cloud-programmer

Apps | De 9 bedste gratis cloud-programmer i 2020

Cloud-computing er en revolution indenfor IT-verden, der har ændret på betydning af ressourcer indenfor branchen. På simpelt dansk kalder vi det for “skyen”, og er en måde hvorpå vi håndterer data på internettet. Cloud-opbevaring er blevet en del af vores IT-hverdag, og der er efterhånden kommet et væld af cloud-programmer. Du kender nok bedst til Dropbox, der er den bedst-kendte på markedet. Men er det den bedste?

Med den voksende teknologi, er det ikke noget, som kun firmaer længere benytter. Det er en god mulighed for dig at backe dine træningsbilleder, yndlings løbemusik og andre filer op på. Vi har derfor lavet en liste over de ni bedste cloud-programmer, der (med begrænsninger) er helt gratis at bruge.

Hvad er cloud-programmer?

Godt nok er der mange fordele ved de klassiske måder at backe data op på som harddiske og USB-nøgler. Men hvis uheldet er ude, og enheden skades, så mister du alt dataen. Cloud-programmer er derfor en perfekt løsning, hvor du kan lave en sikkerhedskopi af dine filer, hvor de holdes sikkert ude i “skyen”.  Det bedste af det hele er, at mange af dem også findes i app-udgaver til din telefon, så du hele tiden har dine filer synkroniseret – også på farten. Følgende liste over vores bud på de ti bedste cloud-programmer giver dig muligheden for at købe ubegrænset opbevaringsplads. Men de har alle en gratis pakke, hvor du kan få helt op til 200GB uden betaling. 

1. Google Drive

free cloud storage - google drive

Alle cloud-programmer fungerer på samme måde. Vi har en fil, vi smider i skyen, og den synkroniserer med vores computer. Men der er rigtig meget ved Google Drive, der skiller sig ud, hvorfor det er også er den bedste. Google Drive lader dig opbevare alle dine personlige dokumenter og filer på en mere personlig måde. Derudover giver den gratis udgave dig 15GB plads, hvilket er en af de bedste tilbud.

Google Drive har en offline-service, der giver brugerne mulighed for at se filer og billeder, der er gemt online. Selv når der er dårlig wifi-service. Skal du scanne et dokument, kan det ikke blive lettere. Du tager bare et billede, og så sørger Google Drive for resten. Den gemmer endda i PDF-format. Derudover er den integreret med alle andre af Googles programmer, hvilket gør den helt uundværlig.

2. Media Fire

Media Fire

Media Fire er en af de letteste gratis cloud-programmer at bruge, når du skal opbevare din data. Fra start får du 10GB gratis plads, men en god ting er, at du gennem sitet kan øge det op til 50GB helt gratis blot ved at låse op for forskellige funktioner, såsom at downloade mobil-appen og invitere nye brugere. 

Med Media Fire er det muligt at uploade flere filer på samme tid fra enhver browser, hvilket er unikt og skiller sig ud fra alle de andre cloud-programmer. Du kan embedde dine medie-filer direkte på blogs og hjemmesider, og dele links direkte på sociale medier. Mod betaling kan du også lave et unikt link, der kun tillader filen at blive downloadet en enkelt gang.

3. Sync.com

Sync

Sync er en anden af de bedste gratis cloud-programmer tilgængelig. Den bedste funktion er, at du kan gendanne slettede filer. Det kan forebygge grå hår og stress, når uheldet er ude, og man er kommet til slette vigtige dokumenter. Selvom du kun får 5GB fra start, har de en udmærket funktion i programmet, hvor du kan få mere. Når du sender invitationer til dine venner, så får de en ekstra gratis GB, når de tilmelder sig gennem dit link. Du får selv også en GB for hver af dinner venner, der tilmelder sig. I programmet er der også The Sync Vault, som skiller sig udfra fra selve Sync-mappen. Vælg en fil i cloud-programmet, og vælg “copy to Vault”, og Sync laver en ekstra sikker back-up af dine back-up. 

4. Mega

Megasync

Mega-skyen er et af de gode cloud-programmer, der minder meget om Dropbox i håndteringen. Forskellen ligger mest i, hvor meget plads de hver tilbyder. Med Mega kan du nemlig få op til 50GB pads helt gratis. Gennem Mega kan du downloade flere filer, der bliver samlet i en zip-fil, og du kan let uploade flere filer gennem mobil-appen også. 

Med de uslåelige 50GB er Mega blevet et af de mest populære cloud-programmer og har tiltrukket mange brugere. Udover den gode mængde af plads, så lover Mega også en af markedet bedste sikkerhedssystemer. Hvis det også er en vigtig faktor i din beslutningsproces. 

5. Dropbox

Dropblox

Dropbox er blevet det mest genkendelige cloud-program på markedet (med undtagelse af måske Google Drive). Det er der god grund til. Uanset om det er en powerpoint-præsentation, en mappe med billeder eller kæmpe video-fil, så holdes de sikkert i Dropbox. Samtidig er de lette at komme til med den brugervenlige grænseflade, som kan synkroniseres med alle dine enheder.

Dropbox har en god funktion, hvis du mister en af dine enheder. Du kan nemlig slette filer fra en tabt enhed med deres smarte funktion, som gør det muligt at gøre det fra en anden enhed, der er synkroniseret.  Dropbox lander kun på en femte plads, fordi de til start kun giver 2GB plads, men der er rig mulighed for at opgradere til mere plads ganske gratis.  

6. iCloud

Apple iCloud

What? Apple på en sjetteplads? Det kan ikke være rigtigt! Jo det er det. Det er standard-skyen, der hører med til Apple-produkter, så fra start hjælper den med at spare plads på vores iPhones, men det kan godt være lidt irriterende. For med iCloud får du kun 5GB fra start, og det er ikke så meget. Men når den allerede har backet data op fra vores iPhone, kan det virke lettere at bare købe mere plads end at udforske markedet for andre muligheder. 

Ligesom OneDrive for Microsoft er iCloud klart mere brugbart, hvis du er tilhænger af Apple, og kan backe hele din telefon op. Selv dine beskeder og indstillinger. Ligesom resten af Apple-produkter, har iCloud super lækkert design, der er let at bruge. For Apple-brugere ville programmet ligge højere på listen, men for andre så rækker de 5 gratis GB ikke til mere end en generel sjetteplads.

7. pCloud

pCloud

10GB er hvad du får fra start med pCloud, men du kan få helt op til 2TB plads. Du kan beskære billeder på farten uden brug af software gennem pCloud. Sikkerheden er også helt i top. Blandt cloud-programmer skiller pCloud sig ud, da de har en arkiv-funktion, hvor du kan arkivere dine filer. Derudover kan du låse dine krypterede mapper, hver gang du logger ud af din enhed. Derudover har pCloud en indbygget musikafspiller, så du kan bruge programmet som en ret brugbar afspiller til at høre musik. Bliver du inviteret med i en delt mappe, bliver der kun brugt plads fra ejeren af mappen, og du kan lave personlige links, med selvvalgte billeder og beskrivelser.

8. OneDrive

OneDrive

IT-giganten Microsoft har også deres egen sky, og det kan især være godt, hvis du er fast bruger af Microsoft. OneDrive bliver i business-branchen anset som det næstmest brugte cloud-program efter DropBox. Det skyldes blandt andet, hvor let det er blevet at gemme vedhæftninger gennem Outlook, som tidligere var en stor frustration. Det var før en længere proces og kan nu gøres med få klik. Derudover kan spørgeskemaer lettere laves og gemmes i Excel gennem OneDrive.  

Populariteten er dog ikke så stor blandt personlige brugere. Før fik du fra starten15GB plads helt gratis, men det er nu sænket til 5GB. OneDrive er pre-installeret i Windows, men du har adgang til din sky fra hvilken som helst enhed. 

9. Blomp

Hvad kigger du efter, når du leder efter en løsning blandt cloud-programmer? Hvis det kun er gratis lagerplads, der er på ønskelisten er Blomp bestemt et kig værd. Du starter med hele 20GB gratis, og det kan du hæve til hele 200GB. Blomp giver dig nemlig 20GB gratis for hver ven, der tilmelder sig gennem dig. På andre funktioner skiller Blomp sig ikke specielt ud, men det har alligevel alt, hvad man skal bruge. Af gode funktioner kan dog nævnes 200 dages gendannelse af slettede filer og samme funktion som Dropbox, hvor du kan rydde en enhed på afstand.

UGENS TILBUD HOS FITNESSNORD

Ugens tilbud hos Fitnessnord

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *