Aaptiv, og du får adgang til tonsvis af forskellige løbe-workouts, hvor du bliver guidet af coaches, der sørger for at få dig over målstregen. Du kan vælge længden af din tur og dit fokus. Er det internaller, hastighed eller udholdenhed? Du kan endda vælge at blive motiveret gennem musikken – der er alt fra country til EDM. 

Eller hvad med at lave din træning til et spil med appen Zombies, Run! Vælg dagens mission, og følg anvisninger der hjælper dig med at samle forsyninger til at bygge en base. Men husk, når zombierne er i hælene på dig, skal farten sættes op! 

2. Løbenbåndet kan gøres virtuelt

“Endnu engang har teknologien fuldstændig ændret den måde, vi træner på løbebåndet,” siger træningspsykolog Tom Holland. “Apps som RunSocial forbindes til løbebåndet gennem bluetooth, så du har muligheden for at løbe med andre mennesker overalt på jorden på forskellige baner, samtidig med du løber”. 

Du kan også bruge appen til at deltage i planlagte løb, løbe med venner eller endda deltage i konkurrenceløb. Mange af de nyere løbebånd har allerede RunSocial installeret. Du kan også bruge en app som BitGym, der virtuelt lader dig løbe på ruter overalt i verden gennem din smartphone eller tablet. 

3. Hold dig opdateret med dine venner

Selvom det ikke er den bedste måde at få delt, hvad man har på hjertet, så er vi i æra af multitasking, hvor det er helt okay at sludre på telefonen, mens du træner. (Men husk nu at have respekt for dem ved siden af dig). Brug dine bluetooth-hørebøffer til at sludre om verdenssituationen med din far under et lang tur i moderat tempo. Du kan også sætte din telefon eller tablet til at videochatte med venner eller familie, der befinder sig i andre byer eller lande. Den bedste mulighed er, at du planlægger en løbetur med din bedste ven, så I begge får det bedste ud af det afskyelige løbebånd!

4. Netflix og løb

Når du allerede jonglere med arbejde, familie og sociale begivenheder, har du måske allerede svært ved at klemme træningen ind. For slet ikke at nævne en times afslapning med Netflix. Men her har løbebåndet en fordel i forhold til udendørs. Med løbebåndet har du nemlig muligheden for at få nappet nyeste sæson af ‘Sex Education’, der lige er udkommet eller endelig give dig i kast med ‘Game of Thrones’, som du aldrig rigtigt kom godt ind i. Brug tiden på løbebåndet til din fordel!

Find en tablet og et stabilt internet, smid hørebøfferne på og transportér dig selv til Westeros eller en britisk forstad. Det kan hjælpe dit social liv også, for så er der altid noget at tale om. Der er desuden en undersøgelse fra 2013 i ledelsesvidenskab, der taler om “temptation bundling” (bundtning af fristelser). Det betyder, hvis du eksempelvis kun ser ‘Stranger Things’, når du er på løbebåndet, så øger det din motivation til at få det gjort Det er en win-win-situation! 

5. Lav en motiverende video-playliste

Oftest er det sværeste bare at komme i gang. Før du hopper på løbebåndet – enten hjemme eller i træningscenteret – kan du hype dig selv op. Fyr op for dig selv med noget motiverende musik: hvad end det er temaet fra ‘Rocky’, vild house eller dit yndlings Spice Girls-nummer. Hey, her er der ingen, der dømmer. 

Når du så er på selve løbebåndet, er der et andet trick, der virker. Lav en spilleliste af klip fra dine yndlingsklip af motiverende scener fra YouTube og lignende, og se dem, mens du løber. Vi har alle nogle filmscener eller klip, der påvirker os emotionelt og tvinger os til at bruge energi. Når det kommer til en tur på løbebåndet, så er det en perfekt måde at få brændt den energi af. (Hey, en af undertegnedes favoritter er blandt andet scenen fra Kill Bill, hvor The Bride kæmper mod The Crazy 88. Fantastisk! Og vildt inspirerende til at løbe lidt ekstra).

6. Vær kreativ på løbebåndet

Er du ekstrovert? Så passer dette punkt lige til dig. Du har sikkert set et par af de virale videoer, af folk der synger og danser og har det skidesjovt på løbebåndet. Det kan blive dig! Det er 2020. Der er ikke nogen, der kigger skævt til dig, hvis du har det lidt skægt på løbebåndet. Tværtimod kan det måske motivere dem ved siden af dig til også at give den ekstra gas! 

Hvem ved. Måske bliver du den næste virale sensation på nettet og bliver inviteret til at tale med Ellen DeGeneres i USA. Men pas nu på. Ikke noget med at hoppe og dreje dig for meget. Brækkede knogler og forslåede ansigter er ikke et hit på nettet. I hvert fald ikke, hvis du er hovedpersonen.

7. Træn også hjernen på løbebåndet 

Åh, ensformigheden ved løbebåndet er dæleme svært at komme udenom! Du løber afsted, meter efter meter, indtil de bliver til kilometer, uden at du rent faktisk bevæger dig. Det er kun tankerne i dit hoved, som du har som selskab. Kom ud af trancen! Hvis du holder hjernen aktiv, kan det hjælpe dig med at glemme, hvor mange minutter, sekunder og selv millisekunder, der stadig er tilbage på løbebåndet. 

Lyt til en interessant podcast. Der findes et UTAL af podcast, hvad end det er popkulturelle eller politiske fra indland og udland. Lyt til gratis dokumentarer online, eller hvad med en lydversion af den bog, du længe har gået og tænkt over at starte? Du får det jo alligevel ikke gjort ellers, vel? Quizás puedes practicar tu español? Hov, det forstod du måske ikke helt? Hvorfor så ikke begynde at lære spansk, fransk eller et andet fremmedsprog, mens du trasker afsted inden næste ferie. Matar dos pájaros de un tiro, som de siger på spansk. (Slå to fluer med et smæk). 

8. Forsvind i musikken

Lad musikken sætte tempoet for dig. Hvis du har en kærlighed for musik, så kommer du aldrig til at kede dig, når tonerne af dine yndlingssange spiller. Prøv en anderledes tankegang, lidt a la punkt nummer fire. I stedet for at se på løbebåndet som en træning, så se det som en mulighed for at genlytte til dine favorit-albums fra fortiden, eller sæt dig ind i det nyeste musik. Et gennemsnitligt musikalbum er på omkring 45-60 minutter, så det giver dig mulighed for at i hvert fald få kastet 6-12 kilometer bag dig afhængigt af dit tempo. Fjerne fokusset fra dine dunkende ben og pumpende hjerte og fordyb dig i stedet i musikken, der fylder dine øregange. Det er svært at fare vild på løbebåndet. Pånær hvis du altså forvilder dig i musikken. 

9. Lav intervaller eller pyramider

Løbebåndet er en perfekt mulighed, hvorpå du kan fokusere på intervaltræning. Det hjælper med at opbygge styrke og hastighed og forbrænder lynhurtigt kalorier. Efter en opvarmning kan du øge dit tempo til 30 sekunders spring, inden du sænker det igen, og jogger i et minut. Prøv at at lave otte repetitioner af disse intervaller.

Eller prøv en pyramide-workout, der virkelig får tiden til at flyve, Øg hastigheden til et udfordrende tempo, du kan opretholde i et minut, og skru derefter ned i et minut. I næste interval skruer du op i to minutter, før du gen skruer ned i tempo med to minutter. Arbejd dig op til intervallet med fem minutters spring og fem minutters moderat tempo, inden du tager turen ned af pyramiden til et minut igen. 

Der findes tonsvis af måder, hvorpå du kan gøre din træning på det ellers kedelige løbebånd sjovere, og vi hører gerne fra dig, hvad der hjælper!

Få også variation i din kost med den populæreste diæt for tiden!

Kost | 12 fordele ved Middelhavskosten

UGENS TILBUD HOS FITNESSNORD

Ugens tilbud hos Fitnessnord

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *